Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

[B]INA[/B], widzę, że Twój wet ma odpowiednie podejście do Ciebie :evil_lol: Bardzo mozliwe, że zbiegną nam się zabiegi. :cool3: Dzisiaj mojej pani wet nie było i nie będzie jej przez najbliższy tydzień. Więc pojadę w przyszłym tygodniu Maliznę zaszczepić i przy okazji umówię się na sterylkę. Myślę, że też po światówce się umówię, żebym mogła czuwać nad kocicą... Tylko z tymi kocimi rujami to jest śliska sprawa, nigdy nie wiadomo kiedy pojawi się następna :p

Kreski łeb chyba wygląda lepiej, przynajmniej już nie rośnie, gorsze oczko się otwiera i uszy jakby już mniej mięsiste :cool1: Zastanawiam się skąd taka gwałtowna reakcja mogła się przyplątać. Pyłki raczej wykluczam, bo Kreska wczoraj wychodziła tylko na krótkie spacerki, nie biegała po żadnych łąkach ani nic... Uczulenia na kota nie dopuszczam do świadomości :roll: Przychodzą mi do głowy jeszcze dwie rzeczy: czysta pościel- uczulenie na proszek, ale używamy go już od kilku tygodni, niedawno prałam koce na których Kreska się wyleguje i nic się nie działo. I druga- kawałek suszonego/wędzonego przełyku, który Kreśka wczoraj zjadła. Myślicie, że to mogła by być alergia pokarmowa? :hmmmm:

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

[SIZE=4][COLOR=Red][B]UWAGA, UWAGA![/B][/COLOR][/SIZE]

Niniejszym mam zaszczyt powiadomić wszystkich, że niejaki [B][COLOR=Black]LORD LUDWIG von ERIKSON[/COLOR][/B] został właśnie [SIZE=4][B]PSEM RATOWNICZYM[/B][/SIZE] !!!
W przepięknym stylu, przed chwilą, zaliczył egzamin i zdobył uprawnienia do ratowania ludzi!

[B]ASIU[/B], [B]LUDWINIU[/B] - ogromnie Wam gratulujemy z Deryśkiem i jesteśmy z Was bardzo, bardzo dumni !!! :loveu:

Posted

Tak przekopuję się przez Wasze posty i jakoś nigdy nie mogę nadążyć.........:evil_lol: co te lata robią z człowieka......:evil_lol: :eviltong: :lol:

[B]coztego[/B],
To niemożliwe żeby Kreska bała się orkiestry górniczej......przecież ona tysz czarna jak wungiel :eviltong: :eviltong: :lol: a więc sądzę że i murzyńskie rytmy jej nie obce :multi: :eviltong: :lol: :lol:
Musieli pier***m fałszować, a ona ma taki wrażliwy ....muzyczny słuch :evil_lol:

[quote name='coztego']..... Kreski łeb ..........już nie rośnie, gorsze oczko się otwiera i uszy jakby już mniej mięsiste :cool1:[/quote]

......a co to za tekst.......rodem z........horroru......lub chińskiego menu.
a Tak przy okazji.....to ....rozumiem że lepsze oczko się nie otwiera....:shake: :evil_lol:
Czy to aby dobrze......:lol: :evil_lol: ;) ;)

Posted

[quote name='Ali26762'][SIZE=4][COLOR=Red][B]UWAGA, UWAGA![/B][/COLOR][/SIZE]

Niniejszym mam zaszczyt powiadomić wszystkich, że niejaki [B][COLOR=Black]LORD LUDWIG von ERIKSON[/COLOR][/B] został właśnie [SIZE=4][B]PSEM RATOWNICZYM[/B][/SIZE] !!!
W przepięknym stylu, przed chwilą, zaliczył egzamin i zdobył uprawnienia do ratowania ludzi!

[B]ASIU[/B], [B]LUDWINIU[/B] - ogromnie Wam gratulujemy z Deryśkiem i jesteśmy z Was bardzo, bardzo dumni !!! :loveu:[/quote]

i my tysz......[COLOR=Magenta][B][SIZE=5]..gratulujemy :multi: :multi: :multi:[/SIZE][/B][/COLOR]

Posted

[B]ASIU[/B], [B]LUDWINIU[/B] - ogromnie Wam gratulujemy z Deryśkiem i jesteśmy z Was bardzo, bardzo dumni !!! :loveu:[/quote]
[B]Zach: [/B]Gratuluje sukcesu!

Posted

[B]I ja tez mocniutko GRATULUJE!!!! [/B]

[B]Asiu[/B] jestesmy bardzo, bardzo, bardzo z Was dumni!!! Wracaj do nas szybciutko i zdaj relacje jak bylo!

W.

Posted

:multi: [SIZE="4"][COLOR="Blue"]GRATULACJE DLA LORDA LUDWIGA I ASI!!!!![/COLOR][/SIZE]:multi:
Duma mnie rozpiera, że znam takiego psa i taką przewodniczkę :loveu:
[quote name='bos']rozumiem że lepsze oczko się nie otwiera....[/QUOTE]
:eviltong:

Posted

[COLOR=Red]LORDZIE LUDWIKU OGROMNIASTE GRATULACJE:multi::multi::multi:[/COLOR]
ZACH NAWET NIE WIESZ JAKA JESTEM Z CIEBIE DUMNA:calus::klacz::klacz:
[B]Zach[/B] - czekamy z niecierpliwością na relację:loveu:

[quote name='coztego'][B]INA[/B], widzę, że Twój wet ma odpowiednie podejście do Ciebie :evil_lol:
Ma :lol::p:loveu::oops::cool3:

Zastanawiam się skąd taka gwałtowna reakcja mogła się przyplątać. Pyłki raczej wykluczam, bo Kreska wczoraj wychodziła tylko na krótkie spacerki, nie biegała po żadnych łąkach ani nic... Uczulenia na kota nie dopuszczam do świadomości :roll: Przychodzą mi do głowy jeszcze dwie rzeczy: czysta pościel- uczulenie na proszek, ale używamy go już od kilku tygodni, niedawno prałam koce na których Kreska się wyleguje i nic się nie działo. I druga- kawałek suszonego/wędzonego przełyku, który Kreśka wczoraj zjadła. Myślicie, że to mogła by być alergia pokarmowa? :hmmmm:[/quote]
A nie dopuszczasz możliwosci ugryzienia -komara - osy.. i opuchlizny z tego powodu..

Posted

[quote name='INA']
A nie dopuszczasz możliwosci ugryzienia -komara - osy.. i opuchlizny z tego powodu..[/QUOTE]
Kto je tam wie... już raczej niewiele tego lata. Po ugryzieniu spodziewałabym się opuchlizny głównie w jednym, konkretnym miejscu, jakiegoś zaognienia miejscu ugryzienia. A tu nic tylko łeb coraz większy... :p Na szczęście już wygląda całkiem, całkiem... Mam nadzieję, że to był jednorazowy incydent, na wszelki wypadek już nie dostanie ani kawałka przełyku. :cool1:

Za to kocicy odbija na całego. Nie wiem jak mozna żyć z niewysterylizowaną kotką. Toż to normalnie prostytutka, cały dzień chodzi tyłek wypina... :diabloti:

Posted

[quote name='Flaire']Kardusia, śliczne zdjęcia! Ty i ja jesteśmy z tego samego rocznika... :-) [/quote]
I to jest bardzo dobry rocznik :cool3: :cool2: :loveu: :eviltong:

Posted

[quote name='Ibolya'][B][COLOR=Blue]Flaire[/COLOR][/B][COLOR=Blue] moje siedzą tak długo same co dzień, niestety :oops: :-(
[/COLOR][/quote]
Moje, na szczęście już tylko najwyżej raz w tygodniu (bywało częściej :shake:) :razz: :cool3:. Również są bardzo grzeczne i żadnych niespodzianek nam nie robią :lol: :multi:

Posted

[B]Zach[/B], olbrzymie [SIZE=7]gratulacje
[SIZE=2]Twoje sukcesy mobilizują mnie do pracy z psem (oczywiście nie tak poważnej, jak Twoja). [/SIZE]
[/SIZE]

Posted

[/quote]
[COLOR=Plum][B][SIZE=4]Wlelkie gratulacje dla świeżo upieczonego psiego ratownika[/SIZE][/B][/COLOR]
[IMG]http://img362.imageshack.us/img362/3018/bravo4sl.gif[/IMG] [IMG]http://img362.imageshack.us/img362/3018/bravo4sl.gif[/IMG] [IMG]http://img362.imageshack.us/img362/3018/bravo4sl.gif[/IMG] [IMG]http://img362.imageshack.us/img362/3018/bravo4sl.gif[/IMG]

Posted

zach pewnie oblewa sukces! :evil_lol:

zach, Ludwisiu, bardzo jesteśmy z Was dumni! :-) Mam nadzieję, że wstawicie zdjęcie w oficjalnym umundurowaniu! :lol:

Ibolya, zadziorny, ja na szczęście dotąd nie musiałam zostawiać Lotki na tak długo. 6-8 godzin było max, więc nie wiedziałam, czego oczekiwać, szczególnie że ona od dłuższego czasu jest nie wybiegana. Ale wszystko było super - sucze były grzeczniutkie, że ach! :lol:

Posted

Niech mi tu jeszcze raz Zachraniarka pogardliwie sie wyrazi o mózgu Ludwisia, to:mad::mad::mad:
Toz to chyba najmłodszy pies ratowniczy w Polsce!

Posted

[quote name='Flaire']Ibolya, zadziorny, ja na szczęście dotąd nie musiałam zostawiać Lotki na tak długo. 6-8 godzin było max, więc nie wiedziałam, czego oczekiwać, szczególnie że ona od dłuższego czasu jest nie wybiegana. Ale wszystko było super - sucze były grzeczniutkie, że ach! :lol:[/quote]

Ciekawe czy sąsiedzi podzielają Twoje zdanie ;)
Flaire za próg, a Dziewczyny robią imprezę :loveu:

Posted

[quote name='Flaire']zach pewnie oblewa sukces! :evil_lol: [/quote]
Z tego co wiem, to [B]zach[/B] wraca do domu. Nie popuścimy, jak odpocznie to będzie musiała wszystko dokładnie opowiedzieć :multi:

Posted

Witajcie!

Muszę się Wam pochwalić, że wpadła dzisiaj do mnie [B]Kardusia,[/B] przy okazji swojej wizyty w Gdańsku. :loveu: Oczywiście z założenia miałysmy pogadać i miała mi tylko [B]pokazać [/B]jak powinno wyglądać trymowanie różnych części erdela, a w praktyce nie sposób jej było oderwać od rwania - jak już raz zaczęła skubać, tak nie umiała przestać! :lol: :cool3: (to się nazywa zapał! :multi: )

Szagasty początkowo minę miał nietęgą... :evil_lol:

[IMG]http://img334.imageshack.us/img334/633/przeraonyoc6.jpg[/IMG]

ale nawet jakoś się z życiem i darciem futra pogodził, chociaż nie raz próbował salwować się ucieczką :lol: :loveu: ...

[IMG]http://img188.imageshack.us/img188/8066/1vl0.jpg[/IMG]

Potem Kardusia sprawdzała na ile można szczeniora wyciągnąć - do góry...

[IMG]http://img348.imageshack.us/img348/3762/dugiry9.jpg[/IMG]

i w poziomie... :evil_lol:

[IMG]http://img348.imageshack.us/img348/5896/szyjafk4.jpg[/IMG]

A na koniec pysio mu się już zrobił taki dorosły... :-o :-(

[IMG]http://img356.imageshack.us/img356/1716/pysiogy3.jpg[/IMG]

Ale to dopiero początek! Niedługo skubanko z gdańszczankami :multi: :multi:!

A tak poza tym ... [B]Kardusia[/B] to niesamowity człowiek :loveu: - przyjechała do nas kolejką z Gdańska (my "łaskawie" wyszliśmy pod dworzec), przywiozła prezenty dla mnie i dla szorstka, kilka godzin skubała mi psa, znowu udała się na dworzec w drogę powrotną i jeszcze to ONA MNIE dziękowała!!! :crazyeye: :mad:
Chyba jest mi głupio... :oops: :oops: :oops:

Posted

Znaczy się [B]Kardusia[/B] już przesiąkła klimatem szorstkomanii ;) :D
Już dawno ludzie z innych forów mówili mi, że w ich rasach nie ma takiej atmosfery przyjaźni i pomocy jak u nas. Dumna byłam i jestem, że należę do tak zacnego grona, jakie zebrało się wokół czarno - rudych. A może to posiadanie tak wspaniałych psów determinuje wzajemną życzliwość? Bo my, właściciele mniejszych i większych braci, nie musimy ze sobą rywalizować, możemy się skupić na zgoła innych aspektach kontaktów towarzyskich :multi:

[B]Anisha[/B], [B]Kardusia[/B] zostawiła coś niewyskubanego na Szagastym?
Pięknie Twój szorstek wygląda, choć prawdę mówisz - jakby bardziej dososły pychol mu się zrobił... :loveu:

Posted

[quote name='Ali26762'][B]Anisha[/B], [B]Kardusia[/B] zostawiła coś niewyskubanego na Szagastym?[/quote]
Nie bój, nie bój... :cool3: zostawiła! Serce ją bolało, ale poświęciła się dla naszego trym-party i zostawiła... :lol:

Niech no tylko [B]Zach [/B]wróci ze swoją tarczą, czyli Ludim :loveu: :loveu: i ruszamy do boju! :multi:

Posted

[quote name='borsaf'][B]Anisha, [/B]Shaggy dostaje taką wspaniałą "Kociastą głowę!" [/quote]
Prawdę mówiąc, już tak się zapatrzyłam w "Kociastą głowę", że wręcz wymagam i kategorycznie żądam od mojego psa, żeby ją miał! :razz: :mad: Resztę może mieć jak tam sobie chce, ale na głowę czekam. :lol: :diabloti:

Posted

[B]Anisha[/B], to teraz masz innego Shagusia..:loveu:.......o mało co dorosły.:evil_lol:

Trzeba będzie się kiedy umówić....jak to nazwałaś....trymparty.....i tak se siedniemy i tak se będziemy skubać , piffkować, skubać drinkować.........itd:eviltong:
....Tak samo jak kiedyś zbierały sie na wioskach gospodynie do skubania pierza.......ciekawe jakie piosenki będziemy przyśpiewywać.

Ach, patrzcie, :evil_lol: jakie te skubanie ma tradycje........:eviltong: :evil_lol: ;)

Dobrze mieć taką [B]Kadrusię [/B]koło siebie....:multi: :lol: :loveu:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...