Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dzwoniłam właśnie do Asi , do Psanatorium i mam takie wiadomości

wyniesienie budy było dobrym pomysłem , Sami nie ma się gdzie schować i jest z nim tym samym większy kontakt ,
wczoraj córka Asi karmiła go parówką z ręki , zjadał ją metr od niej
do boksu wchodzi , chociaż najlepiej jakby nikogo nie było w pobliżu , ale nie przeszkadza mu już kiedy ktoś kręci się wewnątrz budynku , na korytarzu ....
Asia jest dobrej myśli , Sami oswoił się już z nowym otoczeniem , nie kuli się i nie sztywnieje na ich widok

mam nadzieję, że dobrze zapamiętałam ;)
jak coś pokręciłam to Maciek mnie poprawi ;)

Posted

[quote name='jola_li']Oby mu się udało poznać szczęśliwe bezstrachowe życie...[/QUOTE]myślę że będzie dobrze , Asia mówiła, że córka długo z nim przebywa , mówiła też, że może kobieca obecność dobrze na niego wpływa ;)
ja jestem dobrej myśli :)

Posted

[quote name='lilk_a']myślę że będzie dobrze , Asia mówiła, że córka długo z nim przebywa , mówiła też, że może [B]kobieca obecność dobrze na niego wpływa[/B] ;)[/QUOTE]
No tak - Wy ze wszystkim macie łatwiej, nawet z oswajaniem piecha:evil_lol:

Sami faktycznie robi postępy:
Przestaje być takim dzikuskiem - zaczyna więcej obserwować i analizować, a nie od razu bezmyślnie uciekać.
Cały czas jest nietykalny, ale nie ma porównania ze stanem, w jakim był zaraz po przybyciu.

Jeśli chodzi o nowe przedmioty w jego otoczeniu to z tego co widzę to są mu obojętne, ale można by spróbować z czymś bardziej przyciągającym uwagę...:)

Posted

i tak trzymać :) a te nowości to już Wy najlepiej wiecie kiedy :) jeśli chodzi o dotykanie to u jamora też był niedotykalski , moja suka jak nie chce to też niekoniecznie , a już głowa to jest miejsce gdzie naprawdę na dotyk trzeba zasłużyć , każdy ma jakąś swoją bezpieczną strefę ;)

Posted

Cieszę się z nowych wiadomości. I dziękuję, że pojawiacie się na wątku Samsunga :).
Jeżeli można prosić, to przy okazji kupcie mu ode mnie kostkę "do żucia", dobrze? Może się zainteresuje i będzie miał przez chwilę jakieś zajęcie.
(A pieniążki oddam, jak tylko podacie mi kwotę :)).

Posted

[quote name='jola_li']Cieszę się z nowych wiadomości. I dziękuję, że pojawiacie się na wątku Samsunga :).
Jeżeli można prosić, to przy okazji kupcie mu ode mnie kostkę "do żucia", dobrze? Może się zainteresuje i będzie miał przez chwilę jakieś zajęcie.
(A pieniążki oddam, jak tylko podacie mi kwotę :)).[/QUOTE]
Mówisz o wielkiej kości na kilka dni czy o małej na godzinę?:)

Posted

[quote name='Maciek777']Mówisz o wielkiej kości na kilka dni czy o małej na godzinę?:)[/QUOTE]
Na razie prosiłabym o niezbyt dużą. Dla sprawdzenia czy będzie smakować i czy Samsung - wzorem kilku innych psów, które chciałam uszczęśliwić ;) - nie zakopie jej natychmiast w ziemi.

Posted

witajcie :)
mam wiadmości z Psanatorium , rozmawiałam z Asią...
Sami obserwuje , podchodzi na metr po parówkę , nie da się go jeszcze zapiąć na smycz bo pokazuje lekko zęby
co do badań , które sugerowaliśmy po przejeżdzie Samego , to Asia nie widzi u niego żadnych oznak choroby np ze strony układu moczowego czy pokarmowego , więc może jeszcze poczekamy , aż Samsung przekona się do smyczy
Asia ogólnie stwierdziła że to już inny pies niż na początku

zapłaciłam za psanatorium za październik 182 zł
rozliczenie aktualne znajdziecie w arkuszu ,a tabelki wstawię jutro

Posted

[quote name='lilk_a']witajcie :)
mam wiadmości z Psanatorium , rozmawiałam z Asią...
Sami obserwuje , podchodzi na metr po parówkę , nie da się go jeszcze zapiąć na smycz bo pokazuje lekko zęby
co do badań , które sugerowaliśmy po przejeżdzie Samego , to Asia nie widzi u niego żadnych oznak choroby np ze strony układu moczowego czy pokarmowego , więc może jeszcze poczekamy , aż Samsung przekona się do smyczy
Asia ogólnie stwierdziła że to już inny pies niż na początku

zapłaciłam za psanatorium za październik 182 zł
rozliczenie aktualne znajdziecie w arkuszu ,a tabelki wstawię jutro[/QUOTE]

oczywiście że z badaniami możemy poczekać, tym bardziej, że nie ma zagrożenia życia, a to będzie na pewno stres dla niego, więc odłóżmy to w czasie. Lilu do rozliczenia zajrzę po poludniu w wolnej chwili.

Tak na marginesie, to nie wiem co się dzieje z dogo ok pólnocy. W tym czasie kiedy spokojnie mogłabym usiąść do wątków to forum blokuje mi się i to jest już od jakiegoś czasu, a widzę, że Lila ostatni swój post pisała o 3 w nocy, to nie wiem jak to jest.

Posted

[quote name='docha'](...)
Tak na marginesie, to nie wiem co się dzieje z dogo ok pólnocy. W tym czasie kiedy spokojnie mogłabym usiąść do wątków to forum blokuje mi się i to jest już od jakiegoś czasu, a widzę, że Lila ostatni swój post pisała o 3 w nocy, to nie wiem jak to jest.[/QUOTE]prawdopodobnie robią backup , to trwa chwilę , ja też często się na to natykam ;)

Posted

Codzienne siedzenie u Samsunga daje efekt. Dzisiaj jadł jedzenie z łyżki którą trzymałam... Dopiero po jakimś czasie się odważył, ale to już bardzo duży krok do przodu. Oby tak dalej
Jutro zapoznam go z jakimś towarzyskim psiakiem.
Oby tak dalej, pozdrawiam Agata

Posted (edited)

to już wielki sukces że zjadł z łyżki , podobno to oznaka uległości że pies je z ręki czy z łyżki , ja wierzę że się uda :)

[COLOR=#A9A9A9]nie było mnie cały dzień bo miałam problem z Figulcem moim , od dwóch dni dzień za dniem miała swoje dziwne ataki , byliśmy u lekarki która wręcz uparła się że to co ona robi to jest padaczka , i że luminal trzeba jej zacząć dawać ,i już do końca życia ,..... itd .... wzięliśmy receptę , wróciliśmy do domu , dałam jej jeść i znowu lizanie podłogi , zjadanie liści i ziemi ... masakra jakaś , udało się uciszyć atak renni ... no i do dzisiaj spokój , do popołudnia ... po południu Fiska napieła się , brzuch zafalował i nie uwierzycie co też pies potrafi zwymiotować ... kłąb trawy długości 20 cm o średnicy 5-6 cm( swoją drogą nie wiedziałam że przełyk psa jest tak szeroki)
sprzątnęłam chciałam wyrzucić ale zaintrygowała mnie bardzo zbita struktura ... i co się okazało , w trawę obwinięty był kawał sztucznego futra ... nie wiem gdzie znalazła , ale pochłonęła ... długość i szerokość tak jak wyżej ... to nasza wina dawaliśmy jej pluszowe zabawki do zabawy jak była mała ... i teraz każda taka rzecz jest dla niej atrakcyjna i teraz nie wiem czy poprzednie ataki nie były spowodowane czymś podobnym a to że uciszyło się jej po tabletkach uspokajających to nasza nadinterpretacja[/COLOR]

Edited by lilk_a
Posted

domniemasz, Lilk_u, że Fisia może coś mieć w żołądku? w takim przypadku, jakby miała jakieś miękkie futrzane przedmioty, to RTG lub USG to wykaże? Ja bym do co najmniej dwóch innych wetów z tym poszła, aby wysłuchać diagnozy.

Posted

[quote name='docha']domniemasz, Lilk_u, że Fisia może coś mieć w żołądku? w takim przypadku, jakby miała jakieś miękkie futrzane przedmioty, to RTG lub USG to wykaże? Ja bym do co najmniej dwóch innych wetów z tym poszła, aby wysłuchać diagnozy.[/QUOTE] no już nie ma , bo zwymiotowała to , w nocy była trochę niespokojna , ale teraz jest juz normalna , dzwoniłam do weterynark , potrzebny byłby endoskop , bo jako że futerko jest przedmiotem mękkim nie wychodzi na rtg ani przy usg , mam obserwować i reagować jakby się coś działo ... zobaczymy , to że zmądrzała to nie wierzę , sprzątnięte wszystkie miękkie zabawki , sznury itp ...

Posted

martwię się o twoją Fisię, bo z całej psiej gromady jest mi najbliższa :loveu:. podobne objawy, w mniejszym stopniu, miała rok temu, ok. Sylwestra i wówczas wetka określiła to jako stany nerwowe. nie pamiętam aby sugerowała padaczki. w każdym razie jest to dziwna rzecz.

Posted

masz rację dziwne to wszystko , byłam za tym że to nerwica , bo ogólnie nerwowa jest , ale teraz to już nie wiem czy te jej ataki to nie jest po prostu sposób na wymuszenie wymiotów , no nic , na razie jest ok , pozostaje nam pilnować żeby znowu nie wsunęła czegoś niejadalnego