Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 794
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tak Julian jedzie do poznania dziś :loveu:

przyda mu się i dieta i ruch i towarzystwo człowieka, bo on bardzo tęskni za ludźmi, leży z tą morduchną przy kratach i wypatruje czy ktoś przyjdzie i zabierze na spacerek czy nie. a na spacerkach jest bardzo żywiołowy, śmiesznie biega i podskakuje na tych swoich krótkich łapinkach, no przesłodki jest :D

Posted

Deklaracji dla Julka na razie jest tyle:

Krotoszyn - 100 zł
Florentynka - 50 zł koniec października
leni - 50 zł
paulinken - ?
mamanabank - 20 zł
agniecha82x - worek karmy

Dziękujemy :Rose:

Posted

Ja tu właśnie z wieściami, że Julek może jutro jechać a tu Julek już w drodze (lub na miejscu). Wczoraj niestety nie miałam dostepu do netu.

Jeżeli chodzi o karmę to dog chow nie jest złą karmą, chociaż dzisiaj porównywałam dawkowanie proplana i dog chowa i proplana daje się o około 50 gram mniej niż dog chow.

Posted

Ania z poznania - jasne, zapraszamy :D pisz na PW :)
Julek dostal dwie piekne miski, zabawke, kaganiec i nowiutka smycz :)
Julek został właśnie trzy razy wykąpany, hehe. Zjadł wcześniej porcję mokrego vom feinsteina (chyba tak sie to pisze, nie znam niemieckiego, w kazdym razie animonda) light, zeby nie bylo sensacji zoladkowych i zeby juz go odchudzic :D za chwile bedziemy zapoznawac go z kotami, wiec trzymajcie kciuki! :)

Posted

Pierwsza relacja z rana w niedzielę: w kagańcu Parówa olewał koty :D Jeden ko blisko podchodził, ale pies miał go zupełnie GDZIEŚ. Drugi kot, wielce obrażony, przemieszcza się ponad podłogą :D Bez kagańca również ma wielki zlew na koty, nawet z bliska. Zobaczymy czy to się utrzyma i co, jeśli koty podejdą blisko i będą chciały się bawić... Ale jestem dobrej myśli. Za chwilę psiaczek dostanie ryżu z filetami kurczaka, więc powinien się cieszyć.
Rano na spacerze ładnie się załatwił (w nocy, w łazience, nie zrobił nic!. Po powrocie z dzisiejszego spaceru nasiusiał w domku, niestety... Może z radości, bo cieszy się cały czas z naszej obecności, może nie do końca się wysikał na dworze. Denis poszedł z nim od razu na dwór, żeby tam - jak zrobi - dać mu smakołyka, to się nauczy.
Cóż, więcej newsów po wizycie u weta...

Posted

sporadycznie zagladam do Julcia,nie wiem czy jest bez jajec czy nie
ale
ja jak bralam parowka ze schronu ..i byl kot i inne psiaki facet posikiwal w domu,po kastracji calkowice sie skonczylo obsikiwanie
trzymam kciuki za dobre sprawowanie julcia

Posted

Przede wszystkim bardzo sie cieszę, że JUlek w dt! :-)
Musze dodac swoje trzy grosze w sprawie sikania - moim zdaniem znaczy teren, kastraty tez znaczą, nie tak bardzo, ale też. On chce zaznaczyć ten obszar, bo mu sie podoba ;-)

Posted

Cóż, potem było ok, aż do dziś - przed chwilą olał mi blat w kuchni :D znaczy, przy gruncie, rzecz jasna, żeby nie było, że po blacie hasa :D ale poza tym jest ok, sika zawsze zaraz po spacerze - może jest bardzo zaangażowany w spacer i nie zauważa, że to już domek... hehehe :D dziś jedziemy do weta, zobaczymy co z nóżkami. też jestem ciekawa... Przez te nóżki Parówa nie może się podrapać i stęka bardzo, gdy go coś swędzi. W tym momencie nasza mainecoonowa szczotka jest dla niego wybawieniem! Szczotkujemy go, a on się nadstawia, bo swędzi. Świetny układ, hihi.
Kiedy jesteśmy w domu, piesio kładzie się w nogach przy kanapie, na której siedzimy - i psa ani nie widać, ani nie słychać (no, chyba że chce się podrapać...). Kiedy na noc zamykamy go w łazience (wolę nie ryzykować: z kotami niby okej, ale sami wiecie - dopóki nie będę bardziej przekonana, wolę dmuchać na zimne), nie piszczy, nie drapie. Kładzie się na swoim dywaniku i ręczniku, pochłepce czasem wodę i śpi. Także jest zupełnie bezproblemowy ;) Oby szybko znalazł domek! Fajnie go tutaj mieć, ale zawsze DS to DS :)

Posted

oj mam nadzieję, że wreszcie Julek załapie, że spacer to nie tylko bieganie i zabawa, ale także i obowiązki - czyli siku i kupka! :D
jak tam u weta?
czy mogłabyś może Julkowi zrobić jakieś foty? teraz jak jest taki wykąpany i wyczesany na pewno prezentuje się fajniej, a przydałyby się jakieś nowe fotki do ogłoszeń :)