Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jeszcze wrócę do wczorajszego wieczora .................... :(

był dla wszystkich bardzo trudny ...
nocna wizyta u weta, zastrzyki, kroplówka ...
a potem już tylko spokojy sen.

[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images45.fotosik.pl/346/36b3257dd1d19469med.jpg[/IMG][/URL]

... wyniki badania krwi .......

[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images45.fotosik.pl/346/b957aae485580d1bmed.jpg[/IMG][/URL]

.... oczywiście, z tego wszystkiego, zapomnieliśmy o książeczce zdrowia, leki zapisane na karteczce ...........

[U][COLOR=#0066cc][URL="http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=88439553754a1e79"][IMG]http://images47.fotosik.pl/345/88439553754a1e79m.jpg[/IMG][/URL][/COLOR][/U]

• Replies 797
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

W przychodni wet [I]Chiron [/I]w Płocku ....
badanie krwi, kroplówka na wczoraj i dzisiaj, 3 zastrzyki wczoraj i 3 na dzisiaj ... no i nocna wizyta, lekarz specjanie przyjeżdżał z domu (za to 80pln) ...[B] łącznie 135 pln[/B]

wydaje mi się, że to stosunkowo niedrogo, chyba 'po znajomości', bo była tam [I]Lilek[/I], która zna od lat tę klinikę i osoby tam pracujące :)

Babrdzo dziękujemy Jej za transport i wsparcie ... dzisiaj przyszła dać małej kroplówkę i jeszcze obiecała wpaść wieczorkiem dać Megi zastrzyki .... i jak zwykle nie chciała nic za benzynę, nie wiem jak się Jej zrewanżujemy ??? :oops:

[COLOR=darkorange][B][COLOR=black][I]Lilek[/I], bardzo Ci dziękuję !!!!!!!!!! :loveu:[/COLOR][/B]
[/COLOR]

Posted

[quote name='IVV']Lilek jest nastepnym Psim Aniolem !!!!!!!![/QUOTE]

... to prawda :)

...[I] Lilek[/I] ma dużo swoich psów i wiele z nimi pracy, a jednak zawsze znajduje czas by pomóc tam, gdzie ta pomoc jest potrzeba!!!

Posted

Wetka mówiła, że Megi jest młodsza, niż sądzimy :p

... ma najwyżej 4 miesiące ... ma jeszcze mleczne kielki i własnie dzisiaj jednego z nich niespodziwanie wypluła :crazyeye:

[URL="http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=b0b5e45f8c47b6fa"][IMG]http://images36.fotosik.pl/204/b0b5e45f8c47b6fam.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='IVV']zabkuje malizna ;)

a jak ona sie dzis czuje ?
kto placi ten rachunek za weta ?[/QUOTE]

Napisałam Ewance, że jeśli kasa potrzebna jest na już, to założę za weta, a potem zwrócę sobie z bazarków. Jeśli nie są potrzebne na już - to poczekam, aż trochę bazar się rozwinie.

Posted

[quote name='ladySwallow']Napisałam Ewance, że jeśli kasa potrzebna jest na już, to założę za weta, a potem zwrócę sobie z bazarków. Jeśli nie są potrzebne na już - to poczekam, aż trochę bazar się rozwinie.[/QUOTE]
ok ,dzieki LadySwallow

Posted

Megi czuje się znacznie lepiej :multi:

... merda ogonkiem i zaczęła 'ustawiać' Lenkę , a ta bardzo źle to znosi ... dzisiaj je trochę izoluję, żeby mała doszła do siebbie, ale przewiduję walkę o przywództwo :evil_lol:

[SIZE=1]Kasa przydatna jest ... ale pośpiechu nie ma[/SIZE] ;)

cioteczki, czy ona mogłaby się nazywać Molly? ... jakoś lepiej na to reaguje ;)

Posted

[quote name='Ewanka']Megi czuje się znacznie lepiej :multi:

... merda ogonkiem i zaczęła 'ustawiać' Lenkę , a ta bardzo źle to znosi ... dzisiaj je trochę izoluję, żeby mała doszła do siebbie, ale przewiduję walkę o przywództwo :evil_lol:

cioteczki, czy ona mogłaby się nazywac Molly ? ... jakoś lepiej na to reaguje ;)[/QUOTE]

Myślę, że imię można zmienić ;) Na razie na bazarku teoretycznie (tzn. jeszcze nie wpłynęło) uzbierało się 70 zł, do podziału na obie panny - po 35 zł. Ale, że moja mała nie potrzebuje chwilowo kasy, to to 70 zł niech pójdzie na Megi-Molly. Jutro pchnę przelew, ok?

Posted

[quote name='ladySwallow']Myślę, że imię można zmienić ;) Na razie na bazarku teoretycznie (tzn. jeszcze nie wpłynęło) uzbierało się 70 zł, do podziału na obie panny - po 35 zł. Ale, że moja mała nie potrzebuje chwilowo kasy, to to 70 zł niech pójdzie na Megi-Molly. Jutro pchnę przelew, ok?[/QUOTE]

Świetnie, dzięki ;)

Bardzo jestem ciakawa co z niej wyrośnie ? ;)

... w sensie usposobienia, bo przecież teraz czuje się średnio, a już startuje do dziewczyn ... co będzie jak całkiem wyzdrowieje ... strach się bać :mad:

a z urody troszeczkę przypomina sheltie ... :cool1:

Posted

cioteczki, czy ona mogłaby się nazywać Molly? ... jakoś lepiej na to reaguje ;)[/QUOTE]

niech odpoczywa .kroplowa ja trzyma i zastrzyki wzmacniajace ...

Molly tez slicznie,ale to Sonia ma decydujacy glos;)

Posted

cioteczki, czy ona mogłaby się nazywać Molly? ... jakoś lepiej na to reaguje ;)[/QUOTE]

bardzo się cieszę że mała wraca do zdrówka:loveu:

Lilek :loveu::loveu: za transport małej do klinki.

ok.może być Molly :lol:

lady Swallow -dziękujemy za przeznaczenie z bazarku kwoty na pokrycie części weta :loveu:

PODSUMOWANIE KASOWE:
-transport z Otwocka do Ewanki (czekam na odzew pati-c)~ok.150zł. -połowa ja /reszta brak!
-piątkowe leczenie Megi/Molly ~ 135zł. -ok 70złladyS. 65zł. brak!
-gotowane jedzenie przez kilka dni ~ 50-100zł. -brak! to kwota wolna-około
-DT wrzesień 7 dni /10 zł. ~ 70zł -brak!
-DT październik 31 dni /10 zł. ~ 310zł.-mamy 110zł./200zł brak!
-karma sucha brit -jeszcze wstrzymana ~ ok. 100zł-50zł.ja/50zł.brak!

Posted

[quote name='sonia71']bardzo się cieszę że mała wraca do zdrówka:loveu:

Lilek :loveu::loveu: za transport małej do klinki.

ok.może być Molly :lol:

lady Swallow -dziękujemy za przeznaczenie z bazarku kwoty na pokrycie części weta :loveu:

PODSUMOWANIE KASOWE:
-transport z Otwocka do Ewanki (czekam na odzew pati-c)~ok.150zł. -połowa ja /reszta brak!
-piątkowe leczenie Megi/Molly ~ 135zł. -ok 70złladyS. 65zł. brak!
-gotowane jedzenie przez kilka dni ~ 100zł. -brak! to kwota wolna-około
-DT wrzesień 7 dni /10 zł. ~ 70zł -brak!
-DT październik 31 dni /10 zł. ~ 310zł.-mamy 110zł./200zł brak!
-karma sucha brit -jeszcze wstrzymana ~ ok. 100zł-50zł.ja/50zł.brak![/QUOTE]

Ja pozwolę się nieco to pozmieniać, bo gotowana karma nawet przez tydzień nie wyniesie 100 zł! Skoro głównie składa się na nie makaron lub ryż, marchew i kurczak. A Molly to malutka sunia. Zbierajmy najpierw na DT opłaty stałe - na karmę może ktoś jednorazowo się dołoży?

Posted

ladySwallow-kwota na karmę gotowaną to tylko lużna kwota która może być wykorzystana na ,jakąś wizytę u weta albo nieprzewidziane wydatki -to tylko moja propozycja

Posted

Ufff, jesteśmy już po wszystkich zabiegach ... lekko nie było ... :mad:

... sunia charakterna i bardzo nie chciała dostać zastrzyków, w końcu wylądowała z głową zawinięta swetrem, inaczej się nie dało ... walka była długa, ale uwieńczona sukcesem , dzięki [I]Lilek[/I] :loveu: i TZ-towi ... :loveu:

Molly jest baaardzo głodna, wylizała bidulka pustą miskę po kolacji Zorby :roll:

... strasznie mi jej żal, ale jeszcze dzisiaj musi się przegłodzić ...

od jutra wprowadzamy kurczaka z ryżem i mam nadzieję, że szybko przejdziemy na dobrą suchą, odpowiednią dla psich dzieciaków :)

Posted

Ewanko to Molly nieźle wam daje popalić:evil_lol: ale w tym wypadku to znaczy że może wszystko bedzie dobrze i mała szybko wróci do zdrowia:loveu: a charakterek ustawisz :diabloti:no bo przecież wyszło że to "mleczna" dziewczynka :crazyeye:
życzę wszystkim dziewczynkom słodkich snów :loveu:a wam wieczornego odpoczynku :lol: i ponowne podziękowania dla zatrzykowej pielęgniarki :loveu:

Posted

[quote name='IVV']Ewuniu ,a czy masz juz taka karme dla psich dzieci ?[/QUOTE]

IVV-stwierdziłyśmy zgodnie z ewanką i ladySwallow że poczekamy z zamówieniem kilka dni a mała bedzie dostawała gotowane a poźniej kupimy na allegro bo tańszy-Brit dla szczeniaków

Posted

[quote name='IVV']Ewuniu ,a czy masz juz taka karme dla psich dzieci ?[/QUOTE]

IVV, nie ... jeszcze karma nie została wybrana ... nie wiedzielismy co małej dolega, więc dziewczyny wstrzymały się z zamawianiem. Wydaje mi się, że Molly za kilka dni będzie mogła już jeść wszystko, czyli dobrą karą odpowiednią do swojego wieku :)

[quote name='sonia71']Ewanko to Molly nieźle wam daje popalić:evil_lol: ale w tym wypadku to znaczy że może wszystko bedzie dobrze i mała szybko wróci do zdrowia:loveu: a charakterek ustawisz :diabloti:no bo przecież wyszło że to "mleczna" dziewczynka :crazyeye:
życzę wszystkim dziewczynkom słodkich snów :loveu:a wam wieczornego odpoczynku :lol: i ponowne podziękowania dla zatrzykowej pielęgniarki :loveu:[/QUOTE]

Mała śliczna rozrabiaka :loveu:.... jest jak rozpieszczony dzieciak :)
... myśli, że wszystko jej wolno , ciotki Lena i Dosia trochę ją ustawiają :evil_lol: ... a my pomożemy w wychowaniu dziewczynki :)