husky111 Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Niedawno zobaczyłem że u mojego psa brakuje tego najmniejszego zeba czyli przedtrzonowca w dolnej szczęce . Czy bedzie mu to jakoś przeszkadzało?? Pies ma 11 miesięcy. Quote
Błyskotka Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 W niczym mu to nie będzie przeszkadzało. Jeśli psiak ma być wystawowy radzę unikać sędziów dentystów ;). Quote
Jelly Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 mojej chi też nie urósł ten ząbek tyle,że w górnej szczęce. To dość częste u psów. Quote
Agata_ Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Rety a mój Filip (w styczniu lat 12) ma jeden taki już lekko ruszajacy się (dolna lewa "dwójka" po ludzku) a ja dramatyzuje, że niedługo go pewnie straci, to jednak nie powinnam chyba rozpaczać Quote
nerka Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Jasne,że nie- takie rzeczy się zdarzają:) Brak jednego( a nawet kilku zebów!) jest dla psa mniej kłopotliwe niż dla człowieka. Doberman mojej znajomej w wypadku stracił cztery zęby, dramat był niesamowity( dramatyzowała oczywiście właścicielka psa). Od tego czasu minął rok psina nie ma żadnych problemów z jedzeniem i nie schudła Quote
Recommended Posts