Flaire Posted September 11, 2005 Posted September 11, 2005 [quote name='czapla']Tak, kerry sie strzyze, ale czy jest czego zazdroscic hmm to nie wiem.[/quote]czapla, jeśli można dwa psy załatwić w jeden dzień, to zdecydowanie jest czego zazdrościć. :wink: Może powinnam Misię przywieźć dla porówniania. :D
Jonquil Posted September 11, 2005 Posted September 11, 2005 No CTR nic nie pobije. Moja dzisiaj chyba odsypia, bo tylko wróciła ze soaceru i od razu rąbnęła sie spać.
Flaire Posted September 11, 2005 Posted September 11, 2005 [quote name='Jonquil']No CTR nic nie pobije. [/quote]Eee tam. Byłam obecna przy przygotowaniu CTR na wystawę. To raptem kilka godzin roboty. Jedyny problem, to że toto schnie długo.
Jonquil Posted September 11, 2005 Posted September 11, 2005 Ja tam nie wiem, z tego co wiem, CTR tnie się około 6 godzin. Ale mimo to jeden plus ciecia nad trymowaniem (na pewno bardzo ważny) - nie trzeba o tym myśleć na kilka tygodni przed wystawą. Bierze się takiego delikwenta dzień przed i można jechać.
Jonquil Posted September 11, 2005 Posted September 11, 2005 Oglądam właśnie swoje zdjęcia ... i wiecie co - artystką to ja nie jestem, cykałąm chyba wszystko jak popadnie, bo więcej poobcinanych ludzi na tych zdjęciach niż psów.
borsaf Posted September 11, 2005 Posted September 11, 2005 Witam, Po cichutku pytam, jak ie imię ma w rodowodzie Eclers?
Flaire Posted September 11, 2005 Posted September 11, 2005 [quote name='Jonquil']Ja tam nie wiem, z tego co wiem, CTR tnie się około 6 godzin. [/quote]Sześć godzin to pikuś w porównianiu z czasem, który trzeba włożyć, żeby dobrze przygotować AT. Taki czas w przypadku AT jest rozłożony na kilka sesji, ale suma jest większa, niż sześć godzin. I mówię tutaj o porządnym przygotowaniu, bo ciachnąć maszynką to można znacznie szybciej, a nie każdy sędzia odróżni wyniki, ani nawet uzna, że to ma jakiekolwiek znaczenie :wink: Ale są tacy, co odróżnią i docenią.
czapla Posted September 11, 2005 Posted September 11, 2005 Taaaaa ale niektorzy nie odrozniaja i nawet podejrzewaja porzadnych skubaczy o golenie frontu :lol:
Flaire Posted September 11, 2005 Posted September 11, 2005 Nie chę zapeszyć, ale coś mi się zdaje, że Misia dostaje cieczki... :o
Jonquil Posted September 11, 2005 Posted September 11, 2005 Oj niedobrze, za szybko. Mogłaby odczekać kilka tygodni, aż się wszystkołądnie zagoi.
Flaire Posted September 11, 2005 Posted September 11, 2005 [quote name='Jonquil']Oj niedobrze, za szybko. Mogłaby odczekać kilka tygodni, aż się wszystkołądnie zagoi.[/quote]Ja nie narzekam - i tak się spóźnia ta cieczka o dwa tygodnie. A brzunio już zagojony, szwy miały być zdejmowane w piątek, odłożyliśmy to na skutek misinych poprawek chirurgicznych, ale teraz już wszystko wygląda pięknie! :D Tylko teraz ogrom tego, co przede mną, poczynając od długiej podróży w nieznane do Dortmundu, mnie przeraża! :( :o :(
Jonquil Posted September 11, 2005 Posted September 11, 2005 eee do Dortmundu fajna i prosta droga, tylko jeden zjazd jak się jedzie przez Świecko. Tak z 11 godzin trzeba sobie zarezerwować ... no z psem może trochę wiecej, bo częstrze i dłuższe postoje trzeba robić.
Flaire Posted September 11, 2005 Posted September 11, 2005 [quote name='borsaf']Witam, Po cichutku pytam, jak ie imię ma w rodowodzie Eclers?[/quote] Chyba Eclairs Machagony.
Ramir Posted September 11, 2005 Posted September 11, 2005 [b]Uprzejmie informuję że Bajka dzisisaj w nocy została mamą 12 szczeniąt 8 dziewczynek i 4 chłopców[/b]
Jonquil Posted September 11, 2005 Posted September 11, 2005 Ramir - gratulacje!! to Ci się rodzina powiększyła
Ramir Posted September 11, 2005 Posted September 11, 2005 Ostatnia sunia urodziła się o 6,30 więc nie zmrużyłam dzisiaj oka. Myslałam że urodzi jutro lub zgodnie z terminem ale ona wolała dzisiaj. Może to dobrze bo mogę się nią dobrze zająć.
borsaf Posted September 11, 2005 Posted September 11, 2005 [b]Ramir[/b] gratuluję i drapanko dla Bajeczki od cioci borsaf i Regonika. Niech terazMama i Pancia odpoczywaja po trudach porodu. Dla niewtajemniczonych Bajka to kto, wg rodowodu? i z kim te dzieci?
Ramir Posted September 11, 2005 Posted September 11, 2005 Ojcem jest Noster a mamą Bajka Wirom(córka Rustego i Tuny Kyczlam)
Eclairs Posted September 11, 2005 Posted September 11, 2005 A my już wróciliśmy z wystawy :hand: Wczoraj Eklerek dostał Zwycięstwo Młodzieży i Zwycięstwo Rasy :lol: (w konkurencji 9 erdeli) Zaskoczył tym wszystkich a najbardziej chyba mnie. Stałam w szoku i nie bardzo rozumiałam co się stało. 8) Młody przy porównaniu ustawił się jak marzenie. Nawet nie drgnął. Wyciągał szyję i prężył klatę :lol: Za Zwycięstwo rasy otrzymaliśmy śliczny pucharek! Za to dzisiaj dał popis nad popisy. Nie pozwolił się ustawić, siadał albo się wyginał na wszystkie strony, uszy położył do tyłu ... No i sędzia nie miał wyjścia tylko z "odpowiednim" opisem posłał nas do domu :( BOBa dostał Ikar Marakita z klasy pośredniej. Dzisiaj świętuje Ikarek a my idziemy spać ...
borsaf Posted September 11, 2005 Posted September 11, 2005 Duże drapanko dla Eklerka! :klacz: Wszystko wg powiedzonka - "Raz na wozie, raz pod wozem.." Ważne, że jak chce to potrafi dac klasę.
zachraniarka Posted September 11, 2005 Posted September 11, 2005 Brawo dla Apci i Eklersika naszych pięknych, młodych modeli dogomaniackich :D [b]Ramir[/b] wydrap za uszkiem szczęśliwą mamusie i dumnego tatusia! Ale masz fajnie- tyle szczeniorów!! A w ramach newsów.. Aż cztery psiaki z przydomkiem "von Erikson" (hodowla z której pochodzi Ludwiczek) zakwalifikowały się na Mistrzostwa Airedale, które się odbędą już w październiku!
Flaire Posted September 11, 2005 Posted September 11, 2005 zachraniarka, coś obiło mi się o uszy, że na Mistrzostwach Świata psów obrończych również w jednej z reprezentacji (może Niemiec?) będzie Airedale. Wiesz coś o tym?
zadziorny Posted September 11, 2005 Posted September 11, 2005 [b]Ramir[/b] - ucałuj w wielgachny nochal szczęśliwą mamusię i poczochraj za uchem równie szczęśliwego tatę :lol:
zadziorny Posted September 11, 2005 Posted September 11, 2005 [b]Eclairs[/b] - wielkie gratulacje :lol: Widziałem wczoraj Twojego psiura jak wygrywał rasę :beerchug:
Recommended Posts