Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Te cudaki zostały znalezione w lesie w sedesie...Przygarnęła je pani Agnieszka, która ma ogromne serce do zwierząt a i ogromny deficyt...bo jak może nie brakować jeśli posiada się w domu ponad 20 psów i 7 kotów.
Agnieszka bez zastanowienia wzięła szczeniaki do siebie i otoczyłą opieką najlepszą na swiecie, nie wiedziała, że gdzieś po ulicach błaka się ich mama. Wieczorem córka Agnieszki wróciła do domu z wydojoną sunią rasy labrador i tym sposobem cała rodzina znalazła się pod jej opieką.
Minął miesiąc. Dzięki Stowarzyszeniu Ostrowieckiemu jeden szczeniak- Majka znalazł cudowny dom.
W gorszej sytuacji znalazła się Velvet, która została wczoraj czyli 1.12 odebrana od adoptującej ją kobiety.

Błagam wszystkich o pomoc w znalezieniu domu dla Velvet i jej mamy.
Agnieszki nie stać na szczepienia dla psiaków ani porządną karmę, bo ma na swojej głowie rodzinę i ogromną liczbę podopiecznych czworonogów. Nie jest to osoba , która poprosi o pomoc ale ja proszę w imieniu tych psiaków, które trzeba zaszczepić i dobrze wykarmić.
Nie zostawiajmy Agnieszki samej ze swoją sforą.

KONTAKT BEZPOŚREDNI
Agnieszka 886-145-460

Velvet już troszkę większa

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cycolki ma bardzo pogryzione, smarowane są maścią..
To pewnie nie były pierwsze szczeniaki, jeden miot nie jest chyba w stanie zniszczyć aż tak cycolków :(

Posted

W jakim wieku są szczeniaki? Można je już rozdzielić z matką? Jestem z Ostrowca i myślę właśnie nad adopcją. Mam dom i szczeniaka 4 miesięcznego więc myślę, że miałby u mnie dobrze. Tylko martwię się czy nie za wcześnie byśmy ich rozdzielili...

• 2 weeks later...
Posted

Witam !
Proszę o pilny kontakt osobę , która jest mi wstanie udzielić bliższych informacji na temat w/w szczeniaczków.
Dla jednego z nich mam ciepły , pełen miłości dom- od zaraz ( normalna rodzina, dom z ogrodem na obrzeżach Ostrowca ) .
tel. 723-861-955 , e-mail : [email protected] , GG : 34488875

Posted

czy ta sunia została adoptowana do Starachowic?
Bo jedna z tych małych prawdopodobnie źle trafiła, do domu skąd została zabrana umęczona, skatowana sunia 4-miesięczna!
Nieistotne czy wiesz coś więcej o tej adopcji?

Posted

Majka - bo tak sunia została nazwana - mieszka na obrzeżach Ostrowca Św.,
u kochającej rodziny, w ciepłym domu z ogrodem ( ogrodzonym ) i terenem do biegania (chętnie bym się z nią zamienił na warunki).

Przestała już tęsknić za stadkiem w którym przebywała .
Jest rezolutna i ciekawska ( czasem aż za bardzo :evil_lol: ) no i rośnie w oczach !!
Apetyt jej dopisuje , dziś jedzie do weta na "przegląd" .

Co do drugiej suni - jeśli trzeba - znajdę jej dom (nie gorszy od domu Majki).

Pozdrawiam !

Posted

Dzisiaj Velvet została odebrana ,,złej pani,,...a historia wyglądała tak: ta kobieta przygarneła sunię, która przebywa obecnie w dt w st-cach, była katowana, trzaskana o ściany(tak nawet mówiła jej matka) i w kilka dni po zabraniu Kajki znalazła ogłoszenie o Velvet. Dobrze, że szybko dowiedziałyśmy sie o tym. Dzisiaj poznałam Agnieszkę i razem, podstępem odebrałyśmy sunię. U Agnieszki jest jeszcze mama i ona. Mała jest słodka, przepiękna.
Nieistotne jak najbardziej szukaj domku, ja też będę.
Ambrid od dziś będe w stałym kontakcie z Agnieszką więc może przepiszemy wątek na mnie?

Posted

Aniu, oczywiście :)

To straszne, co piszesz :(
A to Velvet była też katowana? Co za ludzie :mad: :placz:

W adopcji pomagają również koordynatorzy adopcji na forum labradory.info i labradory.org :)

Posted

Ok, to ogłaszajcie dalej na labradorach, ja postaram się zajrzeć do Agnieszki w weekend, porobić zdjęcia i może zdecyduje się na założenie jednego zbiorczego watku psiaków, które są pod jej opieką...a trochę ich jest.

Posted

Ok, ja dzisiaj przepisałam watek na siebie i będę na bieżąco. Do tej pory nie miałąm kontaktu z właścicielką- tymczasową, wczoraj się poznałyśmy.
Naprawdę wielkie jest to co ona robi, jak duzo daje od siebie i jakim kosztem.
Wysyłam Majce pw.

Posted

Ja mogę ogłaszać te sunieczki,tylko napiszcie mi tak w skrócie,bo się pogubiłam już:ile szczeniąt do wydania i czy matka też.W jakim wieku matka,a w jakim córki.
Czekam też na wątek zbiorczy psów tej dobrej kobiety,która daje schronienie tylu psiakom.Będę je solidnie ogłaszać.
Póki co wrzuciłam mamuśkę i prawie wszystkie z animalsu ostrowieckiego na gumtree kraków

Posted

Wszystkie informacje podam w weekend po odwiedzinach u Agnieszki.
Nie wiem jaki jest wiek mamy, szczeniaki (do adopcji jeszcze tylko Velvet) mają około 3-4 mies- na moje oko oczywiście.