tayga Posted January 12, 2011 Author Posted January 12, 2011 O wszystkim myślałam, ale nie o "ochrzczeniu" :( Wymyśl coś :) Quote
Kaja80 Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Trzeba wymyślić imię dla pieseczka :lol::lol::lol: Quote
otita Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Ja mogę wymyślać :confused:! Ale ci jego opiekunowie chyba jakoś na niego wołają? Może jakoś podobnie, żeby nie był skołowany, jakby się udało go wyadoptować? :roll: Quote
tayga Posted January 12, 2011 Author Posted January 12, 2011 U nich jest po prostu psem :( Ale mogę zapytać czy czegoś nie wymyślili. Quote
otita Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Jakoś kojarzy mi się z literą L. Lion, Lordi, Lando, Luis albo Lux? Quote
otita Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Ma taką śliczną buzię. Hopamy pieseczku! Tak sobie myślę, że panowie, to już się zakochali w chłopaku i nie chcą się z nim rozstawać. Mylę się? Quote
quatro Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 oj już bardzo nikt psiaczka tu nie odwiedzał :( Quote
tayga Posted February 26, 2011 Author Posted February 26, 2011 Bardzo dawno... mi już brak pomysłów. Panowie chcą oddac psiaka do schronu jak się tylko zrobi cieplej :( W tej chwili maluszek dostaje antybiotyk, jeżdżę z nim do weta, kaszle. Quote
wykrywka Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 Dlaczego chcą oddać go do schronu :shake:? Quote
tayga Posted February 26, 2011 Author Posted February 26, 2011 Sama nie wiem, ciężko im z trzema psami. Mają bardzo mało kasy... Jedzonki dla psiaka kupuję, głównie puszki. Ostatnio jednaj zwróciłam panom uwagę, że taki piesek nie zjada pięciu wielkich puszek w tygodniu, a do tego suche jeszcze. Wiem, ze im ciężko, ale dlaczego mam karmić trzy psiaki? :( A dzisiaj w kojcu interwencyjnym nowy lokator, ONek, ale o nim jutro. Quote
tayga Posted March 17, 2011 Author Posted March 17, 2011 Nie piszałam, bałam się zapeszyć... Psiuniej za tydzień pojedzie na Śląsk. Znalazł się na fb psi Anioł, który chce dać bidulkowi schronienie :) Tomku... dziękuję :loveu: Quote
wykrywka Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 Cudowna wiadomość :lol:. Z radością postaram wstrzymać się przez tydzień. Kciuki mocno zaciśnięte. Quote
vampo Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 Świata nie naprawię, ale jednego psa spróbuję uratować. Laki jest już po badaniach i pierwszym spotkaniu z moimi szetlandami. Muszę je pochwalić: to są niesamowicie mądre psy. Obyło się bez szczekania i warczenia. Pieski się obwąchały, Vampo pokazał, że jest szefem stada, ustaliliśmy, że kocyk Lakiego jest tylko jego i już. Laki jest jeszcze mocno wycofany i zmęczony podróżą, ale dzisiaj powinien dojść do siebie. Jest spokojny,łagodny i bardzo garnie się do ludzi. Niestety mniej optymistyczna była wizyta u weterynarza, mam nadzieję, że dziadunio ma jeszcze kilka lat przed sobą, ale problemów ma sporo: zapalenie dziąseł, sztywność stawów i wyraźne szmery w sercu, a na dodatek początki bielma na obu oczkach co już powoduje niedowidzenie, a w przeciągu roku- dwóch prawie na pewno ślepotę. Zaczynamy leczenie, ale w jego wieku trzeba to robić ostrożnie. Mam nadzieję, że jego nowe imię przerwie pasmo nieszczęść i od teraz będzie już żył na tyle normalnie, na ile jeszcze potrafi. Oddam go tylko komuś, kto będzie gotowy na psa wymagającego dużo opieki, na razie zostaje u mnie. W weekend zrobię trochę zdjęć. Quote
tayga Posted March 25, 2011 Author Posted March 25, 2011 Nie potrafię wyrazić wdzięczności za to, co zrobiłeś dla Lakusia... Wydawało mi się, że sytuacja psiaka jest beznadziejna, że umrze w schronie. Dałeś mu szansę na godne życie. Dziękuję :loveu: Jeśli potrzeba wsparcia na leczenie zrobię bazarek. Quote
Agmarek Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 Cudne wieści!! Dziękujemy Ci Vampo za domek dla Lakiego. Tayga gdyby potrzebna była pomoc - jestem. Daj znać. Quote
vampo Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 Powiedzmy wyraźnie: gdyby nie dwóch prostych facetów i Agnieszka, to nikt by się o Lakim nie dowiedział i nikt by mu nie pomógł. To tylko i wyłącznie ich zasługa. Dzięki Agnieszko w imieniu Lakiego (pozdrów jego dotychczasowych opiekunów). :klacz: Quote
bela51 Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 To zyczymy powodzenia Lakiemu szczesciarzowi. I serdecznie pozdawiamy vampo. Quote
vampo Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 Kąpiel mamy już za sobą, Laki jest super grzeczny i bezproblemowy. W czasie suszenia futra zasnął :) trochę aktualnych zdjęć: https://picasaweb.google.com/lisont1/Laki# Quote
wykrywka Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 No i się wzruszyłam, cudownymi wiadomościami, fotkami na dokładkę i skromnością vampo. Cudownie, że są tacy ludzie :loveu: Quote
vampo Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Laki się uśmiecha (szetlandy wyczuwają powagę sytuacji): Quote
wykrywka Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Widzę, że Laki uśmiecha się prawie na każdym zdjęciu, ale ... ja się temu nie dziwię :lol:, obejrzałam wszystkie zdjęcia w galerii, trzy pozwoliłam sobie wkleić: W pierwszym momencie byłam bardzo zdziwiona, że Laki taki duży :crazyeye:, bo myślałam, że Twoje to owczarki collie, dopiero później doczytałam, że to szetlandy :evil_lol:. Wspaniałe masz psy, piękne i dobrze wychowane, cudownie przyjęły Lakiego. Quote
tayga Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 [quote name='wykrywka']Wspaniałe masz psy, piękne i dobrze wychowane, cudownie przyjęły Lakiego. Jaki Pan taki kram... jak mówi powiedzenie :) Mając tak wspaniałego właściciela psiaki muszą być mądre :) Quote
Recommended Posts