Shilomaniak Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 z tym całowaniem to dziś przez maskę pgaz. Osiołek po szkoleniu, pobiegł na brykanko z resztą sfory, poczym reszta wróciła karnie a Shila przez pola poszła na teren czyjegoś gospodarstwa/ szczęście nikt nie wyszedł/ , wpadła w kompost i pachnie świętami; kapusta kiszona, ryba lekko przeleżała, i całą resztą potraw, które mogłyby się znaleźć na stole wigilijnym, gdyby śmierdziuch nie zżarł ich. Ot i cały behawioryzm poszedł do kąta, dostała w doopkę, no niestety-najpierw musiałem ją złapać.Ale na pocieszenie wczoraj podczas wędrówki w lesie olała / no nie dosłownie/ 2 panie z kijkami oraz pana , który przebiegł tuż obok, poczem pobiegła bo zobaczyła panią z czymś małym , odczekałem chwilę i zawołałem- pięknie wróciła. W poprzednim wcieleniu pracowałą w MPO czy jak? Quote
stokrotka.af Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 oj tam, oj tam się czepiasz a Shilka tylko sobie psie spa zafundowała :evil_lol: Quote
Shilomaniak Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 i te przepiękne zapachy, w żadnym spa nie jeszcze nie mają aż takich Quote
stokrotka.af Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 cóż....Shila ma wyrafinowany gust :evil_lol: Quote
Shilomaniak Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 Dziś spotkaliśmy w lesie piesa ziomala , z Łodzi, pozyskany z fundacji owczarków szetlandzkich, taki prawie shelti, koleś zabawowy, tylko pan też towarzyski, nie mógł określić , czy piesio jest fanem ŁKS czy Widzewa, kwestia otwarta, Shilka< bez konsultacji z Karilką> została kibolem żylety Widzewa/ ten morderczy błysk w oku, jak leci np. Legia w telewizji/. Psy się świetnie dogodały i poszły w bagno i na stawy. Pierwszy raz widziałem równego towarzysza zabaw dla mojej, wszystkie do tej pory prosiły o <czas>, możliwość zawału serca z przemęczenia. Z Shilką juz się pogodziliśmy, po spa tylko wspomnienie. Quote
Shilomaniak Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-9IsZE3glqaY/Tu5jdeDbSAI/AAAAAAAAAmk/cZtJMUNwm_M/s800/DSC03420.JPG[/IMG] Quote
Shilomaniak Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 Karilko jesteś wielka :lol:. Wreszcie ktoś mi łopatologicznie nakładł do łebka jak się umieszcza zdjęcia na dgm:evil_lol: To teraz będę szaleć:diabloti: Quote
stokrotka.af Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 o wypraszam sobie, ja ci też łopatologicznie wykładałam :cool3: Quote
Shilomaniak Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-GYTVT6Gr8Sg/TvBxFNaFC0I/AAAAAAAAAms/eDFS61q68FA/s640/CIMG9318.JPG[/IMG] O matko!!! Państwo zgłupieli !!! Jeszcze chcą spacerować? Quote
stokrotka.af Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 no co się dziwicie :evil_lol: Shilka ma niespożytą energię a Pańciostwo opieszałe :evil_lol: ale sie jej fajnie łapki zawinęły :evil_lol: Quote
Shilomaniak Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 to prawda, że energia u niej przeogromna, ale TYM razem chęć do dalszego szaleństwa była tylko w jej oczach :multi:. Pańciostwo wcale nie są opieszali tylko dostojni:eviltong:, nie tak jak jakieś szalone Stokrotki:razz: Quote
stokrotka.af Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 bo Rufi ma energii jak szczeniak więc muszę za nim nadążyć :evil_lol: Quote
Shilomaniak Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 HA! spadł pierwszy śnieg i okazalo się, że razem z psem w pakiecie otrzymaliśmy gratis odśnieżarkę:evil_lol:. Shila najpierw ogonem zamiotła schody (trzeba było widzieć to zdumione spojrzenie :crazyeye:), a potem wyżarła cały śnieg sprzed furtki:multi:. Będą nam sąsiedzi zazdrościć takiego multifunktion-psa:diabloti:. Ciekawa jestem czego jeszcze Karilka nauczyła naszą Shilunię :evil_lol: Quote
Karilka Posted December 22, 2011 Author Posted December 22, 2011 Ha! To jest suka w wersji full option! :D Kocham tego ryjka wiecznie uśmiechniętego :). Poproszę całować przez folię i nie zapominać: Rano i Wieczorem. Od cioci Karilki :). Quote
Karilka Posted December 26, 2011 Author Posted December 26, 2011 Dolar lekkim kłapem łyknął 40 pierogów i wpitolił pół gara zupy grzybowej. Co u Shilki? :D Quote
Shilomaniak Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Dzięki Wszystkim Świętym w niebiesiech za psa w czasie Świąt:lol:, bo pęklibyśmy z przejedzenia:shake:. Spacer do lasu ratuje życie :diabloti:. Shilka zachowuje się cały czas jak prawdziwa dama, a nie jak jakiś pazerny dober:razz: Zupa grzybowa? łeeee! Pasztet razem piekłyśmy:multi: i Shila cały czas próbowała czy mięsko już jest mięciutkie oraz ile watróbki trzeba dodać. Udało się i efekt był nadzwyczajny:evil_lol:. O północy wyraźnie powiedziała "mama", więc niech się Tatuńcio schowa ze swoimi uczuciami :eviltong: Quote
Shilomaniak Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-Oh9SQ6wqdmU/TvnnZaBbtZI/AAAAAAAAAm8/XKPohl7xF6E/s512/CIMG9324.JPG[/IMG] Quote
Shilomaniak Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Ha! To jest suka w wersji full option! Rzeczywiście . wersja full,właśnie zżarła kawałek ściany i kawałek schodów, mogło być gorzej, np. cała ściana Quote
Shilomaniak Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Ciekaw jestem czy obowiązuje jeszcze rękojmia/ wybrakowana suka w wersji full option/. Nie dostawała ścian do jedzenia , to duży błąd dietetyczny. Quote
stokrotka.af Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Nie narzekać na Shilkę bo ja bym nawet wolała taka ścianę (niż moje drzwi :shake:), mam doświadczenie w szpachlowaniu :evil_lol: Quote
Shilomaniak Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Ja nie narzekam, dzisiaj przerabiałem z suńką przychodzenie na gwizdek/ trening w domu/. Dałem jej komendę waruj, zostań, z pudełka stojącego tuż przy niej psismaczek wyciągnąłem przemieściłem się w głąb mieszkania i sygnał gwizdkiem z komendą / do mnie/. Przybiegła, dostała nagrodę poczym pomaszerowałem coś robić w domu; a suńka- położyła się i czekała aż ją zawołam i dam przysmaczka, zdenerwowała sie na mnie przybiegła , pokazała,że muszę z nią iść i pokazała że waruje i czeka na komendę, to było widać w jej zachowaniu, co też sobie umyśliła. Tak sobie myślę kto, tu kogo uczy. Może gryzie ściany , bo jej się nie podoba kolor, no powiedz czy można się na taką mądrale gniewać? Quote
winter7 Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Cieszę się bardzo, że Shila znalazła swoje miejsce na ziemi. I w końcu ma swoją upragnioną rodzinę. Chciałam jeszcze dać do poczytania pewną stronkę. [url]http://www.psiawachta.pl/blogi/magda-urban/jak-dzia%C5%82a-kolczatka[/url] Widać, że Shilka lubi pracować i jest chętna do nauki. Dlatego może warto zrezygnować z kolczatki. A i satysfakcja będzie dużo większa. Tu jest wyszukiwarka szkół, które są w programie "Szkoła bez kolców" [url]http://www.psiawachta.pl/szko%C5%82a-bez-kolc%C3%B3w[/url] Polecam, bo sama tego spróbowałam :) Wszystkiego dobrego w Nowym Roku. Quote
stokrotka.af Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 etam, gniewać sie na takiego słodziaka za kawałek ściany :crazyeye: :evil_lol: wczoraj moja Zuza wszamała mi puzzla z 1500 układanki... :cool3: cóż najwyżej coś dorysuję w to miejsce :evil_lol: Quote
Shilomaniak Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 Wstaw zdjęcie Zuzki, i będzie prawie tak samo. Jak dziś na spacerze Rufiasty, czy to jutro- bieganko ze sforą? Quote
Recommended Posts