Ali26762 Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 [b]zach[/b] - kto się zgłosił do OB i o której godzinie zaczną się zawody?
niedzwiedzica Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 [B]INA[/B]- to byle do wiosny i twojej wizyty :lol: a niejadkowościa VIgo nie martw się,zman tez psa-at, totalnego niejadka.Zdrowy jak rydz, sierśc mu błyszczy jak po brylantynie, a wybrzydza przy misce okropnie. Sama mu kiedys szynke pod nos podtykałam i kurczaka z ryżem i drań uciekał przed tym :evil_lol: Zreszxta moja Koka taka sama była, tyle,że jej podczas ciązy przeszło a Vigusiowi ten stan nie grozi ;) [B]Aluzja[/B]-bardzo mi przykro, pamietam Vive z mojej pierwszej wystawy z Koką. To juz tyle lat,a jakby wczoraj :-( Niby rozumiem, że to prawa natury,ale żal zostaje. A wspomnienia wciąż bolą... [B]Borsaf[/B]-nic nie przyszło,sprawdziłam outlooka, wyslij jeszcze raz, bo strasznie ciekawa jestem ,co to ??? :crazyeye:
borsaf Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 [B]Niedźwiedzica[/B] W outlooku będą tylko fotki ostatnie Urszulki:lol: Niespodzianka przyjdzie NORMALNA pocztą z normalnym listonoszem:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
Ibolya Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 [quote name='Wind'][B]Ibolya,[/B] [I] Jesli nadal chcesz przyjsc nas poogladac ;-), to trening mamy przesuniety z dzisiaj na jutro. Godzina pozostaje bez zmian 22.00 :smile: W.[/I] [/quote] [quote name='Ibolya'][COLOR=Blue][B]Wind[/B] dzięki za wiadomość. Rzeczywiście się wybierałam. No to do jutra. Pozdro.[/COLOR][/quote] [COLOR=Blue]Bardzo żałuję, ale jednak nie nawiedzę Was dzisiaj na treningu. Kiepsko się czuję, zjadłam kanapkę z jajkiem i majonezem zakupioną w bufecie w pracy. Jak matołek. W czwartek też niestety nie dam rady, w piatek po pracy wyjeżdżamy na wystawę do Bydgoszczy, więc w czwartek wieczorem będziemy się szykować, ale w następny poniedziałek postaram się być, bardzo jestem Was ciekawa. Pozdro. [/COLOR]
Ali26762 Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 Witaj w klubie, [b]Ibolya[/b]... Mnie dzisiaj nerwy zżarły :shake:
zachraniarka Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 [quote name='Ali26762'][b]zach[/b] - kto się zgłosił do OB i o której godzinie zaczną się zawody?[/QUOTE] A różniaste psiaki, chyba najwięcej póki co belgów ? ale są też inne psiaki.. Pierwszy pies rusza o 8:15
Ibolya Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 [quote name='Ali26762']Witaj w klubie, [B]Ibolya[/B]... Mnie dzisiaj nerwy zżarły :shake:[/quote] [COLOR=Blue]No nie wiem. Coś dziwnego się działo (teraz jest odrobinę lepiej). Po ok. 1 godz. od skonsumowania tej kanapki (a tak mi smakowała!) zaczęło mi się okropnie kręcić w głowie i poty na mnie wyszły. Poza tym nic mi nie było, tylko odrobinę mnie mdliło. Jak wróciłam do domu to chciałam się trochę połozyć, ale nie dało się, czułam się jak na karuzeli, jak po :drinka: Jeszcze nigdy tak nie miałam. [/COLOR]
Flaire Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 [quote name='Ibolya'][COLOR=blue]Po ok. 1 godz. od skonsumowania tej kanapki (a tak mi smakowała!) zaczęło mi się okropnie kręcić w głowie i poty na mnie wyszły. [/COLOR][/quote]To z punktu widzenia medycyn, raczej mało prawdopodobne, żeby powodem była kanapka - troszkę zbyt szybka reakcja. ;-)
Ali26762 Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 Dlaczego? Ja mam jeszcze szybsze reakcje po kapuście kiszonej ;) :evil_lol: Ale też nie zawsze i nie wiem od czego to zależy :mad:
Ali26762 Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 [quote name='zachraniarka']A różniaste psiaki, chyba najwięcej póki co belgów ? ale są też inne psiaki.. Pierwszy pies rusza o 8:15[/quote] O Chryste Panie - zaś bladym świtem ??? :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:
zachraniarka Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 Och Ali kiedy Ty się w końcu nauczysz, że to najlepsza pora na OB.. zwłaszcza w weekend :evil_lol: :evil_lol:
Flaire Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 [quote name='Ali26762']Dlaczego? Ja mam jeszcze szybsze reakcje po kapuście kiszonej ;) :evil_lol: Ale też nie zawsze i nie wiem od czego to zależy :mad:[/quote]Zrozumiałam, że z tą kanapką sugerowałaś zatrucie pokarmowe, a to z reguły trwa dłużej, zanim się "wykluje" (od kilku godzin do kilku dni nawet - sprawdź np. tutaj: [URL="http://www.ivillage.co.uk/travel/essentials/health/articles/0,,563211_646149,00.html"]http://www.ivillage.co.uk/travel/essentials/health/articles/0,,563211_646149,00.html[/URL] ).
Ali26762 Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 [quote name='borsaf'][B]Ali[/B] nie, to jest w środku nocy:angryy:[/quote] Jak dla mnie to wręcz początek nocy niejednokrotnie :razz:
Ali26762 Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 [quote name='Flaire']Zrozumiałam, że z tą kanapką sugerowałaś zatrucie pokarmowe, a to z reguły trwa dłużej, zanim się "wykluje" (od kilku godzin do kilku dni nawet - sprawdź np. tutaj: [URL="http://www.ivillage.co.uk/travel/essentials/health/articles/0,,563211_646149,00.html"]http://www.ivillage.co.uk/travel/essentials/health/articles/0,,563211_646149,00.html[/URL] ).[/quote] Ja nie sugerowałam kanapki, tylko kapustę kiszoną :D
Flaire Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 [quote name='Ali26762']Ja nie sugerowałam kanapki, tylko kapustę kiszoną :D[/quote]Sorry, ale komentowałaś moją odpowiedź, która dotyczyła kanapki. Ty jesteś - jak kiedyś pisałaś - wrzodowiec, więc Twoja reakcja na kapustę kiszoną z zatruciem pokarmowym raczej nie ma nic wspólnego, szczególnie jeśli jest natychmiastowa. Osoby z wrzodami mogą mieć takie natychmiastowe reakcje oczywiście - szczególnie gdy akurat mają aktywne wrzody. Jak chcesz empirycznie sprawdzić różnicę między tymi rodzajami reakcji, to do otwartej ranki przyłóż sobie najpierw zepsute jajko z majonezem, a potem, po umyciu ranki, polej ją sobie kwasem z kapusty i porównaj reakcję. ;-)
Ali26762 Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 O matko! Chyba się nie zdecyduję na taki eksperyment :D
zadziorny Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 Ależ dlaczego :hmmmm: :niewiem:. [B]Flaire[/B] tak przekonująco Cię namawia :evil_lol: :roll: ;)
niedzwiedzica Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 Ali-najlepiej przyłóz sobie te mocno ukwasznoną kapuste na rankę tak o 7.oo rano. będziesz rozbudzona na 1000%, pomimo bandyckiej godziny do wstawania :evil_lol: ;) ( ja tez sowa jestem,ale codziennie do pracy na 8 z minutami ganiam :placz: -za to w sobote do 11 potrafię garować :diabloti: )
Jonquil Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 No z tym zatruciem to ja bym się tak całkowicie nie zgodziła z Flaire. To wszystko zależy, jaki czynnik spowodował zatrucie. Mnie kiedyś rozłożyło w godzinę po zjedzeniu nowalijek (musiały być nieźle sypane). Czyli zwykła trucizna dostała się do krwi. A jak wiemy są trucizny, które działają natychmiast :diabloti: Zgadzam się, że zwykły roztrój następuje znacznie później, ale jeśli ten majonezik bardzo długo leżał poza lodówką ... to już nie był zwykły majonezik .. a jajeczko ... mogło już zawierać trochę siarkowodoru i reakcja organizmu też byłaby natychmiastowa. Jedno mnie dziwi .... zapach musiałby być odrażający :crazyeye:
Flaire Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 [quote name='Jonquil']No z tym zatruciem to ja bym się tak całkowicie nie zgodziła z Flaire. To wszystko zależy, jaki czynnik spowodował zatrucie. Mnie kiedyś rozłożyło w godzinę po zjedzeniu nowalijek (musiały być nieźle sypane). Czyli zwykła trucizna dostała się do krwi.[/quote]Sorry, ja przez zatrucie pokarmowe (może niepoprawnie) miałam na myśli zatrucie poprzez bakterie, które przebywały w pokarmie - a nie jakąś trucizną. I masz rację, że jak dużo czasu minie, zanim nastąpią skutki takiego zatrucia zależy od tego, jakie to były bakterie - dlatego podałam link do strony, która podawała rozmaite czasy według rodzaju bakterii. Najszybciej objawiają się zatrucia bakteriami na przykład typu strep, gdzie główną przyczyną zatrucia jest toksyna wydzielona przez te bakterie już w pokarmie jeszcze przed spożyciem, a najwolniej - na przykład typu salmonella, których działanie na organizm zaczyna się dopiero po ich spożyciu. Ale nawet te działające najszybciej raczej nie wywołałby objawów już w przeciągu godziny (patrz, na przykład, podana przeze mnie stronka), szczególnie że w kanapce nie ma zazwyczaj na tyle dużo majonezu (bo to majonez, raczej niż gotowane jajko, jest lepszą pożywką dla tych bakterii - zepsute jajko raczej daje o sobie znać w sposób, który zapobiegnie jego zjedzeniu ;-) ).
Flaire Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 A pisałam o tym ogólnie dlatego, że często błędnie winimy za objawy żołądkowe to, co zjedliśmy tuż przed ich wystąpieniem, podczas gdy prawdziwym powodem może być cos, co zjedliśmy nawet kilka dni wcześniej - a o tym raczej mało kto myśli.
Wind Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 [B]Ibolya,[/B] Pomijajac te straszne roztrzasania nad Twoja kanapka i iloscia majonezu :evil_lol: , przykro mi ze nie udalo Ci sie wczoraj dotrzec :( Mam nadzieje, ze czujesz sie juz znacznie lepiej i ze do nas dotrzesz w innym terminie :-) A wczoraj bylo na co popatrzec! Wszyscy zdawali sie byc w szczytowej formie, zarowno predkosci jak i sily pokrzykiwan :lol: W.
Flaire Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 [quote name='Wind']Wszyscy zdawali sie byc w szczytowej formie, zarowno predkosci jak i sily pokrzykiwan :lol:[/quote]Widocznie pogoda tak na nich wpływała! ;-)
Wind Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 Aaaaa i jeszcze musze kogos wychwalic, bo pewnie [B]Dorotka[/B] w swej skromnosci o tym nie wspomni ;) [B]Atos[/B] brany jest baaaardzo powaznie pod uwage jako czlonek Fortowego teamu na Zawody flyball w Katowicach :-) Rzeczywiscie biega super, szybko i z pasja wydlubuje pilki. Od przyszlego treningu zaczyna juz trenowac na normalnej maszynie a nie na naszej cwiczebnej atrapie :-) A jak Atos przeciaga sie pileczka :loveu: MARZENIE! :cool3: [SIZE="1"](BTW tylko czemu mnie dzisiaj bola nadgarstki? :evil_lol: )[/SIZE] W.
Recommended Posts