Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='anna10025']Ato 4.05 dokonałam wpłaty 20 zł dla Samiego za kwiecień, nie widzę tego w rozliczeniu??? Proszę sprawdź to jeszcze raz. Dziś wpłaciłam 40 zł za czerwiec i lipiec.[/QUOTE]
..............................................

Posted

[quote name='lilk_a']ano właśnie , tylko jak znaleźć tego drugiego Jamora , eh...
takie coś stwoarzyłam na fb , album Samiego z opisem ... piszcie co zmienieć albo dodać , bo już mi weny nie starczyło ;)

[URL]http://www.facebook.com/media/set/?set=a.2005993472779.2098526.1331920931&l=16c1423acd[/URL][/QUOTE]
Lila jest w porzadku.

Posted

[quote name='anna10025']Ato 4.05 dokonałam wpłaty 20 zł dla Samiego za kwiecień, nie widzę tego w rozliczeniu??? Proszę sprawdź to jeszcze raz. Dziś wpłaciłam 40 zł za czerwiec i lipiec.[/QUOTE]
[B]aty[/B] nie ma na dogo od 16 czerwca , nie wiem , być może wyjechała, ja nie mam żadnej informacji co i jak , kiedy wróci nie wiem , tak że trzeba poczekać , spróbuję wysłać do niej smsa ,
jamor wyjeżdża na tydzień od 27czerwca do 4 lipca , psami będzie opiekował się Marcin (?) :)

Posted

Przepraszam, że ostatnio nie uzupełniałam wpłat, na swoje usprawiedliwienie powiem, że z racji swojego zawodu mam pełne ręce roboty, w domu prawie mnie nie ma i przyznam się, że jak do niego wracam komp jest ostatnią rzeczą na jaką mam siły i ochotę ......:oops:

Lilk_a, dzięki za cynk .... ;)

Posted

[quote name='ata']Przepraszam, że ostatnio nie uzupełniałam wpłat, na swoje usprawiedliwienie powiem, że z racji swojego zawodu mam pełne ręce roboty, w domu prawie mnie nie ma i przyznam się, że jak do niego wracam komp jest ostatnią rzeczą na jaką mam siły i ochotę ......:oops:

Lilk_a, dzięki za cynk .... ;)[/QUOTE]
fajnie że jesteś :)
z rozliczenia wynika że trochę deklarowiczów się wykruszyło , albo zapomniało
napisałam do goni , pomalutku napiszę do wszystkich ;)

Posted

[quote name='ata']Wielkie dzięki :) a ja uzupełniłam wszystkie wpłaty ....[/QUOTE]

ato, zapodziałas moją jedną wpłatę z marca ...przy każdym przelewie piszę za jakie miesiące płacę, ale widzę że przesunęłaś to sobie :/
będę wdzięczna jak to uzupełnisz

Posted

[quote name='grzybkowa']ato, zapodziałas moją jedną wpłatę z marca ...przy każdym przelewie piszę za jakie miesiące płacę, ale widzę że przesunęłaś to sobie :/
będę wdzięczna jak to uzupełnisz[/QUOTE]
Faktycznie przeoczyłam Twoją jedną wpłatę, już poprawiłam :)

Posted

czy Samsungowi sie szuka domu?
Czy mozna otrzymac opis charakteru pieska?

ata a co z tym obiecanym juz ponad 2 miesiace temu bazarkiem na psy,ponoc mialas tylko rzeczy sfotografowac( po rozmowie ze mna okolo 3 tygodnie temu)

czy ktos robi zdjecia psom wrzesinskim ,gdyz na watku schroniskowym wszyscy jak "wymarli"

Posted

[quote name='xxxx52']czy Samsungowi sie szuka domu?
Czy mozna otrzymac opis charakteru pieska?

(...)[/QUOTE]
się szuka , już pisałam ;)
ale gdzie znaleźć? mam nadzieję że nie za granicą :)
opis charakteru psa ....

no cóż trudno , trzeba poskładać z informacji od jamora

[FONT=Georgia][FONT=Arial][SIZE=2][QUOTE][B][B]czy jest róznica co było miesiac temu a teraz ? raczej nie wielka. Pies jest spokojny, szaleje z innymi psami na wybiegu. w stosunku do mnie jak zawsze ostrozny . U niego wszystko musi miec swoją kolej. wybiegac sie, wrócic do boksu , poczekac az jamor pogłaszcze po głowie i wreszcie sobie pojdzie. jesli inna kolej to zdziwiony i bardzo zaniepokojony. W miescie na smyczy idzie spokojnie, ale musze bardzo pewnym korkiem bo jak stane a ktos z przeciwka sie zbliza to juz sie chłopak denerwuje. Obcy na terenie to wróg, trzeba go sie bac i obszczekac z ukrycia.[/B][/B][/QUOTE][QUOTE][B]sami robi wszystko szablonowo. wie co i jak. wiem , ze jak podejde do niego z rana to bedzie wystawalw połowie z budy. wiem , ze jak podejde do boksu aby wypuscic pks-a, aresa to sami juz staje łapami na swoją frtke bo wie ze zaraz bedzie biegał. wie ze jak pks wraca do boksu to trzeba tez isc do swojego. wie , ze na smycz a potem do przyczepy na jakis wyjazd to mozna dopiero po bieganiu. wie, ze ja mu krzywdy nie zrobie ale 1 m dystansu wskazane. Jamor jest do sprzatania gówien i do rozkładania karmy, nie do zabawy, do zabawy sa inne psy. Raz jak mrzył mały deszczy załozyłem płaszcz gumowany OP-1, taki długi wojskowy. psy były na wybiegu i mnie nie poznały. sami z partyzanta zatoczył kółko i zaplanował sobie udziabac mnie w noge, jednak 1 sekunde przed atakiem nasz wzrok sie spotkał i sami krzyknął :
- o *****, sory
a gały miał takie jakby ktos mu sura w imadło zacisnął
Obcych sie boi jak pojawiają sie na naszym terenie, sami wtedy dekuje sie w budzie na przeczekanie. W terenie idzie spokojnie na smyczy mijając ludzi, ale nawet nie próbuje aby ktos go głaskał, bo on tego nie lubi.[/B][/QUOTE][/SIZE][/FONT][QUOTE][SIZE=3][SIZE=2][FONT=Arial][B]kazdy spacer w miasto to dla samiego jak wizyta dla faceta u stomatologa. niechetnie, pojdzie bo musi. Przy mijaniu obcych w miescie przestaje na nich zwracac uwage, ale wtedy tempo musi byc spore. jesli zwolnie to on nie czuje sie pewnie i najchetniej by zwiał. Jak ktos obcy przyjdzie do nas , to sami ma taką taktyke : wyglada z boksu kto to, jesli nie zna to szybko włazi do budy i sie nie odzywa. jak ja go wołam : sami, chodź, ludzie chcieli cie zobaczyc, moze i adoptować- to on szybkim cienkim głosikiem mowi :" ja nie chce do adopcji , tu nikogo nie ma"
Za to sami jest królem wybiegu. ze swoją grupą czuje sie jak ryba w wodzie. ciegle wyscigi, berki i przepychanki. zaczyna dosłownie w pół sekundy po wypuszczeniu, totalny wariat. Pomimo ze jest ciagle zajety zabawą to i tak obserwuje otoczenie. Jesli śasiad pojawi sie w sadzie - to sami pierwszy krzyczy " "*****, chłopaki, zobaczcie, obcy, intruz" i biega wzdłuz siatki i obszczekuje. jesli nawet jest gdzis na koncu wybiegu a widzi ze PKS idzie do swojego boksu, to dla niego znak, ze pewnie jamor kazał pekaesowi wracac wiec i na niego juz czas. za 10 sekund i on juz czeka w swoim , z jezorem do ziemi, aby go zamknąć. Sami nie ma szans na adopcje jesli ktos u mnie bedzie ogladał psy, bo inne wiszą wtedy na kratach i wołają " mnie mnie, wez mnie..." a sami woła " *******ta sie, nigdzie nie pojade"
Jedyna dla niego szansa to dobre ogłoszenia w spotkanie gdzies w terenie[/B][/FONT] [/SIZE][/SIZE][I][SIZE=3].[/SIZE][/I][/QUOTE][/FONT]to chyba te najważniejsze , bo najświeższe
może jeszcze to że młody ( ok 3 letni?) duży, i wykastrowany ... nr czipa [I][B][COLOR=blue]9670000009162445[/COLOR].[/B][/I]
trzeba złożyć tekst , zrobię mu nowe allegro , z najświeższymi zdjęciami , bo widać że zmężniał , można by też na jakimś bazarku wykupić mu ogłoszenia ...

tak mi się też przypomniało , pisałaś kiedyś [B]xxxx52[/B] że masz kontakt z panią Simensa , co u niego ? masz możliwość wstawienia na ich [URL="http://www.dogomania.pl/threads/173866-Samsung-w-hotelu-i-co-dalej-Potrzebne-finanse-zmiana-hotelu-%21%21%21"]wspólny wątek[/URL] jakiś zdjęć z domu Simensa ?

Posted

lilk-nie zamiezam szukac poprzez org nowych opiekunow zagranice,nie moge Tobie odebierac przyjemnosci adoptowania Samsunga.
A tak ,co masz przeciewko adopcjom w Niemczech?
Ja Siemensa nie adoptowalam ,zwroc sie do aty ona ma kontakt z osoba co adoptowala taki sam jak ja.

Posted

[quote name='xxxx52']lilk-nie zamiezam szukac poprzez org nowych opiekunow zagranice,nie moge Tobie odebierac przyjemnosci adoptowania Samsunga.
A tak ,co masz przeciewko adopcjom w Niemczech?
Ja Siemensa nie adoptowalam ,zwroc sie do aty ona ma kontakt z osoba co adoptowala taki sam jak ja.[/QUOTE]
ale ja nie pisałam nic o Niemczech , tylko o zagranicy , byłoby lepiej żeby to była Polska
nie bądz ironiczna bo ja nie jestem , gdybym tylko mogła Sami byłby u mnie , ale niestety muszę poczekać z następnym psem na śmierć mojego ojca .... to chciałaś wiedzieć ? to już wiesz , mam ojca tyrana , nikomu nie życzę takiego życia
dobrze , zwrócę się do Aty
być może gdybyś czytała wątek a nie wchodziła tu tylko od wielkiego dzwonu to byś wiedziała co dzieje się z Samim i jaka jest jego sytuacja

to tyle
[B] wszystkie moje następne posty będą dotyczyć tylko i wyłącznie wiadomości uzyskanych o Samim od jamora i ogłoszeń które mu zrobię [/B]

zostało nas tu parę osób , wykruszają się deklarowicze , czyli co ? normalka dogomanii , najpierw wielki szum a później wielka cisza

pytasz o Samiego ?
przekazuję wszystkie informacje które uzyskuję od jamora , nie będę go pytać o niego codziennie , bo co mi napisze ? zjadł , załatwił się pobiegał .... czegoś się nauczył , podchodzi do mnie bliżej niż na metr ? co ma mi napisać ?
najlepiej gdyby napisał " mam dom dla Samiego " ale to chyba nie jego zadanie ? prawda?
no więc ja sama sobie nie dam rady , pytam o ogłoszenia ... głucha cisza

jeżeli nie zamierzasz Samiemu szukać domu to po co o to pytasz ?

Posted

mysle,ze więcej niż kilka osób zaglada na wątek;)ja zgladam ,Sami dobrze wygląda ,odżył moze sie wybiegać.nadal jest spcecyficzny ale chyba juz nie bez szans na adopcje(jak u leny) tylko tyle psiaków szuka domu i nic...

Posted

[quote name='rytka']mysle,ze więcej niż kilka osób zaglada na wątek;)ja zgladam ,Sami dobrze wygląda ,odżył moze sie wybiegać.nadal jest spcecyficzny ale chyba juz nie bez szans na adopcje(jak u leny) tylko tyle psiaków szuka domu i nic...[/QUOTE]
wiem Rytko że zaglądacie , i dziękuję za to , wiem że nie każdy pisze , ja też nie codziennie tu piszę :)
tak jak piszesz , Sami to specyficzny pies , ale może i do niego uśmiechnie się los :)

Posted

Lilk_a, gdyby Sami przeszedł przez te same ręce co Simens byłoby bardzo dobrze (chociaz i tak na tą chwilę uważam, że Sami u Jamora czuje się jak u siebie i biedak nawet nie zdaje sobie sprawy, że chcemy mu ten dom odebrać...... )

xxxx52, szkoda, że będąc parę dni w Polsce nie odwiedziłaś wrzesińskich piesków i do mnie nie zadzwoniłaś choćby w nocy....
Simens pojechał do niemiec do osoby, która nie zna polskiego, za to ja nie znam niemieckiego.... Ty znasz obydwa języki, piszesz dzwonisz do S i tak trudno Tobie poprosić o nowe zdjęcia Simensa i zapytać jak sobie żyje ....

Posted

pisałam do goni66 i do cajusaJB nie odpowiedzieli , nie wiem , może są na wakacjach do goni pisałam z jamorowego forum , bo tu jej chyba nie ma , do cajusaJB na fb , ale i tu na dogomanii widziałam że pisał jakieś posty, więc już chyba nie ma bana

ja tylko prowadzę wątek , pilnuję allegro , wszyscy moi znajomi i rodzina wie że duży , rudy, młody pies potrzebuje odpowiedzialnego właściciela , tyle mogę zrobić na tą chwilę

Posted

Lila poradzimy sobie!Wszystkie dobre dusze, ktore sie tu zebraly, zagladaja , kibicuja. Samsung na to zasluguje i walka o niego!:)

Posted

ata-moge sie popytac ale potrzebuje opis:
rasa,wiek,wysokosc do grzbiertu,kastrowany czy nie,szczepiony czy nie,do jakiej rodziny sie nadaje:sportowej ,mniej spotowej,czy akceptuje suczki,psy koty,jak zachowuje sie w stosunku do kobiet,mezczyzn,dzieci,czy mozna go z linki zwolnic,czy umie chodzic na smyczy,czy moze pare godzin zostac sam w domu ,u jakich ludzi bylby szczesliwy,czy nadaal by sie do psich sportow,sluzby celniczej,itd,czy moze mieszkac w wielorodzinnym domu ,czy domu z ogrodkiem,czy duzo szczeka ?????????
Poniewaz u nas zaden pies nie jest w budzie ,nie dajemy do kojcow (sa rzadkoscia) psa nalezy dobrze poznac zeby jemu odpowiednich opiekunow znalezc
Po dokladnym opisie psa (moze go jamor opisac) prosze wyslij do mnie ,albo moze Twoja corka przetlumaczy i wysli na nowy e-mail S na org.Moze sie uda.zaznaczam piesek musi byc socjalny i zgadzac sie z innymi psami i ludzmi

Posted

to jest chyba jasne, że Sami nie odpowiada na żadne z postawionych warunków przez X-52, osobiście nie mam nic przeciwko adopcji do Niemiec ( ale tylko i wyłącznie przez sprawdzoną Fundację!!!, a nie przez "szare eminencje"!!! ), Sami jednak nie nadaje się na tego [B]typu adopcję[/B].

Posted

[quote name='docha']to jest chyba jasne, że Sami nie odpowiada na żadne z postawionych warunków przez X-52, osobiście nie mam nic przeciwko adopcji do Niemiec ( ale tylko i wyłącznie przez sprawdzoną Fundację!!!, a nie przez "szare eminencje"!!! ), Sami jednak nie nadaje się na tego [B]typu adopcję[/B].[/QUOTE]
a ty to ta szara eminencja ,czy nalezysz do sprawdzonej organizacji?Bo z tego co wiem kumpel samsunga wlasnie byl przez dobra organizacje wyadoptowany.ata zna od wielu lat tylko dobre organizacje .

Posted

[quote name='xxxx52']a ty to ta szara eminencja ,czy nalezysz do sprawdzonej organizacji?Bo z tego co wiem kumpel samsunga wlasnie byl przez dobra organizacje wyadoptowany.ata zna od wielu lat tylko dobre organizacje .[/QUOTE]

dla dobra tego wątku pozostawię to jednak bez komentarza.

...ach, to może nareszcie oznajmisz nam Tu wszystkim przez jaką organizację, jeśli to nie tajemnica?! i nie zasłaniaj się b. proszę atą.

Posted

[quote name='xxxx52']ata-moge sie popytac ale potrzebuje opis:
rasa,wiek,wysokosc do grzbiertu,kastrowany czy nie,szczepiony czy nie,do jakiej rodziny sie nadaje:sportowej ,mniej spotowej,czy akceptuje suczki,psy koty,jak zachowuje sie w stosunku do kobiet,mezczyzn,dzieci,czy mozna go z linki zwolnic,czy umie chodzic na smyczy,czy moze pare godzin zostac sam w domu ,u jakich ludzi bylby szczesliwy,czy nadaal by sie do psich sportow,sluzby celniczej,itd,czy moze mieszkac w wielorodzinnym domu ,czy domu z ogrodkiem,czy duzo szczeka ?????????
Poniewaz u nas zaden pies nie jest w budzie ,nie dajemy do kojcow (sa rzadkoscia) psa nalezy dobrze poznac zeby jemu odpowiednich opiekunow znalezc
Po dokladnym opisie psa (moze go jamor opisac) prosze wyslij do mnie ,albo moze Twoja corka przetlumaczy i wysli na nowy e-mail S na org.Moze sie uda.zaznaczam piesek musi byc socjalny i zgadzac sie z innymi psami i ludzmi[/QUOTE]
[B]Acie[/B] chodziło chyba o Simensa a nie o o to żebyś pytała o adopcję Samsunga w Niemczech ....