as_ko Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 No to rozglądamy się za transportem Warszawa - Sierakowice / Trójmiasto. Który to będzie? 4-6 grudnia? E-S daj znać czy "kotunieczka" zgodzi się zrobić wizytę czy musimy szukać dalej. Quote
E-S Posted November 21, 2010 Author Posted November 21, 2010 Kotunieczka jeszcze mi nie odpisała. Tak, szukamy transportu na 4-6 grudnia, jesli uda się odwiedzić Natalię wcześniej :) Quote
NataliaJ. Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Bardzo, bardzo Wam dziękuję że tak to wszystko organizujecie... Quote
as_ko Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 [quote name='E-S']Kotunieczka jeszcze mi nie odpisała. Tak, szukamy transportu na 4-6 grudnia, jesli uda się odwiedzić Natalię wcześniej :)[/QUOTE] Z wątku transportowego wiem że kilka osób szuka takiego transportu Warszawa-Trójmiasto, tylko nie wiem w jakim terminie. Zbiera się jakaś grupka. Napisałam tak wstępnie PW do jednej z ciotek, która będzie wiozła te pieski. Jak się dowiem czegoś to dam znać. Teraz najważniejsza jest wizyta w najbliższych dniach. Quote
E-S Posted November 21, 2010 Author Posted November 21, 2010 As-co, to spytaj czy by od razu ta dziewczyna wizyty u Natalii nie zaliczyła, bo jeśli Kotunieczka nie odpisze - a ma problem z netem jak wiemy + ja wyjeżdżam i nie będę mieć dostępu też do kompa - to lipa. Quote
as_ko Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 [quote name='E-S']As-co, to spytaj czy by od razu ta dziewczyna wizyty u Natalii nie zaliczyła, bo jeśli Kotunieczka nie odpisze - a ma problem z netem jak wiemy + ja wyjeżdżam i nie będę mieć dostępu też do kompa - to lipa.[/QUOTE] E-S znalazłam to tutaj: [url]http://www.dogomania.pl/threads/176436-Oferuj%C4%99-transport-za-zwrot-koszt%C3%B3w-%28Warszawa-dowolne-miejsce-w-Polsce-Warszawa%29[/url] I z tego co się zorientowałam to chyba mąż jeździ, więc wizyty nie zrobi :( Quote
E-S Posted November 21, 2010 Author Posted November 21, 2010 [quote name='as_ko']E-S znalazłam to tutaj: [url]http://www.dogomania.pl/threads/176436-Oferuj%C4%99-transport-za-zwrot-koszt%C3%B3w-%28Warszawa-dowolne-miejsce-w-Polsce-Warszawa%29[/url] I z tego co się zorientowałam to chyba mąż jeździ, więc wizyty nie zrobi :([/QUOTE] Aaa, no tak, czyli musimy zaczekać na kotunieczkę .... Quote
E-S Posted November 21, 2010 Author Posted November 21, 2010 Dzwoniła Madallena, z uwagi na koszty, nawet po zniżkach Psiego anioła 2 razy wyższe niż w Lublinie - lepiej ją ciachnąć w Lublinie i nawet zapłacić jej za 1 lub 2 doby hotelik na Stefczyka. Tylko jako że mnie nie ma fizycznie: 1. trzeba ją przywieźć, najpóżniej w poniedziałek za tydzień, 2. nagrać wcześniej zabieg i miejsce w hoteliku szpitalnym, 3. sprawdzić, czy 30 listopada będzie nadawać się do wydania i transportu, bo ja nie będę mieć czasu na deliberowanie w klinice o czymkolwiek - mam godziny o których muszę być w chełmie i Warszawie i nie mogę tam spędzić wieczora czy nocy, muszę ją szybko zabrac przejeżdżając przez Lublin. Quote
matrioszka2 Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Z moich kombinacji wynika , że trzeba ją odebrać w czwartek i wykąpać, w piątek rano - ciachnąć i zostawić do Twojego odbioru, czyli 4 doby (do wtorku rano 30 listopada).Tak by mogło być ? Quote
E-S Posted November 21, 2010 Author Posted November 21, 2010 [quote name='matrioszka2']Z moich kombinacji wynika , że trzeba ją odebrać w czwartek i wykąpać, w piątek rano - ciachnąć i zostawić do Twojego odbioru, czyli 4 doby (do wtorku rano 30 listopada).Tak by mogło być ?[/QUOTE] Mogłoby, wiesz, wolę ja wysterylizować w Lublinie, może u dr Dąbrowskiego na Głębokiej by się dało? MaDi, pomożesz to zorganizować ? Wet w Sierakowicach - nie wiemy jakim jest chirurgiem. Natalia nie ma doświadczenia z wysterylizowanymi sukami, w jej mieście nie ma całodobowej kliniki "jakby co", tfu ! Quote
matrioszka2 Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Czy na Głębokiej będzie mogła zostać te kilka dób ? Quote
E-S Posted November 21, 2010 Author Posted November 21, 2010 [quote name='matrioszka2']Czy na Głębokiej będzie mogła zostać te kilka dób ?[/QUOTE] Ja nie mam pojęcia ... MaDi trzeba tu ściągnąć. Quote
MaDi Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Przylazłam, da się zostawić prawie na 100%. Ewa porozmawiaj z dr Dąbrowskim on na pewno podpowie co z nią zrobić. Pamiętajcie,że przed samą sterylką nie można jej kąpać. Są studenci pewnie będą wyprowadzać Balbinkę. Quote
NataliaJ. Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Nadal nie ma nikogo aby mnie odwiedzić? :( A czas ucieka... Quote
matrioszka2 Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 [quote name='MaDi']Pamiętajcie,że przed samą sterylką nie można jej kąpać. Są studenci pewnie będą wyprowadzać Balbinkę.[/QUOTE] Dlaczego nie można kąpać ? Dobę wcześniej też nie ? Quote
MaDi Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Weci zawsze odradzali mi takie zabiegi przed operacją, że niby może osłabić organizm i takie tam, sunia husky sterylizowana przez tego doktora nie była kąpana przed zabiegiem. Z drugiej strony niemal zawsze w pierwszej kolejności kąpie się psa zabranego ze schroniska. Quote
matrioszka2 Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Powiem Ci, MaDi, w tajemnicy, że każda kąpiel psa najbardziej osłabia ... mnie .:evil_lol: Quote
eve-w Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 ja kąpie psy nawet zaraz po sterylce. W przypadkach ekstremalnych prawie od razu! a przed też zawsze kąpie :) Quote
MaDi Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 [quote name='matrioszka2']Powiem Ci, MaDi, w tajemnicy, że każda kąpiel psa najbardziej osłabia ... mnie .:evil_lol:[/QUOTE] :lol::lol::lol: Mnie znacznie osłabia jej długotrwały brak. ON którego wczoraj zabrałam interwencyjnie nie można jeszcze kąpać, każdy nawet chwilowy kontakt z nim jest bardzo esencjonalny, ciężko go jednak nazwać aromaterapią:evil_lol: Quote
matrioszka2 Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Balbisiu, nie gniewaj się, ale kumpel potrzebuje bardziej .... Koniecznie zajrzyjcie, wesprzyjcie...Madi, Ty to znasz ... [url]http://www.dogomania.pl/threads/196826-Cent-zag%C5%82odzony-prawie-na-%C5%9Bmier%C4%87-pom%C3%B3%C5%BCcie[/url] Quote
NataliaJ. Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Hop Hop podniosę temat. Dziewczyny co dalej ze mną... E-S nie ma, wszystko stanęło w miejscu... Nie ma nikogo kto by mnie odwiedził... :-( A tam daleko Balbinia czeka! Quote
E-S Posted November 23, 2010 Author Posted November 23, 2010 Hm, jakby to powiedzieć ... Natalio, wysyłam Ci mail ... Quote
E-S Posted November 23, 2010 Author Posted November 23, 2010 Na prośbę Natalii piszę - Balbinka od dzisiaj ma DS. Też w tym niejako uczestniczyłam - telefonicznie bo zostałam zaalarmowana przez Matrioszkę i kierownika. Przyszedł Pan, miłośnik psów - miał sunię podobną do Balbinki, z tego samego schroniska - umarła mu. Zobaczył w schronisku Balbinkę. Chodził, myślał, wrócił do schroniska, powiedział, że ta sunia mu się po nocach śni. Kierownik mu powiedział, że sunia jest zarezerwowana i mu jej nie da - Pan się rozpłakał. Kierownik sprawdził człowieka - jego sąsiad weterynarz potwierdził, że psy mają u niego jak w raju. Pan zgodził się na wizyty, podpisał umowę adopcyjną, zobowiązał się do wydania suni do mnie na DT gdy będzie wyjeżdżać lub iść do szpitala, zobowiązał się do sterylizacji suni do 28 lutego i umówił na wizytę, żeby to stwierdzić, jako że Matrioszka jest z Lubartowa - mamy możliwość stałego monitorowania Balbinki. Poinformowałam o tym Natalię w pierwszej kolejności mailem. Quote
Charly Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 ale wieści. Jak nic to nic, a tu proszę- dwa domki się znalazły. Bardzo się cieszę:) Nataljo trochę smutno pewnei i przykro, bo juz prawie była Twoja- myślisz, ze jest szansa, że jakas inna sunieczka ujmie Cię za serce? Inna mała i sliczna np. z wątku mikropiesków do adopcji? kliknij w banerek i wejdziesz na ten wątek [URL="http://www.dogomania.pl/threads/176778-MIKROPSY-w-potrzebie"][IMG]http://i892.photobucket.com/albums/ac129/mike18pl/milunia.jpg[/IMG][/URL] Quote
Recommended Posts