anovi Posted September 25, 2006 Posted September 25, 2006 [quote name='Elitesse']czy zabrze ma w zwyczaju publikowania planu sedziowania wczesniej ??[/quote] To zależy co znaczy wcześniej ;)? Wczoraj jeszcze były zbierane zgłoszenia na wystawie we Wrocławiu - jak większość wie to wymaga troszkę czasu, by zebrać Wszystkich w "ładną" całośc ;) Quote
Elitesse Posted September 25, 2006 Posted September 25, 2006 zle sformulowalam :) czy wogole bedzie plans edziowania ? wnioskuje ze tak ? Quote
matrix..... Posted September 25, 2006 Posted September 25, 2006 [quote name='Elitesse']zle sformulowalam :) czy wogole bedzie plans edziowania ? wnioskuje ze tak ?[/QUOTE] tak, zawsze na stronie oddziału jest publikowany plan sędziowania Quote
flashka-g Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 to dobrze...choc pewnie tak mi sie pokryja husky z grzywaczami na ringu:-( :placz: Quote
Alutka Posted September 29, 2006 Posted September 29, 2006 tak to już jest Flashi, ja też tak miałam i z wystawiania jednej rasy musiałam zrezygnować:-( Quote
flashka-g Posted September 29, 2006 Posted September 29, 2006 No tylko gdyby u mnie najpierw szła ocena VIII grupy a potem husky to by mi sie nie pokryło...no ale nic tak mam dwa grzywce jeszcze rano na innym ringu. Quote
cockermanka Posted October 2, 2006 Posted October 2, 2006 Już jest wykaz przyjętych psów na stronie oddziału i widzę,że znów ktoś nie wie jak się dzieli cockery kolorami...ehhh... Quote
PSYLLA Posted October 2, 2006 Author Posted October 2, 2006 [quote name='cockermanka']Już jest wykaz przyjętych psów na stronie oddziału i widzę,że znów ktoś nie wie jak się dzieli cockery kolorami...ehhh...[/quote] Cockermanka, nie hoduje cockerów i nie znam się na nich, ale na stronie FCI jest taki podział: English Cocker Spaniel (5) a) Red b) Black c) Other colours i zgodnie z tym zostały psy wprowadzone do katalogu. Quote
cockermanka Posted October 2, 2006 Posted October 2, 2006 Zawsze podział jest na cztery grupy: - czarne - kolorowe (czarno-białe,niebiesko-srebrne,biało-złote,itp) - pozostałe kolory (czarne-podpalane,sobolowe,czekoladowe) - złote wystarczy sięgnąc po jakikolwiek polski katalog...no,z wyjatkiem Zabrza ;-) Quote
PSYLLA Posted October 2, 2006 Author Posted October 2, 2006 [quote name='cockermanka']Zawsze podział jest na cztery grupy: - czarne - kolorowe (czarno-białe,niebiesko-srebrne,biało-złote,itp) - pozostałe kolory (czarne-podpalane,sobolowe,czekoladowe) - złote wystarczy sięgnąc po jakikolwiek polski katalog...no,z wyjatkiem Zabrza ;-)[/quote] Czy w zwiazku z mam rozumieć, że polski katalog jest bardziej wiarygodnym źródłam informacji niż FCI ? Quote
Godelaine Posted October 2, 2006 Posted October 2, 2006 Gratulacje dla oddziału :) Fajnie, że katalog jest już na 2 tygodnie przed wystwą :) W belgach niestety straszna posucha. W czarnych jest tylko Desti :( :( :( Quote
cockermanka Posted October 2, 2006 Posted October 2, 2006 [quote name='PSYLLA']Czy w zwiazku z mam rozumieć, że polski katalog jest bardziej wiarygodnym źródłam informacji niż FCI ?[/quote] Czy mam rozumieć,że wszystkie oddziały źle układają plan sędziowania dla cockerów? :roll: Także te,organizujące wystawy międzynarodowe? :roll: Są jeszcze przepisy wewnętrzne obowiązujące w Polsce,szczegółowe informacje można znaleźc tutaj ,na oficjalnej stronie Klubu Spanieli i Psów Dowodnych przy ZG ZKwP - szczegóły są w odsyłaczu [B](**) [/B]przypisanym rasie cocker spaniel angielski :cool3: [URL]http://www.klub8fci.pl/viewpage.php?page_id=8[/URL] Wklejam to,co najistotniejsze : [COLOR=red]English Cocker Spaniel (5)[/COLOR] [B][URL="http://www.klub8fci.pl/readarticle.php?article_id=9"][COLOR=#0000ff]Angielski cocker spaniel[/COLOR][/URL][/B] (**) [COLOR=red]a) Red[/COLOR] [COLOR=red]b) Black[/COLOR] [COLOR=red]c) Other colours[/COLOR] [COLOR=red]Opracowano na podstawie[/COLOR] [URL="http://www.fci.be/nomenclatures_detail.asp?lang=en&file=group8"][B][COLOR=#0000cc]FCI[/COLOR][/B][/URL] [B][COLOR=red](**) na wystawach w Polsce dla cocker spanieli angielskich stosuje się następujący podział:[/COLOR][/B] [B][COLOR=red]- czarne[/COLOR][/B] [B][COLOR=red]- złote[/COLOR][/B] [B][COLOR=red]- kolorowe[/COLOR][/B] [B][COLOR=red]- czarne-podpalane (czarne-podpalane, sobolowe, sobolowe-podpalane, czekoladowe, czekoladowo-podpalane)[/COLOR][/B] [B][COLOR=red][COLOR=black]:razz: [/COLOR][/COLOR][/B][COLOR=red] [/COLOR] Quote
Elitesse Posted October 3, 2006 Posted October 3, 2006 sa moi dwaj chlopcy i moja wnusia tez bedzie :multi: do zobaczenia na wystawie ! Quote
Błyskotka Posted October 3, 2006 Posted October 3, 2006 No wystawa ciekawie się zapowiada zwłaszcza że jest 9 Chowów na krajówce :crazyeye: . Pierwszy raz od kilku wystaw Fjona nie jest jedyną suką :cool3: . Quote
cockermanka Posted October 3, 2006 Posted October 3, 2006 W sumie jest blisko 1,5 tysiąca psów - to naprawdę dużo ! U nas też spora stawka,jak na krajówkę :-) Quote
melinda:-) Posted October 3, 2006 Posted October 3, 2006 my tez juz mamy potwierdzenie-ale nie dostalismy numerka,pewnie dostaniemy w dniu wystawy;) Quote
flashka-g Posted October 4, 2006 Posted October 4, 2006 do mnie jeszcze potwredzenie nie dotarło, ale bez pospiechu;) Mam takie pytanie czy ktos wie czy bedzie plan sędziowania podany na stronie??? Quote
Alutka Posted October 4, 2006 Posted October 4, 2006 I ja także dostałam dzisiaj potwierdzenie, wraz z numerkami i wspaniałymi mapkami oraz z dopiskiem "dodatkowe informacje ( plan sędziowania, oraz skrócony katalog ) na stronie www.zabrze.zkwp.pl":multi: :Rose: dobrego nigdy za wiele Quote
Musiałek Posted October 4, 2006 Posted October 4, 2006 [quote name='Alutka']I ja także dostałam dzisiaj potwierdzenie, wraz z numerkami i wspaniałymi mapkami oraz z dopiskiem "dodatkowe informacje ( plan sędziowania, oraz skrócony katalog ) na stronie www.zabrze.zkwp.pl":multi: :Rose: dobrego nigdy za wiele[/quote] a gdzie masz plan sedziowania bo ja jakos znalzc nie moge :razz: Quote
Musiałek Posted October 4, 2006 Posted October 4, 2006 a gdzie jest ta wystawa + w hali czy na dworze ??? Quote
cockermanka Posted October 4, 2006 Posted October 4, 2006 Wystawa zabrzańska zawsze jest na dworze. Quote
Elitesse Posted October 4, 2006 Posted October 4, 2006 planu sedziowania jeszcze chyba nie ma do tez nie moge go wypatrzec :roll: Quote
Recommended Posts