Dudek Posted November 28, 2008 Author Posted November 28, 2008 tatuaż cyfrowy może pochodzić z Czech a suczka wcale nie musi mieć tatuaża bo w niektórych krajach tylko chipują (np. na Słowacji) z drugiej strony psy mogą być polskie - np. suka bez rodowodu a pies z tat. (1 można pomylić np. z literą A) też wysłałam info do Czech;) ------------------------------------------------------- szkoda że tak dużego odzewu nie ma ten pies z Palucha... Quote
Erazm Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Super Maga, miejmy nadzieję, że znajdzie się właściciel, na tę chwilę mogą zostać przez tydzień w dt. Jeśli nie to, trzeba będzie małym znaleźć inny dt, wysterylizować i szukać ds. Jednak jak napisałam wcześniej mam nadzieję, że wróca do swojego domu. Quote
Dudek Posted November 28, 2008 Author Posted November 28, 2008 [quote name='Erazm']Super Maga, miejmy nadzieję, że znajdzie się właściciel, na tę chwilę mogą zostać przez tydzień w dt. Jeśli nie to, trzeba będzie małym znaleźć inny dt, wysterylizować i szukać ds. Jednak jak napisałam wcześniej mam nadzieję, że wróca do swojego domu.[/quote] mam nadzieję że znajdą się właściciele - ale jeśli nie to żeczywiście przed oddaniem do adopcji sensowna była by sterylizacja Quote
Erazm Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Bez sterylki nie pójdą do nawet najlepszego domu Quote
Dudek Posted November 28, 2008 Author Posted November 28, 2008 [quote name='Erazm']Bez sterylki nie pójdą do nawet najlepszego domu[/quote] dobrze, że mamy takie same przekonania:loveu: Quote
maga18 Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 juz wiem! nagi pies to Claudius Eve Bler, ur.22.10.2005, wł. Zuzana Pešinová - mieszka w Czechach w Náchod (około 7 km od Kudowy) Zaraz będę wiedziała więcej Quote
Erazm Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Bosko, czy masz jakis kontakt do tej babki? Quote
maga18 Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 mam tylko meila [email][email protected][/email] - ale moja znajoma Czeszka już do niej dzwoni Quote
Ilka21 Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 super Maga daj info jak się dowiesz czegos więcej Quote
Dudek Posted November 28, 2008 Author Posted November 28, 2008 wow super wiadomości - dzisiaj nawet byłam na tej stronie ale... nie było info o zaginięciu:-o wiec nie pislam tam:cool1: Quote
Erazm Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Ups, chyba wszyscy przebieraja kopytkami z ciekawości:cool3: Quote
maga18 Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 obydwa są Zuzanny :angel: chce je odebrać, więc poproszę info na PW :) Quote
Erazm Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Pani, u której są psiaki już czeka na telefon od Zuzany:multi::multi::multi: Quote
Nesjanna Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 niooo i podobno już wszystko jasne Panie są umówione :) WSPANIAŁE :) bravo za wspólną akcję Quote
dorota07 Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 to ja zaglądam na ten inny wątek gdzie napisałam o pieskach a tu się akcja toczy :lol: dziś a w zasadzie wczoraj rozmawiałam z hodowczynią tych psów sprawa ma szczęśliwy obrót. Jutro czyli dziś pieski wracają do domu. dziękuje za pomoc w namierzeniu hodowcy ...ja tez od znajomej Czeszki dostałam namiary na hodowczynię , została poinformowana i znalezieniu tych psów. to ,że się o tych psach dowiedziałam to czysty przypadek...państwo u których były te psy mieli moją wizytówkę i coś ich tak tknęło aby zadzwonić do mnie i powiedzieć o tym problemie ....posłałam wici i jak widać skutecznie ...:multi::multi: ciesze się ,że tak szybko udało się zlokalizować hodowce. Quote
Erazm Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 :multi::multi::multi::multi::multi: Super, Dorota i Maga 18 - dobrze, że ruszyłyście tą sprawę, bardzo wielkie dzięki też dla pani, która zajęła się maluchami Quote
dorota07 Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 wyczytałam po drodze ,że psy należą do [B]zuzanny?[/B] gdzie ta pani mieszka? nie mylę się? . jakim cudem one znalazły się na naszym terenie to mnie nurtuje najbardziej , mam nadzieję ,że podzieli się z nami tą wiedzą ...:roll: bo słowo daje jak usłyszałam że dwie grzywki w lesie znaleźli to aż mnie zmroziło , jakim cudem one się tam znalazły...normalnie byłam zaskoczona na maksa.:cool1: Quote
dorota07 Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 [quote name='Ilka21']Bardzo możliwe bo czasami jeden poleci za drugim wędrowniczkiem i tak się dzieje. Ja teraz też nie wiem gdzie post doroty jest a był:roll: Mam nadzieję,ze wszytsko sie dobrze zakończy[/quote] no się i znalazł się mój post hiiii :cool3: Quote
Erazm Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 To 7 km od Kudowy, gówniarze w niewiadomy, nielegalny sposób granicę przekroczyły:mad::mad::mad: Quote
dorota07 Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 pierwsza informację miałam ,że te psy były sprzedane do polski...no a potem ,że to są psy hodowczyni...ważne ,że wracają do domu...:multi: Quote
maga18 Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Zuzanna Pesinova ma hodowle z Perlovego Udoli, a nagi piesek pochodzi z hodowli Eve Bler,wiec nie do konca jest jego hodowczynia :) ale na pewno wlascicielka. I ta suczka pp tez nalezy do niej... Tak jak bylo napisane wyzej, Zuzanna mieszka 7 km od Kudowy, wiec dla psow to zaden problem. Dobrze ze wszystko sie tak skonczylo! :angel: Quote
dorota07 Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 no to dla mnie już wszystko jasne :jumpie: dzięki ... Quote
maga18 Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Claudius ze swoją koleżanką są już w domku (od 29 listopada) z tej okazji Claudius ma nowe fotki :) Szcześliwe zakończenie! :loveu: [IMG]http://lh6.ggpht.com/_jGMpUnhpWTg/STGrOHxsSkI/AAAAAAAACE4/1h1ii0yEKlM/PB290008.JPG[/IMG] Quote
Recommended Posts