Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 285
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ooo.. śliczne zdjęcia, takie słoneczno-jesienne. A na zdjęciach z paoiii to Mamcia ma nawet taką skupiono-zamyśloną minę, nie przestraszoną :-) Może dzięki większemu ostatnio kontaktowi ze światem Mamcia zaczyna się otwierać.

Posted

Mamcia rzeczywiście wydaje się bardzo lubić z towarzyszami niedoli. A Madzia i Nero to też słodziaki, powinny już dawno być w domkach, szczególnie Nero, który strasznie się zasiedział w azylu. Nie jestem pewna, dlaczego siedzi z sukami, ale na spacerze ze mną strasznie się cieszył i chciał bawić ze spotkanym Brusem, dużym samcem, więc pewnie to nie on był agresorem.

Posted

Mamcia dziś się otwarcie cieszyła na moje wejście do boksu: kręciła się machając ogonem, a nawet stawała na tylnych łapkach. To niesamowita różnica w porównaniu z kuleniem się w kącie przy naszym pierwszym spotkaniu. Z tego psa można zrobić ludzi! :-)
Jeszcze raz proszę o zabieranie Mamci na spacery, jeśli kogoś chwyciła za serce :-)

Posted

Dziś rano był bardzo obiecujący telefon w sprawie Mamci! Pan "na ucho" po 30-tce; Mamcia ponoć do złudzenia przypomina jego nieżyjącą suczkę; pan stwierdził, że jak zobaczył zdjęcia Mamci, uwierzył w reinkarnację:-) Mieszkanie na parterze. Prawdopodobnie przyjadą do azylu dziś po południu poznać sunię.

Posted

abero straszliwie Cie przepraszam!!! ale byłam w szkole i akurat jak dzwoniłas miałam lekcje, pozniej pisałam z innego numeru chciałam dzwonic ale albo sie uaktywniała poczta albo było zajete...niestety dzis mnie nie bedzie bede dopiero w piątek, mam nadzieje ze z domku mamci cos bedzie! :) moze agamiki zapytaj

Posted

No ,niestety, jeszcze nie tym razem. Państwo bardzo w porządku, przejęli się Mamcią, ale po długim namyśle doszli do wniosku, że przy ich trybie życia i sytuacji życiowej opieka nad sunią byłaby zbyt dużym wyzwaniem. Obiecali pomagać szukać Mamci domu wśród swoich znajomych, myślę, że mówili szczerze.
Agamika, bardzo dziękuję za pomoc! :-)

• 4 weeks later...
Posted

Mamcia na spacerkach coraz dzielniejsza, choć jeszcze ciągnie do bezpiecznego wnętrza. Dziś zrobiła wszystko co trzeba na trawkę :-), a więc przerażenie ustępuje i właczają się właściwe odruchy. Jutro wrzucę zdjęcia z ulubionego miejsca, tzn. okolic biurka dyżurnej :-)

Posted

Rozmawiałam z wetką Pauliną, która jest głównym chirurgiem w azylu. Jest przeciwna na razie amputacji. Jest szansa, że po wyjściu z azylu i przy normalnych spacerach obręcz barkowa zdrowej przedniej łapy na tyle się rozbuduje, że utrzyma cały ciężar i Mamcia przestanie się podpierać kikutem. Jeśli nie i będzie ranić łąpę, będzie miała darmowy zabieg w azylu. Tylko żeby ten dom się znalazł...

Posted

Mamcia dziś na spacerze znów zrobiła siku, prawie zaraz po wyjściu, a więc kilka dni temu to nie był przypadek. Można powiedzieć, że wie, co to czystość w domu, choć stres może jej na początku przeszkadzać. Niesety nie czuje się jeszcze na spacerach komfortowo; ciągnie bardzo do budynku, choć już nie przypłaszcza się do ziemi przerażona. Niedługo ma być w gazecie, może to pomoże jej znaleźć domek.

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Sabina02']Dopiero tu trafilam przez banerek... Cudna sunia!

Ale cichutko tutaj... :-([/QUOTE]
Miło nam powitać kolejną ciotkę na wątku naszej suni. No, niestety cichutko, bo kompletna cisza z ogłoszeń Mamci :-( Czekamy na ukazanie się ogłoszenia w gazecie, może komuś z tysięcy czytelników drgnie serce na widok tej bidy :-(

Posted

[quote name='abero']Miło nam powitać kolejną ciotkę na wątku naszej suni. No, niestety cichutko, bo kompletna cisza z ogłoszeń Mamci :-( Czekamy na ukazanie się ogłoszenia w gazecie, może komuś z tysięcy czytelników drgnie serce na widok tej bidy :-([/QUOTE]

Dziekuje za tak mile powitanie... :loveu:

Czy Mamcia ma Allegro?

Posted

[quote name='Sabina02']Dziekuje za tak mile powitanie... :loveu:

Czy Mamcia ma Allegro?[/QUOTE]

Oryginalnie miała, zrobione przez agamika. Muszę ją zapytać, czy wznawiała.