Jump to content
Dogomania

Krowa - Figa i koza - Marcel zapraszają do nakrapianej galerii

Recommended Posts

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name=':: FiGa ::']Ale byl pisk przed chwila u dziewczynek :evil_lol: Miziasta przynniosla zywa mysz i puscila ja w ich pokoju :evil_lol:[/QUOTE]

Ale musiało być zabawnie :evil_lol:

Posted

Czesc wszystkim :loveu:
Jak wam dzionek mija? Ja wrocilam z zajec i wzielam psiaki na rower. Cos mnie Figowa ostatnio niepokoi bo zaczyna jakby pluc sie do niektorych psow kiedy jest na smyczy :roll: To jest u niej niecodzienne bo zawsze wszystkie inne psy ignorowala, a dzis jak mijalismy ONka to poskakala w miejscu i zawrczala jakby chciala sie w jego kierunku rzucic :roll: Dobrze ze tego nie zrobila bo zaliczylabym piekna glebe :lol:

Madziu, powiedz to moim mlodszym siostrom :evil_lol:

Posted

U mnie dzionek mija cudnie :) Słońce świeci, cieplutko itp. Szkoda, że nie mogę się poopalać :(

To Twoje siostry takie strachliwe :lol: Ja się tam myszy i tego typu gryzoni nigdy nie bałam ;)

Posted

U nas srednio z tym sloneczkiem, raz jest raz go nie ma, ale jest cieplo i przyjemnie :loveu:

Widzisz moje siostry kochaly obecnosc 5 wielkich szczurow siedzacych na nich, a boja sie malej szarej myszki :lol:

Chcilam zalozyc allegro jednemu psiakowi i... :crazyeye: Od wprowadzenia tej nowej ustawy rzeczywiscie zniknely wszystkie oferty pseudohodowcow :multi: Ale jest i minus - nie mozna na allegro wystawiac bezdomniakow :(

Posted

Masa osob przeglada allegro. No i jest tez problem z aukcjami cegielkowymi, z ktorych bylo tyyle dobrego :shake:

A u kropciastych... W weekendy jezdzimy rowerami nad jezioro z Marcelastym. Figowa zostaje w domu bo dla niej to za daleko, nie chce przesadzic.
Marcelek swietnie czuje sie w takich miejscach, ale niestety nie dal namowic sie na wejscie do wody :cool3:

Posted

Namow mi tez Marcelka :placz:
Chociaz... przed chwilka jak bylismy nad jeziorkiem to psy byly tak zasapane ze pedem wpadly w wode... :crazyeye: I szybko niej uciekly :evil_lol: Ale postep jakis jest :diabloti:
Ale wczesniej nie mielismy dostepu do wody, teraz jestesmy nad tym jeziorkiem praktycznie codziennie wiec kto wie... :razz:
(mam OGROMNA NADZIEJE ze z czasem Marcelus sie przelamie :loveu: :sweetCyb:)

Posted

U Marcelka od czasu do czasu uruchamiaja sie leki :roll: Kiedys wyjsc z nim z posesji i pojsc do sklepu 100m dalej rownalo sie z cudem. Teraz tych napadow paniki jest naprawde malo :loveu:
Woda wlasnie tak na niego dzialala: w jednym momencie sie wylaczal, biegal na podkulonych lapach, zachowywal sie jak dziki pies, tak jakbym ja byla obca osoba :( Dlatego najpierw jezdzimy na pikniki, rzucamy pileczka 10m od jeziora, krotki spacer na brzeg, gdzie Marcelek buszuje w krzakach w poszukiwaniu kaczek, pijemy wode z jeziora (oczywiscie pancia musi podac, bo sam nie wezmie :diabloti:), osatnio zamoczyl lapki :loveu: Ale byl spiety i baaaardzo ostroznie podchodzil :loveu: Z nim trzeba caly czas cmokac i przekonywac go ze jest super i z czasem do wszystkiego sie przekonuje ;)
Ostatnio ze szczescia mnie ponioslo... Marcel brykal przy brzegu... Musialam sama pilke ratowac :oops: On tylko stal na brzegu wyciagajac w jej kierunku szyje :evil_lol: Zimna woda byla...

Posted

:: FiGa :: napisał(a):
Namow mi tez Marcelka

:placz:
Chociaz... przed chwilka jak bylismy nad jeziorkiem to psy byly tak zasapane ze pedem wpadly w wode... :crazyeye: I szybko niej uciekly :evil_lol: Ale postep jakis jest :diabloti:
Ale wczesniej nie mielismy dostepu do wody, teraz jestesmy nad tym jeziorkiem praktycznie codziennie wiec kto wie... :razz:
(mam OGROMNA NADZIEJE ze z czasem Marcelus sie przelamie :loveu: :sweetCyb:)

Może tak być. ;)
U mnie Frodziolec i Sara też nie ufali wodzie... ale zaczęły sie oswajać za pomoca napotkanych na spacerach kałuż, w które ( szczególnie latem) chętnie się pakowały.
Ostatnio byłamz Daggą nad Wisłą i byłam w ciężkim szoku. Mała najpierw badała rzekę, a potemw pakowała się cała, bez pardonu. Ona niczego się nie boi. Skakała radosnie po zacumowanej łódce... wiec mamy dobry socjal za sobą. :p

A co jest z Figą, że pisałaś, że nie chcesz jej nadwyrężać? Bo wybacz, ale nie jetsem w temacie...:roll:

Posted

Najlepiej wlasnie jak sie takiemu szczylowi ciekawemu wszystkiego wokol pokaze wode, duzo latwiej jest oswoic niz doroslego psa. Ale to zalezy od psa oczywiscie ;)
Moje kaluze omijaja i nie narzekam :diabloti: Nie usmiechaloby mi sie kapac 2 psy po kazdym spacerze :evil_lol:

A Figowa raz ze nie lubi dlugich i szybkich wypraw (bo nad to samo jezioro chodzimy tez na spacery, ale wycieczka rowerowa w wypadku Figi odpada), a dwa jak sie duzo nabiega to widac po niej ze zle to znosi - nogi zaczynaja doskwierac :(

Posted

Patrzcie tu:

[video=youtube;E6b633VuivE]http://www.youtube.com/watch?v=E6b633VuivE&feature=youtu.be[/video]

:roflt: :roflt: :roflt:

Ja nie rozumiem czemu on nadal nie ma domu :placze: Sama chetnie bym go wziela :lol:

Posted

Patrzcie tu:

[video=youtube;E6b633VuivE]http://www.youtube.com/watch?v=E6b633VuivE&feature=youtu.be[/video]

:roflt: :roflt: :roflt:

Ja nie rozumiem czemu on nadal nie ma domu :placze: Sama chetnie bym go wziela :lol:

Ale on jest świetny :)
Szkoda, że nie mogę mieć drugiego psa :( Też chętnie przygarnęłabym takie futerko tylko mąż by mnie zabił :evil_lol:

Posted (edited)

Dzien dobry :multi:
U nas przekonywanie do wody ciagle trwa :loveu:

[quote name='monika&karol']Oj nie tylko Ty byś go chętnie wzięła :eviltong:

Super ujęcie :lol: http://i1255.photobucket.com/albums/hh632/csylwiac/DSC_9035.jpg
Marcel wpatrzony w piłkę a Figowa z tyłu się wyciąga i opala :p
Ja jestem w nim zakochana juz dosc dlugo, a teraz doskwiera mi to coraz bardziej :placz: TZtowi tez sie spodobal, jak mu pokazalam filmiki to pierwsze jego slowa brzmialy "ten pies pasowalby do nas", no ale nie ma szans na 3 psa na razie :shake:

Figowa robi to co kocha najbardziej :evil_lol:

[quote name='Onomato-Peja']http://i1255.photobucket.com/albums/...c/DSC_9035.jpg - Dla takich zdjęć tu wchodzę. :lol:

Może Marcel przekona się do wody jak zrobi się bardzo ciepło. ;) U nas to była już połowa sukcesu.Dzis na spacerku nad jezioro dal sie namowic na wejscie za smakiem do wody :loveu: Najpierw lapeczki, pozniej ostroznie do przodu, caly czas naturalnie dostawal smaki i pochwaly, az dotarl do miejsca gdzie zaczynalo mu brakowac gruntu pod nogami i szybko z wody wyskoczyl :evil_lol: Ale i tak mamy ogromny sukces, jestem z niego niesamowicie dumna :) Po powrocie do domu chodzil caly czas za mna szczesliwy, nie chcial sie odkleic, tak jakby sie cieszyl ze bylam z niego zadowolona i chcial wiecej pochwal :evil_lol: Ten pies jest naprawde dziwny :lol:

[quote name='Ptysiak']Ale on jest świetny :)
Szkoda, że nie mogę mieć drugiego psa :( Też chętnie przygarnęłabym takie futerko tylko mąż by mnie zabił :evil_lol:Pokaz mezowi filmiki, powiedz jaki on biedny, bez domu.... :diabloti:

[quote name='kalyna']wooow jakie cudo :loveu:
Figa weź go... nie będę sama z trzema psami :D

choć niezły wariat z niego jest...

http://i1255.photobucket.com/albums/hh632/csylwiac/DSC_9035.jpg Figa szczeliła focha jak widziała, że Marcel zachowuje się jak dzieciak :DBo tego psa nikt nigdy niczego nie uczyl, jego trzeba nauczyc wszystkiego, dlatego taka szajba jest :loveu:

Nie masz pojecia jak bardzo chcialabym go wziac... :placz:

Edited by :: FiGa ::
Posted

Nie masz pojecia jak bardzo chcialabym go wziac... :placz:

a może Twój TŻet chciałby go wziąć? no w końcu to Ty masz 2 psy :)

Posted

Tak, ale moj TZ nie ma na tyle czasu dla psa jak narazie :(

Bylismy nad jeziorkiem :multi: Pokusilam sie nawet o wziecie Figowej bo bylismy rowerem. Spisala sie dziewczynka :multi:
A Marcelek to w ogole odlot :loveu: Sam wchodzil do wody po pilusie :loveu: Pekam z dumy :D