INA Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 musicie zmniejszyć fotki na kompie - max 500 - 500 i wtedy przepuszczacie przez np żabę - czyli ten program który podała Gosia - wchodzicie w ----przeglądaj--------szukacie swojej foty tej pomniejszonej i hop- po nacisnieciu host- żaba już ma już ma fote w swoich szponach teraz tylko kopiujecie adres - pierwszy pod zdjęciem i wklejacie tam gdzie chcecie wkleić- - np w tym topicu;)
asher Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 No dobra, zlituję się nad wami niemotami zdjęciowymi :evil_lol: [quote name='asher'] Prościutko się to robi :wink: Korzystam z tego darmowgo serwera: [URL="http://www.imageshack.us/"]http://www.imageshack.us/[/URL] Klikam "Przeglądaj", wybieram zdjęcie, które chcę załadowac na serwer i klikam "Host it" Jak już się strona przeładuje, to pojawia sie kilka opcji. Jeśli zdjęcie jest regulaminowych rozmiarów[COLOR=cyan]*[/COLOR], to kopiuję to, co znajduje sie w okienku "Hotlink for forums (1)". Jeśli zdjęcie jest za duże, to kopiuję[COLOR=blue]**[/COLOR] to, co znajduje się w okienku Thumbnail for forums (1). A potem wklejam w post. I gotowe :fadein: [SIZE=2][COLOR=cyan]*[/COLOR]Jeśli nie wiesz, jakie zdjęcie ma rozmiar, to zerknij na jego podgląd na tej stronie, pod zdjęciem wyświetlają się cyferki i to jest własnie jego rozmiar.[/SIZE] [SIZE=2]Na forum można wklejać fotki nie większe, niż 500x500 pikseli [COLOR=blue]**[/COLOR]Nie przepisuje ręcznie, bo wtedy łatwo o literówkę - tak sie stało w twoim przypadku :wink: tylko kopiuję - podświetlam myszką i wciskam jednocześnie dwa klawisze: ctrl + c. Wkleja się wciskając jednocześnie ctrl + v[/SIZE] Powodzenia :wink: ----- Obecnie imageshack ma opcję zmiany rozmiaru zdjęcia - trzeba zaznaczyć opcję "resize image" pod okienkiem wyboru zdjęcia do wklejenia, a następnie wybrać rozmiar, który nam pasuje - ja proponuję 320x240, bo niestety większe już sa za duże. [/quote] [B]Nikit1[/B], chodzi o Scanomune? :cool3: Masz jeszcze jakieś zagadki? :evil_lol:
rapidka Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 asher dzięki drukne sobie intrukcje i popołudniu się pobawię:cool1:
coztego Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 [quote name='asher'] [B]Nikit1[/B], chodzi o Scanomune? :cool3: Masz jeszcze jakieś zagadki? :evil_lol:[/QUOTE] [B]asher[/B], gdyby nie Ty... :evil_lol: [B]INA[/B], a moze by tak wziąć wymazik z tego vigusiowego gardziołka i przebadać... [quote name='Mokka']On zawsze chodzi w kagańcu (...) cham jest i tyle[/QUOTE] Kreska też tak skończy, zakuję mordę w kaganiec i przestanie być postrachem dla miłych piesków :mad: Ta wariatka się nie potrafi normalnie bawić, zaraz szczeka, warczy, podgryza... Jak trafi na podobnego wariata to zabawa jest super, a jak trafi na wystraszoną sierotę, to koniec świata... :shake: [B]Flaire[/B], co mam zrobić z Kreską, żeby nie ciągnęła na początku spaceru?
Flaire Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 [quote name='coztego'][B]Flaire[/B], co mam zrobić z Kreską, żeby nie ciągnęła na początku spaceru?[/quote]coztego, zacznij ją oszukiwać tak, żeby nigdy nie wiedziała, czy idzie na spacer, czy nie. Ja nie znam dokładnie Waszych warunków i nie wiem, czy ona ciągnie już od razu od drzwi czy od jakiegoś określonego miejsca, więc dla przykładu zakładam, że od drzwi. A więc, przygotuj siebie i ją na spacer, idziecie, wychodzicie za drzwi, po czym natychmiast zawracacie, rozbieracie się i zostajecie w domu. Powtarzać jak najczęściej. Powolutku, w miarę jak coraz mniej ciągnie, iść coraz dalej przed zawróceniem. Oczywiście czasem będziecie musiały równiez iść na prawdziwy spacer, więc bardzo uważaj, żeby ona nie mogła z Twojego zachowania zgadnąć, czy to jest ten raz, czy nie... Psy są bardzo z tym cwane. Niestety to łatwiej ćwiczyć w lecie niż teraz - przynajmniej mnie samo przygotowanie do wyjścia zajmuje minimum 5 minut... :roll:
coztego Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 [quote name='Flaire'] Niestety to łatwiej ćwiczyć w lecie niż teraz - przynajmniej mnie samo przygotowanie do wyjścia zajmuje minimum 5 minut... :roll:[/QUOTE] Szybka jesteś, mnie schodzi ok. 15 minut :diabloti: Spróbujemy poćwiczyć jak się nieco ociepli. :cool1: Ona ciągnie jak tylko wyjdziemy z klatki schodowej, potem przez jakieś 50-100 metrów jest parowozem, jak już widzi, że idziemy na spacer to się uspokaja. Natomiast, kiedy idziemy w stronę boiska, po którym biega- to się nie uspokaja, aż dojdziemy na boisko :mad:
Flaire Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 [quote name='coztego']Ona ciągnie jak tylko wyjdziemy z klatki schodowej, potem przez jakieś 50-100 metrów jest parowozem, jak już widzi, że idziemy na spacer to się uspokaja. Natomiast, kiedy idziemy w stronę boiska, po którym biega- to się nie uspokaja, aż dojdziemy na boisko :mad:[/quote]Czyli ciąg dalszy powinien być oczywisty - jak już na początku nie będzie ciągnęła, a w kierunku boiska - tak, to wtedy udawać, że idziecie w kierunku boiska i zawracać czy też skręcać gdzie indziej, na tej samej zasadzie, co na początku, czyli zaczynać wracając natychmiast, a w miarę jak nie ciągnie - coraz później. Jak już się nauczy nie ciągnąć, to ja proponuję nadal ją raz na jakiś czas tak "oszukiwać" - czyli, gdy zamierzasz iść na spacer, zacząć iść w kierunku boiska, a potem nagle "zmienić zdanie". :razz: :evil_lol:
nikit1 Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 [quote name='asher']No dobra, zlituję się nad wami niemotami zdjęciowymi :evil_lol: [B]Nikit1[/B], chodzi o Scanomune? :cool3: Masz jeszcze jakieś zagadki? :evil_lol:[/quote] Jeny [B]Asher!!! [/B]jesteś moją zagubioną pamięcią :evil_lol:
nikit1 Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 [quote name='Flaire']Czyli ciąg dalszy powinien być oczywisty - jak już na początku nie będzie ciągnęła, a w kierunku boiska - tak, to wtedy udawać, że idziecie w kierunku boiska i zawracać czy też skręcać gdzie indziej, na tej samej zasadzie, co na początku, czyli zaczynać wracając natychmiast, a w miarę jak nie ciągnie - coraz później. Jak już się nauczy nie ciągnąć, to ja proponuję nadal ją raz na jakiś czas tak "oszukiwać" - czyli, gdy zamierzasz iść na spacer, zacząć iść w kierunku boiska, a potem nagle "zmienić zdanie". :razz: :evil_lol:[/quote] A co zrobić jak się mieszka na końcu ślepej uliczki :evil_lol:
nikit1 Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 Uwaga - próba nr. 1 [URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img86.imageshack.us/img86/184/borys6zu.jpg[/IMG][/URL] lecę bo chcę...
Flaire Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 [quote name='nikit1']A co zrobić jak się mieszka na końcu ślepej uliczki :evil_lol:[/quote]nikit1, nie rozumiem problemu. Wtedy masz działanie uproszczone i postępujesz tak, jak napisałam w pierwszej odpowiedzi do coztego, gdy opisywałam jak sprawić, żeby pies nie ciągnął na początku spaceru. Ale to zakładało psa, który już umie chodzić na luźnej smyczy i ciągnie tylko w konkretnych sytuacjach. Natomiast z tego co piszesz, to Borys nie nauczył się jeszcze chodzić na luźnej smyczy - ale może źle Cię zrozumiałam. :niewiem:
zadziorny Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 [FONT=Verdana][B]Rapidka[/B] i [B]nikit1[/B], wprawdzie [B]asher[/B] "w temacie" wstawiania zdjęć na forum złożyła już obszerne zeznania :lol: ;), ale ja mimo to dodam, że [/FONT][FONT=Verdana]wszystko o [/FONT][FONT=Verdana]wstawianiu zdjęć na forum znajdziecie [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=6259"][COLOR=deepskyblue]tutaj[/COLOR][/URL], a wszystko o korzystaniu z serwera [/FONT][FONT=Verdana] ImageShack® [URL="http://pageperso.aol.fr/Ewelinea/images/Dogo/schema.gif"][COLOR=deepskyblue]tutaj[/COLOR][/URL] [URL="http://pageperso.aol.fr/Ewelinea/images/Dogo/schema.gif"][COLOR=deepskyblue][U] :roll:[/U][/COLOR][/URL] [U][URL="http://pageperso.aol.fr/Ewelinea/images/Dogo/schema.gif"][COLOR=deepskyblue][U];)[/U][/COLOR][/URL][/U][/FONT]
nikit1 Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 [quote name='Flaire']nikit1, nie rozumiem problemu. Wtedy masz działanie uproszczone i postępujesz tak, jak napisałam w pierwszej odpowiedzi do coztego, gdy opisywałam jak sprawić, żeby pies nie ciągnął na początku spaceru. Ale to zakładało psa, który już umie chodzić na luźnej smyczy i ciągnie tylko w konkretnych sytuacjach. Natomiast z tego co piszesz, to Borys nie nauczył się jeszcze chodzić na luźnej smyczy - ale może źle Cię zrozumiałam. :niewiem:[/quote] Borys nie umie chodzić na luźnej smyczy to prawda...
rapidka Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 no to teraz ja próbuje: [img]http://img93.imageshack.us/img93/4074/dsc002399ja.jpg[/img]
rapidka Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 udało się:multi: :multi: dzięki wielkie za pomoc i wyrozumiałość dla moich ułomności:oops:
borsaf Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 [B]Nikit[/B] Próba nr 1 UDANA, czekamy na więcej fotek. [B]Rapidka[/B] Teraz na Ciebie kolej. Juz nogami przebieram, żeby Astre zobaczyć. Jak nie masz programu do zmniejszania fotek, to daj je tak, jak pisala Asher, trzeba zaznaczyć ptaszkiem ta opcję ze zmniejszaniem. Byłoby faktycznie o wiele prościej, gdyby na dogo mozna wklejać foty te nieznacznie większe jak robi żaba, chyba 640, ale ja sie nie znam od czego i kogo to 500 zalezy więc trzymam się regulaminu. Dogo mialo iść na inny serwer, cosik przebąkiwano przed świetami. Chodzi dogo nieraz jak żółw, często serwer is busy, połyka posty, bo w chwili wysłania własnie is busy, a potem nie mozna ich znależć. Przydałoby się coś zmienić. Wracając do tematu zima i mrozy, dzisiaj kupiłam młodemu na poduszki maść z arniki. Konsystencja taka sama jak wazeliny, a do tego wyciąg z zielska, które leczy wszelkie rany i stłuczenia. Cena 3,70 i jest tego wiecej niz wazeliny.
coztego Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 [quote name='borsaf']Wracając do tematu zima i mrozy, dzisiaj kupiłam młodemu na poduszki maść z arniki. Konsystencja taka sama jak wazeliny, a do tego wyciąg z zielska, które leczy wszelkie rany i stłuczenia. Cena 3,70 i jest tego wiecej niz wazeliny.[/QUOTE] :hmmmm: co raz to się człowiek dowiaduje czegoś nowego :) ja smaruję ostatnio maścią tranową i rzeczywiście poduszeczki ma Kreśka jak pupcia niemowlaczka ;)
borsaf Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 [B]Rapidka[/B] Pisałysmy posty jednocześnie. Astra ma piekną, długa głowę, podoba mi sie jej glowa. Dawaj więcej fotek. Ja mam foty w programie Infranview i klikam na image, na resise/Resample, tam zmniejszam dłuższy bok foty do 500, krótszy sie sam dostosowuje, wychodze z tego, klikam na file i daje ta fote na pulpit, wtedy w żabie mi sie łatwiej szuka. Tak mnie Niedzwiedzica uczyła, a ja ,jak mój Regon, chodze utartymi ścieżkami. Napisałam cos na tej "szybkiej odpowiedzi" i po 15 min nadal nic nie było. Po napisaniu, ukazał sie podpis, że szybka odpowiedź uruchomiona, chwile czekać. Czekałam dłuuugą chwilę i mi sie znudzilo, przeszłam na inny topik to mi szybka wcięło. Na Erdelkowie tez tak było, że ta szybka to wchodziła wolniej, niz normalna. Tylko po co jest ta opcja?:roll:
coztego Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 [quote name='borsaf'] Tylko po co jest ta opcja?:roll:[/QUOTE] Oj, bo Ty zawsze musisz wszystko wiedzieć? :mad: Ta opcja jest po to, żeby nie działać i wkurzać dogomaniaków :evil_lol: Ja z niej najpierw nie korzystałam, potem uznałam, że jest super i zaczęłam korzystać, to zaraz przestała działać i już się nią nie zajmuję ;)
borsaf Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 [quote name='coztego'] Ta opcja jest po to, żeby nie działać i wkurzać dogomaniaków :evil_lol: [B]Coztego[/B], no, teraz, to juz jasne :evil_lol: Cytowanie mi jeszcze nie wychodzi, ale jak ciężarna sie obudzi z drzemki to mam obiecana naukę.
Jonquil Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 Ponieważ czytam Was z dwóch dni naraz, to cofnę się do rozmowy o flexi i linkach. Ponieważ o flexi powiedziano już dużo, więc trochę o lince: KATASTROFA! :cool3: Mnie szkoleniowiec uczył, że linkę trzyma się za koniec, a reszta ma się ciągnąć po ziemi. Ja na ogół z lenistwa puszczałam ją całowicie. Fakt, że nie stosowałam linki do chodzenia na spacery a raczej chwilowo do nauki komendy "do mnie". I tak pies sobie biegał po polu z 10 metrową wlokącą się linką za nim. A jak potrzebowałam go odwołać (oczywiście morda w ogóle nie zwracała na mnie uwagi) to biegłam do linki i przyciągałam ją do siebie. Nawet sobie nie wyobrażacie, jak przy tej metodzie często można leżeć na ziemi. Raz stałam na asfalcie, pies obieg mnie dookoła i zobaczył zająca. Pognała jak strzała, a ja tylko poczułam linkę zaplątaną wokół nóg i jak długa leżałam na ulicy. Od tej pory nie używam linki. ps. suka w końcu nauczyła się przychodzić na komendę, ale w dziwny sposób i nie polecam go nikomu. Raz jak nie przyszła skończyło się to szyciem łapy i papraniem się z zerwanymi szwami przez kilka tygodni. Ciągła zmiana opatrunków i odlepiania gazy od krwawiącej ciągle rany. Jakoś (nie pytajcie się mnie jak) zakodowała sobie to w głowie i od tamtej pory jest grzeczniusia nawet jak jesteśmy w lesie. Przychodzi na każde zawołanie (ok, nie jest to typowa komenda "do mnie" bo nie siada przede mną, ale podchodzi na tyle blisko, żeby móc zapiąć smycz)
rapidka Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 borsaf bardzo prosze: [img]http://img43.imageshack.us/img43/9848/dsc002231ug.jpg[/img] [img]http://img43.imageshack.us/img43/4278/dsc002318ir.jpg[/img] [img]http://img41.imageshack.us/img41/4349/dsc000565zm.jpg[/img] [img]http://img41.imageshack.us/img41/9819/dsc002389hi.jpg[/img] a tak prezentuje się z tylca [img]http://img204.imageshack.us/img204/9501/obraz0316bc.jpg[/img] no najchętniej to wkleiłabym teraz wszystkie jakie mam no ale nie będę przeginać:razz:
Gosia_i_Luka Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 Rapidka - wklejaj, wklejaj! A jak nie tu, to na Galerii III grupy! Ja mogę erdelki oglądać bez przerwy! :loveu: Astra jest super! :loveu:
rapidka Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 Gosia oki to jak kiedys przysiąde to więcej wrzuce:cool3: nikit1 super zdjęcie rozumiem,że Borys coś łapał bo na podziwianie chmurek to mi nie wygląda:razz:
INA Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 [B]rapidka [/B]- na tych fotach Twoja Astra ma - łep wipisz wymaluj jak mój Vigo:crazyeye:
Recommended Posts