ania z poznania Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 Natalia, środa, czwartek, w jakich godzinach jesteś? Zanim pojedziesz do Bartka to daj mi cynka, ok? Mój numer w podpisie, to jest mąż mojej koleżanki, więc znamy się też prywatnie. Ja do niego zadzwonię, dla psów z mojego polecenia robi jeszcze lepsze stawki..... Quote
natalia.aleksandrov Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Płatków nie ma=rozwolnienie zniknęło. Zgadałam się z Anią, więc wszystko jest na dobrej drodze ;) Quote
natalia.aleksandrov Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 Witamy i przypominamy o sobie! Julek coraz lepiej radzi sobie ze schodami, praktycznie w ogóle nie ma z tym problemu - może to dlatego, że wygrzewa się w ciepełku?... :) Zajada z dużym apetytem swoje jedzonko, ale ponieważ ma apetyt na więcej, muszę chować kocie jedzenie na drapak :D Trenujemy również chodzenie bez smyczy - na odludnych terenach. Julek świetnie sobie radzi, coraz lepiej! Uwielbia przynosić piłeczkę - mógłby za nią biegać caaaałyyy dzień. Quote
agniecha82x Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 no Julek apetyt to ma niemały, a tu dieta i nie ma podjadania :D mi się raz zdarzyło gonić Juliana i muszę przyznać, że biega dość żwawo :D Quote
natalia.aleksandrov Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 ano :) jak idzie szukanie domku? biedaczek na pewno chciałby mieć ogródek i nie mieć schodów! Quote
natalia.aleksandrov Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 Julek ma pchły :( mimo odpchlania przed wyjazdem, coś musiało zostać :( dziś zauważyłam. może ktoś ma jakiś dobry preparat na to? Quote
agniecha82x Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 ja swojego odpchliłam szamponem na pchły, już po pierwszej kąpieli nie było śladu. Natalio gdyby udało Ci się Julkowi zrobić jakieś fajne fotki, takie które nadawałyby się do ogłoszeń byłoby dobrze :) bo Julek ma cały czas ogłoszenia z tymi starymi zdjęciami, a przydałyby się jakieś nowe, tym bardziej jak teraz jest czysty wykąpany wyczesany :) zrobiłabym mu allegro. Quote
natalia.aleksandrov Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 porobimy fotki jutro, moze jakies pomysly jak mialyby wygladac? Quote
agniecha82x Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 jakieś z uśmiechniętą mordką, jakieś domowe kanapowe czy z ulubioną zabawką, no żeby Julek wyglądał jak najbardziej kusząco na nich po prostu :) jedno by się przydało takie żeby było widać całą jego posturę jaki jest duży. bo z tymi schroniskowymi fotami to Julek już miał wiele ogłoszeń. nowe foty, Julek w dt, może to ułatwi znalezienie mu fajnego domu. Quote
agniecha82x Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 zapraszam serdecznie na bazarek na Julka :) [url]http://www.dogomania.pl/threads/217272-Ciuszki-Abercrombie-Jackpot-Mexx-Esprit-ksi%C4%85%C5%BCki-o-psach-na-Julka-do-14.11-21-00?p=17944003#post17944003[/url] Quote
natalia.aleksandrov Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 Julek właśnie śpi sobie na balkonie na swojej poduszce :) uwielbia siedzieć na balkonie i patrzeć na świat, a szczególnie oszczekiwać psy, które spacerują na dole oraz łapać muchy, które przelatują obok :D Quote
agniecha82x Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 to chyba te krotoszyniaki tak mają, bo moja Mimi ze schronu z krotoszyna robi tak samo - uwielbia wylegiwać się na balkonie w plamie słońca, łapać muchy, a już obszczekiwanie to wręcz jej hobby :D Quote
natalia.aleksandrov Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 taak, właśnie zaczął szczekać... chyba nas eksmitują przez niego :D mam nadzieję, że Juleczek szybko znajdzie świetny domek! tak się zastanawiam, co jeszcze można zrobić... a może porozklejać papierowe plakaty? hmm, ale kto umie zrobić taki ładny plakat? Quote
agniecha82x Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 myślę, że plakaty to jak najbardziej dobry pomysł, tylko przede wszystkim przydałyby się nowe ładne zdjęcia Juliana. można też kupić mu czy zrobić chustę z napisem SZUKAM DOMU i zawiązywać mu jak wychodzicie na spacerek :) Quote
natalia.aleksandrov Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 ok, a więc trochę finansowo. kiedy kupuję Julkowi mięsko na następnych parę dni, to wygląda to tak: - 23zł za preparat na pchły - 17 zł za pół kg wołowinki plus około 20 zł za dodatki do żarełka: masełko, jajka, warzywka, kaszę lub ryż. no i parę łotych a smaczki i świńskie uszy do gryzienia :) no i fajnie by było, jakby ktoś miał taką chustę odsprzedać albo pożyczyć - na pewno Julek by na tym skorzystał. pozdrawiamy! EDIT: postanowiłam, że Julek będzie karmiony BARFem - dietą dla seniorów. Rozpiszę na dniach dokładnie co będzie dostawał i i le będzie to kosztowało Tak będzie najlepiej. Moje zwierzęta barfujące są zdrowe i zadowolone, myślę, że Julkowi się przyda taka dieta. Co Wy na to? :) Quote
agniecha82x Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Taks miała na bazarku takie chusty po 3 zł za sztukę, ale niestety spóźniłam się, bo wszystkie sprzedane :( może jeszcze będą, trzeba by patrzeć to się Julkowi kupi Można też zrobić taką fajną fotkę, bo widziałam tu na dogo, pies leżał na pleckach a na brzuszku miał kartkę z napisem SZUKAM DOMU i tak to fajnie wyglądało jakby trzymał ją w łapkach :) Quote
Florentynka Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 BARF jest super, karmię moje psy, w tym dwie parówy. Świetnie się sprawdza jeśli chodzi o utrzymywanie prawidłowej wagi psa. Nie mówiąc o pozytywnych skutkach dla zdrowia, idealnej sierści, czystych zębach i ogromnej przyjemności, jaką przy tym pies ma z jedzenia. Quote
natalia.aleksandrov Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Kurczę, Julka obrócić na plecy będzie ciężko :D Ale coś wymyślimy... Na razie Juluś siedzi na balkonie, bo jest po odpchleniu. Płacze trochę za nami, bo nas widzi przez drzwi balkonowe, ale jestem twarda! Jeszcze godzinka i go wpuszczę :) Quote
stonka1125 Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 [quote name='Florentynka']BARF jest super, karmię moje psy, w tym dwie parówy. Świetnie się sprawdza jeśli chodzi o utrzymywanie prawidłowej wagi psa. Nie mówiąc o pozytywnych skutkach dla zdrowia, idealnej sierści, czystych zębach i ogromnej przyjemności, jaką przy tym pies ma z jedzenia.[/QUOTE] A powiedz mi jak to wygląda finansowo??? Niestety u nas to jest jedno z głównych kryteriów doboru karmy i koty i psy jedzą brita, ja mysle że Julian tez spokojnie mógłby jeść brita light dla seniorów, 15 kg miałby na przeszło miesiąc i zdecydowanie zmniejszyłoby to koszty. Quote
Florentynka Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Przy pobieżnych obliczeniach - porównywalnie z suchym. Z tym, że kupowałam suche z górnej półki cenowej. Mam akurat pustą zamrażarkę, na dniach będę robić wielkie zakupy barfowe, to pobawię się w księgową w tym miesiącu i policzę, ile pożerają moje psy. Organizacyjnie to dość duży wysiłek, bo oczywiście trzeba poszukać źródeł taniego a urozmaiconego mięsa, ale po paru miesiącach mamy to opracowane do perfekcji. Wiemy w które dni gdzie są dostawy, mamy ugadanych sprzedawców, którzy odkładają dla nas to co interesujące dla psów. Quote
leni356 Posted November 7, 2011 Author Posted November 7, 2011 Barf jest super dietą, potwierdzam, wypróbowałam :) Quote
natalia.aleksandrov Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 chcę mu jakoś tę dietę dopasować, żeby było tanio i zdrowo. BARF jest super - jeśli chodzi o koty, to na pewno ;D na psach nie próbowałam i nie znam nikogo, kto by próbował, ale słyszałam, że dla takich piesków, jak Julek (starszych, grubszych, z problemami kostnymi) jest świetny. może ktoś byłby tak miły i ułożył jakąś fajną dietę dla Julka? :) Quote
Recommended Posts