Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziś została wyciągnięta ze schroniska w Swarzędzu bullmastifka. Psica jest zadbana, przekochana i śliczna. Posiada tatuaż w pachwinie (jeszcze nie udało się go odczytać), stąd wiemy, że jest rasowa.
Gabi została przywieziona do schroniska dwa tygodnie temu z Komornik pod Poznaniem. Nie wiemy w jakich okolicznościach: czy się zgubiła, czy uciekała, czy ją ktoś wyrzucił?? Mamy nadzieje, że właściciele się znajdą! Obecnie psica przebywa w hoteliku w Poznaniu.
Jeśli ktokolwiek wie o zaginięciu bullmastiffki w okolicach Poznania proszę o kontakt 607067183
Opiekę nad Gabi sprawuje fundacja Animalia.

Posted

jakkolwiek by nie było, Gabi potrzebuje naszej pomocy! jeśli ktokolwiek coś wie o bullmastiffce w okolicach poznania proszę o informacje. Mało jest bullmastiffów w Polsce, a w wielkopolsce tymbardziej... Bullmastiff to psiak o delikatnej psychice i bardzo potrzebuje kontaktu z człowiekiem.. schron przez 2 tygodnie musiał być dla niej koszmarem, teraz ma lepiej, ale i tak potrzebuje serca i miłości!! (a my pomocy w opłacaniu hoteliku do czasu znalezienia domu!!)

Posted

widziałam ją wczoraj, jest łagodna i grzeczna
w hoteliku trochę lepiej, niż w schronisku, ale jednak jej miejsce jest w domu :roll:
prosimy o wsparcie w utrzymaniu suni, bo tani ten hotelik nie jest (innego pod ręką nie ma)

Posted

byłam z nią dziś na spacerze - jest słodka, ale bardzo zestresowana.. jakby cały czas czegoś szukała - podnosi uszy i ogląda się za każdym człowiekiem, zagląda w bramy i wpatruje się w samochody - tęskni za domem.
Tatuaż nieczytelny, ale to prawdopodobnie 3 cyfry (czechy, słowacja?)..
jutro wet i szukanie hodowcy..

Posted

jak taki piesek moglby sie zgubic? czy pytalas sie w schroniskach,czy ktos za nim teskni i go poszukuje?Jezeli ma tatuaz to moze nalezy go przyporzadkowac czy on jest ze schroniska poznanskiego ,czy jest zarejestrowany w ZK.jezeli w ZK to warto sie dowiedziec ile i jakie hodowle s tych w psow na terenie Poznania i wojewodztwa.Moze kilka numer jest widocznych.
Ja jestem zdania ,ze moze ona urodzila szczeniaki ,a pozniej won,albo poprostu jej nie chcieli.Ile ma ta suczka lat?

Posted

nikt suni nie szukał w okolicznych schroniskach, odszukanie właściciela chyba nie będzie możliwe, szukanie hodowcy idzie bardzo powoli i ciężko..
dlatego też sunia zostanie w przyszłym tygodniu wysterylizowana i będzie szukała domu, dobrego kochającego domu.. (ogłoszenia robią się)
Gabi jest bardzo grzeczna, miła, łagodna i kochana - cudo nie pies..

Posted

[quote name='What May NN']nikt suni nie szukał w okolicznych schroniskach, odszukanie właściciela chyba nie będzie możliwe, szukanie hodowcy idzie bardzo powoli i ciężko..
dlatego też sunia zostanie w przyszłym tygodniu wysterylizowana i będzie szukała domu, dobrego kochającego domu.. (ogłoszenia robią się)
Gabi jest bardzo grzeczna, miła, łagodna i kochana - cudo nie pies..[/QUOTE]
i bardzo dobrze, jestem za takim rozwiązaniem
szkoda mi tej biedulinki
zapoznała się dziś z Twoim psiakiem?

Posted

tak - dziś było zapoznanie.. Gabi - grzeczna, łagodna, cierpliwa dla mojego diabła! randka polegała na tym, że sunia sobie chodziła, a mój gamoń cały czas za nią wwąchany w jej tyłek! ciągle tylko ją lizał i wąchał, a ona nic! :-) ważne, że agresji z żadnej ze stron nie było, ale.. zamęczy ją diabeł!!

Posted

Od niedzieli bullmiś znajduje się w super domku tymczasowym! :loveu: Została nauczona załatwiania się na dworze i chodzenia na smyczy. Prawdopodobnie wczesniej nie chodzila na spacery lub po prostu mieszkala na dworze!
Nadal jest przekochana i grzeczna. Niebawem wstawie aktualne zdjecia..