Jump to content
Dogomania

Trójka ze stacji benzynowej - POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

Posted

[FONT=Calibri]Wspomniała już o nich na wątku Fundacyjnym. [/FONT]
[FONT=Calibri]Trzy psy – dwie suki i pies, koczują koło stacji benzynowej. Czekają na to co rzucą im kierowcy Tirów. [/FONT]
[FONT=Calibri]Ale może od początku. O psach dowiedziałyśmy się od koleżanki, która jeżdżąc każdego dnia do pracy, widuje trójkę psiaków. Zaczęła je dokarmiać. Okazało się, że jedna z suk jest w ciąży. Postanowiłyśmy sunię złapać i wysterylizować. Niestety, sunia nie miała na to ochoty. Wkrótce przestała przychodzić na stację. Oczywiście powodem były szczeniaki. Pojawiła się dopiero wtedy, kiedy maluchy były już na tyle duże, że mogła je zostawiać same.[/FONT]
[FONT=Calibri]Zaczęłyśmy szukać szczeniaków. Wynik? – wątek kartofelków:[/FONT]
[FONT=Calibri]http://www.dogomania.pl/threads/192823-To-my-kartofelki-(maluchy-z-Andrzejewa-Duranowskiego[/FONT]
[FONT=Calibri]Suki pozostały w polu, nadal są dokarmiane, nadal koczują na stacji benzynowej. Dziś udało mi się zrobić zdjęcia. Druga suka chyba też w między czasie urodziła, bo … no tak jakoś wygląda. [/FONT]
[FONT=Calibri]Suki są w kiepskiej kondycji, towarzyszący pies też jakoś wychudł. Może zimno tak działa, nie wiem. Jedzenie miały pozostawiane prawie co dziennie, a wyglądają tragicznie.[/FONT]
[FONT=Calibri]Suki nadal nie są wysterylizowane, nadal będą rodziły szczeniaki jeśli coś się z tym nie zrobi. Nie mam pomysłu jak rozwiązać ten problem. Może ktoś ma większą głowę?[/FONT]
To zdjęcie z września

WYDATKI (dotyczące Azji przebywającej w DT)
szczepienie .........................................12,-
odrobaczenie 3 x 4,- .............................12,-

• Replies 175
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[video=youtube;wLXCooErbPg]http://www.youtube.com/watch?v=wLXCooErbPg[/video]

[video=youtube;PiXEvgx0Tv8]http://www.youtube.com/watch?v=PiXEvgx0Tv8[/video]

[video=youtube;4_qZJAOuLOE]http://www.youtube.com/watch?v=4_qZJAOuLOE[/video]

[video=youtube;NdxOcpnImsA]http://www.youtube.com/watch?v=NdxOcpnImsA[/video]

:shake::shake:

Posted

Dziś pojadę na karmienie, muszę tą czarnę sunię zacząć przyzwyczajać do siebie. Kiedy zwolni się jakieś miejsce w boksie trzeba bedzie ją zabrać.
Suka owczarkowata może nie przeżyć zimy. To starsza psina i już po niej widać lata przeżyte w zaniedbaniu. Niestety, nie dam rady wszystkim pomóc.

Posted

[quote name='kasiaprodex']W jakim wieku może byc ta owczarkowata suka?[/QUOTE]

suka jest wyniszczona. Ona już kilka lat żyje w polu - tak mówią ludzie, którym kury wyjada. Nie dam głowy ale ponad siedem lat ma. Raz udało mi sie do pyska zaglądnąć ale nie widziałam dokładnie a i wiedzę na ten temat mam mierną.

Posted

[quote name='ewatonieja']:(( ja mogę tylko ponosić pomóc w ogłoszeniach i zrobić banerek[/QUOTE]

Wiekie dzięki, ogłoszenia bardzo potrzebne, własciwie nigdy nie mam czasy na nie i jestem bardzo wdzięczna gdy ktoś mnie wyręczy.

Posted

[quote name='GameBoy']Luka ja mogę jedynie przelac pieniadze :oops: jezeli potrzebujecie przeslij mi numer konta, tylko tyle moge[/QUOTE]

w tej chwili pieniądze na tą trójke są niepotrzebne. To znaczy jesli złapiemy sukę -czarną to trzeba ją sterylizować i wtedy kasa oczywiście bardzo bedzie potrzebna, bo narazie wszystko co leczymy, szczepimy, sterylizujemy powiększa nasz kredyt u wetki.
Strasznie Ci dziękuję i bardzo bedę Ci wdzięczna za każdy grosik.

Posted

własnie wróciłam z pod stacji. Zaalermowała nas wiadomość, że wikowata sunia jest w bradzo złym stanie. Nie podeszła do jedzenia, za to szła do koleżanki rozkładającej jedzenie, zataczając się i powłucząc tylnymi łapami. Sunia nie jest młoda, może więc mieć problemy reumatyczne, ale... Pojechałyśmy zabrac sunię, ale nie było jej na stacji, ani w okolicznych zaroślach. Trzeba będzie jechać później.

Posted

nie udało sie suni dziś zabrać. Strach pomyśleć co sie z nią dzieje, może zamarza, moze jest chora? No cóż zrobiłyśmy wszystko co mogłyśmy, szukałyśmy wszędzie gdzie mogła być. Amba, nie ma. Może jutro przyjda do jedzenia.

Posted

Podnoszę choć nie mam nowych wiadomości. Koleżanka, która jadąc do domu z pracy, karmi zwierzaki nie odezwała się jeszcze. Psy tak żyją już od ponad roku, mam więc nadzieję, że i tym razem im się uda przetrwać.

Posted

luka1 napisał(a):
Podnoszę choć nie mam nowych wiadomości. Koleżanka, która jadąc do domu z pracy, karmi zwierzaki nie odezwała się jeszcze. Psy tak żyją już od ponad roku, mam więc nadzieję, że i tym razem im się uda przetrwać.

tyle, ze ma byc zima ostra, a w listopadzie juz -30 nawet, wiec watpie... :-(