Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Każdemu, obojętnie skąd, od świtu aż do zmroku Wesołych i szczęśliwych Swiąt zycze.A naszym i wszystkim psiakom najlepszych domów.

[IMG]http://img81.imageshack.us/img81/9896/advent15iq9.gif[/IMG]

Posted

moje pytanie i odpowiedz [B]jamora [/B]z jamorowrgo forum

[QUOTE][INDENT]lilka napisał(a):a jak Sami przeżył święta ? w sylwestra macie tam głośno ? ciekawe czy boi się wystrzałów ?
[/INDENT][B]świeta i po swiętach. kaca nie leczył bo nie pijący psiak. czy boi sie wystrzałów ? nie wiem, jak chcesz to sprawdze. w sylwestra raczej bedzie spokojnie bedzie. My nie strzelamy, sąsiedzi maja juz dzieci duze , poszły z domu, wiec pewnie tez bedzie ok.[/B][/QUOTE]

Posted

wszystkim odwiedzającym wątek pięknego 2011 roku :BIG:, i dla Samiego również, żeby był dla niego rokiem szczególnym , takim z domem dla niego , z już swoim człowiekiem

Posted

[quote name='lilk_a']witamy serdecznie na wątku :)[/QUOTE]

Witamy, im więcej nas, tym lepiej...:lol:

lilk_a, mam nadzieję, że z Twoją psiną już wszystko w porządku...

Posted

[quote name='UBOCZE']Witamy, im więcej nas, tym lepiej...:lol:

lilk_a, mam nadzieję, że z Twoją psiną już wszystko w porządku...[/QUOTE]

jakby trochę , jak na razie nie szczekała , nie jadła , śpi , więc gardła nie podrażnia , zobaczymy co dalej , gorączki nie ma , ale taka jakaś spokojna ;) mam nadzieje że to tylko ból gardła a nie np wbita kość w przełyk , a ja jak rozhisteryzowana mamuśka chodzę koło niej , budzę , sprawdzam .... chyba mnie znienawidzi że jej przeszkadzam :)

Posted

[quote name='lilk_a']wszystkim odwiedzającym wątek pięknego 2011 roku :BIG:, i dla Samiego również, żeby był dla niego rokiem szczególnym , takim z domem dla niego , z już swoim człowiekiem[/QUOTE]

Wszystkiego najlepszego dla Wszystkich w Nowym Roku!!!!!!!!!!!!

Posted

[quote name='lilk_a']jakby trochę , jak na razie nie szczekała , nie jadła , śpi , więc gardła nie podrażnia , zobaczymy co dalej , gorączki nie ma , ale taka jakaś spokojna ;) mam nadzieje że to tylko ból gardła a nie np wbita kość w przełyk , a ja jak rozhisteryzowana mamuśka chodzę koło niej , budzę , sprawdzam .... chyba mnie znienawidzi że jej przeszkadzam :)[/QUOTE]

Dzięki za wieści o suni. Będzie dobrze...;)

Posted

[quote name='docha']Obfitego w Szczęście Nowego Rogu !

... a co tam lilku z twoją psiną?[/QUOTE]
gardło ją boli , dzisiaj trochę chrząka ale chyba lepiej bo już nie przełyka , przyznam szczerze, że zdenerwowało mnie w nocy to jej przełykanie z wyciąganiem pyska do przodu , a najbardziej lizanie podłogi przez dwadziescia minut , wylizala nam dywan , podloge w pokoju i pol kuchni , ale dzisiaj juz lepiej , to jej pierwsza "choroba" i spanikowalam trochę ;)
siedzieliśmy z mężem w domu , kieliszki naszykowane , coca-cola jako szampan , bo bezalkocholowi zupełnie jesteśmy no i przeoczyliśmy północ , bo za Fiśką biegaliśmy i próbowaliśmy zrozumieć jej zachowanie :evil_lol:
toast wypiliśmy 15 minut po północy , jak już suka była posadzona , ugłaskana , z arafatką na szyi i pod podwójnym kocem , po wapnie , rutinoscorbinie i po papce tartej marchewki z glutem z siemienia ;)

Posted

[quote name='docha']ależ jesteście zabawni :)

tylko dlaczego wylizywała podłogę?[/QUOTE]

tuż przed tym jak zaczęła przełykać i lizać tą nieszczęsną podłogę była na dworze , wróciła ze szczekiem na ustach bo oczywiście jak strzelają to poszczekać trzeba , i zaczęła przełykać ....
trochę mnie zmyliło wyczytane na jakiej stronie, że jak się naciśnie na grdykę psa i on wysunie głowę do przodu przełykając przy tym to znaczy, że gardło go boli , pisał to jakiś weterynarz , więc uwierzyłam i zrobiłam ten test
i wysunęła tą głowę do przodu i przełknęła , to utwierdziło mnie w przekonaniu. że to gardło i tak już zostało
wczoraj była spokojniutka , to pomyślałam , niech sobie dziecko leży i odpoczywa , sen to zdrowie
a dzisiaj rano zwymiotowała razem z wczorajszym jedzonkiem kawałek sznurka , nie żeby był gruby ale długi i cienki ...

prawdopodobnie jak wyskoczyła na dwór to ten sznurek gdzieś znalazła i go chciała połknąć, bo to skarb przecież na jałowym bezkresie sniegu ...
zaczęła szczekać i przełykanie zostało przerwane a sznurek gdzieś na dłużej ulokował się w przełyku
gdyby zjadła normalnie , to pewnie ten nieszczęsny sznurek trafiłby do żołądka wcześniej , a że ja jako nadopiekuńcza mamuśka przeszłam na tryb prawie papek , to papki się prześlizgiwały koło sznurka nie ruszając go z miejsca ,
nakryłam ją dzisiaj na ranem na chrupaniu marchewki :mad:i tym sobie prawdopodobnie pomogła :smile:

agata51 napisała mi że jej pies liże podłogę jak chce sprowokować wymioty , że to taki odruch i faktycznie lizała bo chciała zwymiotować ,
byłam dzisiaj z nią wieczorem u weterynarza pies zdrowy jak ryba , absolutnie nic jej nie dolega
a jak powiedziałam o sznurku w rzygowinkach to pani doktor spojrzała się na mnie dziwnie :-o

mam nadzieję że jamor nie ma sznurków na wybiegu dla psów i Samiego nie spotka taki przypadek :)

Posted

wiadomości o Samim , widać że przechodzi twardą szkołę :evil_lol:[quote name='"jamor"'][quote name='"lilka"']Jamor :) napisz coś o naszym Samim , czy są jakieś postępy ?[/quote]
tak, są. po 4 dniu przyzwyczaił sie do strzału.

[IMG]http://images8.fotosik.pl/898/8cdf7066b8844453gen.jpg[/IMG]
reszta w albumie[/quote]

Posted

Ależ to piękny pies!!!
Jak miło oglądać go w coraz to innym otoczeniu - mam nadzieję, że już zapomniał o poprzednim "hoteliku".
To lekko klapnięte uszko jest urocze - lubię asymetrię :-)!

Posted

Sliczny jest i taki ... nie wiem jakiego określenia użyć "czyściutki " i " zgrabny"
no po prostu ładny pies ;)
i jakby trochę się zaokrąglił , już żeberek nie widać i sierść w lepszym stanie :)

Posted

co by nie mówić to psy u jamora mają swój raj, to co potrzebują najbardziej, nie tam jakieś "ciamciaramcia" ( które zresztą stosuję ja sama do swojej suni:) ) i nie uwierzę, aby którykolwiek odchodził od niego z zadowoleniem.

Posted

hmmm... jeszcze nie do końca gotowa , ale jest :smile: zapraszam na [URL="http://strona.adoptuj.cba.pl/strona/"]stronę [/URL]
jakbyście miały jakieś psiaki lub kociaki do wstawienia to zapraszam na maila [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]
będzie jeszcze możliwość logowania na stronie , i forum udostępnię też , na razie to bardzo świeżutkie .... ale od czegoś trzeba zacząć ;-)