Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wczoraj byłysmy u weta i już miałam wchodzic jak ten wyleciał jak oparzony że musi niestety wyjechac :( dzis idziemy znowu widać tamten przypadek był bardzo pilny ...

Kakadu Olena84 - daje 100 zł , 22 z Twojego bazarku juz mam , jeszcze ten bazarek i chyba nam styknie :) Ale kolejka niech będzie może jakas inna bieda sie trafi . Ja ze skarbonki ciachałam moją Obamę ale wet w końcu powiedział ze nie weźmie za nią kasy , wiec Bamunia zabieg miała gratis od mojego weta w prezencie . Chyba mu się nie chciało pisac faktury i powiedział ze on też czasami coś moze gratis zrobić . Porządny chłopina :)

• Replies 229
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wszpasia napisał(a):
Bardzo fajnie, tylko ciekawa jestem ile się czeka na takie dofinansowanie.. kolejka pewnie spora:(

Wszpasia , jesli wszystko się sprzeda na bazarku Kakadu to nic nie będzie brakowało :)

Posted

a moze w takim razie sie wycofac z tej kolejki? bo my juz jakos podolamy... chyba, ze trzeba bedzie cos jeszcze sfinansowac dla dziewczynki? to moze 50% niech nam sfinansuja po prostu? no nie wiem, nie mam calego obrazu potrzeb; marlenka - zadecyduj, ty najlepiej to ocenisz;

Posted

kakadu napisał(a):
a moze w takim razie sie wycofac z tej kolejki? bo my juz jakos podolamy... chyba, ze trzeba bedzie cos jeszcze sfinansowac dla dziewczynki? to moze 50% niech nam sfinansuja po prostu? no nie wiem, nie mam calego obrazu potrzeb; marlenka - zadecyduj, ty najlepiej to ocenisz;

Hmmm ... myślę że połowe niech nam dołożą jeśli jest taka możliwość. To zostaną pieniądze na szczepienia dla małej ...co myśłisz Kakadu ??? W sumie będziemy mieć na cala sterylkę ale póxniej znowu będą dogo zebry ....chyba że trzyamc kolejkę , za Sonię zapłącić a na jej miejsce dac inna biedę która nie ma nic .

Posted

marlenka napisał(a):
Hmmm ... myślę że połowe niech nam dołożą jeśli jest taka możliwość. To zostaną pieniądze na szczepienia dla małej ...co myśłisz Kakadu ??? W sumie będziemy mieć na cala sterylkę ale póxniej znowu będą dogo zebry

racja - do tego trzeba bedzie zaplacic za utrzymanie psa w sensie karmy w dt, opieka pooperacyjna, szczepienia, ogloszenia; to niech moze bedzie tak, ze nam dadza, nie wiem 75%, a jak cos zostanie to przeciez merlenka tego nie przepije - wybierze sie jakas psia bide i sie na niego wplaci, albo wrecz na sterylkowa skarbonke - niech bedzie na sterylkowy cel; moze tak?

Posted

kakadu napisał(a):
racja - do tego trzeba bedzie zaplacic za utrzymanie psa w sensie karmy w dt, opieka pooperacyjna, szczepienia, ogloszenia; to niech moze bedzie tak, ze nam dadza, nie wiem 75%, a jak cos zostanie to przeciez merlenka tego nie przepije - wybierze sie jakas psia bide i sie na niego wplaci, albo wrecz na sterylkowa skarbonke - niech bedzie na sterylkowy cel; moze tak?

Oj nie wiem czy nie przepije:evil_lol:
Jasne ze tak , może tak być .

Posted

kakadu napisał(a):
marlenka jak bedziesz miala chwile to napisz co sie udalo ustalic z lekarzem :)

Byłam z Sonia w piątek u weta , obejrzał ją , zbadał i powiedział ze sunia może miec jakieś zapalenie bo raczej na ropomacicze to nie wyglada , w ciązy też prawdopodobnie nie jest , ale sterylka zaplanowana na środę miedzy świętami . Mój wet nie bardzo chce z rachunkami się bawić , moge iśc z nią do innego weta który wystawi rachunek ale wtedy będzie drożej no i doliczy 7 proc. vatu . Myśle ze jak mamy pieniądze na ta sterylkę to ciachac ją taniej , bo po co nam doliczac vat . Jak sądzisz ???

Posted

marlenka a nie obawiasz się sterylki między-świątecznej? Jakby (tfu, tfu) coś się działo, to nawet nie będzie jak podejść na kontrolę.. Może gadam od rzeczy;) Ale ja jestem panikarą.

Posted

kuszacy ten termin szybki...
pewnie, jak sa pieniazki to tez bym ja ciachala;
jakby w srode rano miala zabiego to gdyby cos sie mialo dziac to do piatku by sie zadzialo chyba, nie? to jeszcze w piatek mozna jechac do jakiegos weta; nie wiem jak jest w warce, czy ten lekarz w razie czego bedzie w stanie udzielic pomocy?
trzeba sie zabezpieczyc na 100%, zakuc malenstwo w kolnierz pooperacyjny (bezwzglednie, nawet jesli lekarz mowi, ze nie ma takiej potrzeby), zeby bron boze nici nie wygryzla i powinno byc dobrze;
ale czy jesli jest stan zapalny to to nie jest przeciwwskazanie do jakiejkolwiek interwencji chirurgicznej?
moze i nie, w koncu ropomacicze to tez chyba stan zapalny, a sie operuje... no sama nie wiem...
czy powiedzial czego to zapalenie? moze pecherza?
zreszta lekarz chyba wie lepiej; skoro zna objawy (to plamienie) i mimo wszystko umowil termin to znaczy, ze wie co robi;

Posted

kakadu napisał(a):
kuszacy ten termin szybki...
pewnie, jak sa pieniazki to tez bym ja ciachala;
jakby w srode rano miala zabiego to gdyby cos sie mialo dziac to do piatku by sie zadzialo chyba, nie? to jeszcze w piatek mozna jechac do jakiegos weta; nie wiem jak jest w warce, czy ten lekarz w razie czego bedzie w stanie udzielic pomocy?
trzeba sie zabezpieczyc na 100%, zakuc malenstwo w kolnierz pooperacyjny (bezwzglednie, nawet jesli lekarz mowi, ze nie ma takiej potrzeby), zeby bron boze nici nie wygryzla i powinno byc dobrze;
ale czy jesli jest stan zapalny to to nie jest przeciwwskazanie do jakiejkolwiek interwencji chirurgicznej?
moze i nie, w koncu ropomacicze to tez chyba stan zapalny, a sie operuje... no sama nie wiem...
czy powiedzial czego to zapalenie? moze pecherza?
zreszta lekarz chyba wie lepiej; skoro zna objawy (to plamienie) i mimo wszystko umowil termin to znaczy, ze wie co robi;

Sterylka umówiona na środę po świętach , teraz trzymajcie kciuki zeby nic nikomu nie wypadło .
Mnie niestety nie będzie na dogo od czwartku :( wiec moge smsem komuś przekazywac info :) jęli chcecie .

Posted

marlenka napisala, ze nie bedzie jej na dogo od czwartku, ale chyba miala na mysli do czwartku, bo cos jej nie widac;
jesli moja teoria jest prawdziwa to dzis sie pokaze :)

Posted

[quote name='kakadu']marlenka napisala, ze nie bedzie jej na dogo od czwartku, ale chyba miala na mysli do czwartku, bo cos jej nie widac;
jesli moja teoria jest prawdziwa to dzis sie pokaze :)

Kakadu ale Ty masz przeczucie , :) może masz przeczucie jakie numerki będą w totka ???? Hahahaha
A tak naprawdę to wczoraj się poślizgnęłam i potłukłam lapu tapu - dobrze że firmowy bo naprawa 6 stówek :) ale juz mam zastępczego kompika :)
Musimy z kolejki ją usunąc bądz jak macie inna sunię to ją wstawicie zamiast SOni. I dopiero na dogo zawitam w poniedziałek :)

[FONT=comic sans ms]Skacze Aniołek, skacze po chmurkach
niesie życzenia w anielskich piórkach
niesie w plecaku babki i świeczki
a w walizkach złote dzwoneczki.
Wesołych Świąt!
[/FONT]

[FONT=comic sans ms]Zdrowych i Wesołych Świąt Bożego Narodzenia [/FONT]
[FONT=comic sans ms]życzy Marlena Frej

[/FONT]

Posted

Marlenka do mnie napisała:
"Nie mam dostepu do nets az do poniedzialku. Dzis pojechalam z Sonia na zabieg ale sie okazalo ze pekla rura od wody i zabieg zostal przelozonby na przyszly piatekbo wtedy opiekunka Soni ma wolny weekend. Sonia ma sie dobrze, krwawienie ustalo, dzis obgrzala mi pierscionki;). Na dogo bede dopiero w poniedzialek niestety".

Posted

Witam Was w nowym roku :) Tak jak napisałam Olenie , zabieg został przesunięty na piątrek z uwagi na tryb pracy opiekunki Soni . Martwi mnie jedynie to że mimo tylu ogłoszeń nic się nie dzieje :( ani jednego telefonu , ani jednego maila :(

Posted

jestem po ponadtygodniowej nieobecnosci :)- nie sadzilam, ze mnie tak odetnie od netu...
wiec teraz czekamy na piatek; zleci - oby tylko nic nie wypadlo bo to taki piatek miedzy swietem, a weekendem...