Sylvia_76 Posted December 31, 2007 Author Posted December 31, 2007 idabo - dziękujemy ślicznie! Wam również wszystkiego, co najlepsze i pociechy z doziego i ludzkiego (oj, to już wkótce!!!) dzieciątka :loveu: halbina - razem z TZ'em baaaardzo dziekujemy :) Już wkrótce mamy zamiar klikać z podobnego (może mniej amerykańskiego w stylu) domu :) Quote
czarna_hancza Posted January 1, 2008 Posted January 1, 2008 z wielka radoscią czytam o kolejnych sukcesach Korka :loveu: wielgachne gratulacje i bede mocno trzymac kciuki za czerwiec... Korek jest dla mnie objawieniem...ogromnym sukcesem hodowlanym i bede to powtarzac wielokrotnie bo ile bym na niego nie patrzyla za kazdym razem mnie zachwyca. Sylwia...wszystkiego dobrego w Nowym Roku dla Was i dla czwarnuszka ;) (od Białej tez ;) ) Quote
Sylvia_76 Posted January 1, 2008 Author Posted January 1, 2008 :) Bardzo dziękuję za tak miły post :) To fajny zwiastun nowego roku :) "Ogromny sukces hodowlany"? :) Hmmm... Jestem ogromnie wdzięczna hodowczyni Korka za tego psa. Taki właśnie miał być: przyjacielski do wszystkich osób (dopóki nam nie zagrażają fizycznie), przytulaśny, mądry, cieszący nasze oczy (tak, to powód dlaczego ma obcięte uszy - kocham patrzeć na piękne kopiowane dogi). Do tego dołożyć należy jego gotowość do zabawy i podróży w każdym momencie (trzeba zobaczyć jego minę, gdy winda zatrzymuje się na I piętrze - tam, gdzie jest garaż), niezmordowanie w szaleńczych pościgach za frisbee (na razie jeden zero dla frisbee :) , muszę nauczyć się dobrze je rzucać), 12 sposobów na wytłumaczenie któremuś z nas, że miska jest puuuusta... Czasem jest znudzony i nieznośny, czasem szczekliwy, nie przepada za innymi samcami (dzieli ich na neutralnych i zaciekłych wrogów, męskie przyjaźnie się skończyły), ale to oznacza tylko, że mamy kilka rzeczy do wypracowania, by nasze relacje były jeszcze lepsze. Z pewnością w naszym życiu będzie jeszcze niejeden dog... Korek zawsze jednak będzie tym, od którego zaczęło się wszystko: - nasza miłość do rasy, - podróże po Europie z częstotliwością przekraczającą zdrowy rozsądek, - nowe przyjaźnie, które przeszły do życia "pozapsiego i pozawystawowego" - mnóstwo przygód, zabawnych historii, wzruszających momentów. Jeśli to wszystko podsumować - pozostaje mi tylko się z Tobą zgodzić :) Po prawie dwóch latach mieszkania z Czarną Cholerą mogę napisać tylko jedno: to był naprawdę fajny okres. W nowym roku życzę sobie egoistycznie wielu, wielu takich lat. Quote
czarna_hancza Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 I to jest idealne podejscie ;) Do zobaczenia kiedys na wystawce...:happy1: Quote
Sylvia_76 Posted January 2, 2008 Author Posted January 2, 2008 [quote name='czarna_hancza']I to jest idealne podejscie ;) Do zobaczenia [B]kiedys na wystawce...[/B]:happy1:[/quote] Do zobaczenia w ogóle :) Jak będziesz kiedyś w Warszawie - koniecznie się odezwij :) Quote
jo-jo Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 [quote name='Sylvia_76'] Z pewnością w naszym życiu będzie jeszcze niejeden dog... Korek zawsze jednak będzie tym, od którego zaczęło się wszystko: - nasza miłość do rasy, - podróże po Europie z częstotliwością przekraczającą zdrowy rozsądek, - nowe przyjaźnie, które przeszły do życia "pozapsiego i pozawystawowego" - mnóstwo przygód, zabawnych historii, wzruszających momentów.[/quote] Amen :bluepaw::calus: Quote
Sylvia_76 Posted January 4, 2008 Author Posted January 4, 2008 Cóż... [quote] [B][COLOR=#450802]Wzorzec rasy[/COLOR][/B] [SIZE=2]FCI - Standard Nr 235[/SIZE] [COLOR=#450802][B][SIZE=2]Data publikacji obowiązującego wzorca 13.03.2001[/SIZE][/B] [SIZE=2][B]KRAJ POCHODZENIA[/B]:[/SIZE] Niemcy.[/COLOR] [COLOR=#450802][SIZE=2][B]PRZEZNACZENIE[/B]:[/SIZE] Pies towarzyszący, stróżujący i obrończy [/COLOR] [COLOR=#450802][SIZE=2][B]KLASYFIKACJA FCI:[/B][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#450802]Grupa 2 Sznaucery, pinczery, molosy, szwajcarskie psy pasterskie, rasy pokrewne. [/COLOR] [COLOR=#450802]Sekcja 2. l Molosy, typ dogowaty. Nie podlegają próbom pracy. [/COLOR] [COLOR=#450802][B][SIZE=2]WYGLĄD OGÓLNY:[/SIZE] [/B][/COLOR] [COLOR=#450802]Dog niemiecki łączy w [B][U][I][COLOR=red]swoim pięknym, szlachetnym wyglądzie[/COLOR][/I][/U] [/B]potężną, mocną i zwartą budowę ciała[B][I][U] [COLOR=red]z dumą i elegancją[/COLOR][/U][/I][/B][COLOR=red]. [/COLOR][B][I][U][COLOR=red]Poprzez połączenie masywności, slachetności i harmonii sylwetki ze szczególnie wyrazistą, pełną ekspresji głową, sprawia na obserwatorach wrażenie wspanialej rzeźby. [/COLOR][/U][/I][/B] [U][I][B][COLOR=red]Jest on Apollem wśród psich ras.[/COLOR][/B][/I][/U] [/COLOR][/quote] [COLOR=#450802]Tyle teoria, życie zaś pokazuje coś zaskakująco innego :)[/COLOR] [COLOR=#450802]Oto "Apollo wśród psich ras":[/COLOR] [COLOR=#450802][IMG]http://i042.radikal.ru/0801/f7/edb3c05872a1.jpg[/IMG][/COLOR] [IMG]http://i023.radikal.ru/0801/14/d55e8cd4fe6b.jpg[/IMG] [COLOR=#450802][IMG]http://i048.radikal.ru/0801/47/26a6394d74e9.jpg[/IMG][/COLOR] [IMG]http://i004.radikal.ru/0801/48/452c150618a5.jpg[/IMG] [IMG]http://i049.radikal.ru/0801/2c/406e47015993.jpg[/IMG] Na szczęście czasem przystaje :) [IMG]http://i037.radikal.ru/0801/cb/71544f7632ec.jpg[/IMG] ... zmienia się w pumę :) [IMG]http://i001.radikal.ru/0801/03/974d7f610ccf.jpg[/IMG] i udaje "grzecznopsa": :) [IMG]http://i005.radikal.ru/0801/4c/e65b0c44c956.jpg[/IMG] Quote
MEGNUM Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 Puma jest zajebista!!!! Ehhh czarne jest piękne;) Quote
Sylvia_76 Posted January 4, 2008 Author Posted January 4, 2008 Magda :) Czarne jest niesamowite :) Jeśli mordeczka awatarowa jest tą wybraną - to gratuluję :loveu: ... po spacerkach ładujemy baterie :) [IMG]http://i011.radikal.ru/0801/ec/a63c14e45bd8.jpg[/IMG] Quote
moon_light Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 Sylwia, i jak się u Was sprawdza to spanie ?? Quote
anea Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 [quote name='moon_light']Sylwia, i jak się u Was sprawdza to spanie ??[/quote] a wogole co to za poslanie??? Ciekawie wyglada :razz: a zdjecia super :)uwielbiam takie pustkowia i takie swiatlo :D Quote
Sylvia_76 Posted January 4, 2008 Author Posted January 4, 2008 [quote name='anea']a wogole co to za poslanie??? Ciekawie wyglada :razz: a zdjecia super :)uwielbiam takie pustkowia i takie swiatlo :D[/quote] Posłanie to "Bed 4 dogs" - jest na allegro, ponoć nie do zdarcia, ale Korek i tak troche podarł. A hmmmm... pustkowia? Cholera, to nasza działka:placz::placz::placz: Quote
jo-jo Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 [quote name='Sylvia_76']http://i011.radikal.ru/0801/ec/a63c14e45bd8.jpg[/quote] Mojee :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
moon_light Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 [quote name='anea']a wogole co to za poslanie??? Ciekawie wyglada :razz: a zdjecia super :)uwielbiam takie pustkowia i takie swiatlo :D[/quote] To takie ala skórzane z allegro. Teraz już chyba nie sprzedają :(. Ladnie wygladaja te spanka, dlatego robie wywiad jak sie sprawują. Quote
anea Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 [quote name='Sylvia_76']Posłanie to "Bed 4 dogs" - jest na allegro, ponoć nie do zdarcia, ale Korek i tak troche podarł. A hmmmm... pustkowia? Cholera, to nasza działka:placz::placz::placz:[/quote] no i prawidlowo :D ja bym wszystko za to zeby moja dzialka nadal byla na pustkowiu:shake: W takim razie gratuluje ladnej dzialki:lol: Quote
jo-jo Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 [quote name='Sylvia_76']Posłanie to "Bed 4 dogs" - jest na allegro, ponoć nie do zdarcia, ale Korek i tak troche podarł. A hmmmm... pustkowia? Cholera, to nasza działka:placz::placz::placz:[/quote] Vielgoshu, zachciało się ciszy i spokoju ? To teraz cierp na swojej ślicznej działeczce drobne 36 km od Pałacu :diabloti: Quote
MEGNUM Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 [quote name='Sylvia_76']Magda :) Czarne jest niesamowite :) Jeśli mordeczka awatarowa jest tą wybraną - to gratuluję :loveu: ... po spacerkach ładujemy baterie :) [/quote] Tak, tak, tak!! Dzięki:oops: Posłanko fajnie wygląda. Chyba się skuszę za jakiś czas:cool3: Quote
Sylvia_76 Posted January 4, 2008 Author Posted January 4, 2008 29 km!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
jo-jo Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 29 ? Hmm, nawet jeśli tyle to tak czy siak do centrum żeby się przebić to takie drobne 2 godzinki Ci potrzebne - właściwie nie Tobie a Sylwunii :evil_lol: Quote
Sylvia_76 Posted January 4, 2008 Author Posted January 4, 2008 [quote name='jo-jo']29 ? Hmm, nawet jeśli tyle to tak czy siak do centrum żeby się przebić to takie drobne 2 godzinki Ci potrzebne - właściwie nie Tobie a Sylwunii :evil_lol:[/quote] ja do Centrum? - niech Centrum przebija sie do mnie jak mu(?) zależy:cool1: Quote
czarna_hancza Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 dla mnie Korek jest apollem nawet w postaci pumy :razz: a co do pustkowia...hmmm Taka piosenka była "Tu narazie jest sciernisko ale bedzie..." No wlasnie :lol: Quote
idabo Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 Chyba nie jestem normalna, ale uwielbiam takie "pokemonowe" zdjęcia dogusiów - te rozwiane fafle, poplątane łapki...:loveu::loveu::loveu: Quote
deeelf Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 [quote name='Sylvia_76']:) Bardzo dziękuję za tak miły post :) To fajny zwiastun nowego roku :) "Ogromny sukces hodowlany"? :) Hmmm... Jestem ogromnie wdzięczna hodowczyni Korka za tego psa. Taki właśnie miał być: przyjacielski do wszystkich osób (dopóki nam nie zagrażają fizycznie), przytulaśny, mądry, cieszący nasze oczy (tak, to powód dlaczego ma obcięte uszy - kocham patrzeć na piękne kopiowane dogi). Do tego dołożyć należy jego gotowość do zabawy i podróży w każdym momencie (trzeba zobaczyć jego minę, gdy winda zatrzymuje się na I piętrze - tam, gdzie jest garaż), niezmordowanie w szaleńczych pościgach za frisbee (na razie jeden zero dla frisbee :) , muszę nauczyć się dobrze je rzucać), 12 sposobów na wytłumaczenie któremuś z nas, że miska jest puuuusta... Czasem jest znudzony i nieznośny, czasem szczekliwy, nie przepada za innymi samcami (dzieli ich na neutralnych i zaciekłych wrogów, męskie przyjaźnie się skończyły), ale to oznacza tylko, że mamy kilka rzeczy do wypracowania, by nasze relacje były jeszcze lepsze. Z pewnością w naszym życiu będzie jeszcze niejeden dog... Korek zawsze jednak będzie tym, od którego zaczęło się wszystko: - nasza miłość do rasy, - podróże po Europie z częstotliwością przekraczającą zdrowy rozsądek, - nowe przyjaźnie, które przeszły do życia "pozapsiego i pozawystawowego" - mnóstwo przygód, zabawnych historii, wzruszających momentów. Jeśli to wszystko podsumować - pozostaje mi tylko się z Tobą zgodzić :) Po prawie dwóch latach mieszkania z Czarną Cholerą mogę napisać tylko jedno: to był naprawdę fajny okres. W nowym roku życzę sobie egoistycznie wielu, wielu takich lat.[/quote] [B]... piękny post... [/B] Quote
simbik Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Jak wrażenia po Słowenii :lol:? Przymierzamy się do jakiejś wystawy w tamtej okolicy i ciekawa jestem jak odebraliście te tereny o tej porze roku ? Quote
Recommended Posts