Maciek777 Posted May 12, 2013 Posted May 12, 2013 Ktoś nam wczoraj Samiego podmienił!!! Wcześniej nawet nie zawsze jadł to co wsunęło mu się pod faflę, a wczorajszą całą kolację i dzisiejsze śniadanie zjadł z ręki:crazyeye: :multi: Kompletnie nie potrafi tego robić:) Ja akurat dzisiaj pierwszy raz tak go karmiłem i za pierwszym kęsem myślałem, że mi rękę chce ugryźć, tak łapczywie chapnął razem z moimi wszystkimi palcami;) Jednak ma wyczucie w gryzieniu - był bardzo delikatny. Później tak na zmianę - jedzenie brał z dłoni lub z dłonią:) Quote
monika55 Posted May 12, 2013 Posted May 12, 2013 Poczytałam ostatnie wiadomości. Moim zdaniem Lilka wie co robi. Podziwiam za determinacje i stoicki spokój w niektórych momentach. Quote
lilk_a Posted May 12, 2013 Author Posted May 12, 2013 (edited) [quote name='Maciek777']Ktoś nam wczoraj Samiego podmienił!!! Wcześniej nawet nie zawsze jadł to co wsunęło mu się pod faflę, a wczorajszą całą kolację i dzisiejsze śniadanie zjadł z ręki:crazyeye: :multi: Kompletnie nie potrafi tego robić:) Ja akurat dzisiaj pierwszy raz tak go karmiłem i za pierwszym kęsem myślałem, że mi rękę chce ugryźć, tak łapczywie chapnął razem z moimi wszystkimi palcami;) Jednak ma wyczucie w gryzieniu - był bardzo delikatny. Później tak na zmianę - jedzenie brał z dłoni lub z dłonią:)[/QUOTE] no to dobrze , myślę że to dobry kierunek ;) a nie wiesz czy robił fochy i nie jadł przynajmniej dzień, czy nie było przerwy ? myślę że dopóki nie pojedzie to można wykorzystać wskazówki p.Magdy niech siedzi bez psa żadnego i jak go karmicie to próbujcie go gdzieś tam " głasnąć" i krótka smycz na spacerach ;) nie długa linka i jak już kiedyś pisalam ( myślę że to wytrzyma i nie umrze ze strachu, ani nie ugryzie) "zalewanie bodzcem" - jeśli jest coś czego się naprawdę obawia jest coś takiego ? Edited May 12, 2013 by lilk_a Quote
magdyska25 Posted May 12, 2013 Posted May 12, 2013 przepraszam ale mam weekend pełen wrażeń (w końcu jestem bezrobodna i leżę plackiem na łóżku heh)- a tak serio to znalazłam 2 onki przy trasie i jednym słowem- mam cyrk. no nic wracając do Samiego to według mnie jak najbardziej trzeba zrobić co tylko się da (Maćku współczuję już trasy!), więc ja jestem ZA. Quote
Maciek777 Posted May 12, 2013 Posted May 12, 2013 [quote name='lilk_a']no to dobrze , myślę że to dobry kierunek ;) a nie wiesz czy robił fochy i nie jadł przynajmniej dzień, czy nie było przerwy ? myślę że dopóki nie pojedzie to można wykorzystać wskazówki p.Magdy niech siedzi bez psa żadnego i jak go karmicie to próbujcie go gdzieś tam " głasnąć" i krótka smycz na spacerach ;) nie długa linka i jak już kiedyś pisalam ( myślę że to wytrzyma i nie umrze ze strachu, ani nie ugryzie) "zalewanie bodzcem" - jeśli jest coś czego się naprawdę obawia jest coś takiego ?[/QUOTE] Ja myślę, że to przełom:) Z tego co wiem to nie było żadnej przerwy w jedzeniu, ale jutro się upewnię. On nie gryzie, on mlaszcze;) Nie ma nawet żadnego mruczenia, warczenia, próby złapania za rękę. Jedynie szybko odwróci głowę w stronę natręta (bez wyciągania szyi w jego stronę) i głośno mlaśnie:) W dodatku robi tak tylko gdy nie ma innej możliwości oddalenia się. Czego boi się najbardziej? Pewnie jakiegoś ataku na niego, co oczywiste. Osaczenia też. Z takich normalnych rzeczy to najbardziej chyba nie lubi gdy mu się dotyka łapy i ogon - zaraz je zabiera. Z dotykania to im bliżej głowy tym lepiej. Dotyk tylnej części ciała (mniej więcej od połowy tułowia) to już nieco większy stres - przydreptuje, rozgląda się, oblizuje. Quote
magdyska25 Posted May 12, 2013 Posted May 12, 2013 z tym jedzeniem- faktycznie zrobił postępy. chyba jeszcze jakiś czas temu czytałam, że z ręki nie weźmie. Quote
Maciek777 Posted May 12, 2013 Posted May 12, 2013 [quote name='magdyska25']przepraszam ale mam weekend pełen wrażeń (w końcu jestem bezrobodna i leżę plackiem na łóżku heh)- a tak serio to znalazłam 2 onki przy trasie i jednym słowem- mam cyrk. [/QUOTE] To masz wesoło:roll: I co dalej z nimi? [quote name='magdyska25'](Maćku współczuję już trasy!)[/QUOTE] Dzięki;) O ile faktycznie ja pojadę choć najbardziej sie na to zanosi... Quote
Maciek777 Posted May 12, 2013 Posted May 12, 2013 [quote name='magdyska25']z tym jedzeniem- faktycznie zrobił postępy. chyba jeszcze jakiś czas temu czytałam, że z ręki nie weźmie.[/QUOTE] Pare tygodni temu brał z ręki. Kilka dni temu przestał by teraz zjadać karmę razem z ręką;) Quote
magdyska25 Posted May 12, 2013 Posted May 12, 2013 [quote name='Maciek777']To masz wesoło:roll: I co dalej z nimi? Dzięki;) O ile faktycznie ja pojadę choć najbardziej sie na to zanosi...[/QUOTE] na razie szukamy właścicieli. pomyśl może ktoś z Tobą mógłby się wybrać- zawsze raźniej. [quote name='Maciek777']Pare tygodni temu brał z ręki. Kilka dni temu przestał by teraz zjadać karmę razem z ręką;)[/QUOTE] lepiej z ręką niż wcale ;) Quote
lilk_a Posted May 12, 2013 Author Posted May 12, 2013 [quote name='Maciek777']Pare tygodni temu brał z ręki. Kilka dni temu przestał by teraz zjadać karmę razem z ręką;)[/QUOTE] ma zjadać tylko z ręki , i możecie "wykorzystać" go wtedy ;) zanim jedzonko to daj dotknąć łapy ;) Quote
Maciek777 Posted May 12, 2013 Posted May 12, 2013 [quote name='magdyska25']pomyśl może ktoś z Tobą mógłby się wybrać- zawsze raźniej.[/QUOTE] Chyba bez tego się nie obędzie:roll: [quote name='magdyska25']lepiej z ręką niż wcale ;)[/QUOTE] Też prawda;) [quote name='lilk_a']ma zjadać tylko z ręki , i możecie "wykorzystać" go wtedy ;) zanim jedzonko to daj dotknąć łapy ;)[/QUOTE] ...byle nie przesadzić:) Quote
lilk_a Posted May 12, 2013 Author Posted May 12, 2013 [quote name='Maciek777'](...) On nie gryzie, on mlaszcze;) Nie ma nawet żadnego mruczenia, warczenia, próby złapania za rękę. Jedynie szybko odwróci głowę w stronę natręta (bez wyciągania szyi w jego stronę) i głośno mlaśnie:) W dodatku robi tak tylko gdy nie ma innej możliwości oddalenia się. (...)[/QUOTE]haha , to jeszcze jedna cecha wspólna z Fiśką .... my to kłapanie wykorzystaliśmy i robi to na komendę "kłap" :D robiła to wtedy kiedy się zdenerwowała , a teraz jak bardzo czegoś chce to nas tak straszy :D Quote
lilk_a Posted May 12, 2013 Author Posted May 12, 2013 [quote name='magdyska25']Twoja Fiśka to która to? fajna komenda haha[/QUOTE] mój figulec to wyżliczka z mojego awatara , moja córeczka kochana :loveu: ,która dzisiaj mnie o zawał serca prawie przyprawiła bo rozpłynęła się na podwórku ... wołam , gwiżdżę , szukam , Batmana proszę żeby mi pokazał gdzie jest ( no ale on też miał w tym momencie problem, bo kong do rzucania mu zaginął i szukał go po ogródku zapamiętale ) a tu cisza i nigdzie jej nie widać , zielono i haszczowato mamy w naszym dzikim ostępie , żadnych ścieżek , wszystko puszczone na dziko , więc miejsc do ukrycia mnóstwo , a to biało czarne dereszowate potrafi się zamaskować i zimą i latem po 20 min dostrzegłam nieruchomy zad z bielszym ogonem ... stała bez ruchu wystawiając kosa nielota , był po drugiej stronie siatki ;) Quote
Maciek777 Posted May 12, 2013 Posted May 12, 2013 [quote name='lilk_a']haha , to jeszcze jedna cecha wspólna z Fiśką .... my to kłapanie wykorzystaliśmy i robi to na komendę "kłap" :D robiła to wtedy kiedy się zdenerwowała , a teraz jak bardzo czegoś chce to nas tak straszy :D[/QUOTE] Tzn mam nadzieję, że dobrze się zrozumieliśmy. Dla mnie kłapanie to "gryzienie powietrza" (dźwięk zębów), a on wydaje to mlaśnięcie przy otwieraniu pyska i tak stoi przez chwile z otwartym jak kot;) [quote name='lilk_a']mój figulec to wyżliczka z mojego awatara , moja córeczka kochana :loveu: ,która dzisiaj mnie o zawał serca prawie przyprawiła bo rozpłynęła się na podwórku ... wołam , gwiżdżę , szukam , Batmana proszę żeby mi pokazał gdzie jest ( no ale on też miał w tym momencie problem, bo kong do rzucania mu zaginął i szukał go po ogródku zapamiętale ) a tu cisza i nigdzie jej nie widać , zielono i haszczowato mamy w naszym dzikim ostępie , żadnych ścieżek , wszystko puszczone na dziko , więc miejsc do ukrycia mnóstwo , a to biało czarne dereszowate potrafi się zamaskować i zimą i latem po 20 min dostrzegłam nieruchomy zad z bielszym ogonem ... stała bez ruchu wystawiając kosa nielota , był po drugiej stronie siatki ;)[/QUOTE] No ładnie...:) Quote
magdyska25 Posted May 12, 2013 Posted May 12, 2013 chyba kiedyś nawet o to samo pytałam. nie ma jak postępująca skleroza ;) pobawić się w chowanego nie można? ;) a tak szczerze to uważajcie- tym bardziej jak macie "rasowe", ludzie mają różne pomysły na zarobienie kasy... Quote
lilk_a Posted May 12, 2013 Author Posted May 12, 2013 [quote name='Maciek777']Tzn mam nadzieję, że dobrze się zrozumieliśmy. Dla mnie kłapanie to "gryzienie powietrza" (dźwięk zębów), a on wydaje to mlaśnięcie przy otwieraniu pyska i tak stoi przez chwile z otwartym jak kot;) (...) [/QUOTE] Fiska zamyka ale odgłos w zasadzie żaden , no chyba że mozna to nazwać właśnie mlasnieciem Quote
Maciek777 Posted May 12, 2013 Posted May 12, 2013 [quote name='magdyska25']chyba kiedyś nawet o to samo pytałam. nie ma jak postępująca skleroza ;)[/QUOTE] Też nigdy nie wiedziałem która to która, a teraz wychodzi na to, że Kredka to seter/spaniel z poprzedniego avatara i mam nadzieję, że się nie mylę:) [quote name='magdyska25']a tak szczerze to uważajcie- tym bardziej jak macie "rasowe", ludzie mają różne pomysły na zarobienie kasy...[/QUOTE] Ostatni coraz częściej sie o tym słyszy. Jakaś plaga:mad: Quote
magdyska25 Posted May 12, 2013 Posted May 12, 2013 teraz ludzi do mnie dzwonią z całej polski, że zginęły im onki i tak od słowa do słowa to na prawdę ludzie są podli. kraść komuś psa? a jak wysterylizowany to sprzeda na targu do pilnowania? na łańcuch? dobra my tu gadu gadu a bezrobotna osoba jutro wstaje przed 5 do pracy, więc się żegnam! Sami pewnie dawno śpi ;) Quote
lilk_a Posted May 12, 2013 Author Posted May 12, 2013 [quote name='Maciek777']Też nigdy nie wiedziałem która to która, a teraz wychodzi na to, że Kredka to seter/spaniel z poprzedniego avatara i mam nadzieję, że się nie mylę:) [/QUOTE] nigdy nie miałam spaniela ani setera , poprzedni awatar to też Fiśka ;) a teraz prywata:cool3: co by Wam się nie myliło od lewej Batman . Fiśka i szatan Kredka ;) [IMG]http://www.lilka.grabalski.gre.pl/trojka.jpg[/IMG] żeby się tylko nie okazało że Sami wygląda zupełnie inaczej niż na zdjęciach :lol: Quote
Maciek777 Posted May 12, 2013 Posted May 12, 2013 [quote name='lilk_a']nigdy nie miałam spaniela ani setera , poprzedni awatar to też Fiśka ;)[/QUOTE] Zupełnie nie podobna (o ile pamiętam) do siebie na poprzednim avatarze:D Wyglądała tam jak mix Fiśki z Kredką:) [quote name='lilk_a']żeby się tylko nie okazało że Sami wygląda zupełnie inaczej niż na zdjęciach :lol:[/QUOTE] W rzeczywistości to jak chichuachua;) Quote
lilk_a Posted May 13, 2013 Author Posted May 13, 2013 dotarła wpłata 300 zł od Ghanimy na akcję"behawiorysta" zapłaciłam za hotel za kwiecień plus 20 zł na preventic stan konta na dzisiaj 897 zł arkusz kalkulacyjny do ściągnięcia z pierwszej strony wątku [quote name='monika55']Poczytałam ostatnie wiadomości. Moim zdaniem Lilka wie co robi. Podziwiam za determinacje i stoicki spokój w niektórych momentach.[/QUOTE] eloonia również na tak , czyli jeszcze dwa głosy na tak Quote
Maciek777 Posted May 13, 2013 Posted May 13, 2013 [quote name='lilk_a']zapłaciłam za hotel za kwiecień plus 20 zł na [B]preventic[/B] [/QUOTE] Czepiam się o głupoty, ale to był Advantix;) A tu najnowszy Sami:) [IMG][IMG]http://imageshack.us/a/img849/5261/dsc0766or.jpg[/IMG][/IMG] [IMG][IMG]http://imageshack.us/a/img802/1540/dsc0762i.jpg[/IMG][/IMG] Quote
lilk_a Posted May 13, 2013 Author Posted May 13, 2013 oj tam ;) w tytule przelewu też napisałam preventic ;) ( czy coś takiego wogóle istnieje ?? ):hmmmm: Quote
Recommended Posts