Rudzia-Bianca Posted December 17, 2010 Author Posted December 17, 2010 Byłam u Kory , słodziara z niej kochana nie pisnęła nawet w nocy ufff ufff ufff :) Kora do ludzi jest bardzo pozytywnie nastawiona, jednak innych zwierzaków chyba raczej nie toleruje :( Jak zobaczyła moje psy trochę się wkurzyła , ale nie jakoś tak bardzo , jednak popyskowała do nich , więc na pewno szukamy domu gdzie będzie jedynym zwierzakiem a na pewno jedyną suką . Niestety musimy ją zabrać na niedzielę - Tomek ma pertraktować z Żoną trzymajcie kciuki żeby się zgodziła ... Szczeniak dostał zapas żarełka na kilka dni, w przyszłym tygodniu powinno się udać załatwić 15 kg dobrej karmy ( znajomy pań Wetek ma podarować :) ) Buda też ma wkrótce powstać więc będzie jako tao zabezpieczony i będzie się pracować nad chłopem - ale też żeby go zabrać musimy mieć gdzie go zabrać - a nie mamy :( No i niby ok ale jak znaleźć szybko jej dom :( Nie wiem czy już ją ogłaszać , chyba tak . Wprawdzie nie jest w najlepszym stanie jeszcze ale jakby ktoś odpowiedzialny się znalazł ... Trzeba jej jeszcze porobić badania, wysterylizować, to potrwa pewnie z miesiąc . Ale jako nielubiąca innych zwierzaków może mieć problem ze znalezieniem domu :( więc chyba już zaczniemy ją ogłaszać - jak myślicie ? A i krasnali to ja się też boję paskudne są ...te ogrodowe ;) Quote
Kenny Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 o proszę, wszyscy się boją krasnali, nie tylko ja :) Rudziu już bym ją ogłaszała. Musi znaleźć się odpowiedzialny domek, który podpisze umowę i zobowiąże się do sterylizacji. Fajnie jakby na Święta już zamieszkała w swoim nowym domu. Ja stawiam, że nie będzie aż takiego strasznego problemu ze znalezieniem domu, bo jest śliczna panienka z niej. I grzeczna. A to, że innych zwierząt nie toleruje i chce być jedynaczką to nic takiego. Jeden minus musi mieć, no nie ? ;) Quote
wojtuś Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 [quote name='Kenny']o proszę, wszyscy się boją krasnali, nie tylko ja :) Rudziu już bym ją ogłaszała. Musi znaleźć się odpowiedzialny domek, który podpisze umowę i zobowiąże się do sterylizacji. Fajnie jakby na Święta już zamieszkała w swoim nowym domu. Ja stawiam, że nie będzie aż takiego strasznego problemu ze znalezieniem domu, bo jest śliczna panienka z niej. I grzeczna. A to, że innych zwierząt nie toleruje i chce być jedynaczką to nic takiego. Jeden minus musi mieć, no nie ? ;)[/QUOTE] No tak ;) Dzięki Kenny za info o DT:) Rudzia cieszę się że z Korą się udało, trochę odżywiona będzie jak "labek". Szczeniora mi żal i tych bied co "robią" za alarm, ale super jest Pan Tomek i choć na razie Psiak będzie dobrze karmiony. Quote
Rudzia-Bianca Posted December 17, 2010 Author Posted December 17, 2010 No do Świąt to nie ma raczej szans na domek , bez sterylki jej nie wydamy chyba że znajdzie się ktoś naprawdę komu można zaufać. Ale i tak wcześniej małą trzeba do porządku doprowadzić - jak pisałam wczoraj ma grzyba w uszku, nie wiadomo co z brzuszkiem czemu taki rozdęty , ma jakies ranki na sobie trzeba ją podleczyć najpierw . Najgorsze że Tomek nie dzwonił i nie wiem co z niedzielą ...:( Quote
Kenny Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 [quote name='Rudzia-Bianca']No do Świąt to nie ma raczej szans na domek , bez sterylki jej nie wydamy chyba że znajdzie się ktoś naprawdę komu można zaufać. Ale i tak wcześniej małą trzeba do porządku doprowadzić - jak pisałam wczoraj ma grzyba w uszku, nie wiadomo co z brzuszkiem czemu taki rozdęty , ma jakies ranki na sobie trzeba ją podleczyć najpierw . Najgorsze że Tomek nie dzwonił i nie wiem co z niedzielą ...:([/QUOTE] chodzi o to, że ona w niedzielę nie ma gdzie się podziać , tak ? a no i na Święta Dt musimy szukać, zapomniałam że to już za tydzień :/ Quote
erka Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Rudzia, a może ten hotel w Głogoczowie, to chyba niedaleko od Myślenic? Quote
Rudzia-Bianca Posted December 17, 2010 Author Posted December 17, 2010 [quote name='Kenny']chodzi o to, że ona w niedzielę nie ma gdzie się podziać , tak ? a no i na Święta Dt musimy szukać, zapomniałam że to już za tydzień :/[/QUOTE] Tak Kenny , na niedzielę musimy ją zabrać - tzn już od jutra popołudniu bo lekarki nie mogą przyjeżdżać 3 razy w niedzielę do niej żeby ją wyprowadzić . podobnie w święta . [quote name='erka']Rudzia, a może ten hotel w Głogoczowie, to chyba niedaleko od Myślenic?[/QUOTE] Erko , Asior mówiła że w hotelu na Łużyckiej w kojcu zewnętrznym będzie miejsce więc myślę że tam Kora spędzi święta , tyle czasu była na zewnątrz że te 3 dni nic się jej nie stanie , a później pewnie wróci do wetek . Już nawet ustaliliśmy wstępnie , ze ponieważ ja pracuję to Tomek zawiózłby Korę do Krakowa 24.12. A masz namiary na Głogoczów ? Nawet nie wiedziałam ze tam hotel jest , to rzut beretem ode mnie . Quote
Kenny Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 kurcze gdyby nie to, że ona nie lubi innych psów to może wzięłabym ja na niedzielę, ale tak to nie mam jak pomóc. poza tym moje psisko chore teraz i sama rozumiesz. mam nadzieję, że uda się coś znaleźć na tą niedzielę...może napisz w tytule że potrzebny DT na jeden dzień-na niedzielę, może wtedy ktoś się znajdzie. co do hoteli to jeszcze jest hotel w Przebieczanach koło Wieliczki u Pani Agnieszki. Powinno też być miejsce.W razi czego można spróbować. Quote
Rudzia-Bianca Posted December 18, 2010 Author Posted December 18, 2010 Tomek nie może jej zabrać, ale zaraz dzwonimy do Głogoczowa, może mają miejsce . Jest też dobra wiadomość cieć się chyba wystraszył i zabiera młodego na noc do domu :) Quote
Rudzia-Bianca Posted December 18, 2010 Author Posted December 18, 2010 Kora do poniedziałku jedzie do Głogoczowa do hoteliku dziś po 16.00 niestety miejsce na zewnątrz ale w ocieplonej budzie i z jedzeniem więc może jakoś to przeżyje , ale na święta to raczej tam nie zostanie - 30 zł za dobę za budę na zewnątrz to cena zaporowa dla nas dwojga z Tomkiem :( Quote
Kamila Proc Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 cholercia, niedobrze. rzeczywiscie to niemalo Quote
Kenny Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 Rudzia w Przbieczanach jest tańczy hotelik. Ja płaciłam 10zł za dobę i psiak mieszkał w domu. chcesz numer ? Quote
Rudzia-Bianca Posted December 18, 2010 Author Posted December 18, 2010 Kora już w Głogoczowie, buda ocieplona, słoma, kojec , gotowane ciepłe żarełko i Tomek tak czarował że wyczarował do 15 zł za dobę , na święta też mamy już zarezerwowane . No i najważniejsze to jest całkiem blisko do Tomka a w takim okresie około świątecznym to ważne bo nikt na nic czasu nie ma , a Korcia niestety trochę powędruje jeszcze . W przyszłym tygodniu przebadamy ją , podtuczymy żeby po nowym roku ją ciachnąć ;) Dzięki za wszelkie podpowiedzi i wsparcie nawet dobrym słowem, bo ja jednak to nie mam doświadczenia w takich akcjach . Quote
Kenny Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 A tam, nie masz doświadczenia - świetna robota ! :) Quote
Rudzia-Bianca Posted December 18, 2010 Author Posted December 18, 2010 Zapomniałam napisać Kora ma ok 4-5 lat . Czy mogę prosić o pomoc w ogłoszeniach ? Tekst wymyśliłam taki chyba że ktoś coś lepszego wymyśli Mam na imię Kora , mam ok. 5 lat zostałam uratowana przed zamarznięciem , szukam swojego domu na stałe , takiego z człowiekiem który doceni mój merdający ogonek i wierne oczyska . Nie lubię innych psów i kotów , chcę mieć swojego człowieka tylko dla siebie . Jestem suczką podobną do labradora, tak mi mówią , tylko troszkę mniejszą . Przebywam w Myślenicach k. Krakowa tel. 602 709 383 Warunkiem adopcji jest zobowiązanie do sterylizacji suczki . Quote
Rudzia-Bianca Posted December 18, 2010 Author Posted December 18, 2010 Moje drugie w życiu ogłoszenie ;) [url]http://krakow.gumtree.pl/c-ViewAd?AdId=249189091&MessageId=MSG.VIEW_AD.AD_DELAYEDMXAdIdMZ249189091MXGuidMZ12cfafce-e5d0-a20b-2780-e13bffffb7a0MXadDelayedMZ24&mpname=LocClass-FreeAd&mpuid=58130585%3B249189091%3B58130585%3B3200003%3B9124%3B%3B%3B%3B%3B1292701095620&secev=AQAAASzseeQAAM0AAAABACIxMmNmYWZkNTZjNC5hMjBiMjczLjEyMDI5LmZmZmY3M2Y1AAAAAQAAAAAO2lLjALfU%2FhbsdX2py%2BlBGdqf0Af2sdcM&wmid=249189091[/url] chyba może być jak myślicie ? Quote
weszka Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 Dobrze że udało się ulokować sunię. Dla niej takie warunki to jak willa z basenem po tym co przeszła... Postaram się zrobić parę ogłoszeń. Zwolniło mi się też allegro po Gaji to zaraz podmienię dziewczynki. Dla mnie to ona wygląda jak mix labka z beaglem ;) Quote
Kenny Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 [quote name='weszka']Dla mnie to ona wygląda jak mix labka z beaglem ;)[/QUOTE] dla mnie też ;) Quote
Kenny Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 i w ogłoszeniach też można tak napomknąć , labki i beagle mają wzięcie a mix to już w ogóle powinien być rozchwytywany :D Quote
weszka Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 Allegro [url]http://allegro.pl/show_item.php?item=1357066065[/url] Quote
Kenny Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 super allegro ! Kora powodzenia kochanie ! Quote
Rudzia-Bianca Posted December 18, 2010 Author Posted December 18, 2010 Wielkie dzięki weszko, w końcu muszę się zabrać sama za obsługę allegro ale ja ciemna masa jestem jeśli chodzi o takie rzeczy ... No kurcze że ja się w niej beagla do tej pory nie dopatrzyłam ;) ale teraz widzę , no przecież to łepek beagla [IMG]http://lh5.ggpht.com/_oHuqh2PJuJM/TQpFFcKputI/AAAAAAAAFVg/FXnMsif1t_o/s576/P1390208.JPG[/IMG] Quote
Rudzia-Bianca Posted December 18, 2010 Author Posted December 18, 2010 Jeśli o tym mowa to próbuję lepić albumy na bazarek dla Kory, ale nie mogę się skupić , Biana cały czas rusza ten swój ogonek , chyba ją swędzi po wygoleniu do usg i cholerka to paskudztwo wygląda brzydko :( Quote
Recommended Posts