Jump to content
Dogomania

Shila pogromczyni Nużycy,Grzybicy i Krzywicy W NOWYM EKSTRA DOMKU!!! DZIEKUJEMY!!!

Recommended Posts

Posted

z tym całowaniem to dziś przez maskę pgaz. Osiołek po szkoleniu, pobiegł na brykanko z resztą sfory, poczym reszta wróciła karnie a Shila przez pola poszła na teren czyjegoś gospodarstwa/ szczęście nikt nie wyszedł/ , wpadła w kompost i pachnie świętami; kapusta kiszona, ryba lekko przeleżała, i całą resztą potraw, które mogłyby się znaleźć na stole wigilijnym, gdyby śmierdziuch nie zżarł ich. Ot i cały behawioryzm poszedł do kąta, dostała w doopkę, no niestety-najpierw musiałem ją złapać.Ale na pocieszenie wczoraj podczas wędrówki w lesie olała / no nie dosłownie/ 2 panie z kijkami oraz pana , który przebiegł tuż obok, poczem pobiegła bo zobaczyła panią z czymś małym , odczekałem chwilę i zawołałem- pięknie wróciła. W poprzednim wcieleniu pracowałą w MPO czy jak?

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziś spotkaliśmy w lesie piesa ziomala , z Łodzi, pozyskany z fundacji owczarków szetlandzkich, taki prawie shelti, koleś zabawowy, tylko pan też towarzyski, nie mógł określić , czy piesio jest fanem ŁKS czy Widzewa, kwestia otwarta, Shilka< bez konsultacji z Karilką> została kibolem żylety Widzewa/ ten morderczy błysk w oku, jak leci np. Legia w telewizji/.
Psy się świetnie dogodały i poszły w bagno i na stawy. Pierwszy raz widziałem równego towarzysza zabaw dla mojej, wszystkie do tej pory prosiły o <czas>, możliwość zawału serca z przemęczenia. Z Shilką juz się pogodziliśmy, po spa tylko wspomnienie.

Posted

to prawda, że energia u niej przeogromna, ale TYM razem chęć do dalszego szaleństwa była tylko w jej oczach :multi:. Pańciostwo wcale nie są opieszali tylko dostojni:eviltong:, nie tak jak jakieś szalone Stokrotki:razz:

Posted

HA! spadł pierwszy śnieg i okazalo się, że razem z psem w pakiecie otrzymaliśmy gratis odśnieżarkę:evil_lol:. Shila najpierw ogonem zamiotła schody (trzeba było widzieć to zdumione spojrzenie :crazyeye:), a potem wyżarła cały śnieg sprzed furtki:multi:. Będą nam sąsiedzi zazdrościć takiego multifunktion-psa:diabloti:. Ciekawa jestem czego jeszcze Karilka nauczyła naszą Shilunię :evil_lol:

Posted

Ha! To jest suka w wersji full option! :D
Kocham tego ryjka wiecznie uśmiechniętego :). Poproszę całować przez folię i nie zapominać: Rano i Wieczorem. Od cioci Karilki :).

Posted

Dzięki Wszystkim Świętym w niebiesiech za psa w czasie Świąt:lol:, bo pęklibyśmy z przejedzenia:shake:. Spacer do lasu ratuje życie :diabloti:.
Shilka zachowuje się cały czas jak prawdziwa dama, a nie jak jakiś pazerny dober:razz: Zupa grzybowa? łeeee! Pasztet razem piekłyśmy:multi: i Shila cały czas próbowała czy mięsko już jest mięciutkie oraz ile watróbki trzeba dodać. Udało się i efekt był nadzwyczajny:evil_lol:.
O północy wyraźnie powiedziała "mama", więc niech się Tatuńcio schowa ze swoimi uczuciami :eviltong:

Posted

Ja nie narzekam, dzisiaj przerabiałem z suńką przychodzenie na gwizdek/ trening w domu/. Dałem jej komendę waruj, zostań, z pudełka stojącego tuż przy niej psismaczek wyciągnąłem przemieściłem się w głąb mieszkania i sygnał gwizdkiem z komendą / do mnie/. Przybiegła, dostała nagrodę poczym pomaszerowałem coś robić w domu; a suńka- położyła się i czekała aż ją zawołam i dam przysmaczka, zdenerwowała sie na mnie przybiegła , pokazała,że muszę z nią iść i pokazała że waruje i czeka na komendę, to było widać w jej zachowaniu, co też sobie umyśliła.
Tak sobie myślę kto, tu kogo uczy.
Może gryzie ściany , bo jej się nie podoba kolor, no powiedz czy można się na taką mądrale gniewać?

Posted

Cieszę się bardzo, że Shila znalazła swoje miejsce na ziemi.
I w końcu ma swoją upragnioną rodzinę.
Chciałam jeszcze dać do poczytania pewną stronkę.

[url]http://www.psiawachta.pl/blogi/magda-urban/jak-dzia%C5%82a-kolczatka[/url]

Widać, że Shilka lubi pracować i jest chętna do nauki. Dlatego może warto zrezygnować z kolczatki.
A i satysfakcja będzie dużo większa.
Tu jest wyszukiwarka szkół, które są w programie "Szkoła bez kolców"
[url]http://www.psiawachta.pl/szko%C5%82a-bez-kolc%C3%B3w[/url]

Polecam, bo sama tego spróbowałam :)

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku.

Posted

etam, gniewać sie na takiego słodziaka za kawałek ściany :crazyeye: :evil_lol:
wczoraj moja Zuza wszamała mi puzzla z 1500 układanki... :cool3: cóż najwyżej coś dorysuję w to miejsce :evil_lol: