Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Sylvia_76']na spacerku? wpadniesz do nas? wpadniemy do Ciebie? Możliwości jest mnóstwo :)
Nie widzimy sensu w pokazywaniu psa cały czas w tych samych miejscach, u tych samych sędziów. Zamiast kolekcjonować polskie CACe i CACIBy pobawimy się w coś innego :)[/quote]

Koniecznie umawiamy się na spacer jak tylko skończymy naszą przedłużoną kwarantannę :roll: i ciut się zrobi cieplej i dłużej widno.

A wystawy no fakt, w zupełności Was rozumiem:)

[quote name='Sylvia_76']
Twarda bądź!!! :evil_lol:
A serio - my mamy opcje awaryjne, czyli roztopione masełko lub twarożek wiejski. Gdy Korek próbuje wymusić niejedzeniem karmy kolejną porcję mięska zabieramy miskę. [/quote]

U nas masełko poskutkowało może ze 3 razy... to samo serek, jogurt, oliwa, ser żółty itd.....
Wszystko pycha za pierwszym razem o potem juz feee.
Jednym słowem jaja sobie robi:evil_lol:

[quote name='Sylvia_76']
W tym wieku mają prawo robić wszystko, na co tylko przyjdzie im ochota :)
[/quote]

Nawet nie są zaplastrowane bo jedno się jeszcze musi dogoić. A stanęło sobie jak zdjęłam kubeczek i tak sobie stoi to jedno. Czasem tylko opada odpocząć. Wygląde przekomicznie:loveu:

Oj my nie mamy żadnych fajnych fot bo to czarne to ciężko porządne foto strzelić. Robie w domu to czarna plama, na dworzu ciężko całego psa złapać w kadr....
I rzeczywiście 3 osoby MUSZĄ być:lol:

Posted

[quote name='MEGNUM']U nas masełko poskutkowało może ze 3 razy... to samo serek, jogurt, oliwa, ser żółty itd.....
Wszystko pycha za pierwszym razem o potem juz feee.
Jednym słowem jaja sobie robi:evil_lol:[/quote]
wybredna pannica, hihihihi
Tym bardziej się nie daj :)

[quote name='MEGNUM']Nawet nie są zaplastrowane bo jedno się jeszcze musi dogoić. A stanęło sobie jak zdjęłam kubeczek i tak sobie stoi to jedno. Czasem tylko opada odpocząć. Wygląde przekomicznie:loveu:[/quote]

Moje ukochane zdjęcie czteromiesięcznego Korka który kombinował z postawami wystawowymi :) (spojrz na uchole :) )

[IMG]http://img142.imageshack.us/img142/4975/pict00853pb.jpg[/IMG]

[quote name='MEGNUM']Oj my nie mamy żadnych fajnych fot bo to czarne to ciężko porządne foto strzelić. Robie w domu to czarna plama, na dworzu [B]ciężko całego psa złapać w kadr[/B]....
I rzeczywiście 3 osoby MUSZĄ być:lol:[/quote]

najczęściej na fotkach pojawia się albo ogon, albo NOOOOOOOS :evil_lol:

Posted

[quote name='Sylvia_76'][IMG]http://img142.imageshack.us/img142/4975/pict00853pb.jpg[/IMG]

[/quote]

No taaaaak. Uszy żyją własnym życiem:evil_lol:

U nas niedawno wyglądało to tak:
[IMG]http://img185.imageshack.us/img185/4338/p1010394zo0.jpg[/IMG]

I uparcie leżały na głowie tak z tydzień:evil_lol:

Sorki za jakość zdjęcia no ale nie da mi się inaczej:shake:

Posted

[quote name='MEGNUM']I uparcie leżały na głowie tak z tydzień:evil_lol:
[/quote]

"czapkę" też przerabialiśmy :) Też czteromiesięczny :)

[IMG]http://dogi.pl/fotki2/thumbs/ElCorazon4m1.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='MEGNUM']Rzeczywiście:lol:
Śliczne zielone zdjęcie:loveu:
[B]Ja chcę już laaatooooo[/B]:angryy:[/quote]

ja też :)
a jak pięknie dogi wyglądają na plaży...

Miszela jest słodka :loveu: Warto było czekać :lol:

Posted

Muszę się podzielić radosną nowiną. Po 30h strajku głodowego właśnie wciągneła michę karmy:multi:
Mam nadzieję że jutro rano też nie pogardzi....

Dziękujemy za słodkości:)
Warto warto i naprawde już mam w nosie czy bedzie piekna w oczach sędziów i innych dogarzy. Dla mnie jest najpiękniejsza a przede wszystkim ma taki charakter jaki chciałam.
Nie jest płochliwa za to uparta. Wygadana strasznie, pyskuje i sie złości jak jej nie pasuje. A w nocy, a szczególnie nad ranem przytula sie tak jak jej mamusia, tak jak żaden inny pies nie umie tylko dogi, I patrzy z góry na mnie jak leżę, taka zadumana patrzy a jak nucę to przekręca główkę na boki. Uwielbiam jak daje buziaczki, to też po mamusi:loveu:
Sadza tyłeczek aby wyżej, głowę kładzie na kolankach, podskakuje jak konik gdy się bawi no i się ślini już niesamowicie.

Właśnie taką chciałam i o takiej marzyłam a teraz mam i się cieszę jak cholera;)

Dobrej nocy dla Korka i Dużych.

P.s. Czy administrator Waszej strony to żyje jeszcze????:mad::evil_lol:

Posted

[quote name='MEGNUM']Muszę się podzielić radosną nowiną. Po 30h strajku głodowego właśnie wciągneła michę karmy:multi:
Mam nadzieję że jutro rano też nie pogardzi.... [/quote]

no proszę... :evil_lol:

[quote name='MEGNUM']Dziękujemy za słodkości:)
Warto warto i naprawde już mam w nosie czy bedzie piekna w oczach sędziów i innych dogarzy. Dla mnie jest najpiękniejsza a przede wszystkim ma taki charakter jaki chciałam.
Nie jest płochliwa za to uparta. Wygadana strasznie, pyskuje i sie złości jak jej nie pasuje. A w nocy, a szczególnie nad ranem przytula sie tak jak jej mamusia, tak jak żaden inny pies nie umie tylko dogi, I patrzy z góry na mnie jak leżę, taka zadumana patrzy a jak nucę to przekręca główkę na boki. Uwielbiam jak daje buziaczki, to też po mamusi:loveu:
Sadza tyłeczek aby wyżej, głowę kładzie na kolankach, podskakuje jak konik gdy się bawi no i się ślini już niesamowicie.

Właśnie taką chciałam i o takiej marzyłam a teraz mam i się cieszę jak cholera;)

Dobrej nocy dla Korka i Dużych.

P.s. Czy administrator Waszej strony to żyje jeszcze????:mad::evil_lol:[/quote]

Wiesz, Magda, jakbym siebie czytała...
Opis charakterku też jakoś dziwnie mi znajomy :loveu: Inteligentny pyskacz, który jest maskotą :loveu: Skąd ja to znam???

Administrator żyje i nawet ma się nieźle. Nie ma natomiast co wstawiać, bo jakby to delikatnie ująć... no dobra, będzie wprost: Korkowi się nie chce pisać aktualności :evil_lol: Ale obiecuje to nadrobić, może pojawią się jakieś nowe fotki (bo ostatnie są z młodzieży, wiem, wstyd :oops: :evil_lol:)

Dobranocka

Posted

[quote name='Sylvia_76']o załuga Klaudii. Szczerze mówiąc - nie mam zielonego pojęcia, jak ona to robi, że wychodzą fajne. Mnie to zupełnie nie wychodzi. [/quote]

Przestań proszę, bo ja spłonę wkońcu.. Albo wiesz co? Złoże zażalenie na Policję :grins::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

[quote name='Sylvia_76']"czapkę" też przerabialiśmy :) Też czteromiesięczny :)

[IMG]http://dogi.pl/fotki2/thumbs/ElCorazon4m1.jpg[/IMG][/quote]

Chyba znam to zdjęcie :evil_lol:

[quote name='MEGNUM']P.s. Czy administrator Waszej strony to żyje jeszcze????:mad::evil_lol:[/quote]

Melduje się ! :diabloti: Choć nie jestem pewna czy żyje :roll:

[quote name='Sylvia_76']Administrator żyje i nawet ma się nieźle. Nie ma natomiast co wstawiać, bo jakby to delikatnie ująć... no dobra, będzie wprost: Korkowi się nie chce pisać aktualności :evil_lol: Ale obiecuje to nadrobić, może pojawią się jakieś nowe fotki (bo ostatnie są z młodzieży, wiem, wstyd :oops: :evil_lol:) [/quote]

Tak na szybkie podliczenie brakuje mi jakichś... minimum 20 wpisów. I myśle, że to nie Korkowi się nie chce tylko hmm, no wiadomo komu :evil_lol:

P.S.Madzia, musze wkońcu zobaczyć maluchę! Albo was nawiedzę albo namówie was na nawiedzenie nas :lol: "Wujek" Jojek czeka :)

Posted

[quote name='jo-jo']

P.S.Madzia, musze wkońcu zobaczyć maluchę! Albo was nawiedzę albo namówie was na nawiedzenie nas :lol: "Wujek" Jojek czeka :)[/quote]

Klaudia nawiedzaj kiedy chcesz:)
My niestety musimy się jeszcze 3 tygodnie wstrzymać i skończyć kwarantannę bo nas wet inaczej zaszczepił i musimy sie jeszcze doszczepić raz:roll:
Ale co się dwlecze to nie uciecze a i pogoda będzie ładniejsza:)

Klaudia dałaś ciała z tą stronką administratorze Tyyyy:mad:
Czekam na aktualkę!!

Posted

[quote name='Dozia_13']
A co u was słychać? Co Koruś porabia...?[/quote]

Korek Potworek zachwycił się parkiem pałacowym (nieczęsto obwą****e się 600 letnie dęby), ulami, mnóstwem nowych zapachów i obsługą w tym cudownym miejscu.
Rozkochał w sobie właściciela pałacyku i panie na recepcji :evil_lol: co miało już przełożenie np. na poczęstowanie nas nalewką miodową własnej produkcji :evil_lol:

Do tego nastrojone pianino, piękny kominek i żadnych zakazów wprowadzania psa gdziekolwiek (zrobiono dla nas wyjątek, do tej pory psy nie były tu goszczone).

Gdyby ktoś chciał namiar na nocleg z niesamowitym klimatem blisko Leszna - zapraszam na priva.

i najważniejsze: Duży zabrał aparat fotograficzny BEZ karty, w związku z czym... łatwo się domyślić...

Musimy tu zatem wrócić kiedyś na sesję zdjęciową, nie daruję sobie takiej scenerii.

P.S. Wygwiazdkowany wyraz to czasownik "obwąchiwać" w trzeciej osobie liczy pojedynczej :evil_lol:

Posted

[quote name='Sylvia_76']i najważniejsze: Duży zabrał aparat fotograficzny BEZ karty, w związku z czym... łatwo się domyślić...

Musimy tu zatem wrócić kiedyś na sesję zdjęciową, nie daruję sobie takiej scenerii.[/quote]

[FONT=Century Gothic]No cóż cały Duży :evil_lol: Ale nie martw się jeszcze nie raz w tym roku tamtędy pojedziemy więc i sesje zrobimy, Obiecuje :)[/FONT]

[FONT=Century Gothic]Ale co ja gadam jak przyszłam z nowiną, Korek na Wystawie Championów w Lesznie -[/FONT]

[CENTER][B][FONT=Century Gothic][SIZE=3][COLOR=darkorchid]I dosk / 7, CWC, NDPwR, BOB !!!!:loveu:[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/CENTER]

[CENTER][FONT=Century Gothic][COLOR=black]I tym samym zakończył karierę wystawową w Polsce :)[/COLOR][/FONT][/CENTER]

[CENTER][FONT=Century Gothic]Kochani Ogromne Gratulacje !!! :Cool!::Cool!:[/FONT][/CENTER]

Posted

GRATULUJE!!!!!

tylko to mi sie ciut nie podoba
[QUOTE][FONT=Century Gothic]I tym samym zakończył karierę wystawową w Polsce [/FONT][/QUOTE]

Posted

[quote name='jo-jo'][FONT=Century Gothic]No cóż cały Duży :evil_lol: Ale nie martw się jeszcze nie raz w tym roku tamtędy pojedziemy więc i sesje zrobimy, Obiecuje :)[/FONT]

[FONT=Century Gothic]Ale co ja gadam jak przyszłam z nowiną, Korek na Wystawie Championów w Lesznie -[/FONT]

[CENTER][B][FONT=Century Gothic][SIZE=3][COLOR=darkorchid]I dosk / 7, CWC, NDPwR, BOB !!!!:loveu:[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/CENTER]

[CENTER][FONT=Century Gothic][COLOR=black]I tym samym zakończył karierę wystawową w Polsce :)[/COLOR][/FONT][/CENTER]

[CENTER][FONT=Century Gothic]Kochani Ogromne Gratulacje !!! :Cool!::Cool!:[/FONT][/CENTER]
[/quote]
U nas nad morzem sztorm, wychodzic się nie chce, za to zaglądamy tutaj i proszę jakie wiadomości :multi::klacz:

[CENTER]Ogromne gratulacje[/CENTER]

Posted

Dziękujemy :loveu:

Klaudio Jojkowa, Mózgu całej "operacji polskiej" :evil_lol: - dziękujemy :loveu:

Anea - świat jest taki piękny :evil_lol: i ringów cała masa :evil_lol:
A serio - w Polsce sporo osób wie kto to Korek i jak wygląda. W tym roku będziemy kontynuować pokazywanie go za granicą.

Azja i North - wiesz, że ja całe świadome życie przemieszkałam w 3 city? Morza, plaży (Babie Doły i Orłowska - moje ukochane), parku Oliwskiego, Starówki brakuje i strasznie... I tak już niestety chyba zostanie...

Megnum - stawka dogów niemieckich:

Czarny/arlekin:
Psy:
EL CORAZON Modry Efekt - I dosk, CAC, NDPwR, BOB
CZARDASZ Marchołt II dosk
DAMARIO Moloseum III dosk
ACAN Ze Smoczego Raju IV dosk
MANTEUFEL Saxifraga
LINCOLN Saxifraga
OPAL ODIN Oregon

Suki:
NIEGRZECZNA ZUZANNA Magiczne Koło I dosk, CAC, NDSwR

Wiem, że w żółto - pręgowanych BOBa wzięła EULALIA z Marcybporęby, bo spotkałyśmy się na BOGu, a w blękitach była samotnie PERFECTION LADY PERSEFONA Balao, która tak zauroczyła Korka na BOGu :angryy:, że szybciej trafię na stół operacyjny (mój kręgosłup cały czas jest na "zwolnieniu warunkowym ze szpitala)...

Klaudia :-) , Atkaaaa - dziękuję :)

Czarna_hancza - dziękujemy za całuski :)

I krótkie podsumowanie: wystawa inna niż wszystkie :) Bardzo miło (jak zwykle) było spotkać Kasię Simbikową (do zobaczenia w świecie!!!), miło było spędzić trochę czasu z właścicielką i hodowczynią Acana ze Soczego Raju i jej mamą (również do zobaczenia :) ).

padamy ze zmęczenia...

Posted

[quote name='Sylvia_76']Dziękujemy :loveu:

Klaudio Jojkowa, Mózgu całej "operacji polskiej" :evil_lol: - dziękujemy :loveu:[/quote]

[FONT=Century Gothic]Haha, bez przesady, to Wy pojechaliście i wy wywalczyliście :) A tak wogóle pamiętasz zdanie z mojego podsumowania roku - "(...) [FONT='Times New Roman'][SIZE=2][FONT=Century Gothic]stworzyliśmy istnie boski plan(...)"[/FONT] :evil_lol:[/SIZE][/FONT][/FONT]

Posted

[quote name='jo-jo'][FONT=Century Gothic]Haha, bez przesady, to Wy pojechaliście i wy wywalczyliście :) A tak wogóle pamiętasz zdanie z mojego podsumowania roku - "(...) [FONT=Times New Roman][SIZE=2][FONT=Century Gothic]stworzyliśmy istnie boski plan(...)"[/FONT] :evil_lol:[/SIZE][/FONT][/FONT][/quote]

kto stworzył ten stworzył :evil_lol:

ja tylko zaakceptowałam :)

A tu już Leszno - i tzw. głaski po wybraniu do finału na grupie :razz:

[IMG]http://i042.radikal.ru/0802/85/62f633d06369.jpg[/IMG]