Ra_dunia Posted February 7, 2012 Author Posted February 7, 2012 Bej ma już zrobione ogłoszenia na 40 stronach :) Mam nadzieję, że zgłosi się po niego jakiś fany domek... Quote
agata51 Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Przecież każdy chciałby mieć Beja w swoim domku! Quote
Ra_dunia Posted February 21, 2012 Author Posted February 21, 2012 Bej na smutki i radości Bej na chwile samotności Bej umili każdy dzionek tylko przydałby się domek ;) Quote
Jagoda1 Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 [quote name='Ra_dunia']Bej na smutki i radości Bej na chwile samotności Bej umili każdy dzionek tylko przydałby się domek ;)[/QUOTE] ...:lol::loveu: Quote
kasiek. Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 zapisuję psy po przeprowadzonej kontroli są wychudzone ,nie stwierdzono karmy ... Opiekun prawny powinien zainteresować sie losem psa i uzupełnić karmę... Quote
agata51 Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 [quote name='kasiek.']zapisuję psy po przeprowadzonej kontroli są wychudzone ,nie stwierdzono karmy ... Opiekun prawny powinien zainteresować sie losem psa i uzupełnić karmę... To zapisuję najbardziej mnie przeraża. A reszty nie rozumiem. Quote
Ra_dunia Posted February 23, 2012 Author Posted February 23, 2012 (edited) Bej nie jest wychudzony. Zapewniam, że opiekun prawny interesuje się na bieżąco losem psa. Edycja: Przed umieszczeniem Beja u Czarodziejki zostaliśmy dokładnie poinformowani o oferowanych warunkach. W czasie pobytu psiak został również odwiedzony celem sprawdzenia jego stanu fizycznego i psychicznego, oraz wykonania zdjęć do ogłoszeń. Bej jest w pełni zdrowym, dość młodym psiakiem, który nie radził sobie w zamknięciu. Umieszczenie go w hotelu/DT z kojcami nie wchodziło w ogóle w grę. Bejek obecnie z pewnością nie jest wychudzony a powinien raczej schudnąć. Edited February 23, 2012 by Ra_dunia Quote
Jagoda1 Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Mamy "zlot dobrych ciotek" w wątku, Bejek nawet nie przypuszczał, ze wzbudzi tyle "troski" ...:razz: Quote
Ra_dunia Posted March 1, 2012 Author Posted March 1, 2012 W sumie to mi się "ciut" odechciewa pisać, ale sądzę, że nadal jest tu parę osób, które od początku interesowały się Bejkiem i należy im się relacja co słychać u "dyrektora". Bej ma się dobrze, zdrowie i apetyt jak zwykle mu dopisują. Niestety żadnych telefonów w sprawie adopcji nie było - a szkoda, bo fajny psiak z niego. Quote
Ra_dunia Posted March 1, 2012 Author Posted March 1, 2012 Wypasiony Ojciec Dyrektor. Witaj Budrysku na wątku :) Quote
oddechmotyla Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 o Boże jak się ciesze, że tu trafiłam :multi: byłam na wątku Lucka [*] i zobaczyłam w banerku psiaka Bej trochę z niedowierzaniem kliknęłam i okazało się, że to prawda, w schronisku zajmowałam się Bej jest wspaniałym psem zawsze taki kochany przychodził się przytulać. Myślałam, że DS znalazł ale najważniejsze, że w schronisku nie siedzi moja mordeczka :loveu: Będę tu zaglądać ;) Quote
Jagoda1 Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 Ra_dunia napisał(a):Bej ma już zrobione ogłoszenia na 40 stronach :) Mam nadzieję, że zgłosi się po niego jakiś fany domek... Nastepne będzie mial od nas.... Quote
BUDRYSEK Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 Jagoda1 napisał(a):Nastepne będzie mial od nas.... to super!myslalam , ze biedaczek nie ma nic Quote
Ra_dunia Posted March 5, 2012 Author Posted March 5, 2012 Jasne, że ma ogłoszenia :) Oddechmotyla - witamy u Bejka. Niestety DS jeszcze nie ma, ale pracujemy nad tym. A może zechcesz napisać tekścik do ogłoszeń? Pewnie dobrze poznałaś Bejka jeszcze w schronisku... Dotychczasowe teksty są na pierwszej stronie, ale wiadomo, że warto od czasu do czasu coś pozmieniać. Quote
BUDRYSEK Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 agata51 napisał(a):Bej na kanapie? Nie wyobrażam sobie. a ja sobie wyobrazam :) Quote
kasiek. Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Czy ktos ma aktualne informacje o stanie zdrowia psa ? I czy pomimo ,ze wiele psów zostało teraz odebranych z tego raju...opiekun prawny psa ,chce go tam pozostawić ? Quote
Ra_dunia Posted March 12, 2012 Author Posted March 12, 2012 Bej jest w pełni zdrowy - ma lekką nadwagę, którą mamy nadzieję zrzuci na wiosnę. Beja można zawsze odwiedzić i przekonać się o jego stanie zdrowotnym i psychicznym osobiście. Cały czas intensywnie szukany jest dla niego DOM STAŁY. Najlepiej z możliwością swobodnego dostępu do podwórza, ze względu na specyficzną psychikę Bejka. Bej nie radzi sobie w zamknięciu. W schronisku przechodził traumę i kręcił się w kółko jak oszalały. Bej nie jest starym psem - ma około 10 lat. Nie jest też psiakiem malutkim, choć pewnie wiele osób może odnosić takie wrażenie. Bejek jest w typie corgi - zwarta, mocna budowa, gęste futro (w końcu ma coś z psa pasterskiego). Bejcio kocha swobodę i jedzenie :) Z obecnego miejsca Bejcia chcielibyśmy zabrać tylko i wyłącznie do DS i nie dlatego, że uważamy, że to raj, a dlatego, że jest to miejsce odpowiednie dla psa nie mogącego przebywać w zamknięciu. Jak tu już wielokrotnie było pisane, w przypadku Beja hotele i DT kojcowe nie wchodzą w żadnym wypadku w grę. Quote
Jagoda1 Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 kasiek. napisał(a):Czy ktos ma aktualne informacje o stanie zdrowia psa ? I czy pomimo ,ze wiele psów zostało teraz odebranych z tego raju...opiekun prawny psa ,chce go tam pozostawić ? ... i tutaj przyfrunęłaś?... a sio...!!!! Quote
Ra_dunia Posted March 12, 2012 Author Posted March 12, 2012 Jagoda1 napisał(a):... i tutaj przyfrunęłaś?... a sio...!!!! :) Jeśli z tego wyniknąłby dom stały, do sprawdzenia przez nas - niech fruwa sobie u Bejka kto tylko chce ;) Ale zaznaczam - jedynie dom stały i jedynie sprawdzony przez zaufaną osobę. Quote
kasiek. Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Ra_dunia napisał(a):Bej jest w pełni zdrowy - ma lekką nadwagę, którą mamy nadzieję zrzuci na wiosnę. Beja można zawsze odwiedzić i przekonać się o jego stanie zdrowotnym i psychicznym osobiście. Z obecnego miejsca Bejcia chcielibyśmy zabrać tylko i wyłącznie do DS i nie dlatego, że uważamy, że to raj, a dlatego, że jest to miejsce odpowiednie dla psa nie mogącego przebywać w zamknięciu. Jak tu już wielokrotnie było pisane, w przypadku Beja hotele i DT kojcowe nie wchodzą w żadnym wypadku w grę. Wiesz no ja do Beya ,nie bede jeździc ,zeby sie przekonac ,jak z nim jest ...to należy do obowiązków opiekuna prawnego psa ,a nie wiadomo jak z nim jest bo ostatnia fotka jest z lata...,a mamy prawi wiosnę ,a opiski o psiaku ,nie zawsze pokrywają sie z prawda ,co widac na innych watkach odebranych psów z raju..... Ja mogę tylko dla niego zrobic event fb pomocny w szukaniu domu ,z tych eventów zgłosiły sie dwa domy ,wiec może i Bey bedzie miał szczęście A teraz ważne info i zastanów sie nad tym co tu napisałam Psy ,które sa w raju...i były wyciagane ze schronisk ,moga tam znów trafić jesli schronisko tak zadecyduje ,a schroniska zostały powiadomione o swoich psach po kontroli ,bo takie jest postepowanie. Mam na myśli tu tez Beya ,który jest w raju ..i decyzja opiekuna prawnego psa ma tam zostac ,bo z tego co przczytałam nie nadaje sie do dt ,ani do hoteliku ,tylko do raju..albo do domu stałego Domu stałego dla niego nie ma ,więc raj....ale przypominam ,ze osoby te były proszone o kontakt z Fundacja Bernardyn ...i dobrze by było gdyby z tej rady skorzystały.... Tak została odebrana z raju Campari własnie przez schronisko ,wiec jest to możliwe. Quote
Recommended Posts