Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mysia, a znasz kogoś kto mógłby go wziąć na DT? Spróbujmy przynajmniej tak zawalczyć- psiak by się przyzwyczaił do życia w domu, poznałby świat zza krat. Może ludzie się trochę boją tego czasu, który on spędził za kratami.

Posted

[quote name='paula_t']Mysia, a znasz kogoś kto mógłby go wziąć na DT? Spróbujmy przynajmniej tak zawalczyć- psiak by się przyzwyczaił do życia w domu, poznałby świat zza krat. Może ludzie się trochę boją tego czasu, który on spędził za kratami.[/QUOTE]
Paula_t ja myślę tak samo, poszukajmy dla Niego DT, łatwiej może byłoby Go wyadoptować, bo można coś już o takim piesku powiedzieć, a w schronisku, nigdy nie dowiemy się, jak się zachowuje w domu;

Posted

Dziewczyny, martwię się, że z DT to już w ogóle będzie ciężko go wyadoptować, tak obserwują te wszystkie nasze psiaki na tymczasach i hotelikach nic się nie rusza :-( Ja już się boje kolejnych problemów finansowych, bo mamy kilkanaście psiaków na DT i u większość z kasa jest ogromny problem, mnóstwo deklarowiczów się wykrusza, nie wiem co bedzie jak jakiś zachoruje i będą potrzebne jeszcze dodatkowo leki :-( Niektóre wątki porzucili wolontariusze za nie odpowiedzialni, a ja na prawdę nie daję rady czasowo tego wszystkiego ogarniać.... Na prawdę boję się umieszczać kolejnego psiaka na tymczasie :-( No chyba, że jakimś cudem znalazł by się taki bezpłatny, sprawdzony...

Posted

Rozumiem Cię Mysia jak najbardziej. Zmień proszę tytuł wątku i napisz na fb, że szukamy DT, że o niego wręcz błagamy. Najgorsze jest to, że ja kompletnie nie znam nikogo, kto prowadzi BDT, kto mógłby go wziąć :( Napisałam na razie do jednej osoby, która się reklamuje na wątku domów tymczasowych. Pewnie nic z tego nie będzie, ale próbować zawsze można.
Asiuniab, jak możesz, to wrzuć go proszę tu, bo to już będzie mój 3 post na jednej stronie ;) [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/26923-malutki-Liderek-ca%C5%82e-%C5%BCycie-w-schronisku-%28-On-ju%C5%BC-straci%C5%82-nadziej%C4%99-a-Wy/page51"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/26923-malutki-Liderek-ca%C5%82e-%C5%BCycie-w-schronisku-%28-On-ju%C5%BC-straci%C5%82-nadziej%C4%99-a-Wy/page51[/URL]

Posted

[quote name='paula_t']Rozumiem Cię Mysia jak najbardziej. Zmień proszę tytuł wątku i napisz na fb, że szukamy DT, że o niego wręcz błagamy. Najgorsze jest to, że ja kompletnie nie znam nikogo, kto prowadzi BDT, kto mógłby go wziąć :( Napisałam na razie do jednej osoby, która się reklamuje na wątku domów tymczasowych. Pewnie nic z tego nie będzie, ale próbować zawsze można.
Asiuniab, jak możesz, to wrzuć go proszę tu, bo to już będzie mój 3 post na jednej stronie ;) [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/26923-malutki-Liderek-całe-życie-w-schronisku-(-On-już-stracił-nadzieję-a-Wy/page51[/URL][/QUOTE]
Pauluś, gdzie mam Go konkretnie wrzycić, bo link jest do wątku Liderka (coś chyba się źle skopiowało??); albo ja jestem baardzo zmęczona i nie zrozumiałam;)

Posted

Witam
Dostalam informacje w sprawie bdt dla Liderka,to zapytanie otrzymalam od paula_t. Oczywiscie ze pomoglabym mu i zabrala,ale dlaczego nikt nie napisal wczesniej! ;( Juz zarezerwowane ,juz zbieraja pieniazki na transport i jak zbiora sunia przyjedzie do mnie. Bdt to szansa dla wielu psiakow,i zgloszen jest bardo duzo...
Pozdrawiam serdecznie
Ewelina

Posted

[quote name='asiuniab']Pauluś, gdzie mam Go konkretnie wrzycić, bo link jest do wątku Liderka (coś chyba się źle skopiowało??); albo ja jestem baardzo zmęczona i nie zrozumiałam;)[/QUOTE]

Zrozumiałaś, zrozumiałaś, dla mnie widocznie już było za późno :p Tutaj: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/20791-Spis-Dom%C3%B3w-Tymczasowych-%21/page16"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/20791-Spis-Dom%C3%B3w-Tymczasowych-%21/page16[/URL]

[quote name='Ewelinaaa']Witam
Dostalam informacje w sprawie bdt dla Liderka,to zapytanie otrzymalam od paula_t. Oczywiscie ze pomoglabym mu i zabrala,ale dlaczego nikt nie napisal wczesniej! ;( Juz zarezerwowane ,juz zbieraja pieniazki na transport i jak zbiora sunia przyjedzie do mnie. Bdt to szansa dla wielu psiakow,i zgloszen jest bardo duzo...
Pozdrawiam serdecznie
Ewelina[/QUOTE]

Dziękuję Ci Ewelinaaa za odpowiedź na moją wiadomość:) Ja trafiłam do Liderka niedawno. Niuniek jest ogłaszany, ale niestety bez odzewu. Chciałyśmy spróbować z DT, bo być może ludzie boją się trochę tego, że on tyle lat siedzi w schronisku, a i my niewiele możemy o nim powiedzieć (jak będzie się zachowywał w domu, jaki ma stosunek do innych psów, kotów w warunkach domowych). Pamiętaj proszę o Liderku, jak tylko uda się sunię wyadoptować...

Posted

[quote name='Ewelinaaa']Witam
Pozdrawiam serdecznie
Ewelina[/QUOTE]

Możemy się zapisać w kolejce :razz:

Posted

[quote name='paula_t']Zrozumiałaś, zrozumiałaś, dla mnie widocznie już było za późno :p Tutaj: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/20791-Spis-Domów-Tymczasowych-!/page16[/URL]

Dziękuję Ci Ewelinaaa za odpowiedź na moją wiadomość:) Ja trafiłam do Liderka niedawno. Niuniek jest ogłaszany, ale niestety bez odzewu. Chciałyśmy spróbować z DT, bo być może ludzie boją się trochę tego, że on tyle lat siedzi w schronisku, a i my niewiele możemy o nim powiedzieć (jak będzie się zachowywał w domu, jaki ma stosunek do innych psów, kotów w warunkach domowych). Pamiętaj proszę o Liderku, jak tylko uda się sunię wyadoptować...[/QUOTE]

już wrzuciłam, ale i tak musimy szukać;

a tak swoją drogą, to szkoda że spóźniłyśmy się:(

i jeszcze pomyślałam, że może jak Paura przeniesie się do swojego ds (a coś widziałam, że się kroi), to może i monika i deklarowicze zgodziliby się ulokować zamiast Paury Liderka??

Posted

[quote name='asiuniab']już wrzuciłam, ale i tak musimy szukać;

i jeszcze pomyślałam, że może jak Paura przeniesie się do swojego ds (a coś widziałam, że się kroi), to może i monika i deklarowicze zgodziliby się ulokować zamiast Paury Liderka??[/QUOTE]

Fajnie jakby tak było :)

Posted

[quote name='__Lara']Możemy się zapisać w kolejce :razz:[/QUOTE]

Właśnie o to mi chodziło:)

[quote name='asiuniab']już wrzuciłam, ale i tak musimy szukać;

i jeszcze pomyślałam, że może jak Paura przeniesie się do swojego ds (a coś widziałam, że się kroi), to może i monika i deklarowicze zgodziliby się ulokować zamiast Paury Liderka??[/QUOTE]

Spóźniłyśmy się, bo wcześniej nikt w ogóle nie myślał o DT tylko o ogłaszaniu go. Byłoby fajnie, tyle że znowu wiąże się to z deklaracjami, które niestety z czasem mogą się wykruszyć, a Mysza pisała, że już nie da rady wziąć na siebie kolejnego psiaka. Musiałaby się zgłosić osoba, która byłaby za Liderka odpowiedzialna.
[quote name='Ewelinaaa']O Liderku bede pamietac ;) Bede sledzic jego los, i trzymac za niego wszystkie moje kciuki. ;)[/QUOTE]

Dziękujemy:Rose: Póki co jesteś Naszą jedyną, choć jeszcze oddaloną w czasie nadzieją dla niego.

Posted

[quote name='Bjuta']Gdyby Paura znalazła dom, to na pewno bym przełożyła deklarację, ale Paura musi znaleźć super dom, a tam jeszcze wizyty nie było, więc to nie wiadomo.[/QUOTE]

Dokładnie. Paurunia musi znaleźć super domek, do innego jej nie wydamy :)