abero Posted October 24, 2010 Author Posted October 24, 2010 I jak? Spacerował ktoś z Mamcią w ten weekend? Ja będę najwcześniej we wtorek po południu, może dopiero w środę. Quote
paoiii Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 była sesja dzis :) więc mamcia miala spacerek, ale zdjecia robiła p.Basia Quote
agamika Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 jeszcze nie wiem czy to wszystkie ;) ale wrzuce jak tylko p.Basia wgra na serwer cos jeszcze Quote
abero Posted October 24, 2010 Author Posted October 24, 2010 Ooo.. śliczne zdjęcia, takie słoneczno-jesienne. A na zdjęciach z paoiii to Mamcia ma nawet taką skupiono-zamyśloną minę, nie przestraszoną :-) Może dzięki większemu ostatnio kontaktowi ze światem Mamcia zaczyna się otwierać. Quote
agamika Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Poszłyśmy na sposób ;) na raz wzięłyśmy Mamcie , Madzię i Nero , zeby ona pewniej sie czuła . No i ooczywiscie Madzia , Nero tez do zdjęć Quote
abero Posted October 24, 2010 Author Posted October 24, 2010 Mamcia rzeczywiście wydaje się bardzo lubić z towarzyszami niedoli. A Madzia i Nero to też słodziaki, powinny już dawno być w domkach, szczególnie Nero, który strasznie się zasiedział w azylu. Nie jestem pewna, dlaczego siedzi z sukami, ale na spacerze ze mną strasznie się cieszył i chciał bawić ze spotkanym Brusem, dużym samcem, więc pewnie to nie on był agresorem. Quote
abero Posted October 26, 2010 Author Posted October 26, 2010 Mamcia dziś się otwarcie cieszyła na moje wejście do boksu: kręciła się machając ogonem, a nawet stawała na tylnych łapkach. To niesamowita różnica w porównaniu z kuleniem się w kącie przy naszym pierwszym spotkaniu. Z tego psa można zrobić ludzi! :-) Jeszcze raz proszę o zabieranie Mamci na spacery, jeśli kogoś chwyciła za serce :-) Quote
abero Posted October 27, 2010 Author Posted October 27, 2010 Dziś rano był bardzo obiecujący telefon w sprawie Mamci! Pan "na ucho" po 30-tce; Mamcia ponoć do złudzenia przypomina jego nieżyjącą suczkę; pan stwierdził, że jak zobaczył zdjęcia Mamci, uwierzył w reinkarnację:-) Mieszkanie na parterze. Prawdopodobnie przyjadą do azylu dziś po południu poznać sunię. Quote
paoiii Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 abero straszliwie Cie przepraszam!!! ale byłam w szkole i akurat jak dzwoniłas miałam lekcje, pozniej pisałam z innego numeru chciałam dzwonic ale albo sie uaktywniała poczta albo było zajete...niestety dzis mnie nie bedzie bede dopiero w piątek, mam nadzieje ze z domku mamci cos bedzie! :) moze agamiki zapytaj Quote
szosti999 Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Gdyby wypalila adopcja Mamci, to piszcie, bo jeszcze nie zrobilem jej allegro. :-) Quote
abero Posted October 27, 2010 Author Posted October 27, 2010 No ,niestety, jeszcze nie tym razem. Państwo bardzo w porządku, przejęli się Mamcią, ale po długim namyśle doszli do wniosku, że przy ich trybie życia i sytuacji życiowej opieka nad sunią byłaby zbyt dużym wyzwaniem. Obiecali pomagać szukać Mamci domu wśród swoich znajomych, myślę, że mówili szczerze. Agamika, bardzo dziękuję za pomoc! :-) Quote
Julian Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Badźmy dobrej myśli i tak szybki odzew. Robimy allegro. Quote
szosti999 Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 http://allegro.pl/show_item.php?item=1295481906 jest i allegro. Quote
abero Posted November 19, 2010 Author Posted November 19, 2010 Mamcia na spacerkach coraz dzielniejsza, choć jeszcze ciągnie do bezpiecznego wnętrza. Dziś zrobiła wszystko co trzeba na trawkę :-), a więc przerażenie ustępuje i właczają się właściwe odruchy. Jutro wrzucę zdjęcia z ulubionego miejsca, tzn. okolic biurka dyżurnej :-) Quote
abero Posted November 24, 2010 Author Posted November 24, 2010 Rozmawiałam z wetką Pauliną, która jest głównym chirurgiem w azylu. Jest przeciwna na razie amputacji. Jest szansa, że po wyjściu z azylu i przy normalnych spacerach obręcz barkowa zdrowej przedniej łapy na tyle się rozbuduje, że utrzyma cały ciężar i Mamcia przestanie się podpierać kikutem. Jeśli nie i będzie ranić łąpę, będzie miała darmowy zabieg w azylu. Tylko żeby ten dom się znalazł... Quote
AMIGA Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Alez ona ma śliczny pycholek i te oczy!!!! Quote
abero Posted November 24, 2010 Author Posted November 24, 2010 Tu jest mi dobrze, choć jeszcze lepiej byłoby pod biurkiem.. Quote
abero Posted November 25, 2010 Author Posted November 25, 2010 Mamcia dziś na spacerze znów zrobiła siku, prawie zaraz po wyjściu, a więc kilka dni temu to nie był przypadek. Można powiedzieć, że wie, co to czystość w domu, choć stres może jej na początku przeszkadzać. Niesety nie czuje się jeszcze na spacerach komfortowo; ciągnie bardzo do budynku, choć już nie przypłaszcza się do ziemi przerażona. Niedługo ma być w gazecie, może to pomoże jej znaleźć domek. Quote
Sabina02 Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 Dopiero tu trafilam przez banerek... Cudna sunia! Ale cichutko tutaj... :-( Quote
abero Posted December 7, 2010 Author Posted December 7, 2010 [quote name='Sabina02']Dopiero tu trafilam przez banerek... Cudna sunia! Ale cichutko tutaj... :-([/QUOTE] Miło nam powitać kolejną ciotkę na wątku naszej suni. No, niestety cichutko, bo kompletna cisza z ogłoszeń Mamci :-( Czekamy na ukazanie się ogłoszenia w gazecie, może komuś z tysięcy czytelników drgnie serce na widok tej bidy :-( Quote
Sabina02 Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 [quote name='abero']Miło nam powitać kolejną ciotkę na wątku naszej suni. No, niestety cichutko, bo kompletna cisza z ogłoszeń Mamci :-( Czekamy na ukazanie się ogłoszenia w gazecie, może komuś z tysięcy czytelników drgnie serce na widok tej bidy :-([/QUOTE] Dziekuje za tak mile powitanie... :loveu: Czy Mamcia ma Allegro? Quote
abero Posted December 9, 2010 Author Posted December 9, 2010 [quote name='Sabina02']Dziekuje za tak mile powitanie... :loveu: Czy Mamcia ma Allegro?[/QUOTE] Oryginalnie miała, zrobione przez agamika. Muszę ją zapytać, czy wznawiała. Quote
Sabina02 Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 [quote name='abero']Oryginalnie miała, zrobione przez agamika. Muszę ją zapytać, czy wznawiała.[/QUOTE] To prosze, zapytaj... Jak nie ma, to moge zrobic. :) Quote
Recommended Posts