Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ktoś nam wczoraj Samiego podmienił!!!
Wcześniej nawet nie zawsze jadł to co wsunęło mu się pod faflę, a wczorajszą całą kolację i dzisiejsze śniadanie zjadł z ręki:crazyeye: :multi:
Kompletnie nie potrafi tego robić:) Ja akurat dzisiaj pierwszy raz tak go karmiłem i za pierwszym kęsem myślałem, że mi rękę chce ugryźć, tak łapczywie chapnął razem z moimi wszystkimi palcami;) Jednak ma wyczucie w gryzieniu - był bardzo delikatny. Później tak na zmianę - jedzenie brał z dłoni lub z dłonią:)

Posted (edited)

[quote name='Maciek777']Ktoś nam wczoraj Samiego podmienił!!!
Wcześniej nawet nie zawsze jadł to co wsunęło mu się pod faflę, a wczorajszą całą kolację i dzisiejsze śniadanie zjadł z ręki:crazyeye: :multi:
Kompletnie nie potrafi tego robić:) Ja akurat dzisiaj pierwszy raz tak go karmiłem i za pierwszym kęsem myślałem, że mi rękę chce ugryźć, tak łapczywie chapnął razem z moimi wszystkimi palcami;) Jednak ma wyczucie w gryzieniu - był bardzo delikatny. Później tak na zmianę - jedzenie brał z dłoni lub z dłonią:)[/QUOTE] no to dobrze , myślę że to dobry kierunek ;) a nie wiesz czy robił fochy i nie jadł przynajmniej dzień, czy nie było przerwy ?
myślę że dopóki nie pojedzie to można wykorzystać wskazówki p.Magdy
niech siedzi bez psa żadnego i jak go karmicie to próbujcie go gdzieś tam " głasnąć"
i krótka smycz na spacerach ;) nie długa linka
i jak już kiedyś pisalam ( myślę że to wytrzyma i nie umrze ze strachu, ani nie ugryzie) "zalewanie bodzcem" - jeśli jest coś czego się naprawdę obawia
jest coś takiego ?

Edited by lilk_a
Posted

przepraszam ale mam weekend pełen wrażeń (w końcu jestem bezrobodna i leżę plackiem na łóżku heh)- a tak serio to znalazłam 2 onki przy trasie i jednym słowem- mam cyrk. no nic wracając do Samiego to według mnie jak najbardziej trzeba zrobić co tylko się da (Maćku współczuję już trasy!), więc ja jestem ZA.

Posted

[quote name='lilk_a']no to dobrze , myślę że to dobry kierunek ;) a nie wiesz czy robił fochy i nie jadł przynajmniej dzień, czy nie było przerwy ?
myślę że dopóki nie pojedzie to można wykorzystać wskazówki p.Magdy
niech siedzi bez psa żadnego i jak go karmicie to próbujcie go gdzieś tam " głasnąć"
i krótka smycz na spacerach ;) nie długa linka
i jak już kiedyś pisalam ( myślę że to wytrzyma i nie umrze ze strachu, ani nie ugryzie) "zalewanie bodzcem" - jeśli jest coś czego się naprawdę obawia
jest coś takiego ?[/QUOTE]
Ja myślę, że to przełom:) Z tego co wiem to nie było żadnej przerwy w jedzeniu, ale jutro się upewnię.

On nie gryzie, on mlaszcze;) Nie ma nawet żadnego mruczenia, warczenia, próby złapania za rękę. Jedynie szybko odwróci głowę w stronę natręta (bez wyciągania szyi w jego stronę) i głośno mlaśnie:) W dodatku robi tak tylko gdy nie ma innej możliwości oddalenia się.

Czego boi się najbardziej? Pewnie jakiegoś ataku na niego, co oczywiste. Osaczenia też. Z takich normalnych rzeczy to najbardziej chyba nie lubi gdy mu się dotyka łapy i ogon - zaraz je zabiera. Z dotykania to im bliżej głowy tym lepiej. Dotyk tylnej części ciała (mniej więcej od połowy tułowia) to już nieco większy stres - przydreptuje, rozgląda się, oblizuje.

Posted

[quote name='magdyska25']przepraszam ale mam weekend pełen wrażeń (w końcu jestem bezrobodna i leżę plackiem na łóżku heh)- a tak serio to znalazłam 2 onki przy trasie i jednym słowem- mam cyrk. [/QUOTE]
To masz wesoło:roll: I co dalej z nimi?

[quote name='magdyska25'](Maćku współczuję już trasy!)[/QUOTE]
Dzięki;) O ile faktycznie ja pojadę choć najbardziej sie na to zanosi...

Posted

[quote name='magdyska25']z tym jedzeniem- faktycznie zrobił postępy. chyba jeszcze jakiś czas temu czytałam, że z ręki nie weźmie.[/QUOTE]
Pare tygodni temu brał z ręki. Kilka dni temu przestał by teraz zjadać karmę razem z ręką;)

Posted

[quote name='Maciek777']To masz wesoło:roll: I co dalej z nimi?

Dzięki;) O ile faktycznie ja pojadę choć najbardziej sie na to zanosi...[/QUOTE]
na razie szukamy właścicieli.
pomyśl może ktoś z Tobą mógłby się wybrać- zawsze raźniej.

[quote name='Maciek777']Pare tygodni temu brał z ręki. Kilka dni temu przestał by teraz zjadać karmę razem z ręką;)[/QUOTE]

lepiej z ręką niż wcale ;)

Posted

[quote name='Maciek777']Pare tygodni temu brał z ręki. Kilka dni temu przestał by teraz zjadać karmę razem z ręką;)[/QUOTE] ma zjadać tylko z ręki , i możecie "wykorzystać" go wtedy ;) zanim jedzonko to daj dotknąć łapy ;)

Posted

[quote name='magdyska25']pomyśl może ktoś z Tobą mógłby się wybrać- zawsze raźniej.[/QUOTE]
Chyba bez tego się nie obędzie:roll:

[quote name='magdyska25']lepiej z ręką niż wcale ;)[/QUOTE]
Też prawda;)

[quote name='lilk_a']ma zjadać tylko z ręki , i możecie "wykorzystać" go wtedy ;) zanim jedzonko to daj dotknąć łapy ;)[/QUOTE]
...byle nie przesadzić:)

Posted

[quote name='Maciek777'](...)
On nie gryzie, on mlaszcze;) Nie ma nawet żadnego mruczenia, warczenia, próby złapania za rękę. Jedynie szybko odwróci głowę w stronę natręta (bez wyciągania szyi w jego stronę) i głośno mlaśnie:) W dodatku robi tak tylko gdy nie ma innej możliwości oddalenia się.

(...)[/QUOTE]haha , to jeszcze jedna cecha wspólna z Fiśką .... my to kłapanie wykorzystaliśmy i robi to na komendę "kłap" :D robiła to wtedy kiedy się zdenerwowała , a teraz jak bardzo czegoś chce to nas tak straszy :D

Posted

[quote name='magdyska25']Twoja Fiśka to która to?

fajna komenda haha[/QUOTE]
mój figulec to wyżliczka z mojego awatara , moja córeczka kochana :loveu: ,która dzisiaj mnie o zawał serca prawie przyprawiła bo rozpłynęła się na podwórku ... wołam , gwiżdżę , szukam , Batmana proszę żeby mi pokazał gdzie jest ( no ale on też miał w tym momencie problem, bo kong do rzucania mu zaginął i szukał go po ogródku zapamiętale ) a tu cisza i nigdzie jej nie widać , zielono i haszczowato mamy w naszym dzikim ostępie , żadnych ścieżek , wszystko puszczone na dziko , więc miejsc do ukrycia mnóstwo , a to biało czarne dereszowate potrafi się zamaskować i zimą i latem
po 20 min dostrzegłam nieruchomy zad z bielszym ogonem ... stała bez ruchu wystawiając kosa nielota , był po drugiej stronie siatki ;)

Posted

[quote name='lilk_a']haha , to jeszcze jedna cecha wspólna z Fiśką .... my to kłapanie wykorzystaliśmy i robi to na komendę "kłap" :D robiła to wtedy kiedy się zdenerwowała , a teraz jak bardzo czegoś chce to nas tak straszy :D[/QUOTE]
Tzn mam nadzieję, że dobrze się zrozumieliśmy. Dla mnie kłapanie to "gryzienie powietrza" (dźwięk zębów), a on wydaje to mlaśnięcie przy otwieraniu pyska i tak stoi przez chwile z otwartym jak kot;)

[quote name='lilk_a']mój figulec to wyżliczka z mojego awatara , moja córeczka kochana :loveu: ,która dzisiaj mnie o zawał serca prawie przyprawiła bo rozpłynęła się na podwórku ... wołam , gwiżdżę , szukam , Batmana proszę żeby mi pokazał gdzie jest ( no ale on też miał w tym momencie problem, bo kong do rzucania mu zaginął i szukał go po ogródku zapamiętale ) a tu cisza i nigdzie jej nie widać , zielono i haszczowato mamy w naszym dzikim ostępie , żadnych ścieżek , wszystko puszczone na dziko , więc miejsc do ukrycia mnóstwo , a to biało czarne dereszowate potrafi się zamaskować i zimą i latem
po 20 min dostrzegłam nieruchomy zad z bielszym ogonem ... stała bez ruchu wystawiając kosa nielota , był po drugiej stronie siatki ;)[/QUOTE]
No ładnie...:)

Posted

chyba kiedyś nawet o to samo pytałam. nie ma jak postępująca skleroza ;)
pobawić się w chowanego nie można? ;)
a tak szczerze to uważajcie- tym bardziej jak macie "rasowe", ludzie mają różne pomysły na zarobienie kasy...

Posted

[quote name='Maciek777']Tzn mam nadzieję, że dobrze się zrozumieliśmy. Dla mnie kłapanie to "gryzienie powietrza" (dźwięk zębów), a on wydaje to mlaśnięcie przy otwieraniu pyska i tak stoi przez chwile z otwartym jak kot;)

(...)
[/QUOTE] Fiska zamyka ale odgłos w zasadzie żaden , no chyba że mozna to nazwać właśnie mlasnieciem

Posted

[quote name='magdyska25']chyba kiedyś nawet o to samo pytałam. nie ma jak postępująca skleroza ;)[/QUOTE]
Też nigdy nie wiedziałem która to która, a teraz wychodzi na to, że Kredka to seter/spaniel z poprzedniego avatara i mam nadzieję, że się nie mylę:)

[quote name='magdyska25']a tak szczerze to uważajcie- tym bardziej jak macie "rasowe", ludzie mają różne pomysły na zarobienie kasy...[/QUOTE]
Ostatni coraz częściej sie o tym słyszy. Jakaś plaga:mad:

Posted

teraz ludzi do mnie dzwonią z całej polski, że zginęły im onki i tak od słowa do słowa to na prawdę ludzie są podli. kraść komuś psa? a jak wysterylizowany to sprzeda na targu do pilnowania? na łańcuch?

dobra my tu gadu gadu a bezrobotna osoba jutro wstaje przed 5 do pracy, więc się żegnam! Sami pewnie dawno śpi ;)

Posted

[quote name='Maciek777']Też nigdy nie wiedziałem która to która, a teraz wychodzi na to, że Kredka to seter/spaniel z poprzedniego avatara i mam nadzieję, że się nie mylę:) [/QUOTE] nigdy nie miałam spaniela ani setera , poprzedni awatar to też Fiśka ;)
a teraz prywata:cool3:
co by Wam się nie myliło
od lewej Batman . Fiśka i szatan Kredka ;)

[IMG]http://www.lilka.grabalski.gre.pl/trojka.jpg[/IMG]

żeby się tylko nie okazało że Sami wygląda zupełnie inaczej niż na zdjęciach :lol:

Posted

[quote name='lilk_a']nigdy nie miałam spaniela ani setera , poprzedni awatar to też Fiśka ;)[/QUOTE]
Zupełnie nie podobna (o ile pamiętam) do siebie na poprzednim avatarze:D Wyglądała tam jak mix Fiśki z Kredką:)

[quote name='lilk_a']żeby się tylko nie okazało że Sami wygląda zupełnie inaczej niż na zdjęciach :lol:[/QUOTE]
W rzeczywistości to jak chichuachua;)

Posted

dotarła wpłata 300 zł od Ghanimy na akcję"behawiorysta"
zapłaciłam za hotel za kwiecień plus 20 zł na preventic
stan konta na dzisiaj 897 zł
arkusz kalkulacyjny do ściągnięcia z pierwszej strony wątku

[quote name='monika55']Poczytałam ostatnie wiadomości. Moim zdaniem Lilka wie co robi. Podziwiam za determinacje i stoicki spokój w niektórych momentach.[/QUOTE]
eloonia również na tak , czyli jeszcze dwa głosy na tak

Posted

[quote name='lilk_a']zapłaciłam za hotel za kwiecień plus 20 zł na [B]preventic[/B] [/QUOTE]
Czepiam się o głupoty, ale to był Advantix;)

A tu najnowszy Sami:)

[IMG][IMG]http://imageshack.us/a/img849/5261/dsc0766or.jpg[/IMG][/IMG]

[IMG][IMG]http://imageshack.us/a/img802/1540/dsc0762i.jpg[/IMG][/IMG]