luka1 Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 [FONT=Calibri]Wspomniała już o nich na wątku Fundacyjnym. [/FONT] [FONT=Calibri]Trzy psy – dwie suki i pies, koczują koło stacji benzynowej. Czekają na to co rzucą im kierowcy Tirów. [/FONT] [FONT=Calibri]Ale może od początku. O psach dowiedziałyśmy się od koleżanki, która jeżdżąc każdego dnia do pracy, widuje trójkę psiaków. Zaczęła je dokarmiać. Okazało się, że jedna z suk jest w ciąży. Postanowiłyśmy sunię złapać i wysterylizować. Niestety, sunia nie miała na to ochoty. Wkrótce przestała przychodzić na stację. Oczywiście powodem były szczeniaki. Pojawiła się dopiero wtedy, kiedy maluchy były już na tyle duże, że mogła je zostawiać same.[/FONT] [FONT=Calibri]Zaczęłyśmy szukać szczeniaków. Wynik? – wątek kartofelków:[/FONT] [FONT=Calibri]http://www.dogomania.pl/threads/192823-To-my-kartofelki-(maluchy-z-Andrzejewa-Duranowskiego[/FONT] [FONT=Calibri]Suki pozostały w polu, nadal są dokarmiane, nadal koczują na stacji benzynowej. Dziś udało mi się zrobić zdjęcia. Druga suka chyba też w między czasie urodziła, bo … no tak jakoś wygląda. [/FONT] [FONT=Calibri]Suki są w kiepskiej kondycji, towarzyszący pies też jakoś wychudł. Może zimno tak działa, nie wiem. Jedzenie miały pozostawiane prawie co dziennie, a wyglądają tragicznie.[/FONT] [FONT=Calibri]Suki nadal nie są wysterylizowane, nadal będą rodziły szczeniaki jeśli coś się z tym nie zrobi. Nie mam pomysłu jak rozwiązać ten problem. Może ktoś ma większą głowę?[/FONT] To zdjęcie z września WYDATKI (dotyczące Azji przebywającej w DT) szczepienie .........................................12,- odrobaczenie 3 x 4,- .............................12,- Quote
luka1 Posted October 9, 2010 Author Posted October 9, 2010 To zdjecie zrobione dziś. a to zdjęcie suni, której wcześniej nie udawało mi się zrobić zdjęcia. Quote
luka1 Posted October 9, 2010 Author Posted October 9, 2010 .................................................. Quote
łolkiee Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 [video=youtube;wLXCooErbPg]http://www.youtube.com/watch?v=wLXCooErbPg[/video] [video=youtube;PiXEvgx0Tv8]http://www.youtube.com/watch?v=PiXEvgx0Tv8[/video] [video=youtube;4_qZJAOuLOE]http://www.youtube.com/watch?v=4_qZJAOuLOE[/video] [video=youtube;NdxOcpnImsA]http://www.youtube.com/watch?v=NdxOcpnImsA[/video] :shake::shake: Quote
Ajula Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 pochlastać się można :( to walka z wiatrakami Quote
łolkiee Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 niestety, coraz więcej psów coraz mniej domów... Quote
luka1 Posted October 10, 2010 Author Posted October 10, 2010 Dziś pojadę na karmienie, muszę tą czarnę sunię zacząć przyzwyczajać do siebie. Kiedy zwolni się jakieś miejsce w boksie trzeba bedzie ją zabrać. Suka owczarkowata może nie przeżyć zimy. To starsza psina i już po niej widać lata przeżyte w zaniedbaniu. Niestety, nie dam rady wszystkim pomóc. Quote
ewatonieja Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 :(( ja mogę tylko ponosić pomóc w ogłoszeniach i zrobić banerek Quote
kasiaprodex Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 W jakim wieku może byc ta owczarkowata suka? Quote
luka1 Posted October 10, 2010 Author Posted October 10, 2010 [quote name='kasiaprodex']W jakim wieku może byc ta owczarkowata suka?[/QUOTE] suka jest wyniszczona. Ona już kilka lat żyje w polu - tak mówią ludzie, którym kury wyjada. Nie dam głowy ale ponad siedem lat ma. Raz udało mi sie do pyska zaglądnąć ale nie widziałam dokładnie a i wiedzę na ten temat mam mierną. Quote
luka1 Posted October 11, 2010 Author Posted October 11, 2010 [quote name='ewatonieja']:(( ja mogę tylko ponosić pomóc w ogłoszeniach i zrobić banerek[/QUOTE] Wiekie dzięki, ogłoszenia bardzo potrzebne, własciwie nigdy nie mam czasy na nie i jestem bardzo wdzięczna gdy ktoś mnie wyręczy. Quote
GameBoy Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Luka ja mogę jedynie przelac pieniadze :oops: jezeli potrzebujecie przeslij mi numer konta, tylko tyle moge Quote
luka1 Posted October 11, 2010 Author Posted October 11, 2010 [quote name='GameBoy']Luka ja mogę jedynie przelac pieniadze :oops: jezeli potrzebujecie przeslij mi numer konta, tylko tyle moge[/QUOTE] w tej chwili pieniądze na tą trójke są niepotrzebne. To znaczy jesli złapiemy sukę -czarną to trzeba ją sterylizować i wtedy kasa oczywiście bardzo bedzie potrzebna, bo narazie wszystko co leczymy, szczepimy, sterylizujemy powiększa nasz kredyt u wetki. Strasznie Ci dziękuję i bardzo bedę Ci wdzięczna za każdy grosik. Quote
luka1 Posted October 12, 2010 Author Posted October 12, 2010 własnie wróciłam z pod stacji. Zaalermowała nas wiadomość, że wikowata sunia jest w bradzo złym stanie. Nie podeszła do jedzenia, za to szła do koleżanki rozkładającej jedzenie, zataczając się i powłucząc tylnymi łapami. Sunia nie jest młoda, może więc mieć problemy reumatyczne, ale... Pojechałyśmy zabrac sunię, ale nie było jej na stacji, ani w okolicznych zaroślach. Trzeba będzie jechać później. Quote
luka1 Posted October 12, 2010 Author Posted October 12, 2010 nie udało sie suni dziś zabrać. Strach pomyśleć co sie z nią dzieje, może zamarza, moze jest chora? No cóż zrobiłyśmy wszystko co mogłyśmy, szukałyśmy wszędzie gdzie mogła być. Amba, nie ma. Może jutro przyjda do jedzenia. Quote
kasiaprodex Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 Biedna sunia. Może jutro sie znajdzie. Quote
luka1 Posted October 12, 2010 Author Posted October 12, 2010 mam taka nadzieję. Nie wiem tylko gdzie ją wsadzę i za co ja bedę leczyć, ale jutro będę się zastanawiać. Quote
luka1 Posted October 12, 2010 Author Posted October 12, 2010 [quote name='kasiaprodex']Pod jaka gmine ona podlega?[/QUOTE] to chyba jeszcze Sochaczew Quote
kasiaprodex Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 to niech zapłaca za sterylke i leczenie suni a my bedziemy szukac domów.Gdyby nie chcieli to my kobitki z doswiadczeniem pomozemy. Quote
luka1 Posted October 13, 2010 Author Posted October 13, 2010 no to bardzo dziekuję, pewnie przydadzą się nauki :eviltong:. Narazie telefon milczy, nie wiem jaka jest sytuacja z psami. Quote
luka1 Posted October 13, 2010 Author Posted October 13, 2010 sunuia nie dała sie złapać i wsadzić do samochodu. Jest może trochę lepiej ale nie wiem - nie widziałam , to opinia koleżanki. Quote
luka1 Posted October 14, 2010 Author Posted October 14, 2010 Podnoszę choć nie mam nowych wiadomości. Koleżanka, która jadąc do domu z pracy, karmi zwierzaki nie odezwała się jeszcze. Psy tak żyją już od ponad roku, mam więc nadzieję, że i tym razem im się uda przetrwać. Quote
beataczl Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 luka1 napisał(a):Podnoszę choć nie mam nowych wiadomości. Koleżanka, która jadąc do domu z pracy, karmi zwierzaki nie odezwała się jeszcze. Psy tak żyją już od ponad roku, mam więc nadzieję, że i tym razem im się uda przetrwać. tyle, ze ma byc zima ostra, a w listopadzie juz -30 nawet, wiec watpie... :-( Quote
Recommended Posts