Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Asiaczek']No, dobra wiadomośc!
A te wcześniejsze nie dotarły?

Pzdr.[/QUOTE]
a skąd! Przepadły gdzieś dzieki wspaniałemu ZK...
To są te duplikaty, co mi poradziłaś napisać do FCI- napisałam, odpowiedzieli natychmiast, i naprawdę szybko wysłali bezpośrednio do mnie, na adres jaki podałam w mailu.

Posted

[quote name='panienkabubu']O Interchampionat dla mojej Frani, bernardynki, który ukończyła w lipcu w Warszawie :)[/QUOTE]
Oj, to wiem. Ale bliżej? O jakie komplikacje chodziło...?

Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Oj, to wiem. Ale bliżej? O jakie komplikacje chodziło...?

Pzdr.[/QUOTE]

Interweniowałam w FCI z pytaniem, co z dyplomem :evil_lol: gdzieś tutaj powinna być ich odpowiedź, że Warszawa pomyliła sprawozdanie, wyniki się nie zgadzają i jeśli tylko wyślą im poprawne sprawozdanie to ruszy z naszym dyplomem.. Pomijam fakt, że wystawa była w lipcu, a we wrześniu FCI nie miało jeszcze sprawozdania z wystawy

Posted

OK, już sobie przypominam...
Mnie, w przypadku MŁ.CH.PL dla Serka nie zgadzała się wystawa w Białym w tym roku. No to niewiele się zastanawiałam i wysłałam im inne CWC - z Klubowej. Teraz juz jest OK i czekam na dyplomik:)
Dobrze, że miałam ten zapasowy CWC, bo jak nie, to trzeba by było pisać do Czech do sędziego i wyjaśniać...

Pzdr.

• 4 weeks later...
Posted

[quote name='panienkabubu']No nareszcie u nas coś się ruszyło ! Ale jak zwykle nie obyło się bez pecha.

W szybkim rozumieniu, otrzymali mój wniosek z ZKWP, ale.... są problemy z listą wyników z wystawy w Warszawie i oczekują na ich odpowiedź. Jak dostaną odpowiedź, dopiero mój wniosek trafi do odpowiedniego działu i wyrobią dyplom.

Rety. Czekamy już od lipca.[/QUOTE]

i jak wasz interchampionat?

moj psiak tez skonczyl w wawie, wlasnie dzwonilam do ZG i... Pani powiedziala mi, ze jeszcze nie ma rozliczenia z FCI cacibow, wiec wszystko lezy i nie moze przeslac dalej. (ze warszawa miala 3 miesiace czyli do pazdziernika na przeslanie sprawozdan do fci i teraz oni musza zatwierdzic, potem ona dostanie te karteczki potwierdziajace fci, ktore potem przesle nam i wtedy dopiero rusza interchampionaty :shake:). i ze mam spokojnie sobie dalej czekac...

liczylam na to, ze na nowy rok juz bedziemy legalnymi interami, a tutaj zdaje sie bedzie trzeba sie modlic, zeby do wakacji dostac dyplom :angryy:

Posted

Właśnie doszedł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-) :-)

[img]http://img202.imageshack.us/img202/167/lovelyich.jpg[/img]

To dla nas olbrzymi zaszczyt, wydarzenie, wzruszający moment w całym hodowlano-wystawowym życiu ! :-)

Posted

[quote name='panienkabubu']Właśnie doszedł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-) :-)

To dla nas olbrzymi zaszczyt, wydarzenie, wzruszający moment w całym hodowlano-wystawowym życiu ! :-)[/QUOTE]

Wielkie gratulacje:multi::multi::multi:

Posted

[quote name='madika']i jak wasz interchampionat?

moj psiak tez skonczyl w wawie, wlasnie dzwonilam do ZG i... Pani powiedziala mi, ze jeszcze nie ma rozliczenia z FCI cacibow, wiec wszystko lezy i nie moze przeslac dalej. (ze warszawa miala 3 miesiace czyli do pazdziernika na przeslanie sprawozdan do fci i teraz oni musza zatwierdzic, potem ona dostanie te karteczki potwierdziajace fci, ktore potem przesle nam i wtedy dopiero rusza interchampionaty :shake:). i ze mam spokojnie sobie dalej czekac...

liczylam na to, ze na nowy rok juz bedziemy legalnymi interami, a tutaj zdaje sie bedzie trzeba sie modlic, zeby do wakacji dostac dyplom :angryy:[/QUOTE]
Ależ no co Wy?
Przecież na karteczki z potwierdzeniami CACIBa nie trzeba czekać...
Ja wysyłałam podanie o Intera chyba w nastepnym dniu po otrzymaniu przez mojego psa ostatniego wniosku CACIB. Czekałam na dyplom niecały miesiąc...
A co do karteczek potwierdzających CACIB to nie mam ich nawet połowę z tego co zdobytych CACIBów... A zagranicznych to poza Nitrą ani jednego...

Posted

[quote name='Jagoodka']Ależ no co Wy?
Przecież na karteczki z potwierdzeniami CACIBa nie trzeba czekać...
Ja wysyłałam podanie o Intera chyba w nastepnym dniu po otrzymaniu przez mojego psa ostatniego wniosku CACIB. [B]Czekałam na dyplom niecały miesiąc...[/B]
A co do karteczek potwierdzających CACIB to nie mam ich nawet połowę z tego co zdobytych CACIBów... A zagranicznych to poza Nitrą ani jednego...[/QUOTE]

WOW :O to poszaleliście !

Posted

a my czekamy dalej...pisałam do fci - węgrzy nie wysłali jeszcze do nich wyników nawet:shake:a to już prawie 2,5 miesiąca od wystawy....ehhh
[B]panienka[/B] - GRATULACJE!!

Posted

Dzięki :-)

Ja 22 listopada wysłałam prośbę o kolejny ICH dla mojej bostonki. Skończyła 21 listopada 2010 w Nitrze na Słowacji. Ciekawe ile będziemy czekać :-) Myślę, że koło lutego napiszę do FCI :-)

A co najśmieszniejsze, tuba dotarła do nas już 22 grudnia 2010 z dyplomem dla Frani, a 31 grudnia 2010 dostałam list potwierdzający przyznanie tytułu :) ubaw po pachy, ale to też niezła pamiątka :-)

Posted

[quote name='aga616']a my czekamy dalej...pisałam do fci - węgrzy nie wysłali jeszcze do nich wyników nawet:shake:a to już prawie 2,5 miesiąca od wystawy....ehhh
[B]panienka[/B] - GRATULACJE!![/QUOTE]

a ja nawet jeszcze właśnie nie wysyłałam, bo podejrzewałam że Komarno jest zapóźnione ;)

Panienka- super, wielkie gratulacje!!

Posted

[quote name='Toller']a ja nawet jeszcze właśnie nie wysyłałam, bo podejrzewałam że Komarno jest zapóźnione ;)

Panienka- super, wielkie gratulacje!![/QUOTE]

dzięki !!

Ja jestem ciekawa ile będziemy czekać na dyplom Bostonki; póki co mija dopiero 1,5 miesiąca od ukończenia i wysłania wniosku.

Posted

[quote name='Talagia']panienkabubu no to czekamy razem :) Bo nasz Lilek tez w Nitrze skonczyl Intera, ale wniosek złożyłam dopiero wczoraj :D[/QUOTE]

Aaaa no to fantastycznie ! Gratulacje dla Was :-)
A że mieszkamy blisko siebie, ciekawe do kogo przyjdzie tuba najpierw :)

Posted

A ja mam przejścia z przesyłką :angryy: 24.11 z FCI poszła przesyłka na moje nazwisko ale pod błędny adres (rąbnęli się w nr mieszkania). Pytałam sąsiadów nie dostali, na poczcie też nic nie było na moje nazwisko. Czy te przesyłki przychodzą jako polecone czy zwykłe?

Posted

[quote name='weszka']A ja mam przejścia z przesyłką :angryy: 24.11 z FCI poszła przesyłka na moje nazwisko ale pod błędny adres (rąbnęli się w nr mieszkania). Pytałam sąsiadów nie dostali, na poczcie też nic nie było na moje nazwisko. Czy te przesyłki przychodzą jako polecone czy zwykłe?[/QUOTE]

Do nas przyszła jako zwykła przesyłka, tzn. zwykły list, ale w tubie.

Posted

[quote name='Talagia']panienkabubu no to czekamy razem :) Bo nasz Lilek tez w Nitrze skonczyl Intera, ale wniosek złożyłam dopiero wczoraj :D[/QUOTE]

Kasiu nie masz się co martwić że coś opóźniłaś:)
W Wawie i tak Twój wniosek odleży dwa miesiące od daty ostatniej wystawy :( (to Panie robią niejak z automatu - żeby jak mi to były łaskawe wytłumaczyć nie robić bajzlu Paniom w FCI)
Nitra ma teoretycznie 2 miesiące na złożenie raportu do FCI potem około 2-3 tygodnie trwa weryfikacja no i wystawiają dyplom.
Jestem obcykana bo bardzo mi zależało na tym aby Lucka Inter dotarł do mnnie przed końcem roku no i dzwoniłam i pisałam na non stopie do Belgii.
No i wyglądało to tak - ostatnia wystawa to Split (22 lipiec) sprawozdanie byli łaskawi przekazać pod koniec listopada (info z Belgi że dostali przyszło do mnie 27) dyplom wystawili 18 grudnia, przesyłka doszła 6 stycznia !!!
Teraz czekam na Deska ostatnia wystawa Wrocław i mam potwierdzenie że papiery są po weryfikacji teraz tylko czekają na wystawienie dyplomu :)
Pani w FCI która się tym zajmuje jest bardzo miła i szybko odpowiada na maile, zdecydowanie szybciej niż nasz związek :)