Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Elitesse']czy zabrze ma w zwyczaju publikowania planu sedziowania wczesniej ??[/quote]
To zależy co znaczy wcześniej ;)? Wczoraj jeszcze były zbierane zgłoszenia na wystawie we Wrocławiu - jak większość wie to wymaga troszkę czasu, by zebrać Wszystkich w "ładną" całośc ;)

• Replies 370
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='cockermanka']Już jest wykaz przyjętych psów na stronie oddziału i widzę,że znów ktoś nie wie jak się dzieli cockery kolorami...ehhh...[/quote]

Cockermanka, nie hoduje cockerów i nie znam się na nich, ale na stronie FCI jest taki podział:
English Cocker Spaniel (5)
a) Red
b) Black
c) Other colours
i zgodnie z tym zostały psy wprowadzone do katalogu.

Posted

Zawsze podział jest na cztery grupy:
- czarne
- kolorowe (czarno-białe,niebiesko-srebrne,biało-złote,itp)
- pozostałe kolory (czarne-podpalane,sobolowe,czekoladowe)
- złote

wystarczy sięgnąc po jakikolwiek polski katalog...no,z wyjatkiem Zabrza ;-)

Posted

[quote name='cockermanka']Zawsze podział jest na cztery grupy:
- czarne
- kolorowe (czarno-białe,niebiesko-srebrne,biało-złote,itp)
- pozostałe kolory (czarne-podpalane,sobolowe,czekoladowe)
- złote

wystarczy sięgnąc po jakikolwiek polski katalog...no,z wyjatkiem Zabrza ;-)[/quote]

Czy w zwiazku z mam rozumieć, że polski katalog jest bardziej wiarygodnym źródłam informacji niż FCI ?

Posted

[quote name='PSYLLA']Czy w zwiazku z mam rozumieć, że polski katalog jest bardziej wiarygodnym źródłam informacji niż FCI ?[/quote]
Czy mam rozumieć,że wszystkie oddziały źle układają plan sędziowania dla cockerów? :roll: Także te,organizujące wystawy międzynarodowe? :roll:

Są jeszcze przepisy wewnętrzne obowiązujące w Polsce,szczegółowe informacje można znaleźc tutaj ,na oficjalnej stronie Klubu Spanieli i Psów Dowodnych przy ZG ZKwP - szczegóły są w odsyłaczu [B](**) [/B]przypisanym rasie cocker spaniel angielski :cool3: [URL]http://www.klub8fci.pl/viewpage.php?page_id=8[/URL]
Wklejam to,co najistotniejsze :

[COLOR=red]English Cocker Spaniel (5)[/COLOR]
[B][URL="http://www.klub8fci.pl/readarticle.php?article_id=9"][COLOR=#0000ff]Angielski cocker spaniel[/COLOR][/URL][/B] (**)
[COLOR=red]a) Red[/COLOR]
[COLOR=red]b) Black[/COLOR]
[COLOR=red]c) Other colours[/COLOR]

[COLOR=red]Opracowano na podstawie[/COLOR] [URL="http://www.fci.be/nomenclatures_detail.asp?lang=en&file=group8"][B][COLOR=#0000cc]FCI[/COLOR][/B][/URL]

[B][COLOR=red](**) na wystawach w Polsce dla cocker spanieli angielskich stosuje się następujący podział:[/COLOR][/B]
[B][COLOR=red]- czarne[/COLOR][/B]
[B][COLOR=red]- złote[/COLOR][/B]
[B][COLOR=red]- kolorowe[/COLOR][/B]
[B][COLOR=red]- czarne-podpalane (czarne-podpalane, sobolowe, sobolowe-podpalane, czekoladowe, czekoladowo-podpalane)[/COLOR][/B]

[B][COLOR=red][COLOR=black]:razz: [/COLOR][/COLOR][/B][COLOR=red]

[/COLOR]

Posted

I ja także dostałam dzisiaj potwierdzenie, wraz z numerkami i wspaniałymi
mapkami oraz z dopiskiem "dodatkowe informacje ( plan sędziowania, oraz

skrócony katalog ) na stronie www.zabrze.zkwp.pl":multi:

:Rose: dobrego nigdy za wiele

Posted

[quote name='Alutka']I ja także dostałam dzisiaj potwierdzenie, wraz z numerkami i wspaniałymi
mapkami oraz z dopiskiem "dodatkowe informacje ( plan sędziowania, oraz

skrócony katalog ) na stronie www.zabrze.zkwp.pl":multi:

:Rose: dobrego nigdy za wiele[/quote]

a gdzie masz plan sedziowania bo ja jakos znalzc nie moge :razz: