Flaire Posted July 26, 2004 Posted July 26, 2004 A ja bardzo, bardzo tęsknię za moimi szczeniakami. Jak wracamy z Misią ze spaceru, to pierwsza myśl jest, czy udało im się wyleźć z kojca i czy rozrabiają po całym mieszkaniu... Ansel chodzi z Panią do pracy i zżył się już ze swoim stadem AT, a szczególnie ładnie bawi się z sześciomiesięczną sunią. Kilka dni temu, świetnie bawił się również z Nowofundlandem - to chyba wyssał z mlekiem matki, bo najlepszą przyjaciółką Misi w latach szczenięcych była właśnie Nowofundlandka :) . Ansel jest wesoły i odważny; jego Pani jest też zachwycona jego eksterierem, szczególnie w ruchu: powiedziała mi, że rzadko widuje się tak pięknie poruszającego się szczeniaka. Api niestety nabawiła się zapalenia uszka i nie miała jeszcze drugiej szczepionki. Mam nadzieję, że uda się ją zaszczepić jeszcze dzisiaj... Na początku terroryzowała trochę swoich Państwa, np. wstawaniem o 4 rano, ale chyba już jest lepiej... a może po prostu weekend pozwolił im odespać troszkę w ciągu dnia :wink: . Api uwielbia ganiać za piłeczką, gryźć - jest zachęcana, żeby to gryzienie ograniczyć do gryzaków - a z naprowadzeniem umie już "siad" i "waruj". A może jej Państwo cosik skrobną?
BEBE Posted July 26, 2004 Posted July 26, 2004 Bardzo wszystkim dziekujemy za slowa otuchy ,a Flaire za fachowe porady.Wyglada ze juz wszystko ok.Humorek wrocil ,energia Demcia rozpiera na spacerkach wariuje z suczkami tak ze park robi sie za maly. Mysle ,ze ta jego przygoda moze miec tez pozytywne skutki.Moj "krol parku' moze dostrzeze ze sa tez inni pretendenci to tego tytulu i to troche' mocniejsi w szczece'. INA:bardzo dziekuje za zainteresowanie sprawami mojego psiaka.Jako nowy uczestnik poczytalam erdelowe historie troche " w tyl" i natrawilam na historiie twojego Misia.Splakalam sie nieprawdopodobnie.Podziwiam Ciebie i twojego psa za wasza postawe wobec tej okrutnej choroby.Misio nie mogl trafic na lepszego wlasciciela w tych trudnych miesiacach. W ktoryms z postow piszesz chyba ze nowy erdel pojawi sie u Ciebie jesienia.Prawdziwy z niego szczesciarz.Wiem ze Misio zajmuje stale miejsce w twoim sercu ale uwazam ze nowy erdel to bardzo dobry pomysl.Ja po odejsciu mojego porzedniego psiaka uwazalam ze nikt go nie zastapi.Przez trzy lata bylam glucha na prosby rodziny i perswazje przyjaciol.W koncu sie zdecydowalam i jestem naprawde szczesliwa. Trzymaj sie i, powodzenia. za
INA Posted July 26, 2004 Posted July 26, 2004 BEBE - DZEKI JESZE RAZ. Widzsz Twój Demcio jest typowym przykładem Aired. - twardziela. Za to m.i. kocham Aired. to twarde sztuki nie poddaja się - NIGDY- :lol: i do końca. :( BEBE - PAMIĘTAJ O FOTOSKACH- wszyscy czekamy. Flaire- niestety tak jest kolej rzeczy, dzieci kiedyś odchodzą z gniazda rodzinnego i wyruszaja w wielki albo mniejszy świat :P Masz dobrze, że Apunia będzie niedaleko :P A możeby tak jeszcze raz zostać BABCIĄ :lol: 8) :smilecol:
KIRI Posted July 26, 2004 Posted July 26, 2004 Flaire - zdobyłam dla Ciebie :D uczestników na wystawie w Gdyni. Niestety nie wiem kto wygrał :( PSY Otwarta ARAMIS Irenkaz SUKI Pośrednia BARCELONA Skandal MS.JAKSA Sfora znad Jeziora Otwarta BIANKA Rudy Przyjaciel FANNY GIRL Prima QUINTA Bricassart Użytkowa VIRGINIA Kocia Łapka
aga_ostaszewska Posted July 26, 2004 Posted July 26, 2004 Flaire: Napisz choc slowko, czy jutro bez zmian o 12.00! Czika po sesji u Wind troszke padla, wiec moze jutro bedzie mniej szalala przy trymowaniu :D
Flaire Posted July 26, 2004 Posted July 26, 2004 O 12 jest ok, ale może by się tak spotkać trochę wcześniej na Polach Mokotowskich, coby dziewczyny wybiegać i zmęczyć?
aga_ostaszewska Posted July 26, 2004 Posted July 26, 2004 Flaire: Jak zawsze masz dobre pomysly :D Swietny pomysl! To moze w takim razie o 11.00 na Polach... tylko nie wiem gdzie. Nie do konca orientuje sie co tam sie znajduje. Wiem tylko gdzie jest metro Pole Mokotowskie, ale moze jak wskazesz miejsce to jakos trafie...
KIRI Posted July 26, 2004 Posted July 26, 2004 Flaire dzięki jednemu z naszych kolegów z dogo są fotki z wystawy i oto airedale wygłaskane przeze mnie :D tutaj , tutaj i o tych pięknych puszystych łapkach pisałam. :D Może poznajesz???konkurencje :wink: :lol:
Flaire Posted July 26, 2004 Posted July 26, 2004 aga_, to może o 11 przy wyjściu z metra tym wyjściem najbliżej Pól Mokotowskich, przy ulicy Batorego, pod Zieloną Gęsią? KIRI, nie znam tego piesia, zresztą tylko jedną sunię z tych AT wymienionych w katalogu w ogóle widziałam na oczy. No i o większości hodowli też nie słyszałąm. Ale oni o mnie też nie, więc jest remis :wink: .
aga_ostaszewska Posted July 26, 2004 Posted July 26, 2004 Flaire: Oka, zgoda, wiem gdzie to jest! Ale potwierdzmy jutrzejszy wypad na Pola Mokotowskie jutro, bo zapowiadaj niemilosierne ulewy... :(
Flaire Posted July 26, 2004 Posted July 26, 2004 Przeglądałam sobie "stare" zdjęcia i znalazłam jeszcze takie słodkie:
INA Posted July 27, 2004 Posted July 27, 2004 Z tej listy na wystawie w Gdyni: Quinta Bricassart to z Misowej hodowli ....
Flaire Posted July 27, 2004 Posted July 27, 2004 Z tej listy na wystawie w Gdyni: Quinta Bricassart to z Misowejhodowli .... No to to wiem :wink: . (Twojego Misia hodowli znaczy się - nie mojej Misi :wink: ).
INA Posted July 27, 2004 Posted July 27, 2004 Słodkie maleństwo juz pewnie trochę większe :wink: Które to? KIRI kiedy bedzie wystawa w Sopocie?
INA Posted July 27, 2004 Posted July 27, 2004 Chciałam napisać Xendusio- Misowej ale za szybko poszło ... Własnie myślałam, żeby poprawić jednak-- Flaire jak zwykle byłaś szybsza. :D
aga_ostaszewska Posted July 27, 2004 Posted July 27, 2004 Flaire: Mysle, ze ta 11 bedzie aktualna... Poki co nie pada! A nawet jesli troszke pokropi, to sie chyba nie rozpuscimy...
Flaire Posted July 27, 2004 Posted July 27, 2004 Na Mokotowie pada, ale może przez następną godzinkę przestanie...
aga_ostaszewska Posted July 27, 2004 Posted July 27, 2004 Flaire: No to bedziemy w kontakcie. Dryndne po 10, to ustalimy co robimy :roll:
Flaire Posted July 27, 2004 Posted July 27, 2004 No i zobaczcie, co dostałam od Api: Api: - lubi leżeć pod łóżkiem albo chłodzić się tuż przy lodówce - coraz chętniej wskakuje do klatki, bo ta kojarzy jej się z "żarciem" - no i miała wczoraj wreszcie szczepienie, które zniosła dzielnie (w zasadzie to nawet go nie zauważyla) - to jest zdjęcie po powrocie od weta - widać na nim, że zaczynają się jej podnosić uszy (niezła z niej cwaniara bo od razu po wyjściu z mieszkania poznała że będziemy jechać do weta, nieco się bała, ale wyluzowała się po zastrzyku a już w ogóle to po smakołkach i w drodze powrotnej) - chętnie ćwiczy, super przybiega jak się ją tylko zawoła - czesem biegnie dynamicznie i radośnie jak osiołek ze Shreka bardzo machając uszami - powoli zanika u niej bialutki krawacik - no i nie może doczekać się wychodzenia na powietrze /już w najbliższy weekend !!!/
KIRI Posted July 27, 2004 Posted July 27, 2004 KIRI kiedy bedzie wystawa w Sopocie? cze :D wystawa będzie odbywała się 14-15.08 :D Wiecie co - szczeniaki są super, ale aire i welshe uwielbiam jak są duże. Mają taki orginalny wygląd i są piękne!!!!!
aga_ostaszewska Posted July 27, 2004 Posted July 27, 2004 Co tu duzo pisac... wszystkie zdjecia Api sa sliczne. Malenstwo rosnie jak na drozdzach! Api: Odzwywaj sie nie tylko przez Flaire! No i ... zapraszamy w sobote na trening! Obecnosc obowiazkowa! Czika Z Misia bawi sie cudnie, ciekawe jak zabawa potoczy sie z Api... :hmmmm:
Flaire Posted July 27, 2004 Posted July 27, 2004 Hejki, a dziś wieczorkiem zadzwoniła do mnie Pani Ansela i powiedziała, że Ansel jest super, że porusza się przepięknie, że jest samodzielny i odważny, że ogon trzyma do góry i zaczyna tego i owego członka stada próbować ustawiać. Co w wieku 8 tygodni jest dosyć zabawne... Ja mogę tylko powiedzieć, że w naszym stadzie w Warszawie, Anselek był na samym spodzie hierarchii (no chyba że Misia była niżej... :lol: :lol: :lol: )i wcale mu to nie przeszkadzało... :lol:
bogula Posted July 28, 2004 Posted July 28, 2004 Och, Flaire!......i wszystko się dobrze toczy! Szczeniaki bombowe! :D Łapka dla Misi :D
INA Posted July 28, 2004 Posted July 28, 2004 Api pięknie się prezentuje, wydrukawałam sobie jej zdjęcie . Na jednym z nich wygląda jak Xawerek który najpierw był u mnie w domu. Dzięki Kiri - czyli jak wystawa jest 14-15.o8 to może walnę sie do Sopotu akurat będzie środek mojego urlopu. :D :D Witaj bogula myślałam że już wyjechałaś.
BEBE Posted July 28, 2004 Posted July 28, 2004 Przed wyjazdem na wakacje bardzo chcialabym wam przeslac pare zdjec mojego Demcia ale nie wiem jak to zrobic.Probuje na wszystkie sposoby ale nic z tego.Moze ktos ma chwile czasu i mi wyjasni jak to zrobic. Czy uda sie wyslac normalnie podlaczajac aparat/aktualne mam na karcie/?Czesc
Recommended Posts