Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

piękna jest.
sama chyba niedawno widizałąm ją na stronie schroniska i wkleiłam w dziale (wstyd się przyznać) bokserów w potrzebie :)

jakby była potrzebna jakaś pomoc, przy ogłoszeniach, to ja chętnie..

Posted

nadal szukamy wlasciciela..
w sobote sunia bedzie miala kompleksowe badania - krew, usg itp.
teraz Gabi sie wyluzowala, ciagle sika i robi kupki - okazalo sie, ze jest dosc chudziutka!! brzuchol znacznie zmalal..
pisze rzadko poniewaz zostalam odlaczona od swiata - nie mam internetu!!! za co przepraszam..

Posted

dziś była wizyta u weta!
gruczoły okołoodbytowe wyczyszczone, krew pobrana.. jest jeden problem - jednej nerki prawie nie ma druga sprawna, więc tragedii nie ma.. specjalna dieta i będzie ok..
w ciąży na pewno nie jest!!

Posted

Co u Gabi? Czytam wątek i myślę o psicy...
Śliczna jest! Moja przyjaciółka zakochana w buldogach, bokserach i podobnych też o nią dopytuje... Ona prawdopodobnie mogłaby ją wziąć gdyby Gabi była do adopcji ale od stycznia dopiero :-(

Posted

u Gabi wszystko ok!
wyniki krwi są ok, trochę podniesione próby wątrobowe i nerkowe - spec. karma i się wyreguluje!
Trochę smutaśna jest - wydaje mi się, że powinna z dzieciakami byc :-)

• 2 weeks later...
Posted

...co z tatuażem? da się cokolwiek odczytać? są 3 czy 4 cyfry?

Jeśli faktycznie nie ma wielu hodowli w Polsce (powiedzmy kilkanaście/kilkadziesiąt), może warto zebrać namiary z ZKwP do wszystkich i po prostu pytać... suka ani jej właściciel wcale nie musi pochodzić z Wielkopolski.

...zdarzały się już sytuacje, gdy pies gubił się za granicą... w takiej sytuacji właściciel ma utrudnione zadanie, zwykle nie zna nikogo na miejscu, czasem nie zna języka...

Posted

Bunia (tak ma teraz na imię) zostaje w domu tymczasowym! jest już coraz bardziej wyluzowana, ale nadal nie załatwia się na smyczy..

hodowca, który zgłosił się już jakiś czas temu później już się nie odezwał, ale też my (fundacja) doszliśmy do wniosku, że tatuaż się nie zgadza i to raczej zły trop - zresztą i tak zero informacji o właścicielach..

kiedy Bunia załatwiła swoje potrzeby fizjologiczne brzuchol zmalał i udało się odczytać tatutaż - masa telefonów no i udało się znaleźć hodowcę faktycznego (Pan miał jeden miot i pozdrawiam Pana serdecznie) i niestety nie posiada kontaktu do właścicieli! uznał jednak, że jeśli psica jest w dobrym domku to nie będzie jej robił kolejnych niespodziewanek i zrzekł się psiaka za co DT jest bardzo wdzięczny, bo Bunia to naprawdę złoty pies!