Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 912
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Basia1244']i jak po wizycie u Jeżyczka? Ja jutro kolegę odwiedzę -obiecuję spacerek.[/QUOTE]

wlasnie...i jak bylo ? macie sloneczko ? bo u nas deszcz :(

Posted

Jeżunio ślepy chyba juz całkowicie :( na spacerku zaplątał się w smyczkę , chciałam mu wyplątać lapencje a ten bidok wpadł w popłoch, piszczał, panikował, od razu przewrót na plecki :( smutne to bardzo, jest zdezorientowany. Bardzo płacze w boksie :(

[IMG]http://i54.tinypic.com/295tr21.jpg[/IMG]

[IMG]http://i55.tinypic.com/2hmg5g4.jpg[/IMG]

Posted

wiesio kochana , na razie zupełnie wystarczy, takie porcyjki dla niego to jak kotek naplakał. Czekam na lato lub cieplą wiosne zeby go ostrzyc u groomera. No i czekamy nieustannie na domek....

Posted

[quote name='bros']wiesio kochana , na razie zupełnie wystarczy, takie porcyjki dla niego to jak kotek naplakał. Czekam na lato lub cieplą wiosne zeby go ostrzyc u groomera. No i czekamy nieustannie na domek....[/QUOTE]

tak mi go zal.....jeszcze raz dziekuje bros....

Posted

A no wczoraj i ja zauważyłam, że z Jeżykiem nie najlepiej. Nie ma już w nim tej werwy, stąpa sztywniej, chyba schudł, no i nie wiedzi - na drzewko wpadł taki krzaczek właściwie, zaczął się oplątywac wkoło w panice, musiałam go odpiąc ze smyczki i ulv go przytrzymała,bo Jeżunio w panikę wpadł, chciał uciekać -strasznie smutny widok. Biedny ten Jeżuś , a taki kochany chłopina :(

Posted

czy ., naprawde nie ma nikogo .kto mógłby przygarnac Jeżusia .... -u nas został adoptowany 18 piesek w tamtym roku ...Oskar .. a w tym 9 letni Astuś . Trzeba go rozraklamować . może do jakiejś gazety lokalnej - moze by go ktoś wypatrzył . On taki fajny i tak łapie za serce .. a teraz . na dodatek - przestaje walczyć :-(:-(:-(.........Przecież takim starszym pieskom - wiele nie potrzeba - dlaczego ludzie są tacy egoistyczni :shake:.. one nie powinny tak odchodzić - samotne , zdradzone . .. najgorsze ,ze On przestaje walczyć .. ............:-(:-(

Posted

tez mowie dzien dobry....jestem za daleko Jezyku.....moja dziewczynka prawie 15letnia tez juz nie chce....i wiem co to jest...tak mi ciebie zal....:(

Posted

Dobra ciotki, sluchajcie to [B]tak nie moze być !!!![/B] która zna jakis hotelik niedrogi dla OldBoyów ??? ja ruszam z bazarem, prosze mnie sie tu deklarować z wpłatami , wyrwijmy chłopaka na te jego byc może ostatnie dni !!!!

Basiu czy hotelik u KIKOU jest odpowiedni ? mogłabys sie dowiedzieć czy przyjmie Jeża ? i jakie warunki ?

Posted

A gdyby sie odezwac do kociego świata? Bros co myslisz? moze to nie glupi pomysl... skoro było miejsce dla siuski... zaprosze tutaj zaraz Ose:)

Cioteczka Osa poinformowana,poszedł priv.
Jezyku,może los sie dla Ciebie odmieni

Posted

Ja rozmawiałam z kikou, ale umieszczenie u niej Jeżyka nie jest dobrym pomysłem, bo tam jest za dużo samców i większość dziadków nieodjajczonych walecznych - kikou zdecydowanie ma za dużo chłopaków, to rodzi napięcie i wymaga ciągłych roszad, więc uważam, że Jeżykowi nie byłoby tam dobrze , a i Jeżyk, jak mnie poinformowano jest lovelas i bawidamek, co też przysporzyłoby kłopotów kikou.

Posted

na dziś zapraszam na taki bazar - [url]http://www.dogomania.pl/threads/204051-PSIO-KOCIE-i-ludzkie-MEGA-fanty-na-4-psiaki-do-25-marca-ZAPRASZAM[/url]

jutro kolejny juz tylko na Jeża :)

Posted

Witajcie.
"Koci Świat" jest Azylem wybitnie kocim.
Psy są tylko dodatkiem - niewielkim procentem który przyjmujemy.
Z inicjatywy Kasi Strzeleckiej no i oczywiście Irki i mojej w prywatnym domu Kasi powstała tzw. pekińczykarnia.
Wszystkie trzy kochamy płaskonose psy i takowe posiadamy prywatnie i dla ratowania psów w tym typie rasy powstał PLASKATY AZYL
Są to pokoje w których przebywają wyłącznie płasnokose psy - taka jest zasada.
Nie pytamy o lata, choroby NIE PYTAMY o nic - jeśli tylko jest miejsce bierzemy ale wyłącznie psy w typie shih- tzu i pekinów - takie psy wybitnie nie radzą sobie w schroniskach i bardzo często ze względu na krótką kufę mają problemy z układem oddechowym a także szybko zapadają na choroby układu moczowego oraz w towarzystwie długoryjkowych psów kiedy muszą walczyć o pożywienie czy przetrwanie w grupie doznają urazu oczu lub są zagryzane bo nie mają się jak bronić.Są to specyficzne psy a my mamy ogromne doświadczenie w pielęgnacji i w ogólnej opiece nad nimi.
Pekińczykarnia nie jest duża - a samce pekinów niezbyt lubią innych samców więc też musimy uważać - nawet biorąc psy w typie rasy.
Wyjątkiem od reguły była babka Amelka od Was z Wrocka ale ona poszła prosto do rezydentów bo akurat było miejsce no i Amelka to maleńka, filigranowa sunia która wygląda jak chiński grzywacz.
Żal mi tego dziadunia tak samo jak i tysięcy innych psów porzuconych na stare lata które umierają w schroniskowych klatkach ale niestety przyjąć go nie możemy.
Staramy się pomagać tym którym możemy pomóc - a pomagamy plaskatym.
Pani dyrektor schroniska czy dziewczyny które nas wcześniej znały wiedzą o tym.
Jedni pomagają bokserom inni rottweilerom a my płaskonosom.

Posted

[quote name='bros']wiesio ja mam jeszcze Twoje Jeżykowe pieniążki :) powiedzmy 25 zł z tego co przesłałaś :) za 5 dostał ostatnio miesko :)[/QUOTE]
no bo jak by bylo potrzeba :) a te co masz to na kielbaski dla Jezyka :)