Jump to content
Dogomania

pogryzły ją psy :( Babuleńka Pegi- siostrzyczka Kapslika. BRAKUJE DEKLARACJI :-(

Recommended Posts

Posted

Ingrid44 napisał(a):
Sylciu, dobrze ze ludziska dzwonia. Jak nie tym razem to nastepnym. Widac ze te ogloszenia wzbudzaja zainteresowanie.

Dobrze, tylko, że to już był któryś raz, z kolei.Nie dzwonię do pani Lucyny, może jeszcze męża urabia, bo nie był przekonany, a może jej też minął zapał i stąd milczenie.Zadzwonię za kilka dni, jeżeli wcześniej telefonu nie będzie.Dzwoniłam dzisiaj do kikou, też radzi poczekać jeszcze, nie popędzać.Więc tak zrobię.

Posted

Mamy foteczki od Kikou! :)

"troszeczkę nieuprzejmie...w ciut intymnej sytuacji...
ale Pegi ma tak, że na dworek jak jest zimno to nazbyt chętnie nie wychodzi.....
ale jak już odwiedzi podwóreczko to szybko biega i trudno ją namówić na "pozowanie"... no chyba że właśnie jest zajęta intymnie...

Posted

Naklejka napisał(a):

....no przestań ;) aż tak Pegunia nie szczeka żeby sąsiedzi musieli by głusi,
no szczeka sobie jak coś trzeszczy za drzwiami, akurat z mojego stadka Peginia jest taka dziewuszka jedna z bystrzejszych i dobrze słyszących....

Posted (edited)

Bjuta napisał(a):
Tak ją ogłaszamy też w tekstach ogłoszeń!!! :) :)

A jakie hasło proponujesz?

ja ją widze tak:
rezolutna, czujna kumpelka dla samotnej osoby w srednim wieku

bo Pegini wystarczą trzy rundy wokół bloku, ona jest wprawdzie sprawna ale nie lubi przesadnie dużo biegac, ceni sobie wieczor telewizyjny u pańci na kolanach...
jest taka dosc mała można pójśc z nią do sąsiadki na pogaduszki...

może nawet fakt ze poszczekuje przy drzwiach byłby zaletą dla kogos samotnego, byłby zaalarmowany ze cos sie dzieje
bo Pegusia szczeka sobie dużo ale nie wyje jakoś bez powodu godzinami... tylko faktycznie zaczyna szczekac, jak na psa przystało, jak cos sie faktycznie dzieje - jak cos puknie stuknie, odezwie sie pies sasiadów... itp

aa dla samotnej dlatego, ze Pegi jest troszke taka zazdrośniczka...
z dziecmi nie bardzo ją widze... bo Peginia bawic sie wprawdzie jeszcze lubi...ale np jak już złapie piłeczke to chce sobie ją trzymac, a nie dziecku oddawac do ponownego rzucania...wiec ta róznica w rozumieniu zabawy moglaby nie byc do konca przez dziecko akceptowana... ;)

Edited by kikou
Posted

Mnie się w pamięć wryła jako wielka szczekara. Ale w sumie Ty masz tam same dziadki, 2 fąfle i Pegi - to może nic dziwnego, że ona pierwsza reaguje jak się coś dzieje...

Posted

Bjuta napisał(a):
Mnie się w pamięć wryła jako wielka szczekara. Ale w sumie Ty masz tam same dziadki, 2 fąfle i Pegi - to może nic dziwnego, że ona pierwsza reaguje jak się coś dzieje...

Jak będą u mnie dziewczyny, to wtedy zadzwonię do pani Lucyny.To nie miało się rymować.Chodzi o to, że będę miała wsparcie i świadków.Chociaż tyle.Boże, ale fajnie Cię widzieć kikou na wątku.

Posted

Syla napisał(a):
Jak będą u mnie dziewczyny, to wtedy zadzwonię do pani Lucyny.To nie miało się rymować.Chodzi o to, że będę miała wsparcie i świadków.Chociaż tyle.Boże, ale fajnie Cię widzieć kikou na wątku.

Dzwoniła Syla! Okazało się, że wnuczka jest przeciwna i babci zdjęć Pegi wcale nie pokazała! Teraz ktoś inny z internetem, jest włączony do spisku...

Posted

Bjuta napisał(a):
Dzwoniła Syla! Okazało się, że wnuczka jest przeciwna i babci zdjęć Pegi wcale nie pokazała! Teraz ktoś inny z internetem, jest włączony do spisku...

Co za dziwni ludzie.

Posted

kikou napisał(a):
a może w oczekiwania na Pani decyzje w sprawie adopcji Pegusi
Cioteczki zajrzałyby na bazarek kurtkowy na zapomniane wroclawiaki

w podpisie :)

Bede podnosic :) :) :)

Posted

Ingrid44 napisał(a):
Co za dziwni ludzie.

Też wszystkiego nie rozumiem, ale chyba, nie muszę.Dostałam nowy numer telefonu, pod który zadzwoniłam i potem wysłałam maila , ze zdjęciami.Na razie zero informacji.Planuję zadzwonić w niedzielę, ale to chyba nie tak, powinno wyglądać.Gdyby ludziom zależało....nie wiem.