Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

[SIZE=6][COLOR=DarkOrange][B]misiolku wszystkiego najpsiejsiego :new-bday:

[IMG]http://img453.imageshack.us/img453/5905/17ag5.gif[/IMG][IMG]http://img453.imageshack.us/img453/5905/17ag5.gif[/IMG]
[/B][/COLOR][/SIZE]

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Anisha']Przyszedł do mnie trymer z USA! :multi: Przyszedł prosto do skrzynki, żadnych ceł, żadnego VAT-u! :multi: Na kopercie napisali (ten kto wysyłał tak napisał), że Total Value jest 20 dolców (czyli zaniżyli :multi: ) i może dlatego nie musiałam nic płacić! :multi: Super! Ależ się cieszę!! :multi: :multi:
[/quote]

anisha to pisz szybciutko jak ci sie nim robi i czy to naprawde takie cudo???

Posted

[B][SIZE=3][COLOR=blue]Misiu[/COLOR][/SIZE][/B], [B]ja i pan Szagiński życzymy Ci spełnienia wszystkich psich marzeń w ciągu jeszcze wielu długich, dobrych lat z ukochaną Panią i ulubioną Lotką - Trzpiotką! Baw się dobrze w dniu urodzin i każdego innego dnia![/B] :loveu: :loveu: [COLOR=black]Przesyłamy wirtualne mizianie... :fadein: :kiss_2: [/COLOR]
:laola: :laola:

Posted

[SIZE=4][COLOR=Red]Misiu, Wszystkiego najpsiejszego od cioteczki borsaf i Regonika !

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img222.imageshack.us/img222/8915/dogcakeei4.jpg[/IMG][/URL]
[/COLOR][/SIZE]

Posted

[COLOR=DarkRed]Dla mojej psiej imienniczki , Misi, w dniu urodzin wszystkiego najcudniejszego pod słońcem, zdrówka, uśmiechu na paszczy , moc spacerów i zajęć, psich smakołyków i miłości Pańsi[/COLOR] :tort::BIG:

[COLOR=DarkOrange]ps. Ja z Misiołkiem nie tylko imienniczki jestesmy, urodziny tez prawie wspólnie obchodzimy :evil_lol:, bo moje były 18 , czyli 4 dni wczesniej ;)[/COLOR]

Posted

[quote name='Ali26762']Ja chyba z kudłatym, bo mamy nie ma, a on o 19:00 wychodzi na spacer. Jak chłop będzie w pracy to nie będzie miał go kto wyprowadzić...[/quote]
No i bardzo dobrze, zabieraj kudłatego, może też mu się trafi trochę rwanka na moim nowym stoliczku? :cool3:

Pytanie [B]Zach [/B]czy zabiera Ludiego jest chyba bez sensu :evil_lol: , co najwyżej można zapytać czy przyjedzie również Huguś. :lol:
[B]Zach[/B], to jak będzie?

[quote name='Flaire']A ja proszę o kciukasy dogomaniackie jutro ok. 11:15. Lotce odrosły krzywe rzęski, oczko znów zaczęło cieknąć i jutro doktor Garncarz będzie te rzęsy "wymrażał".[/quote]
Palce i pazury zamówione na 11.15. Dziękujemy za złożenie zamówienia i korzystanie z usług naszej Firmy. :p :razz:

[quote name='fjolka']anisha to pisz szybciutko jak ci sie nim robi i czy to naprawde takie cudo???[/quote]
Opowiem po świętach - teraz już się za niego nie wezmę "na poważnie", ale potem (mam nadzieję, że w czwartek ;) ) kłaki będą fruwały równo i wszystko będzie wiadomo.

Posted

lenie sie jeszcze do 10, bo pozniej czeka mnie kolejny maraton po sklepach, porzadki,trymowanie i pakowanie(brry) z przerwami na odwysikanie szorstka
wiec gdybym sie juz nie pojawila:cool1:
[SIZE=4][COLOR=Blue][B]KOCHANI DOGOMANIACY zycze wam cieplych, rodzinnych, nastojowych i terierowych swiat, , wspolnego koledowania, fajowych prezencikow pod choinka i [/B][/COLOR][/SIZE][SIZE=4][COLOR=Blue][B]pysznego jedzonka[/B][/COLOR][/SIZE][SIZE=4][COLOR=Blue][B] ([COLOR=PaleTurquoise]prosze nie zapomniec o kompociku z loka;)[COLOR=Blue] )
[/COLOR][/COLOR][/B][/COLOR][/SIZE][SIZE=4][COLOR=Blue][COLOR=PaleTurquoise][COLOR=Blue][COLOR=Black][SIZE=2]naturalnie [/SIZE][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/SIZE][SIZE=4][COLOR=Blue][COLOR=PaleTurquoise][COLOR=Blue][COLOR=Black][SIZE=2]do zyczen przylacza sie i sezam:p[/SIZE][/COLOR]
[/COLOR][/COLOR][/COLOR][/SIZE]

Posted

[quote name='niedzwiedzica']
[COLOR=darkorange]ps. Ja z Misiołkiem nie tylko imienniczki jestesmy, urodziny tez prawie wspólnie obchodzimy :evil_lol:, bo moje były 18 , czyli 4 dni wczesniej ;)[/COLOR][/quote]
Ach, więc Tobie również życzymy spełnienia marzeń i duuużo radości w każdym dniu, tylko nie wiem czy wirtualne mizianie też Cię ucieszy... :evil_lol: Jeśli nie, to może chociaż przyjmij kwiatki? :Rose: :Rose:

Posted

[quote name='niedzwiedzica'][COLOR=darkorange]ps. Ja z Misiołkiem nie tylko imienniczki jestesmy, urodziny tez prawie wspólnie obchodzimy :evil_lol:, bo moje były 18 , czyli 4 dni wczesniej ;)[/COLOR][/quote]
No to my również składamy Ci serdeczne urodzinowe życzenia, a Misia prosi, żeby Cię spytać, czy jesteś od niej starsza, czy młodsza. ;-)

Posted

[quote name='Flaire']No to my również składamy Ci serdeczne urodzinowe życzenia, a Misia prosi, żeby Cię spytać, czy jesteś od niej starsza, czy młodsza. ;-)[/quote]
Też pytanie :roll:, jasne że młodsza :cool3: :multi:

[SIZE=4][COLOR=SeaGreen][B]Niedzwiedzica[/B] ode mnie też wszystkiego najmisiejszego

[IMG]http://img450.imageshack.us/img450/8379/kwiatek25oo.gif[/IMG]
[/COLOR][/SIZE]

Posted

[quote name='Flaire']No to my również składamy Ci serdeczne urodzinowe życzenia, a Misia prosi, żeby Cię spytać, czy jesteś od niej starsza, czy młodsza. ;-)[/quote]
co za pytanie, przecież 18 grudnia jest przed 22, więc o te parę dni;):lol:

Ja również sie przyłączam do życzeń - spóżnionych, ale najlepszych i bardzo ciepłych dla :buzi: niedzielnego Niedźwiedzia:bday::knajpa: i dzisiejszych (wreszcie mi sie udało nie przegapić jakis dogomaniackich urodzin:multi::roll:) dla dzisiejszej jubilatki - Misiu wszystkiego co najlepsze, wspaniałych spacerów i psich zabaw:BIG: i najedz się dzisiaj za wszystkie czasy!!! :eating::tort:

A za Locie :thumbs:

Posted

[COLOR=red][B]Misiu z okazji 6 urodzin cioteczka Rita wraz z Paryskiem zyczy ci duzo zdrowia i spełnienia wszystkich psiejskich marzen:new-bday: :BIG: :laola: [/B][/COLOR][COLOR=black][B]Lotka [/B]trzymamy kciukasy za te twoje nieszczesne rzeski:happy1: :happy1: :happy1: [/COLOR]

Posted

Kochani, dziękuję za wszystkie życzenia,ale jestem juz w tak podeszłym wieku,że o urodzinach staram się zapomnieć :evil_lol: :oops: ,poza tym, trzy lata temu,własnie w moje urodziny, wydarzyło się coś , o czym wolałabym zapomniec a nie potrafię a co boli do dzis i nigdy nie przestane :-(:-( więc te moje urodziny takie gorzko-słodkie są :cool3:
przypomniałam, sobie dziś o nich, jak zaczęłam o Misi myślec i wyszło mi na to,że powinnam być..psem Flaire ;):diabloti:
[COLOR=Red]Misiołku, strasznie Cię lubię, moja imienniczko :loveu::loveu:
[COLOR=Black]
A za Locię oczywiście tzrymam kciuki :happy1::thumbs:[/COLOR]
[/COLOR]

Posted

[quote name='Anisha']Pytanie [B]Zach [/B]czy zabiera Ludiego jest chyba bez sensu :evil_lol: , co najwyżej można zapytać czy przyjedzie również Huguś. :lol:
[B]Zach[/B], to jak będzie?[/QUOTE]

Szczerze mówiąc to nie wiem co zrobię.. Wszystko zalezy jaki będę miała nastrój w czwartek. Hugusiowi chyba pozwole się świątecznie wylegiwać na kanapie, bo w jego wieku podróże kolejkami na zimnej podłodze i towarzystwo młodzieży to nie frajda.. Także niech staruch lezy sobie do góry brzuchem w ciepełku..

Co zaś do szorstkiego, wszystko ale to wszystko zależy ile będę miała w czwartek zapasu siły i cierpliwości. Nie ukrywam, że chętnie bym przyjechała z terierem i skorzystała ze stołu, co by od spodu mu usunąć to do czego lepi się najwięcej brudu.. Skubanie go leżącego na podłodze daje mi jakieś mierne efekty.. Jednak z drugiej strony jak sobie pomyślę, że będę musiała mieć cały czas oko na mojego rozrabiakę to mi się odechciewa.. :shake:

[COLOR="Magenta"]Wszystkiego najlepszego dla solenizantek [B]Niedzwiedzicy[/B] i [B]Misi[/B]!! Spełnienia marzeń i wszystkiego co najlepsze w życiu!![/COLOR]

[B]Lociu[/B]
ściskam cały czas mocno paluszki- aż bolą..

A my wczoraj byliśmy na kolejnej wizycie dentystycznej z Ludwikiem. Już mam powoli dość i żal mi biedulki strasznie. Niestety przed nami kolejny miesiąc częstych wizyt.. Wczoraj podjęłam decyzję, że zakładam Ludwisiowi koronki by miał kły takiej samej długości jak z zdrowej strony. Wszystko przez to, że nie jest w stanie trzymać prosto koziołka do aportowania, bo mu się przekrzywia.. wiem, że powód durnowaty, ale tak mnie to męczyło, że nie mogłam zdecydować inaczej. No i teraz czeka nas miesiąc protetyczny- robienie wycisków, klejenia koronek.. Ugh straszne rzeczy.. ale po tym musi być już tylko dobrze!

Posted

Biedny Ludwiniu :shake: , niech już ma za sobą te wszystkie zębowe kłopoty...
Niczym sobie chłopak na nie nie zasłużył, a tak wrednie los dał mu w kość.. prawie dosłownie, w końcu ząb to też chyba kość? :roll:
[quote name='zachraniarka']Jednak z drugiej strony jak sobie pomyślę, że będę musiała mieć cały czas oko na mojego rozrabiakę to mi się odechciewa.. :shake: [/quote]
A jakiego rozrabiakę planujesz mi jeszcze przywieźć? :crazyeye: Bo przecież nie myślisz tu o Ludwiniu, słoneczku kochanym, najgrzeczniejszym pod Słońcem? :crazyeye: :mad:

Posted

[quote name='Anisha']Biedny Ludwiniu :shake: , niech już ma za sobą te wszystkie zębowe kłopoty...
Niczym sobie chłopak na nie nie zasłużył, a tak wrednie los dał mu w kość.. prawie dosłownie, w końcu ząb to też chyba kość? :roll: [/QUOTE]

Ja tak sobie myślę, że to jest takie dążenie do równowagi w naturze.. Za to że Ludwiś jest dokładnie taki jakiego chciałam, a nawet znacznie znacznie lepszy to musi być coś nie tak, żeby nie było za pięknie.. Niestety tak wygląda życie, przynajmniej moje..

[quote name='Anisha']A jakiego rozrabiakę planujesz mi jeszcze przywieźć? :crazyeye: Bo przecież nie myślisz tu o Ludwiniu, słoneczku kochanym, najgrzeczniejszym pod Słońcem? :crazyeye: :mad:[/QUOTE]

Ludwiśku jest najgrzeczniejszym słoneczkiem kochanym, ale kiedy nie ma obok innych psiaków :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
Znaczy się przy innych psiakach Ludwinio też jest grzeczny (bo najczęściej ma je głęboko w nosie) i nawet coraz chętniej się z nimi bawi.. natomiast może zdarzyć się tak, że np. Deryś będzie chciał mu się wspinać łapeczkami na kark (bo Derysie lubią tak robić), a wtedy może być tak, że będę musiała wydłubywac łelsza z pomiędzy połamanych zębów erdela (bo Ludwisie mają bardzo mało cierpliwości na to jak ktoś po nich się wspina..)

Także nie wiem nie wiem co zrobię.. Ja jestem koziorożec co wszystko widzi w czarnych barwach i zaraz mam jakieś wizje, że zamiast nas Szagastego Ludwik wytrymuje.. Jakoś nie mam zaufania do tego mojego teriera może dlatego, że jestem przyzwyczajona do laba, z którym jedyne ryzyko przy innych psach było takie, że się w jakimś.. zakocha :evil_lol:

Posted

[quote name='zachraniarka']mam jakieś wizje, że zamiast nas Szagastego Ludwik wytrymuje.. [/quote]
W pewnym sensie Ludwik ułatwiłby nam robotę :evil_lol: , ale jednak byłoby mi przykro, więc zastanów się i zadecyduj - ufam, że znasz Ludiego i najlepiej wiesz jak będzie dobrze. ;) Ja się zgadzam, cokolwiek postanowisz... :loveu:

Posted

A więc tak: Locia już po zabiegu. Doktor Garncarz (jak i jego dwie pomocniczki) jest bardzo miły i wesoły i pozwolił mi popatrzyć w mikroskop na dłuuuuuugie Locine rzęsy. Podobno tak długie rzęsy to rzadkość - więc doktor je obfocił dla potomności :-).

Locia jest troszkę przymulona, ale czuje się dobrze i dziękuje za kciukasy. Za miesiąc idziemy na kontrole i mamy nadzieję, że nic już nie odrośnie. :diabloti:

[quote name='Mokka']Flaire, na długo wyjeżdżasz?
Właśnie dostałam 3-litrową butlę wina i tak gooopio samotrzeć wszystko... :lol:[/quote]Mokka, ja wyjeżdżam dopiero jutro...... I chyba tylko na dwa dni - wrócę na pewno w pierwszy dzień świąt. A tak w ogóle to myślę, że może by się przydała u mnie jakaś imprezka? My we dwie 3 litrów nie obrobimy, natomiast dla PATI i agi_o to trzebaby jeszcze drugą taką butelkę co najmniej dokupić... :evil_lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...