Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

[quote name='czapla']Tak, kerry sie strzyze, ale czy jest czego zazdroscic hmm to nie wiem.[/quote]czapla, jeśli można dwa psy załatwić w jeden dzień, to zdecydowanie jest czego zazdrościć. :wink:

Może powinnam Misię przywieźć dla porówniania. :D

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Jonquil']No CTR nic nie pobije. [/quote]Eee tam. Byłam obecna przy przygotowaniu CTR na wystawę. To raptem kilka godzin roboty. Jedyny problem, to że toto schnie długo.

Posted

Ja tam nie wiem, z tego co wiem, CTR tnie się około 6 godzin. Ale mimo to jeden plus ciecia nad trymowaniem (na pewno bardzo ważny) - nie trzeba o tym myśleć na kilka tygodni przed wystawą. Bierze się takiego delikwenta dzień przed i można jechać.

Posted

Oglądam właśnie swoje zdjęcia ... i wiecie co - artystką to ja nie jestem, cykałąm chyba wszystko jak popadnie, bo więcej poobcinanych ludzi na tych zdjęciach niż psów.

Posted

[quote name='Jonquil']Ja tam nie wiem, z tego co wiem, CTR tnie się około 6 godzin. [/quote]Sześć godzin to pikuś w porównianiu z czasem, który trzeba włożyć, żeby dobrze przygotować AT. Taki czas w przypadku AT jest rozłożony na kilka sesji, ale suma jest większa, niż sześć godzin. I mówię tutaj o porządnym przygotowaniu, bo ciachnąć maszynką to można znacznie szybciej, a nie każdy sędzia odróżni wyniki, ani nawet uzna, że to ma jakiekolwiek znaczenie :wink: Ale są tacy, co odróżnią i docenią.

Posted

[quote name='Jonquil']Oj niedobrze, za szybko. Mogłaby odczekać kilka tygodni, aż się wszystkołądnie zagoi.[/quote]Ja nie narzekam - i tak się spóźnia ta cieczka o dwa tygodnie. A brzunio już zagojony, szwy miały być zdejmowane w piątek, odłożyliśmy to na skutek misinych poprawek chirurgicznych, ale teraz już wszystko wygląda pięknie! :D

Tylko teraz ogrom tego, co przede mną, poczynając od długiej podróży w nieznane do Dortmundu, mnie przeraża! :( :o :(

Posted

eee do Dortmundu fajna i prosta droga, tylko jeden zjazd jak się jedzie przez Świecko. Tak z 11 godzin trzeba sobie zarezerwować ... no z psem może trochę wiecej, bo częstrze i dłuższe postoje trzeba robić.

Posted

Ostatnia sunia urodziła się o 6,30 więc nie zmrużyłam dzisiaj oka. Myslałam że urodzi jutro lub zgodnie z terminem ale ona wolała dzisiaj. Może to dobrze bo mogę się nią dobrze zająć.

Posted

[b]Ramir[/b] gratuluję i drapanko dla Bajeczki od cioci borsaf i Regonika.
Niech terazMama i Pancia odpoczywaja po trudach porodu.

Dla niewtajemniczonych Bajka to kto, wg rodowodu? i z kim te dzieci?

Posted

A my już wróciliśmy z wystawy :hand:
Wczoraj Eklerek dostał Zwycięstwo Młodzieży i Zwycięstwo Rasy :lol: (w konkurencji 9 erdeli)
Zaskoczył tym wszystkich a najbardziej chyba mnie. Stałam w szoku i nie bardzo rozumiałam co się stało. 8) Młody przy porównaniu ustawił się jak marzenie. Nawet nie drgnął. Wyciągał szyję i prężył klatę :lol: Za Zwycięstwo rasy otrzymaliśmy śliczny pucharek!
Za to dzisiaj dał popis nad popisy. Nie pozwolił się ustawić, siadał albo się wyginał na wszystkie strony, uszy położył do tyłu ... No i sędzia nie miał wyjścia tylko z "odpowiednim" opisem posłał nas do domu :(
BOBa dostał Ikar Marakita z klasy pośredniej. Dzisiaj świętuje Ikarek a my idziemy spać ...

Posted

Brawo dla Apci i Eklersika naszych pięknych, młodych modeli dogomaniackich :D

[b]Ramir[/b]
wydrap za uszkiem szczęśliwą mamusie i dumnego tatusia! Ale masz fajnie- tyle szczeniorów!!

A w ramach newsów..
Aż cztery psiaki z przydomkiem "von Erikson" (hodowla z której pochodzi Ludwiczek) zakwalifikowały się na Mistrzostwa Airedale, które się odbędą już w październiku!

Posted

zachraniarka, coś obiło mi się o uszy, że na Mistrzostwach Świata psów obrończych również w jednej z reprezentacji (może Niemiec?) będzie Airedale. Wiesz coś o tym?

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...