Luzia Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 No to teraz zasypię wątek Amelki zdjęciami :) Co tam masz? No powiedz :D Mniam, smaczki :lol: Daj jeszcze :evil_lol: Nie to nie.. Phi sknera Quote
Luzia Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 A tutaj pozowanie na stoliku :) Śliczna panienka ;) I ostatnie na krzesełku :) Quote
Paulina_mickey Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 Jaką ma śliczną obróżkę! Nic się nie zmieniła odkąd ją widziałam, super jest! Quote
kaskadaffik Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Amelka i tak na żywo wygląda 100 razy ładniej i drobniej :) taka śliczniusieńka jest!! Basia jak zaglądniesz to potwierdź pliss, ze 200 zł na hotelowanie posżło z bazarku, który robiłam, dzięki :) Quote
Basia1968 Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 potwierdzam, ze 100 zł Kasia przekazała do hoteliku. Wcześniej 200 zł także z bazarków. Ja przekazałam 100 zł ze swoich pieniędzy na psiaki w hoteliku i 100 zł po Milci. Czyli łącznie 400 zł. Quote
kaskadaffik Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Basia według moich obliczeń 100+200+100+100 to 500 zł :) Tyle chyba poszło do hoteliku, nie 400 ;) Quote
Basia1968 Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 czekaj Kasiu - to Ty dałaś jeszcze teraz?? ja myslałam, że chodzi o ta stówę, co dałaś wczesniej. ALE PALANT ZE MNIE!!! NO TAK PRZECIEŻ TO 500 Quote
Luzia Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Miło się czyta taką wymianę zdań :evil_lol: Quote
Luzia Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 [SIZE="1"]Przepraszam bardzo za offa :oops: [SIZE="3"]Chciała bym serdecznie zaprosić na bazarek na którym można wybrać imię piątce ślicznych uratowanych w powodzi psiaków. KILK! Quote
Ulka18 Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Super zdjecia Amelki :D Spodobala sie dziewczyna :fadein: Quote
puniaiwika Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Mam pytanie od jakiegoś czasu szukam pieska bo w kwietniu tego roku odeszła moja kochana sunia i szukam małego pieska ,gdy zobaczyłam fotki Amelki to normalnie az z krzesła spadłam z wrażenia zauroczyła mnie niesamowicie:) CZy ta słodka kruszynka jest jeszcze do adopcji , jakie warunki trzeba spełniać i gdzie ona się znajduje?? Proszę o szybka odpowiedź:):) Quote
Paulina_mickey Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 puniaiwika napisał(a):Mam pytanie od jakiegoś czasu szukam pieska bo w kwietniu tego roku odeszła moja kochana sunia i szukam małego pieska ,gdy zobaczyłam fotki Amelki to normalnie az z krzesła spadłam z wrażenia zauroczyła mnie niesamowicie:) CZy ta słodka kruszynka jest jeszcze do adopcji , jakie warunki trzeba spełniać i gdzie ona się znajduje?? Proszę o szybka odpowiedź:):) Najlepiej to od razu do Basi pisz, albo dzwoń:) Quote
Basia1968 Posted November 15, 2010 Author Posted November 15, 2010 Witam serdecznie. Amelka jest obecnie w hoteliku dla psów w Brzyściu k/ MIelca /woj. podkarpackie/. Amelcia ma już praktycznie domek zapewniony od grudnia. Pomożemy Pani znaleźć odpowiedniego psiaczka, w takim typie. Jest w Brzyściu sunieczka równie śliczna i maleńka - w typie ratlerka. Ma 2,5 roczku. Zresztą jeśli Pani określi swoje warunki, my postaramy się pomóc. Warunkiem adopcji jest bezwzględnie wizyta przed i poadopcyjna oraz podpisanie umowy adopcyjnej. Adopcja psiaka to decyzja na długie lata. Mimo tego, że Pani miała już psiaka, ma doświadczenie, ja i tak o tym każdemu powtarzam z uporem maniaka. Trzeba liczyć się z kosztami wyżywienia, ewentualnego leczenia, przewidzieć co w przypadku, gdy wypadnie nam nieprzewidziany wyjazd w miejsce, gdzie niestety nie możemy zabrać psiaka. Czy w przypadku wyjazdu zagranicę /tak też się często zdarza, czasy ciężkie/ ma kto podjąć się opieki nad psiakiem. Czy dopilnuje Pani sterylizacji - zobowiązanie również bezwzględne - jeśli miałby to być szczeniaczek. Proszę się nie zrażać - po prostu jasno określam jakie są warunki adopcji. Nam tu wszystkim chodzi o dobro tych psiaków, o to aby w końcu znalazły tego najukochańszego człowieka. Czekamy na Pani odpwiedź Quote
puniaiwika Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Witam:) szczerze powiem że u mnie w rodzinie pies był od zawsze:) Pierwszy piesek to znajda i zyła 18 lat:) 2 lata temu odeszła był to piesek mojej mamy ale wychowałam się z nią. Gdy tylko przeprowadziłam sie na swoje mieszkanko wziełam pod opieke owczarka collie po przejściach sunia zyła 9 lat i odeszła w kwietniu tego roku:(. Mam dwa kotki ale bardzo spokojne i wychowane przez psa wiec pies im nie przeszkadza nawet szczeniak. Mam dwoje dzieci 9l i 3l. Chodzi mi o małego pieska , kudłate , o maści różnorodnej:) Wolałabym aby była to suczka tak od ok 6 miesięcy do 3 lat. Aczkolwiek wiadomo jak sie człowiek zakocha w jakims piesku to nie liczy się wyglad bo wtedy nie ma to znaczenia:) Chciałabym aby piesek był spokojny aczkolwiek nie jet to wymagane uff jesli takie pieski potrzebuja pomocy adopcyjnej to prosze o namiary. Wczoraj i dzis spedziłam na tej stronce sporo czasu i powiem szczerze że aż mi serce pęka jacy ludzie sa okrutni gdybym mogła to z kilka bym zabrała ale wiadomo trzeba umiec zapwenic odpowiednie warunki:P Więc jesli pomozecie mi znaleźć odpowiedniego pupilka byłabym wdzięczna. A i jeszcze pytanie odnosnie adopcji: jak długo trwaja formalnosci z jej załatwieniem i wiadomo jakie warunki domowe musi spełniac rodzina czym się Panie kierujecie jakie wymagania musiałabym spełniac bo wiadomo ta wizyta przed i po adopcyjna troche mnie przeraza ,pisze otwarcie bo z reguły nie spotkałam się z czyms takim. Quote
Basia1968 Posted November 15, 2010 Author Posted November 15, 2010 Już odpowiadam: - umawiamy się na spotkanie - i nie chodzi tu o to bynajmniej, aby sprawdzać co przyszli właściciele mają w domu a czego nie. Patrzymy na ludzi, na to jacy są, na to jakie mają podejście do zwierząt. Nie chodzi o status materialny, bo niejednokrotnie tzw. chatka na kurzej łapce da więcej szczęścia psiakowi niż pałac ociekający zlotem. Niech sie Pani nie obawia żadna z nas nie nęka nikogo, nie nachodzi. Chcemy szczerze porozmawiac z przyszłymi właścicelami psiaka, przedstawić umowę adopcyjną. Porozmawiać jak z dobrymi znajomymi. Zachęcić do pomocy psiakom, które są w Pani okolicy. Ot taka pogawędka miłośników zwierząt. Niech się Pani nie boi, to naprawdę związane jest jedynie z tym, aby psiaki, które ratujemy trafiły już na dobre do tego jedynego domku. W jakiej miejscowości Pani mieszka? Quote
Ulka18 Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Amelcia jest juz zaklepana, ale przeciez tyle innych psiakow mlodych, fajnych czeka na dobre domki. No chyba, ze koniecznie Amelcia, to wtedy bedziemy myslec. Quote
puniaiwika Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Ja mieszkam w Stalowej Woli:) Dziekuje za wyjaśnienie mi na czym polega ta rozmowa przed adopcyjna teraz już naświetlona sytuację:) Jak już pisałam poszukuję małej suczki która nie ma nic przeciwko obecnosci kotków:) no i rzecz jasna nie przeszkadzaja jej dzieci a kocha pieszczoty i głaskanie:) Spokojnej aczkolwiek jak juz pisałam patrze na te stronki i każdego bym zabrała do domu:) Quote
Basia1968 Posted November 16, 2010 Author Posted November 16, 2010 juz podsyłam kandydatkę numer 1 - jeszcze nie mamy dla niej imienia. Prosze o chwilkę cierpliwości: Oto ślicznotka maleńka. waży bardzo bardzo niewiele. Jest kochaną psinką, ma około 2,5 roczku. To taka maleńka kochana kruszynka. Znalazłam ją razme z jej synkiem /chyba, bo identyczny/ przy wisłostradzie w Tarnobrzegu. Sunia garnie sie bardzo do ludzi. Początkowo jest nieufna - zbyt dużo przeżyć - ale gdy sie ośmieli, to kumpela na całego. Kocha wszystkie psiaki. Co do kotków nie jestem pewna. W hoteliku są kociaki,a le nie wiem czy maleńka miała już z nimi styczność. Quote
Basia1968 Posted November 16, 2010 Author Posted November 16, 2010 Majeczka - szczeniaczek wiek 3 miesiące. Mieszka obecnie u mnie. Energiczna, wesolutka - wyglądem przypomina mi małego kangurka. Ma swój charakterek - nie da sobie w kaszkę ...:evil_lol::evil_lol: mam dwa psy i dwa koty - Majeczka jest u mnie na tymczasie. Koty kocha tzn. chciałaby sie pobawić, ale moje kociaki /waga ciężka:evil_lol:/ nie życzą sobie:evil_lol: Ogólnie bardoz przyjacielski psiaczek. Na widok człowieka dupka z ogonkiem mało sie nie urwie. jednak wiadomo, że to szczeniaczek i trzeba liczyć się z: obgryzaniem, sikaniem dopóki sie nie nauczy czystości itd. Quote
Basia1968 Posted November 16, 2010 Author Posted November 16, 2010 Kropeczka to ok. 6-cio miesięczna mała sunieczka, została wyrzucona z samochodu w okolicach lotniska w Jasionce. Na tyle miała szczęścia, że przygarnęli ją chwilowo mieszkający nieopodal państwo. Mają oni jednak już swoje dwa psy i Kropka nie może tam zostać. Jeżeli szybko nie znajdzie domku, będzie musiała trafić do schroniska. Sunia jest bardzo przyjacielska, tuli się i garnie do człowieka. Na noc jest zabierana do domku i zachowuje tam czystość, potrafi też ładnie chodzić na smyczce. Sunię oglądała zaprzyjaźniona pani weterynarz, jest zdrowa, zaszczepiona i odrobaczona. Potrzebujemy dla niej pilnie domku, aby nie musiała spędzać mroźnej zimy w schronisku. Quote
Ulka18 Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Ale fajne te suczynki :D Szczegolnie ta biala. Quote
Basia1968 Posted November 16, 2010 Author Posted November 16, 2010 śliczne i kochane - no to czekamy na opinie Pani. Quote
Recommended Posts