Basik Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 A ja mam teraz niezły orzech do zgryzienia. Właśnie wrócilam ze spaceru nocnego i zajrzałam do skrzynki, a tam potwierdzenie caciba z Aradu 2007:) Nic w tym nie byłoby dziwnego, gdyby nie fakt, iż mój Nico intera skończył w sierpniu 2007 w Sopocie i na dyplomie intera mamy wypisane wnioski 2 z Mołdawii, i dwa z Polski - Warszawa i Sopot, oraz konkurs - bo to lab. Po Sopocie byliśmy na Węgrzech tam też dostał Caciba i w Rumunii tam dostał 2 Caciby - potwierdzenie przyszło na tego z pierwszego dnia Rumunii. Wydedukowalam sobie, że może unieważnili te Caciby z Moldawii - wówczas by mi sie zgadzalo - Warszawa Sopot, Węgry i pierwszy dzień Aradu. To by wskazywało na dzialanie prawa wstecz - mam na myśli Moldawię, ale jak już pisałam dyplom mam w domku wlaśnie z Mołdawią... Trochę to skomplikowane... Albo mają bajzel w FCI????????????? Jak Wy to widzicie????? Quote
PANGEA Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 [quote name='Basik']Dzięki wielkie Asiaczku! Teraz już wiem jak to im napisać... poczekamy z miesiac i napiszemy :)[/quote] Basiu ja napisalam normalnie CACIB, nikt na mnie za to nie nakrzyczal ale faktycznie ja juz mialam wtedy potwierdzone, ze ten res zostal nam zaliczony jako CACIB ;) Quote
PANGEA Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 [quote name='Basik']A ja mam teraz niezły orzech do zgryzienia. Właśnie wrócilam ze spaceru nocnego i zajrzałam do skrzynki, a tam potwierdzenie caciba z Aradu 2007:) Nic w tym nie byłoby dziwnego, gdyby nie fakt, iż mój Nico intera skończył w sierpniu 2007 w Sopocie i na dyplomie intera mamy wypisane wnioski 2 z Mołdawii, i dwa z Polski - Warszawa i Sopot, oraz konkurs - bo to lab. Po Sopocie byliśmy na Węgrzech tam też dostał Caciba i w Rumunii tam dostał 2 Caciby - potwierdzenie przyszło na tego z pierwszego dnia Rumunii. Wydedukowalam sobie, że może unieważnili te Caciby z Moldawii - wówczas by mi sie zgadzalo - Warszawa Sopot, Węgry i pierwszy dzień Aradu. To by wskazywało na dzialanie prawa wstecz - mam na myśli Moldawię, ale jak już pisałam dyplom mam w domku wlaśnie z Mołdawią... Trochę to skomplikowane... Albo mają bajzel w FCI????????????? Jak Wy to widzicie?????[/quote] Basiu a co jest napisane na odwrocie tego potwierdzenia?? Moj basset dostaje potwierdzenia wszystkich CACIBow tylko od czasu zdobycia intera nastepne CACIBy maja z tylu adnotacje, ze nie zostaly przyznane/uznane przez FCI. Quote
Saskja Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 Basik, ja też wczoraj dostałam dwa potwierdzenia z Arad z 2007. Myślę, że robili porządek w papierach i wysyłali je wszystkim. Quote
Juta Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 Dziękuję za bardzo obszerną i wyczerpującą odpowiedź. No właśnie tak też myślałam, że 4 CACIBy. Quote
Basik Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 Dziś dostalam drugie potwierdzenie z Aradu. Paulinko, ja nie znam francuskiego, ale porownałam potwierdzenia, te które dały nam dyplom intera z tymi Aradowymi i nie widzę róznic... Jaśli możesz wrzuć fotkę takiego już "podyplomowego", moze ja ślepa jestem. Jeżeli przychodzą i po dyplomiku to jeszcze powinnam dostać z Węgier, ktore byly wcześniej... Quote
PANGEA Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 nie mam ich :roll: Bo Brunek nie jest u mnie. Podstawowa roznica bylo, to ze z tylu mialy czerwona pieczatke ale jeszcze sprawdze jak bede u Bruna Quote
Elitesse Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 ja na swoich tez mam czerwona pieczatke i tyle Quote
panienkabubu Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 W moje ręcę przyszło dzisiaj potwierdzenie trzeciego CACIB'a mojej suki! :multi: Czekam aż tylko dziecko odchowa w spokoju, dojdzie do siebie i jedziemy skończyć Intera!:multi: Rok i jeden dzień mija w lutym, także chcąc nie chcąc i tak musimy poczekać - a ja już nie mogę się doczekać!:multi: To będzie moja pierwsza INTERKA :loveu::loveu: Quote
Natalia_W Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Ja u mojego Interchampiona mam ostatnio otrzymanego CACIBa z pieczątką RAPPEL co oznacza podobno odwołanie.. Quote
Elitesse Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 [quote name='Natalia_W']Ja u mojego Interchampiona mam ostatnio otrzymanego CACIBa z pieczątką RAPPEL co oznacza podobno odwołanie..[/quote] o to wlasnie o ta pieczatke chodzi :) Quote
Basik Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Kurcze moje nie mają takiej pieczatki i bądź tu mądry... Może to po to, aby zbierać na nowy dyplom, według nowych zasad??? Quote
Elitesse Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 [quote name='Basik']Kurcze moje nie mają takiej pieczatki i bądź tu mądry... Może to po to, aby zbierać na nowy dyplom, według nowych zasad???[/quote] ale te potwierdzenia cacibow nie sa do niczego potrzebne i nie maja nic wspolnego z dyplomem intera po kazdej wystawie FCI wystawia potwierdzenia cacibow i wysyla je do organizatorow wystawy a ci dalej rozsylaja je do wystawcow - czasem robia to po paru miesiacach zcasem po roku a zcasem wcale - widac rumuni sie nie spieszyli i dlatego dopiero etraz dostalas karteczke cacib Quote
blaira Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Ja się zachlastam... Napisałam do FCI z zapytaniem o dyplom... kiedy mogę się go spodziewać. A oni na to że zostało wysłane w grudniu... Czyżby nasza kochana PP maczała w tym palce, że nadal nie ma:shake: Ehhh...:placz::placz::placz: Pismo zostało wysłane 4 grudnia przyszło 31.12. A tuby nie widać...sprawa w toku z FCI napisali ze w razie co przyślą duplikat. Kurcze tak to jest jak się komuś śpieszy...to się diabeł "morde" cieszy :evil_lol: Quote
Asiaczek Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Nawet jeśli wysłali ostatniego dnia grudnia, to i tak tuba + oficjalne pismo powinno dojść! Pzdr. Quote
K&A Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Na stronie ZK pojawił się oficjalny komunikat o nowym tytule Interchamiona Wystawowego i nawet jest wniosek o przyznanie do pobrania. Quote
panienkabubu Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 [quote name='K&A']Na stronie ZK pojawił się oficjalny komunikat o nowym tytule Interchamiona Wystawowego i nawet jest wniosek o przyznanie do pobrania.[/quote] Dokładnie to: [url=http://www.zkwp.pl/zg/index.php?n=kom_fci]Tutaj[/url] Quote
aneta...i..bouvier Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 co prawda prawo nie dziala wstecz ale mam pytanie czy licza sie tytuly zdobyte po [SIZE=2][COLOR=#666666][B]1 stycznia 2009 czy i te przed [/B][/COLOR][/SIZE] Quote
K&A Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Liczą sie wszystkie tytuły niezależnie od daty zdobycia Quote
gidelskie-psy Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 A my dołączamy do grona oczekujących :lol: CEDAR de Ciukci na wystawie Kubek Acany w Kijowie 31.01 CAC,CACIB,BOB i nowy INTERCHAMPION...:cool1: Quote
M&S Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 [quote name='K&A']Na stronie ZK pojawił się oficjalny komunikat o nowym tytule Interchamiona Wystawowego i nawet jest wniosek o przyznanie do pobrania.[/quote] ale dla ras psów podlegajacych próbom pracy: "[COLOR=#666666][B]NOWY TYTUŁ: C.I.E. (MIĘDZYNAROWY CHAMPION WYSTAWOWY)(...)[/B][/COLOR] [COLOR=#666666] [B]Dla psów ras poddawanych próbom pracy (zgodnie z Nomenklaturą Ras FCI) od dnia 1 stycznia 2009 wprowadza się nowy międzynarodowy tytuł. [/B] Dla otrzymania tytułu Międzynarodowego Championa Wystawowego (C.I.E.) pies spełnić musi następujące warunki: a) uzyskać 4 (cztery) wnioski CACiB w trzech krajach od trzech różnych sędziów; liczba konkurentów nie ma znaczenia b) pomiędzy pierwszym a ostatnim wnioskiem CACiB musi upłynąć przynajmniej jeden rok i jeden dzień, na przykład od 1 stycznia 2009 do 1 stycznia 2010.(...)". [/COLOR] Quote
Asiaczek Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 [quote name='gidelski*****']A my dołączamy do grona oczekujących :lol: CEDAR de Ciukci na wystawie Kubek Acany w Kijowie 31.01 CAC,CACIB,BOB i nowy INTERCHAMPION...:cool1:[/quote] Brawo, brawo!!! BTW - ja bym słowo"kubok" przetłumaczyła jako "Puchar" i wtedy nazwa wystawy brzmi zdecydowanie lepiej: "Puchar Acany", Kijów, 31.01.2009 r. Pzdr. Quote
piotrjan Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 [quote name='gidelski*****']A my dołączamy do grona oczekujących :lol: CEDAR de Ciukci na wystawie Kubek Acany w Kijowie 31.01 CAC,CACIB,BOB i nowy INTERCHAMPION...:cool1:[/quote] [SIZE=3]Gratulacje dla Cedrika i całej hodowli !!![/SIZE] Quote
PANGEA Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 [quote name='K&A']Liczą sie wszystkie tytuły niezależnie od daty zdobycia[/quote] Czyli jak moj basset ma prawie 40 CACIBow i ten "stary" tytul intera, to teraz moge wystapic o przyznanie z "automatu" tych "nowych" czyli CIB i CIE :evil_lol:?? Quote
Asiaczek Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 [B]PANGEA[/B] - a próby pracy masz...? Pzdr. Quote
Recommended Posts