malagos Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Były u nas w lecznicy psy, koty, żółwie, ostatnio 2 świnki, teraz mamy do oddania 2 króliki. Przyniesione przez wiejską kobietę w płóciennej siatce.Po prostu się znudziły. Chałupka malutka, ludzi dużo, króliki wylądowały w "chlewku" w klatce. Dzieci już wyrosły z tęsknot za własnym zwierzątkiem i mamusia je musi oddać, bo "szkoda do lasu ich wypuścić, a zakopać nie mam sumienia".... Jako że nie mam gdzie ich przetrzymać, kobieta zabrała je spowrotem do domu, tylko zrobiliśmy zdjęcia zwierzakom na stole w lecznicy, ale sprawa jest pilna. CHŁOPACZEK ZNALAZŁ DOM, TERAZ KOLEJ NA SAMICZKĘ. JEST W DOMU TYMCZASOWYM W WARSZAWIE. kontakt: [email protected] Anna 606 39 96 91 (dom tymczasowy) Szukają domu: 1. Matka, ze 2,5 roku, brązowa z białymi znaczeniami.Łagodna, miła, zadbana. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Ola_20 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 czy sprawa jest nadal aktualna?? jeśli tak, proszę o kontakt nr tel. 600 825 554 gg 245027 Quote
malagos Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 Sprawa aktualna, jak najbardziej! :) Mój nr tel. 692 781 745 Quote
malagos Posted October 1, 2010 Author Posted October 1, 2010 Napisałam na gg do Oli. czekam na odpowiedź. Sprawa robi sie pilna, w poniedziałek wyjeżdżam na tydzień i nie będę pilotować sprawy, a nie przypuszczam, żeby pani jeszcze te króliki trzymała.... Quote
malagos Posted October 2, 2010 Author Posted October 2, 2010 Ola myśli nad dt dla króliczków. Szkoda maluchów.... Quote
Bodziec Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 Witajcie, czy sprawa z adopcją króliczków jest nadal aktualna? Może pomóc przy ogłoszeniach? Quote
madzia85 Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Właśnie wstawiamy uszatki na Naszą stronę adopcyjną i jak dobrze pójdzie w najbliższym czasie umieścimy je w Naszych domach tymczasowych musimy tylko wszystko do końca dograć. No i potrzebowalibyśmy kogoś kto mógłby przywieźć je do Warszawy... Znalazłby się ktoś chętny? :) Musimy jak najszybciej to wszystko zorganizować bo robi się co raz zimniej a króle z pewnością nie mają tam odpowiednich warunków :( Quote
malagos Posted October 19, 2010 Author Posted October 19, 2010 Dzieki, Madziu, za wstawienie ich na stronkę. Może uda mi sie podać króliki do Warszawy w niedzielę wieczorem, trzeba by je było odebrać z Żoliborza. Quote
malagos Posted October 21, 2010 Author Posted October 21, 2010 Mam chetną na jednego królika. To mama chłopaka z klasy Agi, ma gołębie, szynszyla i rybki. Taki pozytywnie zakręcony młodzieniec i własnie dzwoniła jego mama, czy te króle aktualne. Podałam kontakt do włascicielki. Jutro ma wziąć, ale na miejscu zadecyduje, którego. Quote
dog193 Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Ale ci ludzie z tego co mi wiadomo, to teraz przez SPK powinni króla adoptować, skoro są już na stronie. Quote
malagos Posted October 22, 2010 Author Posted October 22, 2010 Up, to mamy klopot, bo pani juz chyba go wzieła do domu. Quote
dog193 Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 To trzeba to zgłosić SPK... Jak się wystawia króle na stronę SPK, to SPK zajmuje się jego adopcją i do nich powinni się chętni kierować. Quote
malagos Posted October 24, 2010 Author Posted October 24, 2010 Drugi królik, ta samiczka, pojechała dziś do Warszawy. Będzie u mojej siostry na Żoliborzu. Moze to być dom tymczasowy i króliczka może spokojnie czekać na domek stały. Quote
malagos Posted October 27, 2010 Author Posted October 27, 2010 Przypominam o kroliczce, w doskonałym domu tymczasowym czeka na domek stały :) Quote
malagos Posted November 6, 2010 Author Posted November 6, 2010 Królisia ma dziś być już w domku stałym :) Quote
malagos Posted November 6, 2010 Author Posted November 6, 2010 Przenosimy watek - króliczka ma dom stały, od dziś :) Quote
Recommended Posts