Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Byłam u Kory , słodziara z niej kochana nie pisnęła nawet w nocy ufff ufff ufff :)
Kora do ludzi jest bardzo pozytywnie nastawiona, jednak innych zwierzaków chyba raczej nie toleruje :(
Jak zobaczyła moje psy trochę się wkurzyła , ale nie jakoś tak bardzo , jednak popyskowała do nich , więc na pewno szukamy domu gdzie będzie jedynym zwierzakiem a na pewno jedyną suką .

Niestety musimy ją zabrać na niedzielę - Tomek ma pertraktować z Żoną trzymajcie kciuki żeby się zgodziła ...

Szczeniak dostał zapas żarełka na kilka dni, w przyszłym tygodniu powinno się udać załatwić 15 kg dobrej karmy ( znajomy pań Wetek ma podarować :) ) Buda też ma wkrótce powstać więc będzie jako tao zabezpieczony i będzie się pracować nad chłopem - ale też żeby go zabrać musimy mieć gdzie go zabrać - a nie mamy :(

No i niby ok ale jak znaleźć szybko jej dom :(
Nie wiem czy już ją ogłaszać , chyba tak . Wprawdzie nie jest w najlepszym stanie jeszcze ale jakby ktoś odpowiedzialny się znalazł ...
Trzeba jej jeszcze porobić badania, wysterylizować, to potrwa pewnie z miesiąc .
Ale jako nielubiąca innych zwierzaków może mieć problem ze znalezieniem domu :( więc chyba już zaczniemy ją ogłaszać - jak myślicie ?

A i krasnali to ja się też boję paskudne są ...te ogrodowe ;)

• Replies 322
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

o proszę, wszyscy się boją krasnali, nie tylko ja :)

Rudziu już bym ją ogłaszała. Musi znaleźć się odpowiedzialny domek, który podpisze umowę i zobowiąże się do sterylizacji. Fajnie jakby na Święta już zamieszkała w swoim nowym domu. Ja stawiam, że nie będzie aż takiego strasznego problemu ze znalezieniem domu, bo jest śliczna panienka z niej. I grzeczna. A to, że innych zwierząt nie toleruje i chce być jedynaczką to nic takiego. Jeden minus musi mieć, no nie ? ;)

Posted

[quote name='Kenny']o proszę, wszyscy się boją krasnali, nie tylko ja :)

Rudziu już bym ją ogłaszała. Musi znaleźć się odpowiedzialny domek, który podpisze umowę i zobowiąże się do sterylizacji. Fajnie jakby na Święta już zamieszkała w swoim nowym domu. Ja stawiam, że nie będzie aż takiego strasznego problemu ze znalezieniem domu, bo jest śliczna panienka z niej. I grzeczna. A to, że innych zwierząt nie toleruje i chce być jedynaczką to nic takiego. Jeden minus musi mieć, no nie ? ;)[/QUOTE]
No tak ;)
Dzięki Kenny za info o DT:)

Rudzia cieszę się że z Korą się udało, trochę odżywiona będzie jak "labek".
Szczeniora mi żal i tych bied co "robią" za alarm, ale super jest Pan Tomek i choć na razie Psiak będzie dobrze karmiony.

Posted

No do Świąt to nie ma raczej szans na domek , bez sterylki jej nie wydamy chyba że znajdzie się ktoś naprawdę komu można zaufać. Ale i tak wcześniej małą trzeba do porządku doprowadzić - jak pisałam wczoraj ma grzyba w uszku, nie wiadomo co z brzuszkiem czemu taki rozdęty , ma jakies ranki na sobie trzeba ją podleczyć najpierw .

Najgorsze że Tomek nie dzwonił i nie wiem co z niedzielą ...:(

Posted

[quote name='Rudzia-Bianca']No do Świąt to nie ma raczej szans na domek , bez sterylki jej nie wydamy chyba że znajdzie się ktoś naprawdę komu można zaufać. Ale i tak wcześniej małą trzeba do porządku doprowadzić - jak pisałam wczoraj ma grzyba w uszku, nie wiadomo co z brzuszkiem czemu taki rozdęty , ma jakies ranki na sobie trzeba ją podleczyć najpierw .

Najgorsze że Tomek nie dzwonił i nie wiem co z niedzielą ...:([/QUOTE]

chodzi o to, że ona w niedzielę nie ma gdzie się podziać , tak ? a no i na Święta Dt musimy szukać, zapomniałam że to już za tydzień :/

Posted

[quote name='Kenny']chodzi o to, że ona w niedzielę nie ma gdzie się podziać , tak ? a no i na Święta Dt musimy szukać, zapomniałam że to już za tydzień :/[/QUOTE]

Tak Kenny , na niedzielę musimy ją zabrać - tzn już od jutra popołudniu bo lekarki nie mogą przyjeżdżać 3 razy w niedzielę do niej żeby ją wyprowadzić . podobnie w święta .

[quote name='erka']Rudzia, a może ten hotel w Głogoczowie, to chyba niedaleko od Myślenic?[/QUOTE]

Erko , Asior mówiła że w hotelu na Łużyckiej w kojcu zewnętrznym będzie miejsce więc myślę że tam Kora spędzi święta , tyle czasu była na zewnątrz że te 3 dni nic się jej nie stanie , a później pewnie wróci do wetek .
Już nawet ustaliliśmy wstępnie , ze ponieważ ja pracuję to Tomek zawiózłby Korę do Krakowa 24.12.

A masz namiary na Głogoczów ? Nawet nie wiedziałam ze tam hotel jest , to rzut beretem ode mnie .

Posted

kurcze gdyby nie to, że ona nie lubi innych psów to może wzięłabym ja na niedzielę, ale tak to nie mam jak pomóc. poza tym moje psisko chore teraz i sama rozumiesz. mam nadzieję, że uda się coś znaleźć na tą niedzielę...może napisz w tytule że potrzebny DT na jeden dzień-na niedzielę, może wtedy ktoś się znajdzie. co do hoteli to jeszcze jest hotel w Przebieczanach koło Wieliczki u Pani Agnieszki. Powinno też być miejsce.W razi czego można spróbować.

Posted

Kora do poniedziałku jedzie do Głogoczowa do hoteliku dziś po 16.00 niestety miejsce na zewnątrz ale w ocieplonej budzie i z jedzeniem więc może jakoś to przeżyje , ale na święta to raczej tam nie zostanie - 30 zł za dobę za budę na zewnątrz to cena zaporowa dla nas dwojga z Tomkiem :(

Posted

Kora już w Głogoczowie, buda ocieplona, słoma, kojec , gotowane ciepłe żarełko i Tomek tak czarował że wyczarował do 15 zł za dobę , na święta też mamy już zarezerwowane . No i najważniejsze to jest całkiem blisko do Tomka a w takim okresie około świątecznym to ważne bo nikt na nic czasu nie ma , a Korcia niestety trochę powędruje jeszcze .
W przyszłym tygodniu przebadamy ją , podtuczymy żeby po nowym roku ją ciachnąć ;)

Dzięki za wszelkie podpowiedzi i wsparcie nawet dobrym słowem, bo ja jednak to nie mam doświadczenia w takich akcjach .

Posted

Zapomniałam napisać Kora ma ok 4-5 lat .
Czy mogę prosić o pomoc w ogłoszeniach ?

Tekst wymyśliłam taki chyba że ktoś coś lepszego wymyśli

Mam na imię Kora , mam ok. 5 lat zostałam uratowana przed zamarznięciem , szukam swojego domu na stałe , takiego z człowiekiem który doceni mój merdający ogonek i wierne oczyska . Nie lubię innych psów i kotów , chcę mieć swojego człowieka tylko dla siebie . Jestem suczką podobną do labradora, tak mi mówią , tylko troszkę mniejszą .
Przebywam w Myślenicach k. Krakowa tel. 602 709 383
Warunkiem adopcji jest zobowiązanie do sterylizacji suczki .

Posted

Moje drugie w życiu ogłoszenie ;)

[url]http://krakow.gumtree.pl/c-ViewAd?AdId=249189091&MessageId=MSG.VIEW_AD.AD_DELAYEDMXAdIdMZ249189091MXGuidMZ12cfafce-e5d0-a20b-2780-e13bffffb7a0MXadDelayedMZ24&mpname=LocClass-FreeAd&mpuid=58130585%3B249189091%3B58130585%3B3200003%3B9124%3B%3B%3B%3B%3B1292701095620&secev=AQAAASzseeQAAM0AAAABACIxMmNmYWZkNTZjNC5hMjBiMjczLjEyMDI5LmZmZmY3M2Y1AAAAAQAAAAAO2lLjALfU%2FhbsdX2py%2BlBGdqf0Af2sdcM&wmid=249189091[/url]

chyba może być jak myślicie ?

Posted

Dobrze że udało się ulokować sunię. Dla niej takie warunki to jak willa z basenem po tym co przeszła... Postaram się zrobić parę ogłoszeń. Zwolniło mi się też allegro po Gaji to zaraz podmienię dziewczynki.
Dla mnie to ona wygląda jak mix labka z beaglem ;)

Posted

Wielkie dzięki weszko, w końcu muszę się zabrać sama za obsługę allegro ale ja ciemna masa jestem jeśli chodzi o takie rzeczy ...

No kurcze że ja się w niej beagla do tej pory nie dopatrzyłam ;) ale teraz widzę , no przecież to łepek beagla

[IMG]http://lh5.ggpht.com/_oHuqh2PJuJM/TQpFFcKputI/AAAAAAAAFVg/FXnMsif1t_o/s576/P1390208.JPG[/IMG]

Posted

Jeśli o tym mowa to próbuję lepić albumy na bazarek dla Kory, ale nie mogę się skupić , Biana cały czas rusza ten swój ogonek , chyba ją swędzi po wygoleniu do usg i cholerka to paskudztwo wygląda brzydko :(