Ewanka Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Jeszcze wrócę do wczorajszego wieczora .................... :( był dla wszystkich bardzo trudny ... nocna wizyta u weta, zastrzyki, kroplówka ... a potem już tylko spokojy sen. [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images45.fotosik.pl/346/36b3257dd1d19469med.jpg[/IMG][/URL] ... wyniki badania krwi ....... [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images45.fotosik.pl/346/b957aae485580d1bmed.jpg[/IMG][/URL] .... oczywiście, z tego wszystkiego, zapomnieliśmy o książeczce zdrowia, leki zapisane na karteczce ........... [U][COLOR=#0066cc][URL="http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=88439553754a1e79"][IMG]http://images47.fotosik.pl/345/88439553754a1e79m.jpg[/IMG][/URL][/COLOR][/U] Quote
IVV Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 mala powinna jak najwiecej odpoczywac w ciszy...noc mialyscie okropna ,ale juz bedzie dobrze ,trzymam kciuki!!!! tak ,ile ta wizyta kosztowala ? Quote
Ewanka Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 W przychodni wet [I]Chiron [/I]w Płocku .... badanie krwi, kroplówka na wczoraj i dzisiaj, 3 zastrzyki wczoraj i 3 na dzisiaj ... no i nocna wizyta, lekarz specjanie przyjeżdżał z domu (za to 80pln) ...[B] łącznie 135 pln[/B] wydaje mi się, że to stosunkowo niedrogo, chyba 'po znajomości', bo była tam [I]Lilek[/I], która zna od lat tę klinikę i osoby tam pracujące :) Babrdzo dziękujemy Jej za transport i wsparcie ... dzisiaj przyszła dać małej kroplówkę i jeszcze obiecała wpaść wieczorkiem dać Megi zastrzyki .... i jak zwykle nie chciała nic za benzynę, nie wiem jak się Jej zrewanżujemy ??? :oops: [COLOR=darkorange][B][COLOR=black][I]Lilek[/I], bardzo Ci dziękuję !!!!!!!!!! :loveu:[/COLOR][/B] [/COLOR] Quote
IVV Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Lilek jest nastepnym Psim Aniolem !!!!!!!! Quote
Ewanka Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 [quote name='IVV']Lilek jest nastepnym Psim Aniolem !!!!!!!![/QUOTE] ... to prawda :) ...[I] Lilek[/I] ma dużo swoich psów i wiele z nimi pracy, a jednak zawsze znajduje czas by pomóc tam, gdzie ta pomoc jest potrzeba!!! Quote
Ewanka Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Wetka mówiła, że Megi jest młodsza, niż sądzimy :p ... ma najwyżej 4 miesiące ... ma jeszcze mleczne kielki i własnie dzisiaj jednego z nich niespodziwanie wypluła :crazyeye: [URL="http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=b0b5e45f8c47b6fa"][IMG]http://images36.fotosik.pl/204/b0b5e45f8c47b6fam.jpg[/IMG][/URL] Quote
IVV Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 zabkuje malizna ;) a jak ona sie dzis czuje ? kto placi ten rachunek za weta ? Quote
LadyS Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 [quote name='IVV']zabkuje malizna ;) a jak ona sie dzis czuje ? kto placi ten rachunek za weta ?[/QUOTE] Napisałam Ewance, że jeśli kasa potrzebna jest na już, to założę za weta, a potem zwrócę sobie z bazarków. Jeśli nie są potrzebne na już - to poczekam, aż trochę bazar się rozwinie. Quote
IVV Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 [quote name='ladySwallow']Napisałam Ewance, że jeśli kasa potrzebna jest na już, to założę za weta, a potem zwrócę sobie z bazarków. Jeśli nie są potrzebne na już - to poczekam, aż trochę bazar się rozwinie.[/QUOTE] ok ,dzieki LadySwallow Quote
Ewanka Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Megi czuje się znacznie lepiej :multi: ... merda ogonkiem i zaczęła 'ustawiać' Lenkę , a ta bardzo źle to znosi ... dzisiaj je trochę izoluję, żeby mała doszła do siebbie, ale przewiduję walkę o przywództwo :evil_lol: [SIZE=1]Kasa przydatna jest ... ale pośpiechu nie ma[/SIZE] ;) cioteczki, czy ona mogłaby się nazywać Molly? ... jakoś lepiej na to reaguje ;) Quote
LadyS Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 [quote name='Ewanka']Megi czuje się znacznie lepiej :multi: ... merda ogonkiem i zaczęła 'ustawiać' Lenkę , a ta bardzo źle to znosi ... dzisiaj je trochę izoluję, żeby mała doszła do siebbie, ale przewiduję walkę o przywództwo :evil_lol: [SIZE=1]Kasa przydatna jest ... ale pośpiechu nie ma[/SIZE] ;) cioteczki, czy ona mogłaby się nazywac Molly ? ... jakoś lepiej na to reaguje ;)[/QUOTE] Myślę, że imię można zmienić ;) Na razie na bazarku teoretycznie (tzn. jeszcze nie wpłynęło) uzbierało się 70 zł, do podziału na obie panny - po 35 zł. Ale, że moja mała nie potrzebuje chwilowo kasy, to to 70 zł niech pójdzie na Megi-Molly. Jutro pchnę przelew, ok? Quote
Ewanka Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 [quote name='ladySwallow']Myślę, że imię można zmienić ;) Na razie na bazarku teoretycznie (tzn. jeszcze nie wpłynęło) uzbierało się 70 zł, do podziału na obie panny - po 35 zł. Ale, że moja mała nie potrzebuje chwilowo kasy, to to 70 zł niech pójdzie na Megi-Molly. Jutro pchnę przelew, ok?[/QUOTE] Świetnie, dzięki ;) Bardzo jestem ciakawa co z niej wyrośnie ? ;) ... w sensie usposobienia, bo przecież teraz czuje się średnio, a już startuje do dziewczyn ... co będzie jak całkiem wyzdrowieje ... strach się bać :mad: a z urody troszeczkę przypomina sheltie ... :cool1: Quote
IVV Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 [quote name='Ewanka']Megi czuje się znacznie lepiej :multi: ... merda ogonkiem i zaczęła 'ustawiać' Lenkę , a ta bardzo źle to znosi ... dzisiaj je trochę izoluję, żeby mała doszła do siebbie, ale przewiduję walkę o przywództwo :evil_lol: [SIZE=1]Kasa przydatna jest ... ale pośpiechu nie ma[/SIZE] ;) cioteczki, czy ona mogłaby się nazywać Molly? ... jakoś lepiej na to reaguje ;)[/QUOTE] niech odpoczywa .kroplowa ja trzyma i zastrzyki wzmacniajace ... Molly tez slicznie,ale to Sonia ma decydujacy glos;) Quote
sonia71 Posted September 26, 2010 Author Posted September 26, 2010 [quote name='Ewanka']Megi czuje się znacznie lepiej :multi: ... merda ogonkiem i zaczęła 'ustawiać' Lenkę , a ta bardzo źle to znosi ... dzisiaj je trochę izoluję, żeby mała doszła do siebbie, ale przewiduję walkę o przywództwo :evil_lol: [SIZE=1]Kasa przydatna jest ... ale pośpiechu nie ma[/SIZE] ;) cioteczki, czy ona mogłaby się nazywać Molly? ... jakoś lepiej na to reaguje ;)[/QUOTE] bardzo się cieszę że mała wraca do zdrówka:loveu: Lilek :loveu::loveu: za transport małej do klinki. ok.może być Molly :lol: lady Swallow -dziękujemy za przeznaczenie z bazarku kwoty na pokrycie części weta :loveu: PODSUMOWANIE KASOWE: -transport z Otwocka do Ewanki (czekam na odzew pati-c)~ok.150zł. -połowa ja /reszta brak! -piątkowe leczenie Megi/Molly ~ 135zł. -ok 70złladyS. 65zł. brak! -gotowane jedzenie przez kilka dni ~ 50-100zł. -brak! to kwota wolna-około -DT wrzesień 7 dni /10 zł. ~ 70zł -brak! -DT październik 31 dni /10 zł. ~ 310zł.-mamy 110zł./200zł brak! -karma sucha brit -jeszcze wstrzymana ~ ok. 100zł-50zł.ja/50zł.brak! Quote
IVV Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 tzn 560 na minusie ?????????:crazyeye: nie wiem czy dobrze policzylam.... Quote
LadyS Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 [quote name='sonia71']bardzo się cieszę że mała wraca do zdrówka:loveu: Lilek :loveu::loveu: za transport małej do klinki. ok.może być Molly :lol: lady Swallow -dziękujemy za przeznaczenie z bazarku kwoty na pokrycie części weta :loveu: PODSUMOWANIE KASOWE: -transport z Otwocka do Ewanki (czekam na odzew pati-c)~ok.150zł. -połowa ja /reszta brak! -piątkowe leczenie Megi/Molly ~ 135zł. -ok 70złladyS. 65zł. brak! -gotowane jedzenie przez kilka dni ~ 100zł. -brak! to kwota wolna-około -DT wrzesień 7 dni /10 zł. ~ 70zł -brak! -DT październik 31 dni /10 zł. ~ 310zł.-mamy 110zł./200zł brak! -karma sucha brit -jeszcze wstrzymana ~ ok. 100zł-50zł.ja/50zł.brak![/QUOTE] Ja pozwolę się nieco to pozmieniać, bo gotowana karma nawet przez tydzień nie wyniesie 100 zł! Skoro głównie składa się na nie makaron lub ryż, marchew i kurczak. A Molly to malutka sunia. Zbierajmy najpierw na DT opłaty stałe - na karmę może ktoś jednorazowo się dołoży? Quote
sonia71 Posted September 26, 2010 Author Posted September 26, 2010 ladySwallow-kwota na karmę gotowaną to tylko lużna kwota która może być wykorzystana na ,jakąś wizytę u weta albo nieprzewidziane wydatki -to tylko moja propozycja Quote
Ewanka Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Ufff, jesteśmy już po wszystkich zabiegach ... lekko nie było ... :mad: ... sunia charakterna i bardzo nie chciała dostać zastrzyków, w końcu wylądowała z głową zawinięta swetrem, inaczej się nie dało ... walka była długa, ale uwieńczona sukcesem , dzięki [I]Lilek[/I] :loveu: i TZ-towi ... :loveu: Molly jest baaardzo głodna, wylizała bidulka pustą miskę po kolacji Zorby :roll: ... strasznie mi jej żal, ale jeszcze dzisiaj musi się przegłodzić ... od jutra wprowadzamy kurczaka z ryżem i mam nadzieję, że szybko przejdziemy na dobrą suchą, odpowiednią dla psich dzieciaków :) Quote
IVV Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Ewuniu ,a czy masz juz taka karme dla psich dzieci ? Quote
sonia71 Posted September 26, 2010 Author Posted September 26, 2010 Ewanko to Molly nieźle wam daje popalić:evil_lol: ale w tym wypadku to znaczy że może wszystko bedzie dobrze i mała szybko wróci do zdrowia:loveu: a charakterek ustawisz :diabloti:no bo przecież wyszło że to "mleczna" dziewczynka :crazyeye: życzę wszystkim dziewczynkom słodkich snów :loveu:a wam wieczornego odpoczynku :lol: i ponowne podziękowania dla zatrzykowej pielęgniarki :loveu: Quote
sonia71 Posted September 26, 2010 Author Posted September 26, 2010 [quote name='IVV']Ewuniu ,a czy masz juz taka karme dla psich dzieci ?[/QUOTE] IVV-stwierdziłyśmy zgodnie z ewanką i ladySwallow że poczekamy z zamówieniem kilka dni a mała bedzie dostawała gotowane a poźniej kupimy na allegro bo tańszy-Brit dla szczeniaków Quote
Ewanka Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 [quote name='IVV']Ewuniu ,a czy masz juz taka karme dla psich dzieci ?[/QUOTE] IVV, nie ... jeszcze karma nie została wybrana ... nie wiedzielismy co małej dolega, więc dziewczyny wstrzymały się z zamawianiem. Wydaje mi się, że Molly za kilka dni będzie mogła już jeść wszystko, czyli dobrą karą odpowiednią do swojego wieku :) [quote name='sonia71']Ewanko to Molly nieźle wam daje popalić:evil_lol: ale w tym wypadku to znaczy że może wszystko bedzie dobrze i mała szybko wróci do zdrowia:loveu: a charakterek ustawisz :diabloti:no bo przecież wyszło że to "mleczna" dziewczynka :crazyeye: życzę wszystkim dziewczynkom słodkich snów :loveu:a wam wieczornego odpoczynku :lol: i ponowne podziękowania dla zatrzykowej pielęgniarki :loveu:[/QUOTE] Mała śliczna rozrabiaka :loveu:.... jest jak rozpieszczony dzieciak :) ... myśli, że wszystko jej wolno , ciotki Lena i Dosia trochę ją ustawiają :evil_lol: ... a my pomożemy w wychowaniu dziewczynki :) Quote
Recommended Posts