Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 176
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja mogę wymyślać :confused:! Ale ci jego opiekunowie chyba jakoś na niego wołają? Może jakoś podobnie, żeby nie był skołowany, jakby się udało go wyadoptować? :roll:

Posted

Ma taką śliczną buzię. Hopamy pieseczku!

Tak sobie myślę, że panowie, to już się zakochali w chłopaku i nie chcą się z nim rozstawać. Mylę się?

• 1 month later...
Posted

Bardzo dawno... mi już brak pomysłów.
Panowie chcą oddac psiaka do schronu jak się tylko zrobi cieplej :(
W tej chwili maluszek dostaje antybiotyk, jeżdżę z nim do weta, kaszle.

Posted

Sama nie wiem, ciężko im z trzema psami. Mają bardzo mało kasy... Jedzonki dla psiaka kupuję, głównie puszki.
Ostatnio jednaj zwróciłam panom uwagę, że taki piesek nie zjada pięciu wielkich puszek w tygodniu, a do tego suche jeszcze.
Wiem, ze im ciężko, ale dlaczego mam karmić trzy psiaki? :(
A dzisiaj w kojcu interwencyjnym nowy lokator, ONek, ale o nim jutro.

• 3 weeks later...
Posted

Nie piszałam, bałam się zapeszyć...
Psiuniej za tydzień pojedzie na Śląsk. Znalazł się na fb psi Anioł, który chce dać bidulkowi schronienie :)
Tomku... dziękuję :loveu:

Posted

Świata nie naprawię, ale jednego psa spróbuję uratować.
Laki jest już po badaniach i pierwszym spotkaniu z moimi szetlandami. Muszę je pochwalić: to są niesamowicie mądre psy. Obyło się bez szczekania i warczenia. Pieski się obwąchały, Vampo pokazał, że jest szefem stada, ustaliliśmy, że kocyk Lakiego jest tylko jego i już. Laki jest jeszcze mocno wycofany i zmęczony podróżą, ale dzisiaj powinien dojść do siebie. Jest spokojny,łagodny i bardzo garnie się do ludzi. Niestety mniej optymistyczna była wizyta u weterynarza, mam nadzieję, że dziadunio ma jeszcze kilka lat przed sobą, ale problemów ma sporo: zapalenie dziąseł, sztywność stawów i wyraźne szmery w sercu, a na dodatek początki bielma na obu oczkach co już powoduje niedowidzenie, a w przeciągu roku- dwóch prawie na pewno ślepotę. Zaczynamy leczenie, ale w jego wieku trzeba to robić ostrożnie. Mam nadzieję, że jego nowe imię przerwie pasmo nieszczęść i od teraz będzie już żył na tyle normalnie, na ile jeszcze potrafi. Oddam go tylko komuś, kto będzie gotowy na psa wymagającego dużo opieki, na razie zostaje u mnie. W weekend zrobię trochę zdjęć.

Posted

Nie potrafię wyrazić wdzięczności za to, co zrobiłeś dla Lakusia...
Wydawało mi się, że sytuacja psiaka jest beznadziejna, że umrze w schronie. Dałeś mu szansę na godne życie. Dziękuję :loveu:
Jeśli potrzeba wsparcia na leczenie zrobię bazarek.

Posted

Powiedzmy wyraźnie: gdyby nie dwóch prostych facetów i Agnieszka, to nikt by się o Lakim nie dowiedział i nikt by mu nie pomógł. To tylko i wyłącznie ich zasługa.
Dzięki Agnieszko w imieniu Lakiego (pozdrów jego dotychczasowych opiekunów). :klacz:

Posted

Widzę, że Laki uśmiecha się prawie na każdym zdjęciu, ale ... ja się temu nie dziwię :lol:, obejrzałam wszystkie zdjęcia w galerii, trzy pozwoliłam sobie wkleić:

W pierwszym momencie byłam bardzo zdziwiona, że Laki taki duży :crazyeye:, bo myślałam, że Twoje to owczarki collie, dopiero później doczytałam, że to szetlandy :evil_lol:. Wspaniałe masz psy, piękne i dobrze wychowane, cudownie przyjęły Lakiego.

Posted

[quote name='wykrywka']Wspaniałe masz psy, piękne i dobrze wychowane, cudownie przyjęły Lakiego.
Jaki Pan taki kram... jak mówi powiedzenie :)
Mając tak wspaniałego właściciela psiaki muszą być mądre :)