Ania102 Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Te cudaki zostały znalezione w lesie w sedesie...Przygarnęła je pani Agnieszka, która ma ogromne serce do zwierząt a i ogromny deficyt...bo jak może nie brakować jeśli posiada się w domu ponad 20 psów i 7 kotów. Agnieszka bez zastanowienia wzięła szczeniaki do siebie i otoczyłą opieką najlepszą na swiecie, nie wiedziała, że gdzieś po ulicach błaka się ich mama. Wieczorem córka Agnieszki wróciła do domu z wydojoną sunią rasy labrador i tym sposobem cała rodzina znalazła się pod jej opieką. Minął miesiąc. Dzięki Stowarzyszeniu Ostrowieckiemu jeden szczeniak- Majka znalazł cudowny dom. W gorszej sytuacji znalazła się Velvet, która została wczoraj czyli 1.12 odebrana od adoptującej ją kobiety. Błagam wszystkich o pomoc w znalezieniu domu dla Velvet i jej mamy. Agnieszki nie stać na szczepienia dla psiaków ani porządną karmę, bo ma na swojej głowie rodzinę i ogromną liczbę podopiecznych czworonogów. Nie jest to osoba , która poprosi o pomoc ale ja proszę w imieniu tych psiaków, które trzeba zaszczepić i dobrze wykarmić. Nie zostawiajmy Agnieszki samej ze swoją sforą. KONTAKT BEZPOŚREDNI Agnieszka 886-145-460 Velvet już troszkę większa Quote
Guest ambird Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Cycolki ma bardzo pogryzione, smarowane są maścią.. To pewnie nie były pierwsze szczeniaki, jeden miot nie jest chyba w stanie zniszczyć aż tak cycolków :( Quote
Cajus JB Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Wszystko możliwe, że było więcej miotów. Quote
Ania102 Posted November 4, 2010 Author Posted November 4, 2010 Zapisuję, jestem ze Starachowic, u nas niestety taki rejon-masakra wszędzie szczeniaki z matkami albo suki w ciąży Quote
MajkaOstrowiec Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 W jakim wieku są szczeniaki? Można je już rozdzielić z matką? Jestem z Ostrowca i myślę właśnie nad adopcją. Mam dom i szczeniaka 4 miesięcznego więc myślę, że miałby u mnie dobrze. Tylko martwię się czy nie za wcześnie byśmy ich rozdzielili... Quote
megi345 Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 możliwe że jest chętna osoba na jednego ze szczeniaków, jak się dowiem to napiszę;d Quote
Ania102 Posted November 13, 2010 Author Posted November 13, 2010 Czy są jakieś wieści o psiakach? Quote
MajkaOstrowiec Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Ja też jestem chętna. Dzwoniłam, pisałam i czekam- minął już tydzień i cisza... Nic nie słychać co u piesków- myślałam, ze już znalazły dom. Quote
Guest ambird Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Kontakt w sprawie szczeniaczków i ich mamusi pod adresem [email protected] :) Quote
MajkaOstrowiec Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Właśnie pod ten adres pisałam. Rozmawiałam z panią z dt i ze stowarzyszenia. Bez wieści już ponad tydzień. Najwyżej zadzwonię jutro jeszcze raz. Quote
nieistotne Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Witam ! Proszę o pilny kontakt osobę , która jest mi wstanie udzielić bliższych informacji na temat w/w szczeniaczków. Dla jednego z nich mam ciepły , pełen miłości dom- od zaraz ( normalna rodzina, dom z ogrodem na obrzeżach Ostrowca ) . tel. 723-861-955 , e-mail : [email protected] , GG : 34488875 Quote
nieistotne Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Błąd w numerze GG 3448875 powinno być - przepraszam . Quote
nieistotne Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Sunia Labradorka została adoptowana. Zwierzaki które są jeszcze do adopcji Znajdziecie (lista psów z opisami na dzień 27.11.2010)na : http://ospz.blox.pl/2010/11/Psy-w-domu-tymczasowym-do-adopcji.html Pozdrawiam ! http://ospz.dl.pl/ Quote
nieistotne Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Labradorka - szczeniaczek ( sunia) została adoptowana 27.11.2010 fotka z nowego domu Lista psiaków oczekujących na adopcję ( stan na 27.11.2010 wraz z opisami) jest umieszczona pod adresem : http://ospz.blox.pl/2010/11/Psy-w-domu-tymczasowym-do-adopcji.html Pozdrawiam ! Quote
Ania102 Posted November 30, 2010 Author Posted November 30, 2010 czy ta sunia została adoptowana do Starachowic? Bo jedna z tych małych prawdopodobnie źle trafiła, do domu skąd została zabrana umęczona, skatowana sunia 4-miesięczna! Nieistotne czy wiesz coś więcej o tej adopcji? Quote
nieistotne Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 Majka - bo tak sunia została nazwana - mieszka na obrzeżach Ostrowca Św., u kochającej rodziny, w ciepłym domu z ogrodem ( ogrodzonym ) i terenem do biegania (chętnie bym się z nią zamienił na warunki). Przestała już tęsknić za stadkiem w którym przebywała . Jest rezolutna i ciekawska ( czasem aż za bardzo :evil_lol: ) no i rośnie w oczach !! Apetyt jej dopisuje , dziś jedzie do weta na "przegląd" . Co do drugiej suni - jeśli trzeba - znajdę jej dom (nie gorszy od domu Majki). Pozdrawiam ! Quote
Ania102 Posted December 1, 2010 Author Posted December 1, 2010 Dzisiaj Velvet została odebrana ,,złej pani,,...a historia wyglądała tak: ta kobieta przygarneła sunię, która przebywa obecnie w dt w st-cach, była katowana, trzaskana o ściany(tak nawet mówiła jej matka) i w kilka dni po zabraniu Kajki znalazła ogłoszenie o Velvet. Dobrze, że szybko dowiedziałyśmy sie o tym. Dzisiaj poznałam Agnieszkę i razem, podstępem odebrałyśmy sunię. U Agnieszki jest jeszcze mama i ona. Mała jest słodka, przepiękna. Nieistotne jak najbardziej szukaj domku, ja też będę. Ambrid od dziś będe w stałym kontakcie z Agnieszką więc może przepiszemy wątek na mnie? Quote
Guest ambird Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 Aniu, oczywiście :) To straszne, co piszesz :( A to Velvet była też katowana? Co za ludzie :mad: :placz: W adopcji pomagają również koordynatorzy adopcji na forum labradory.info i labradory.org :) Quote
Ania102 Posted December 2, 2010 Author Posted December 2, 2010 Ok, to ogłaszajcie dalej na labradorach, ja postaram się zajrzeć do Agnieszki w weekend, porobić zdjęcia i może zdecyduje się na założenie jednego zbiorczego watku psiaków, które są pod jej opieką...a trochę ich jest. Quote
Atomowka Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Odezwijcie się do MajkaOstrowiec wielokrotnie pisała, że chce sunie wziąć może jeszcze będzie chętna Quote
Ania102 Posted December 2, 2010 Author Posted December 2, 2010 Ok, ja dzisiaj przepisałam watek na siebie i będę na bieżąco. Do tej pory nie miałąm kontaktu z właścicielką- tymczasową, wczoraj się poznałyśmy. Naprawdę wielkie jest to co ona robi, jak duzo daje od siebie i jakim kosztem. Wysyłam Majce pw. Quote
Zuzka2 Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Ja mogę ogłaszać te sunieczki,tylko napiszcie mi tak w skrócie,bo się pogubiłam już:ile szczeniąt do wydania i czy matka też.W jakim wieku matka,a w jakim córki. Czekam też na wątek zbiorczy psów tej dobrej kobiety,która daje schronienie tylu psiakom.Będę je solidnie ogłaszać. Póki co wrzuciłam mamuśkę i prawie wszystkie z animalsu ostrowieckiego na gumtree kraków Quote
Plicha Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Mam nadzieję że ta druga sunia i mamusia też znajdą kochające domki. Quote
Ania102 Posted December 2, 2010 Author Posted December 2, 2010 Wszystkie informacje podam w weekend po odwiedzinach u Agnieszki. Nie wiem jaki jest wiek mamy, szczeniaki (do adopcji jeszcze tylko Velvet) mają około 3-4 mies- na moje oko oczywiście. Quote
Recommended Posts