Jump to content
Dogomania

Obóz z psem :) - organizowany przez "Wandrus"

Recommended Posts

Posted

Vini - skoro Twoja psinka boi się psów, to faktycznie lepiej gdybyś była w domku z Guptaskiem. Moja Fanta czasami nie umie się powstrzymać od zabawy, także byłby niepotrzebny stres.
Poza tym nie wiem czy uda mi się wyprosić rodziców na 2 turnusy. Póki co - najważniejszy jest dla mnie 5 ze względu na termin. Może załapimę się też na 1. - nie wiem ;p

Posted

Mi i tak sie te dyski na nic niezdadzą, niestety, bo mam malego psa xdd
Chyba, że będą dla szczeniaków też ?
O, i może flyball? ;> Bo będzie sporo psów, to podzielimy na grupy, a piłki to wystarczy, że będą leżeć, machina do wyrzucania pilek nie potrzebna XD albo jakaś osoba będzie wyrzucać ;>
Vini. - nie wiem jak na whippy.pl ale na karusku jest za 11 zł hero pup 120 i przyznam, że są świetne, i rewelacyjnie latają ;)

Posted

ale flyball... nie ma piłek na mojego psa ;) tzn. sąą, ja takie mam. Ale wiesz, aport lepiej pracować, flajbal to lekko ciężko ^ Serio na karusku są? Ostro. Zaraz poszukam. Dzięki ;p

Posted

Na co Ci marker? ;p Ja i tak biore, bo chce, żeby każdy mi sie na koszulce podpisał ;) A dyski jednak z Whippy wezme, bo tańsza przesyłka ^
Zresztą jeśli dyski będą dobre, to nawet dla ludzi się nauczyć, zawsze to się przyda :P

Posted

W sumie ;) Ja to tam jestem stały klient na karusku XD
A flyball to nie jest ciężki, jak pies skapnie sie o co biega :>
Właśnie montuje filmik flyballowy, więc niedlugo pojawi sie na youtube. XD
Ach, coraz bardziej nie moge sie doczekać obozu <3

Posted

Vini - może to zabrzmi śmiesznie, ale nigdy nie miałam doczynienia z dyskiem ^^. Owszem, rzucałam psu jakieś zabawki, piłeczki, patyki itd.,ale to nie to samo.
Czy pies o rozmiarach prawie takich jak wilczur nie rozgryzie takiego dysku za pierwszym razem? Z czego taki dysk jest wykonany?

Posted

Możliwe, mojej kol psu dysk starcza na tydzień XD Dlatego lepiej mieć jakieś mocniejsze ;>
Jesli chcesz psa nakręcić, to jak narazie proponuje jakiś gumowy, mocny - do przeciągania ;>

Posted

Moja dziewczyno! - już cię dodałam, nie musisz się upominać ; )

[quote name='Guptasek']A ja pewnie przed obozem kupię kolejną smycz i obroże xD[/QUOTE]

Ja już po takich zakupach xdd Mam kolejną obrożę, a raczej dwie. No i do tego mam jeszcze jedną którą sama zrobiłam ze smyczy którą Brenda urwała na obozie :cool3:
Tak Marysiu, masz rację. Te kible po 22 są magiczne :lol: Ja tam byłam tylko RAZ i raczej więcej nie pójdę ;D No chyba że zobaczyć co mi tam napisałaś ; ))

Mi najbardziej podoba się pomysł masażu dla psa. Kiedyś się uczyłam z gazety metodą t-touch czy coś takiego. Pies zachwycony ;D

Może i nie na temat obozu, ale jej uczestniczki i przeszłej i przyszłej. Oczywiście muszę się pochwalić moim psem który miał swój debiut w przedstawieniu ! ^^ Obraniałam z 3 koleżankami prace dyplomową a Nuka bardzo się wczuła w swoją rolę (trudno zgadnąć jaką, hm :lol:?) i dodatkowo uśmiechnęła się do pani z komisji na co ta jej odpowiedziała ;D Moje szczury to raczej roli nie miały, bo zasnęły xd Ale z Nuki jestem wręcz dumna. Tyle ludzi a ta taka spokojna :loveu:

[B]Pucek[/B] ja tam na twoim miejscu bym się cieszyła na myśl obozu gdzie większość jest dziewczyn. Ja na moim miejscu - już zacieszam :diabloti:

Posted

HEH... Po dłuższych konsultacjach zostałem jak by to powiedzieć ..... aż mi wstyd !! namówiła mnie dziewczyna z tego forum ;] kurde juz sie boje obozu jak będą tam same dziewczyny ohhh........ raz sie żyje

Posted

To ja może pozwolę sobie wrócić to postu pani Gosi ze strony 289
[QUOTE]co do wyjść nad wodę to dla mnie to już jest trochę ryzykowne bo nie będzie w pobliżu tresera, ale wszystko zależy od tego jak Wasze psy będą Was słuchać jak się będą zachowywać i w jakim stopniu będziecie nad nimi panować, jeśli będzie wszytko w miarę to wtedy pomyślimy nad chodzeniem nad wodę tam do lasku [IMG]http://1.1.1.4/bmi/www.dogomania.pl/images/smilies/icon_wink.gif[/IMG] żeby nie przeszkadzać tym z innych obozów. może być?[/QUOTE]
Ja jestem jak najbardziej za tym żeby najlepiej cały czas wolny ( co jest pewnie niemożliwe ) spędzać albo w domku albo na plaży. I ja i moje psiaki wręcz kochamy się kąpać. O tak na przykład dzisiaj spędziłam cały dzień nad jeziorem z psami, dokładnie 30 min temu wróciłam. Więc jeżeli była by taka możliwość żeby chodzić z psiakami ( DUŻO ) nad wodę to będę bardzo wdzięczna. Jakby co to jadę na OZP2 pani Gosiu ;).

Posted

Marysiu- najszczersze gratulacje!
Pucek- nie przejmuj się, że masz małego psa ;) Ile obecnie waży? Ja mam dorosłą yoreczkę, 2 lata i waży 2,5 kg ;) Zazwyczaj wszędzie jest najmniejszym psem ;pp
Rudawa- może dla Ciebie to i dobrze nad wodę, moja Daisy tak wody nie uwielbia ;pp

Posted

[quote name='Vini.']Marysiu- najszczersze gratulacje!
Pucek- nie przejmuj się, że masz małego psa ;) Ile obecnie waży? Ja mam dorosłą yoreczkę, 2 lata i waży 2,5 kg ;) Zazwyczaj wszędzie jest najmniejszym psem ;pp
Rudawa- może dla Ciebie to i dobrze nad wodę, moja Daisy tak wody nie uwielbia ;pp[/QUOTE]
Hmm masz w sumie racje o tym nie pomyślałam. No to może dla chętnych. Przecież na obozie są i tak dwie panie opiekunki więc jedna pani może zostać z grupą która nie chce iść nad wodę a druga pani może iść z tymi którzy jak najbardziej nad wodę by poszli ;). Co pani o tym sądzi pani Gosiu?

Posted

och dziewczyny ... ;) to jest tak ze sa 2 grupy i podczas gdy jedna grupa ma zajęcia z Pania Karolina bądź z Panem Markiem (tresurę/aggility) to druga grupa wtedy ma zajęcia ze mna, jesli bedzie wyjscie nad wode ze mna podczas zajęc tamtej grupy (czego nie obiecuje to zalezy od Was i od waszych psów) to Ci co nie będą chcieli iśc zostana i będą mieć zajęcia z Panią Karolina (OZP 1, 2) albo Panem Markiem (OZP 3). obie grupy na raz psy będą kapać podczas ciszy poobiedniej w naszym ośrodku ponieważ inne obozy nie będą mieć w tym czasie zajęć na wodzie.

Rudawa - mój psiutek też uwielbia wodę :) codziennie z nią jeżdżę żeby sobie popływała :) także Cie rozumiem. i muszę się Wam pochwalić - mój pies wczoraj nauczył sie nurkowac! :)