Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 285
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak dobrze.
Ten grawer przy Szewskiej jest jak się idzie od Bunkra Sztuki (od strony bunkra) do rynku. Trzeba mu przynieść obrożę i przynituje tabliczkę z informacją. To pewniejsze od dyndających identyfikatorów, które pies może zgubić. Szelki takie zapinane na grzbiecie są złe, pies się cofnie i zostajemy z szelkami w ręce. Muszą obejmować szyję i być zapinane wokół klatki piersiowej. Im lepsza firma, tym pewniejsze zapięcie.

Posted

Jestem umówiona na wizytę u Amci w czwartek, to pewnie będą zdjęcia. Na razie wiem, ze jest ciut lepiej. Amcia je, pije, załawia potrzeby na spacerze. Nadal jednak bardzo niechetnie wychodzi z domu, chyba cały czas boi się nieznanej przestrzeni i czuje się w miarę bezpiecznie w mieszkaniu.

Posted

Amcia nadal strachliwa (pewnie jej tak już zostanie), ale robi postępy. Na spacerach już biega, oczywiście na smyczy, a dziś przełom: nad ranem wlazła na łózko i spała z Anią! To znaczy, że jej zaufała, no i porzeba kontaktu z człowiekiem jest silniejsza niż obawy. Po prawie trzech latach schroniskowych dech, Amcia śpi w łózku! Wyobrażacie sobie?! :-)

• 4 weeks later...
Posted

Chyba niewiele się zmieniło od mojego wpisu na początku marca, Amci zabierze całe miesiące jeśli nie lata, żeby przestać się bać ludzi. Z psami jest łatwiej.
Możliwe, że jutro będę z wizytą u Ani i Amci, to zrobię zdjęcia.

Posted

Oto obiecane zdjęcia, Amcia na jednym ze swoich posłań (ma ich trzy):

Daleka jeszcze przed nią droga do opanowania własnych strachów, ale ma tak oddaną panią, ze nie wątpię, że Amcię już samo dobre w życiu czeka :-)

• 3 weeks later...
Posted

Garstka wieści: Amcia robi duże postępy, pięknie już jeździ samochodem, coraz śmielej i sprawniej wędruje na spacerach, jest zazdrosna o swoją panią :-), wpycha się między nią a psa rodziców i wskakuje łapką na kolana. Poznaje świat dzięki małym wycieczkom; wczoraj odwiedziła mnie z Anią:

Posted

Amcia była na konsultacji łapki u dr Orła. Powtórzył diagnozę azylową, że łapka jest taka od urodzenia i sugeruje amputację. Boi się, że kiedyś przy kolejnym otarciu, o które nietrudno, jeśli pies dużo chodzi, wda się jakaś infekcja. Tak więc czeka sunię operacja.

Posted

Z naszymi wetami w azylu, choć oni się już wypowiedzieli, że to będzie zależało od tego, jak się będzie poruszać po jakimś czasie w domu. A Ania widzi, że Amcia często tę łapkę ociera, często trzeba smarować antybiotykiem i czymś gojącym. Orzeł to jeden z najlepszych wetów w Krakowie; ewentualnie poradzę Ani jeszcze wizytę u mojego ulubionego weta- Gubały, równie dobrego jak Orzeł, a wg niektórych - lepszego.

Posted

to i ja w odwiedziny przyszłam, zdjęcia pokazują, że Amcia jednak się zmienia, nie ten pychol zatroskany, czuje ze ma swój własny kąt, trzy posłania :D i przede wszystkim swojego człowieka :)
duzo buziaków!

Posted

Dzięki za odwiedziny! Amcia powoli się otwiera, to już inny piesek, choć minie jeszcze kilka miesięcy, zanim przełamie swoje lęki.