Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 158
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Marysia_i_gończy napisał(a):

Genialne:evil_lol: :evil_lol: Ten morderczy wzrok Ozzulca:lol:

Marysiu dziekuje:multi: .oczywiście prześle link.
Tośka slalom będzie jutro bo Risa wariowała jeszcze z rodezjanką i teraz jest wykończona:evil_lol: .

Posted

Dobra czas dalej wklejania;)

Zjem Cie

to ja cie zjem

juz jestem blisko

Ha ucieklem jej

Delta na potrzeby Ozziego robila sie niskopodlogowcem:lol:

Ozzy atakuje!!

Zjem cie!

nad woda

Posted

Zdjęcia Delty i Ozziego są rewelka!!
Rudy był cwaniak, bo wiedział, że Delta jest na lince i mógł ją zaczepiać i wkurzać do woli bez strachu, że za nim popędzi :evil_lol:

Swoją drogą jakoś prawie wszystkie zdjęcia rudzizny które robiłyście są ostre. Dlaczego na większości moich zdjęć jawi się on jako rozmazana ruda plama? :shake:

Posted

Tośka_m napisał(a):
Swoją drogą jakoś prawie wszystkie zdjęcia rudzizny które robiłyście są ostre. Dlaczego na większości moich zdjęć jawi się on jako rozmazana ruda plama? :shake:

Bo masz za długi czas naświetlania :evil_lol:

Posted

Tośka_m napisał(a):
Zdjęcia Delty i Ozziego są rewelka!!
Rudy był cwaniak, bo wiedział, że Delta jest na lince i mógł ją zaczepiać i wkurzać do woli bez strachu, że za nim popędzi :evil_lol:

Ty masz Panasonica tak? Ja robie normalnie w trybie sport a mam panasonica ;) i to ten najgoszy model:lol:

Posted

Tośka_m napisał(a):
Nawet jak robię w trybie "sport"? :confused:

W trybie "sport" aparat stara się dobrać najkrótszy możliwy czas. A to, jaki to jest konkretnie czas zależy od oświetlenia i czułości. Im ciemniej tym dłuższy, im wyższa czułość tym krótszy.

Posted

No ja mam Panasonica i nie jest to najgorszy model ;)
Ech, ja chyba za głupia na ten aparat jestem, mam coś w nim przestawione (a najpewniej główny użytkownik, czyli mój tato to przestawił) i nie wiem nawet co, a to coś psuje mi zdjęcia :shake:

Posted

an3czko :oops: bez przesady, sama robisz superanckie foty! :cool1:

A obiektyw owszem, ma jasny, metalowy gwint. Skąd wiedziałas? :eviltong:

Aaaaaa
I jeszcze zobaczyłem te, do których linka podałaś. Niesamowita jesteś!

Nie mogę robić wszystkich fotek, jakie bym chciała (szczególnie na jasnym tle), bo kiedyś coś tam (nie wiem cholera jak to się zwie) zarysowałam i pojawiają mi się plamy ( amoże to tylko zanieczyszczenia). Czasami za Chiny nie mogę tego skorygować w PSie

Nie wiem skąd wiedziałam. Może jakie talenty ukryte mam czy co?:cool3:

Posted

an3czka napisał(a):
Aaaaaa
I jeszcze zobaczyłem te, do których linka podałaś. Niesamowita jesteś!

Nie mogę robić wszystkich fotek, jakie bym chciała (szczególnie na jasnym tle), bo kiedyś coś tam (nie wiem cholera jak to się zwie) zarysowałam i pojawiają mi się plamy ( amoże to tylko zanieczyszczenia). Czasami za Chiny nie mogę tego skorygować w PSie

Nie wiem skąd wiedziałam. Może jakie talenty ukryte mam czy co?:cool3:

Siem staram! :cool3: (a co, ile się można w jednym topiku rumienić :cool1:)

Ułaaa, zarysowałaś przednią soczewkę? Kiiicha :( Ja dlatego mam założony filtr UV, w razie czego poryszę tylko filtr, a obiektyw będzie ok. No i wielką osłonę przecisłoneczną (i przeciwlizaniową ;) ). A mój "jasny gwint" jest dość nowy, mój ukochany staruszek zakończył żywot dość tragicznie :-(

Posted

Siem staram! :cool3: (a co, ile się można w jednym topiku rumienić :cool1:)

Ale tą druga galerią to się nie chwalisz wcale, a powinnaś:razz:

Ułaaa, zarysowałaś przednią soczewkę? Kiiicha :( Ja dlatego mam założony filtr UV, w razie czego poryszę tylko filtr, a obiektyw będzie ok. No i wielką osłonę przecisłoneczną (i przeciwlizaniową ;) ). A mój "jasny gwint" jest dość nowy, mój ukochany staruszek zakończył żywot dość tragicznie :-(

Nie obiektyw, tylko korpus cholera. Bo ja Ci powiem jak było. Zaraz po kupieniu aparatu chciałam sobie zorganizować jakieś "czyścidło". Facet w sklepie sprzedał mi jakąś pieprzoną ściereczkę i powiedział, że to wystarczy, że tym się czyści wszystko, i że on tak właśnie robi. No to dawaj, czyściłam, ale prawdopowodnie od tej ściereczki zostawały maleńkie kudełki, więc zabawa w kółko...
W końcu gdzieś na forum wyczytałam, że delikatnych elementów nie wolno tym dotykać no chyba, że w wyjątkowych sytuacjach. Jaka byłam wściekła...
No i teraz jak coś się dzieje, to dmucham gruchą.
Ryski są minimalne i absolutnie nie przeszkadzają (przynajmniej ja ich nie widzę), ale te plamy...Nie wiem czy to brud czy co? Zawsze w tym samym miejscu na zdjęciu są. Chyba muszę udać się do serwisu... Tylko jak pomyślę, jaką zrobią minę, gdy opowiem moją historię, to mi się odechciewa:cool1:

Posted

sunrise napisał(a):
Marysiu jak już wreszcie kupię sobie aparat to zgłoszę się do ciebie na lekcje :lol:

Też o tym myślałam. Poważnie. Tylko daleko dojeżdżać bym musiała na te lekcje:cool1: