Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 125
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Amelka i tak na żywo wygląda 100 razy ładniej i drobniej :) taka śliczniusieńka jest!!

Basia jak zaglądniesz to potwierdź pliss, ze 200 zł na hotelowanie posżło z bazarku, który robiłam, dzięki :)

Posted

potwierdzam, ze 100 zł Kasia przekazała do hoteliku. Wcześniej 200 zł także z bazarków.
Ja przekazałam 100 zł ze swoich pieniędzy na psiaki w hoteliku i 100 zł po Milci. Czyli łącznie 400 zł.

Posted

[SIZE="1"]Przepraszam bardzo za offa :oops:

[SIZE="3"]Chciała bym serdecznie zaprosić na bazarek na którym można wybrać imię piątce ślicznych uratowanych w powodzi psiaków.
KILK!

Posted

Mam pytanie od jakiegoś czasu szukam pieska bo w kwietniu tego roku odeszła moja kochana sunia i szukam małego pieska ,gdy zobaczyłam fotki Amelki to normalnie az z krzesła spadłam z wrażenia zauroczyła mnie niesamowicie:) CZy ta słodka kruszynka jest jeszcze do adopcji , jakie warunki trzeba spełniać i gdzie ona się znajduje?? Proszę o szybka odpowiedź:):)

Posted

puniaiwika napisał(a):
Mam pytanie od jakiegoś czasu szukam pieska bo w kwietniu tego roku odeszła moja kochana sunia i szukam małego pieska ,gdy zobaczyłam fotki Amelki to normalnie az z krzesła spadłam z wrażenia zauroczyła mnie niesamowicie:) CZy ta słodka kruszynka jest jeszcze do adopcji , jakie warunki trzeba spełniać i gdzie ona się znajduje?? Proszę o szybka odpowiedź:):)

Najlepiej to od razu do Basi pisz, albo dzwoń:)

Posted

Witam serdecznie. Amelka jest obecnie w hoteliku dla psów w Brzyściu k/ MIelca /woj. podkarpackie/. Amelcia ma już praktycznie domek zapewniony od grudnia.
Pomożemy Pani znaleźć odpowiedniego psiaczka, w takim typie. Jest w Brzyściu sunieczka równie śliczna i maleńka - w typie ratlerka. Ma 2,5 roczku. Zresztą jeśli Pani określi swoje warunki, my postaramy się pomóc.

Warunkiem adopcji jest bezwzględnie wizyta przed i poadopcyjna oraz podpisanie umowy adopcyjnej.
Adopcja psiaka to decyzja na długie lata. Mimo tego, że Pani miała już psiaka, ma doświadczenie, ja i tak o tym każdemu powtarzam z uporem maniaka. Trzeba liczyć się z kosztami wyżywienia, ewentualnego leczenia, przewidzieć co w przypadku, gdy wypadnie nam nieprzewidziany wyjazd w miejsce, gdzie niestety nie możemy zabrać psiaka. Czy w przypadku wyjazdu zagranicę /tak też się często zdarza, czasy ciężkie/ ma kto podjąć się opieki nad psiakiem. Czy dopilnuje Pani sterylizacji - zobowiązanie również bezwzględne - jeśli miałby to być szczeniaczek.
Proszę się nie zrażać - po prostu jasno określam jakie są warunki adopcji.
Nam tu wszystkim chodzi o dobro tych psiaków, o to aby w końcu znalazły tego najukochańszego człowieka.
Czekamy na Pani odpwiedź

Posted

Witam:) szczerze powiem że u mnie w rodzinie pies był od zawsze:) Pierwszy piesek to znajda i zyła 18 lat:) 2 lata temu odeszła był to piesek mojej mamy ale wychowałam się z nią. Gdy tylko przeprowadziłam sie na swoje mieszkanko wziełam pod opieke owczarka collie po przejściach sunia zyła 9 lat i odeszła w kwietniu tego roku:(.
Mam dwa kotki ale bardzo spokojne i wychowane przez psa wiec pies im nie przeszkadza nawet szczeniak.
Mam dwoje dzieci 9l i 3l.
Chodzi mi o małego pieska , kudłate , o maści różnorodnej:) Wolałabym aby była to suczka tak od ok 6 miesięcy do 3 lat. Aczkolwiek wiadomo jak sie człowiek zakocha w jakims piesku to nie liczy się wyglad bo wtedy nie ma to znaczenia:) Chciałabym aby piesek był spokojny aczkolwiek nie jet to wymagane uff jesli takie pieski potrzebuja pomocy adopcyjnej to prosze o namiary. Wczoraj i dzis spedziłam na tej stronce sporo czasu i powiem szczerze że aż mi serce pęka jacy ludzie sa okrutni gdybym mogła to z kilka bym zabrała ale wiadomo trzeba umiec zapwenic odpowiednie warunki:P
Więc jesli pomozecie mi znaleźć odpowiedniego pupilka byłabym wdzięczna.
A i jeszcze pytanie odnosnie adopcji: jak długo trwaja formalnosci z jej załatwieniem i wiadomo jakie warunki domowe musi spełniac rodzina czym się Panie kierujecie jakie wymagania musiałabym spełniac bo wiadomo ta wizyta przed i po adopcyjna troche mnie przeraza ,pisze otwarcie bo z reguły nie spotkałam się z czyms takim.

Posted

Już odpowiadam:
- umawiamy się na spotkanie - i nie chodzi tu o to bynajmniej, aby sprawdzać co przyszli właściciele mają w domu a czego nie. Patrzymy na ludzi, na to jacy są, na to jakie mają podejście do zwierząt. Nie chodzi o status materialny, bo niejednokrotnie tzw. chatka na kurzej łapce da więcej szczęścia psiakowi niż pałac ociekający zlotem. Niech sie Pani nie obawia żadna z nas nie nęka nikogo, nie nachodzi. Chcemy szczerze porozmawiac z przyszłymi właścicelami psiaka, przedstawić umowę adopcyjną. Porozmawiać jak z dobrymi znajomymi. Zachęcić do pomocy psiakom, które są w Pani okolicy. Ot taka pogawędka miłośników zwierząt.
Niech się Pani nie boi, to naprawdę związane jest jedynie z tym, aby psiaki, które ratujemy trafiły już na dobre do tego jedynego domku.
W jakiej miejscowości Pani mieszka?

Posted

Ja mieszkam w Stalowej Woli:)
Dziekuje za wyjaśnienie mi na czym polega ta rozmowa przed adopcyjna teraz już naświetlona sytuację:)
Jak już pisałam poszukuję małej suczki która nie ma nic przeciwko obecnosci kotków:) no i rzecz jasna nie przeszkadzaja jej dzieci a kocha pieszczoty i głaskanie:) Spokojnej aczkolwiek jak juz pisałam patrze na te stronki i każdego bym zabrała do domu:)

Posted

juz podsyłam kandydatkę numer 1 - jeszcze nie mamy dla niej imienia. Prosze o chwilkę cierpliwości:

Oto ślicznotka maleńka.

waży bardzo bardzo niewiele. Jest kochaną psinką, ma około 2,5 roczku. To taka maleńka kochana kruszynka. Znalazłam ją razme z jej synkiem /chyba, bo identyczny/ przy wisłostradzie w Tarnobrzegu. Sunia garnie sie bardzo do ludzi. Początkowo jest nieufna - zbyt dużo przeżyć - ale gdy sie ośmieli, to kumpela na całego. Kocha wszystkie psiaki. Co do kotków nie jestem pewna. W hoteliku są kociaki,a le nie wiem czy maleńka miała już z nimi styczność.

Posted

Majeczka - szczeniaczek wiek 3 miesiące. Mieszka obecnie u mnie. Energiczna, wesolutka - wyglądem przypomina mi małego kangurka. Ma swój charakterek - nie da sobie w kaszkę ...:evil_lol::evil_lol:
mam dwa psy i dwa koty - Majeczka jest u mnie na tymczasie. Koty kocha tzn. chciałaby sie pobawić, ale moje kociaki /waga ciężka:evil_lol:/ nie życzą sobie:evil_lol:
Ogólnie bardoz przyjacielski psiaczek. Na widok człowieka dupka z ogonkiem mało sie nie urwie. jednak wiadomo, że to szczeniaczek i trzeba liczyć się z: obgryzaniem, sikaniem dopóki sie nie nauczy czystości itd.

Posted

Kropeczka to ok. 6-cio miesięczna mała sunieczka, została wyrzucona z samochodu w okolicach lotniska w Jasionce. Na tyle miała szczęścia, że przygarnęli ją chwilowo mieszkający nieopodal państwo. Mają oni jednak już swoje dwa psy i Kropka nie może tam zostać. Jeżeli szybko nie znajdzie domku, będzie musiała trafić do schroniska. Sunia jest bardzo przyjacielska, tuli się i garnie do człowieka. Na noc jest zabierana do domku i zachowuje tam czystość, potrafi też ładnie chodzić na smyczce. Sunię oglądała zaprzyjaźniona pani weterynarz, jest zdrowa, zaszczepiona i odrobaczona. Potrzebujemy dla niej pilnie domku, aby nie musiała spędzać mroźnej zimy w schronisku.