Onomato-Peja Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 [quote name='Doda_']mój post jest na poprzedniej stronce.. i nie wiem też czy lepszy byłby PIES SPORT czy tylko PIES.. pomoże mi ktoś? :oops: edit - onomato - pokazałam stronkę, dobry kaganiec ?[/QUOTE] Raczej nie potrzebny zabudowany, wystarczy zwykły ;) Sport jest moim zdaniem trochę lepszy od zwykłego- bardziej sprawdza się u psa z nosem wiecznie przy ziemi ;) [quote name='vege*']to taką tube to mam i do weta zakładam, ale który byłby najlepszy z tych co wymieniłaś? nie ukrywam, ze zależy mi też na cenie fajnie by było jakby kosztował nie więcej jak 30 zł, moi rodzice mają teraz dużo wydatków[/QUOTE] Nie mogę Ci tego powiedzieć, musisz przymierzyć w zoologu np. jakieś skórzane i plastikowe (metalowe odradzam - są ciężkie i w ziemie się zupełnie nie sprawdzają ;)) jeśli nie znajdziesz dobrego na sunię, to pomierz jej pysk, poszukaj rasy, która ma podobne wymiary i zamów fizjologa ;) [quote name='dOgLoV']ten ma regulacje z boków ma dziury i jest tak zbudowany zeby pies mógł pysk otworzyc a poza tym to nie mój jedyny kaganiec , na lato moge mu zakładać metalowy[/QUOTE] widać własnie, jak może pysk otworzyć :razz: Twój pies - Twój kaganiec. Ja uważam, ze to nie był najlepszy wybór i tyle ;) [quote name='Agnes']ja naprawde nie wiem co za kagance kupujecie przed fizjologami, ze te psy tak cierpia:roll: moja i dyszy i szczeka, ba! nawet w lato w nim biega:roll:[/QUOTE] Ja nie mówię, ze tylko i wyłącznie fizjolog jest odpowiedni. Ale jak mierzyłam kagańce to te które odpowiadały rozmiarem mojej suce były tak płytkie, ze pysk mogła uchylić maxymalnie na 1 cm... :roll: Rozmiar większy był za to za długi i wbijał jej się w gardło lub za bardzo odstawał z przodu :cool1: Te normalne kagańce nie są tak konstruowane, żeby psy otwierały w nich pyski, ale czasem się uda coś dobrać - w moim przypadku już drugi raz sprawdził się tylko fizjolog ;) EDIT : Widziałam niedawno Doga Niemieckiego w kagańcu skórzanym na tyle głębokim, żeby swobodnie otworzył w nim paszczę i bardzo fajnie to wyglądało ;) tak więc nie tylko fizjologi są dobre. Quote
Ewa&Duffel Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 a może znacie jakiś kaganiec,w którym pies nie będzie mógł jeść ? bo niestety w metalowym to dla niego żaden problem :angryy: Quote
Agnes Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 [quote name='Ewa&Duffel']a może znacie jakiś kaganiec,w którym pies nie będzie mógł jeść ? bo niestety w metalowym to dla niego żaden problem :angryy:[/QUOTE] wg mnie podwodjne dno + wasko rozstawione szczebelki - czyli nie fizjolog, nie skorzany - albo metalowy (ale one z reguly maja szersze szczebelki) z podwojnym dnem, ale plastikowy z podwojnym dnem. U mnie poki to sie sprawdza, bo po to wlasnie mam kaganiec Quote
Ewa&Duffel Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 [quote name='Agnes'] wg mnie podwodjne dno + wasko rozstawione szczebelki - czyli nie fizjolog, nie skorzany - albo metalowy (ale one z reguly maja szersze szczebelki) z podwojnym dnem, ale plastikowy z podwojnym dnem. U mnie poki to sie sprawdza, bo po to wlasnie mam kaganiec[/QUOTE] Mamy metalowy z taką dodatkową plastikową kratką, niestety, on i tak potrafi przez to jeść :( Quote
Agnes Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 [quote name='Ewa&Duffel']Mamy metalowy z taką dodatkową plastikową kratką, niestety, on i tak potrafi przez to jeść :([/QUOTE] przodem czy dolem/bokiem? Quote
an1a Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 [quote name='Agnes']ja naprawde nie wiem co za kagance kupujecie przed fizjologami, ze te psy tak cierpia:roll: moja i dyszy i szczeka, ba! nawet w lato w nim biega:roll:[/QUOTE] Wiesz.. dla każdego coś się znajdzie. Ty się natomiast upierasz przy plastikowych, a suka ON moich rodziców non stop sobie rozkwaszała w nim nos, bo ryła po ziemi. Kaganiec dobrze dobrany, a kaleczyła się plastikiem. Mają teraz fizjologiczny i nie ma problemu, chodziła w kagańcu mojego psa przez kilka dni i przestała zauważać, że ma coś na ryju. Ja plastik wykluczam ze względu na wytrzymałość. Chcę mieć kaganiec dla psa, który starczy mi na dłużej, a nie wychodzić na każdy spacer ze stresem czy pęknie, czy jeszcze nie. Zdecydowanie wybór kagańca przez [B]dOgLoV[/B] to jej wybór, przecież to nie my będziemy później czyścić kaganiec, albo wiecznie suszyć, bo nasiąknie wodą, lub zmiękczać jak zacznie twardnieć :lol: Kaganiec ma być praktyczny i dostosowany do psa. Krytykować mogę, bo przetestowałam skórzany i normalny metalowy. Odpowiadając na Twoje stwierdzenie odnośnie wielkości - Nero biega w tym kagańcu przy rowerze i nie zdarzyło się, żeby latał mu po ryju. A ten pies wygląda jak z filmu Milczenie Owiec, pysk owszem może otworzyć, żeby wystawić język przez tą szparkę na dole, przy okazji wycierając nim cały syf, który zbierze się na skórze. Quote
łamAga Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Ok wygląda mało ciekawie i rzeczywiście kojarzy się z milczeniem owiec , otwory ma też z boku żeby kaganiec był bardziej rozszerzony na otwarcie przez psa pyska , później wkleję zdjęcia z każdej strony , podoba mi sie on bardziej z tego względu że Neron na spacerze w ogóle nie kładzie się i nie próbuje go ściągać , nie ociera sie o nogi i nie trze pyska po zdjęciu skórzanego kagańca tak jak to robiło po ściągnięciu metalowego , nie wiem być może jest uczulony na filc którym jest podbity metalowy kaganiec albo co ale po skórzanym nic go nie swędzi na pysku , a wygląd jak już wspominałam fakt , odstraszający .... Quote
Agnes Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 [quote name='an1a']Wiesz.. dla każdego coś się znajdzie. Ty się natomiast upierasz przy plastikowych[/QUOTE] no wlasnie nie do konca;) od tygodnia obserwuje fizjologa na pysku pewnej suki:evil_lol: i wiem jedno - fizjolog na duzym psie "nie razi" ale pod warunkiem ze jest dopasowany. O ile u Twojego psa wielkosc jakos nie razila o tyle u Rasty mi przeszkadza - ale chyba faktycznie, tylko mi;) [quote name='an1a']Zdecydowanie wybór kagańca przez [B]dOgLoV[/B] to jej wybór[/QUOTE] emmm albo ja zle czytam albo [B]dOgLoV [/B]napisala ze pasuje jej psu skorzany, czyz nie? tu akurat nic a nic nie komentowalam- nie pisalam o tym jak ten kaganiec sie zachowuje etc. nic zero...:roll: [quote name='an1a']Odpowiadając na Twoje stwierdzenie odnośnie wielkości - Nero biega w tym kagańcu przy rowerze i nie zdarzyło się, żeby latał mu po ryju.[/QUOTE] [U]wydawalo[/U] mi sie (moze zle), ze kaganiec na Twojego psa nie jest [B]az[/B] tak wielki edit: odnalazlam foto Twojego psa i faktycznie wyglada tak samo jak u suki Onomato. Coz...skoro nie przeszkadza podczas biegania to ok, nie mam, nie uzywam wiec tu nie mam co dyskutowac;) Quote
Gosia9712P Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 mam psa w typie maltanczyka. musz emu kupowac kaganiec (wyjazd w wakacje albo cos)? jesli tak to jaki? Quote
Doda_ Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 [URL="http://www.pelna-miska.pl/sklep//index.php?products=product&prod_id=2965"]Chopo Owczarek Niemiecki pies SPORT - kaganiec powlekany[/URL] to ten byłby dobry ??? edit: ten kaganiec kosztuje 39 zł, zwykły też tyle kosztuje wiec wolalabym wybrac lepszy czyli sport. Nero nosi kaganiec metalowy, kupowałam zawsze większe niz dla owczarków. O takim fizjologicznym nie wiedziałam...:oops: cieszę sie ze wpadlam na ten watek i zaraz musze kupic taki kaganiec! Quote
Apbt_sól Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 [quote name='Onomato-Peja'] EDIT : Widziałam niedawno Doga Niemieckiego w kagańcu skórzanym na tyle głębokim, żeby swobodnie otworzył w nim paszczę i bardzo fajnie to wyglądało ;) tak więc nie tylko fizjologi są dobre.[/QUOTE] to włoz tam reke po poł godzinie.... a w zimie zrob to samo... wyglad to najmniejsze kryterium wyboru. Totak jak w lato kazano by Ci w kominirce chdzić- perspektywa malo fajna , a jeszcze plułabyś sobie do środka.. Quote
Onomato-Peja Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 [quote name='Apbt_sól']to włoz tam reke po poł godzinie.... a w zimie zrob to samo... wyglad to najmniejsze kryterium wyboru. Totak jak w lato kazano by Ci w kominirce chdzić- perspektywa malo fajna , a jeszcze plułabyś sobie do środka..[/QUOTE] Ale nie pisałam o zabudowanym, bo zabudowanych ja nie uznaję ;) Chodziło mi o taki z paseczków i fajnie wyglądało miało znaczyć, że pies mógł robić to wszystko co w fizjologu ;) Quote
Apbt_sól Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 a rozumiem ... no dla picu ze jest kaganiec to i taki można z powodzeniem używac ;] Quote
Ewa&Duffel Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 [quote name='Agnes']przodem czy dolem/bokiem?[/QUOTE] Trudno mi powiedzieć jak. Jak znajdzie wywalony przez sąsiadkę obiad, to wpycha w niego kaganiec i je. Miękkie i małe rzeczy typu ziemniaki, marchewka, ugotowane mięso z łatwością dostają sie do środka kagańca i jego pyska :shake: Quote
Agnes Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 [quote name='Ewa&Duffel']Trudno mi powiedzieć jak. Jak znajdzie wywalony przez sąsiadkę obiad, to wpycha w niego kaganiec i je. Miękkie i małe rzeczy typu ziemniaki, marchewka, ugotowane mięso z łatwością dostają sie do środka kagańca i jego pyska :shake:[/QUOTE] obawiam sie, ze kaganiec nie zabezpieczy az tak dobrze, plastik ma male przerwy miedzy szczebelkami, ale pewnie jak pies sie postara to i w tym zje - a tu to na bank bym porozmawiala z sasiadka:angryy: bardzo nie lubie takich ludzi - u mnie wywalaja cale kurczaki przy koszu na smieci:angryy: Quote
Apbt_sól Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 sąsiadka to śmietnika w domu nie ma, albo świnie pod blokiem trzyma... ze jej nie smierdzi.. :lmaa: :evilbat: Quote
Ewa&Duffel Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Ja mieszkam na osiedlu domków jednorodzinnych i jest tu takie małe pole, właśnie tutaj ludzie wyrzucają jedzenie. Mama kiedyś rano widziała, jak sąsiadka w szlafroku leciała na pole z kubłem na śmieci w ręku, wywaliła wszystko i z pustym wróciła. Chyba naprawdę sobie z nimi porozmawiam, do tej pory jakoś to znosiłam, ale moja cierpliwość już się wyczerpuje:angryy: takie prostactwo...za wywoz śmieci się nie chce płacić, to na łąkę wszystko:angryy: Quote
Agnes Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 [quote name='Ewa&Duffel']takie prostactwo...za wywoz śmieci się nie chce płacić, to na łąkę wszystko:angryy:[/QUOTE] opierniczyc, straz miejska naslac - wszystko po kolei, karteczki wieszac etc co jak co ale tego to ja strasznie nie lubie Quote
Apbt_sól Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Zdjęcie zrobić na SM wysłac ;p beda mantaty i nakaz usuniecia tego co nawyrzucali. Quote
Onomato-Peja Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 [quote name='Apbt_sól']a rozumiem ... no dla picu ze jest kaganiec to i taki można z powodzeniem używac ;][/QUOTE] Dla picu... ? :cool1: Quote
Doda_ Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 a może ktoś z was ma kaganiec chopo owczarek niemiecki PIES ? chciałabym znać rozmiar-wysokości. Na stronie Chopo podawają tylko długość i szerokość, ale nie wysokosc... help! Quote
Onomato-Peja Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 [quote name='Doda_']a może ktoś z was ma kaganiec chopo owczarek niemiecki PIES ? chciałabym znać rozmiar-wysokości. Na stronie Chopo podawają tylko długość i szerokość, ale nie wysokosc... help![/QUOTE] Wysłałam ci na gg :roll: Quote
Doda_ Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 [quote name='Onomato-Peja']Wysłałam ci na gg :roll:[/QUOTE] nic nie dostałam... :placz: moglabys mi wysłac na PW? Quote
łamAga Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Postanowiłam jednak zainwestować w tenm wasz polecany kaganiec fizjologiczny , ale , przeleciałam pół miasta byłam w trzech zoologicznych , nawet w centrum sportowym champion i wszędzie spotkałam się z pytaniem " a co to jest kaganiec fizjologiczny ??" :splat: co za zacofane miasto :shake: za chwile jadę do czwartego sklepu , jak tam nie dostanę to już nie mam gdzie szukać :shake: Quote
gops Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 [quote name='dOgLoV']Postanowiłam jednak zainwestować w tenm wasz polecany kaganiec fizjologiczny , ale , przeleciałam pół miasta byłam w trzech zoologicznych , nawet w centrum sportowym champion i wszędzie spotkałam się z pytaniem " a co to jest kaganiec fizjologiczny ??" :splat: co za zacofane miasto :shake: za chwile jadę do czwartego sklepu , jak tam nie dostanę to już nie mam gdzie szukać :shake:[/QUOTE] w necie nawet na allegro ;) masz onka wiec rozmair on pies chyba ze jest mneijszy to na suke kup powinien byc okey ;) nie ludzila bym sie ze znajdziesz w zoologu normlanym Quote
Recommended Posts