supergoga Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Historia smutna, ale niestety samo życie. 1,5 roku temu schronisko poznańskie wydało do adopcji rocznego, niedużego kundelka pani...dobiegającej do 90-tki. Niby super - bo psiak opuścił schron i znalazł dom, tyle, że można było przewidzieć jak to się skończy. Pani zmarła kilka dni temu. Niewiele ponad 3 - letni Misio został sam w pustym mieszkaniu. NIkt z rodziny go nie chce i dostał czas do dzisiaj na opuszczenie mieszkania lub powrót do schroniska. Kilka dni spędził w mieszkaniu samotnie, wyprowadzany przez litującą się nad zwierzakiem sąsiadkę. Już raz w schronisku był - nie mogłam pozwolić, aby tam wrócił. Mimo braku środków - psiak dzisiaj pojechał do hotelu w Szczepankowie. Mały, biało - czarny piesek - zagubiony i samotny. Nic nie rozumie, a jest łagodny i przemiły. Bardzo potrzebuje domu, a my pomocy w jego szukaniu, w opłacaniu hoteliku. Tak mi żal malucha. Czekam na zdjęcia - jak będą zaraz wstawię. Postaram się też podjechać do niego. Tyle, że w weekend nie dam rady sama - jestem bez auta i bez TZ-a. POprosze może odwiedzających Birkę o wygłaskanie Misia. Misiu, osierocony kundelek prosi o dom. Wszelka pomoc dla małego Misia prosimy kierować na konto Fundacji: [FONT=Times New Roman]Fundacja dla Zwierząt Animalia[/FONT] [FONT=Times New Roman]Ul. Polanka 35/11[/FONT] [FONT=Times New Roman]61-131 Poznań[/FONT] [FONT=Times New Roman]Konto bankowe:[/FONT] [FONT=Times New Roman]Nordea Bank Polska S.A. Oddział POB Poznań I[/FONT] [FONT=Times New Roman]53 1440 1286 0000 0000 0453 3704[/FONT] z dopiskiem w tytule - dla psa Misia (czasami są też kotki o takim imieniu). Z góry bardzo, bardzo dziękuję za każą pomoc!:oops: Quote
conceited Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 O matko ! Nie byla to dobra decyzja, zeby wydac tej Pani psa. Jak tylko beda zdjecia bede szukac domku. Dorzuce tez kilka groszy. Quote
supergoga Posted September 24, 2010 Author Posted September 24, 2010 Dzięki, że jesteście. Biedak chyba nie wie co się stało. Quote
stonka1125 Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Wpadam od Birki........Masakra jakaś..... Quote
Ajula Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 dziś Krzysiek pojedzie zrobi mu jakieś zdjęcia, na razie telefonem, bo nasz aparat chwilowo nieobecny, wraca dopiero w poniedziałek no ale przynajmniej zobaczymy jak Misio wygląda Quote
stonka1125 Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 To ja z niecierpliwością czekam na foty Misia Quote
Ajula Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 stonka1125 napisał(a):To ja z niecierpliwością czekam na foty Misia za chwilę będą :) Quote
Ajula Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 Proszę Państwa oto MIŚ Miś jest bardzo smutny dziś :( Quote
Ajula Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 Miś nie może iść do schroniska, bo chyba tego nie wytrzyma :roll: Quote
kmk Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 A to filmiki z dzisiejszego dnia. Misiu wypuszczony z kojca najpierw nerwowo biegał po całym ogrodzie, a potem przylatywał na każde zawołanie i podtykał łepek do głaskania. [video=youtube;f7VP7i-3Y_s]http://www.youtube.com/watch?v=f7VP7i-3Y_s[/video] [video=youtube;wRbQUFgWinQ]http://www.youtube.com/watch?v=wRbQUFgWinQ[/video] I jeszcze głaskać. [video=youtube;CST2qtvIZnE]http://www.youtube.com/watch?v=CST2qtvIZnE[/video] Birka (chyba trochę zazdrośnica) dała głos ! [video=youtube;tnCfxmA3rug]http://www.youtube.com/watch?v=tnCfxmA3rug[/video] Quote
supergoga Posted September 25, 2010 Author Posted September 25, 2010 Nie pojdzie do schronu. Nie damy go. Ale musimy mu poszukać domku. Cudny jest. Pojadę do niego w przyszłym tygodniu. Taki mały psiak. Quote
supergoga Posted September 25, 2010 Author Posted September 25, 2010 Dziękuję Wam za pomizianie i obfocenie psiaka. Tyle złego go spotkało. Nie damy mu zginąć marnie - bardzo, bardzo Wam dziękuję!!! Quote
stonka1125 Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 No śliczny ten Miś, nakolankowiec taki Quote
Hala Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 To w Szczepankowie jest hotelik tak? A ile sobie za niego liczą? O jakich kwotach mówimy? Quote
supergoga Posted September 25, 2010 Author Posted September 25, 2010 Niestety o sporych - w granicach 20 zł (jeszcze nie negocjowałam, bo i tak nie miałam innego wyjścia). Quote
Ajula Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 nie ma wyjścia, nie ma gdzie umieszczać biedaków :( Birka też nie miała gdzie się podziać, w Szczepankowie jest bezpieczna i czuje się tam fajnie, zupełnie inny pies z niej tak więc trudno, chociaż tam drogo to trzeba wykombinować pieniądze, one muszą być bezpieczne do schroniska ich nie oddamy Quote
Recommended Posts