Shilomaniak Posted December 22, 2012 Posted December 22, 2012 No każden jeden w życiu dorasta, nawet małe i łyse. Ja też kiedyś byłem mały i łysy, teraz to tylko łysy.:crazyeye: Dziś 2 godziny w lesie , najpierw zabawy i przypominanie posłuszeństwa, a potem szaleństwo z koleżanką owczarkiem belgijskim, tak że właściciel koleżanki przyglebił z łomotem, ja już wiem że oczy trzeba mieć z przodu, z tyłu i w paru innych miejscach.:evil_lol: Wróciliśmy do domu o11.00 a o 12. pies był gotów na spacer do lasu- RATUNKU:cool3: Quote
Karilka Posted December 23, 2012 Author Posted December 23, 2012 Skąd ja to znam... Teraz Bosiu zamęcza biedną Milve, dobermanią (kto kogo przywali do ziemi) zabawą. Milva nieogarnia tego no ale.. nie daje po sobie poznać :D Quote
Ptysiak Posted December 23, 2012 Posted December 23, 2012 [img]https://lh5.googleusercontent.com/-V9h91UkGxXI/UNb42Y9BBzI/AAAAAAAAGys/rE_dUw1A338/s628/IMG_0054.JPG[/img] Quote
Shilomaniak Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 Dziękujemy, się świętowało z psem w lesie to nie było czasu na fidrygały. Pies jak co roku ratuje wagę moją, rodzina z uporem maniaka najpierw próbuje mnie zapaść, a potem dochodzą do wniosku że zamęczą mnie sposobem- i dostałem od Mikołaja / skądinąd podejrzany typ/ narty biegówki, żeby pies miał więcej ruchu. Szczęście ,że śniegu nie ma bo bym musiał do lasu na nartach. Quote
Karilka Posted December 28, 2012 Author Posted December 28, 2012 aaaa to Mikołaj Ci tak sprezentował! Hahahah! Za długo im siedzisz w domu, no co sie dziwić Krzysiu. Był rower... to teraz narty biegówki. Pies kondycje mieć musi, Hahaha! Jak Shila tak rosnąć będzie to za rok i sań sie doczekasz :):):) Quote
stokrotka.af Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 biegówki to nieporozumienie, powinni Ci kupić saneczki, Shilkę w szelki i dawaaj na biegun ;) Quote
Shilomaniak Posted December 31, 2012 Posted December 31, 2012 Wszystkim miłośnikom psów/wszystkich/ i miłośnikom ludzi/niektórych/ tylko pięknych chwil w 2013 roku. Jeszcze więcej szczęścia na psich ryjkach,przepięknych liznięć i duuuuużo radości psio-ludzkiej. Zyczy Shila i my Quote
M&S Posted December 31, 2012 Posted December 31, 2012 Jestem, wszystko przeczytałam!!!! No muszę powiedzieć, czapki z głów....Shila jest fantastyczna, ale mieliście szczęście;):) Pięknego Nowego Roku Wam życzę!!!! Buziaki dla panny i będę wpadać do Was. Quote
stokrotka.af Posted January 1, 2013 Posted January 1, 2013 Wam i Shilce również samych pomyślności w nowym 2013 roku :) Quote
Shilomaniak Posted January 1, 2013 Posted January 1, 2013 Powitać. Mamy szczęście z takim energetycznym psem. Szaleliśmy w lesie i złamała sobie pazura, parę dni musi chodzić w bucie z opatrunkiem żeby zagoiło się - pazura wet obciął ale rana została, no niefart. Kiedyś, w nieodległej galaktyce i przyszłości pewnie się uspokoimy , będziemy stateczni, ale to kiedyś:cool3:. Quote
M&S Posted January 1, 2013 Posted January 1, 2013 Ma pecha dziewczyna, ale do wesela się zagoi;) Może będziecie kiedyś stateczni, tylko po co...?! Quote
Shilomaniak Posted January 4, 2013 Posted January 4, 2013 .Dziś wyłapaliśmy w miarę ładną pogodę/ az 5 st, suche chodniki/ poszlśmy na rower.Pies po prostu zgłupiał, od listopada żadnego jeżdżenia, a tu taki zonk:lol:. Jakie szczęście, nawet kot przechodzący mimo nie zrobił wielkiego wrażenia, no z pańciem na rowerze - pełnia szczęścia.Jak my to kochamy:loveu:. Quote
Shilomaniak Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 Zabawa w najlepsze w krzysie patysie/ Kubuś Puchatek miał misie patysie/, nasza wersja jest fajniejsza:cool1: przynajmniej z punktu widzenia psa. Znajdujemy patyk tak na oko z metr, im większy tym lepszy , ganiamy po krzakach , szarpiąc się czyja ta zdobycz. Czasami jest moja, ale pies jest szczęśliwy jak patyk siedzi mu w pysku.Grzecznie odda na komendę zostaw, a jak rzucę jej z pół metra do przodu , to jaki piękny aport może wykonać:cool3: Jaki popłoch budzi wśród tubylców jak z takim patykiem szarżuje na rodzinkę na niedzielnym leśnym spacerze. Na szczęscie zna komendę omiń, a szczery wyraz buziek mówi wszystko o inteligencji psa:multi:. Żeby sprostać wymaganiom swojego psa zapisałem się do szkólki niedzielnej narciarstwa biegowego.Latem rower a zimą biegać będziemy na nartach , niech pies ma trochę ruchu, śniegu jeszcze nie ma ale oglądamy pilnie prognozę pogodę, jeszcze przy okazji tej zimy śmigniemy sobie, jeśli instruktorka nie zamęczy nas / uczestników / wcześniej. Poszedłem pierwszy raz i musiałem przebiec 10 km, za co:mad:? Ale żyję i Shila jest ze mnie dumna:loveu:. Quote
Karilka Posted January 6, 2013 Author Posted January 6, 2013 Cholera...10km:crazyeye: A Shila może chodzić na treningi? Quote
Shilomaniak Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 [quote name='Karilka']Cholera...10km:crazyeye: A Shila może chodzić na treningi?[/QUOTE] Urabiam towarzystwo- to by było coś, pies na nartach:cool3:. Tylko cholera, tam sarny śmigają co i rusz, masz ochotę na dziczyznę? Doopa boli, nogi bolą , łapy jak cholera ale damy rade co się nie robi dla psa:multi: Quote
Karilka Posted January 7, 2013 Author Posted January 7, 2013 To weź urabiaj! Powiedz, ze to pies, szkolony na ratownika i boisz sie, ze jak sie przewrócisz to nikt Cie nie podniesie bo potrafi to tylko ten pies.. nnooo... albo coś innego, równie kreatywnego. Shila by miała niezłą radoche:multi: Quote
Shilomaniak Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 [quote name='Karilka']... jak sie przewrócisz to nikt Cie nie podniesie...[/QUOTE] :diabloti::diabloti::diabloti: hi hi hi, grabisz sobie Karilko, grabisz...:evil_lol: Quote
M&S Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 [quote name='Karilka'] Shila by miała niezłą radoche:multi:[/QUOTE] Oj miałaby, miała;) Quote
Karilka Posted January 7, 2013 Author Posted January 7, 2013 [quote name='Shilomaniak']:diabloti::diabloti::diabloti: hi hi hi, grabisz sobie Karilko, grabisz...:evil_lol:[/QUOTE] :angel: ......:siara: Quote
Shilomaniak Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 Trochę wspomnień ze świątecznego spaceru [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-vfQMUJAh37Y/UOtH8u1EveI/AAAAAAAAAnQ/ekmto1r4qSQ/s576/20121226_121904.jpg[/IMG] Quote
Shilomaniak Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 najmilsze chwile spaceru [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-_buRskxFaqg/UOtI0LHnmgI/AAAAAAAAAnc/OmOSN-loB_U/s576/20121226_122149.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts