MARCHEWA Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Luna to młoda psica w typie asta. Kiedy trafiła do schroniska była szczenna,maluchy znalazły domy,a sunia nadal czeka. Luna to oaza spokoju,lgnie do człowieka,toleruje inne zwierzęta.Jest już po sterylce. Był nawet dom zainteresowany jej adopcją,rodzina przychodziła na spacery ze swoja jamniczką i to właśnie ona atakowała Lunę i mimo iż Luna nie okazywała agresji w stosunku do jamniczki,ludzie obawiali się,że kiedyś jednak mogą jej nerwy puścić jak ich suka będzie się tak cały czas zachowywać i zrezygnowali. Najgorsze jest to,że po sterylce Luna trafiła do najgorszego boksu z możliwych,jest tam najmniejsza,suki ją sterroryzowały.Ona im się podporządkowała,najczęściej siedzi w kącie ze spuszczoną głową:-(do miski podchodzi ostatnia,a i to nie zawsze jest możliwe,bo suki ją przeganiają. Po spacerach jest to samo,kiedy odprowadzamy Lunę musimy stać pod boksem jakiś czas i pilnować,żeby jej nie pogryzły. Ta łagodna sunia powinna być głaskana i przytulana,powinna leżeć na własnej kanapie.Musimy jej znaleźć dom przed zimą. Bardzo proszę o pomoc w ogłaszaniu Luny. A oto ona: Nowe info 22.10: Tydzień temu dostaliśmy wiadomość,że podobno Luna uciekła z ds:crazyeye:jak się okazało jej nowym właścicielem okazał się jakiś pijak(a kiedy ja pytałam kto ją zabrał ze schroniska zostałam uspokojona,że jakaś rodzina z 7-letnim dzieckiem).Wczoraj zmarzniętą i głodną Lunę zaczepiającą ludzi pod marketem zobaczyła znajoma,która zabrała ją do naszej zaprzyjaźnionej wetki,tam dowiedziałysmy się,że w schronisku panuje jakiś wirus.Bałyśmy się odwieźć tam Lunę,dlatego sunia została chwilowo w gabinecie wetki,są tam już 2 koty z którymi ładnie się bawiła. Sunia nie wróci już do swojego,,opiekuna,,ale jak nie znajdziemy dla niej miejsca będzie musiała wrócić do schroniska:-(:-(:-( Quote
MARCHEWA Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 Sunia cały czas wtulała się w Basię,która trzymała Lunę do sesji zdjęciowej,widać jak malutka bardzo tęskni za człowiekiem. Quote
MARCHEWA Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 Podniosę sunię,może ktoś zajrzy............. Quote
horacy dwa Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 MARCHEWA napisał(a):Podniosę sunię,może ktoś zajrzy............. Lunko może ktoś cię wypatrzy jesteś taka cudowna. Quote
MARCHEWA Posted September 8, 2010 Author Posted September 8, 2010 Czy ktos mógłby zrobić Lunie Allegro? Quote
MARCHEWA Posted September 8, 2010 Author Posted September 8, 2010 doddy napisał(a):Jaka ona słodka! Fajnie,że wpadłaś;) Sunia jest bardzo kochana i zależy mi,aby znaleźć jej super domek przed zimą. Quote
MARCHEWA Posted September 10, 2010 Author Posted September 10, 2010 Ale.gratka Luny: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/7084989_mloda_lagodna_luna_mix_amstafa_czeka_na.html Quote
horacy dwa Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 W górę piękna po wspaniały domek. Quote
gazzy Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Zapytam znajomej o allegro :) Suńka śliczna ;) Na pewno znajdzie odpowiedni domek ^^ Quote
MARCHEWA Posted September 14, 2010 Author Posted September 14, 2010 Niestety w boksie Luny została zagryziona nowa,mała suczka..........masakra:-(.Podobno Luna brała w tym udział.Ja nie wiem co myśleć,tam siedzą dwie duże agresorki,które na moich oczach prawie pogryzły Lunę i nie wiem,czy po prostu ktos nie zwalił tego na ,,agresyną,,rasę. Luna także zaczyna się zmieniać niestety,zaczyna stawiać się do suczek,ale w tym boksie to walka o przetrwanie:shake: Quote
MARCHEWA Posted September 18, 2010 Author Posted September 18, 2010 Luna poszła do adopcji tu na miejscu do bloku. Quote
MARCHEWA Posted October 22, 2010 Author Posted October 22, 2010 Nowe info 22.10: Tydzień temu dostaliśmy wiadomość,że podobno Luna uciekła z ds:crazyeye:jak się okazało jej nowym właścicielem okazał się jakiś pijak(a kiedy ja pytałam kto ją zabrał ze schroniska zostałam uspokojona,że jakaś rodzina z 7-letnim dzieckiem).Wczoraj zmarzniętą i głodną Lunę zaczepiającą ludzi pod marketem zobaczyła znajoma,która zabrała ją do naszej zaprzyjaźnionej wetki,tam dowiedziałysmy się,że w schronisku panuje jakiś wirus .Bałyśmy się odwieźć tam Lunę,dlatego sunia została chwilowo w gabinecie wetki,są tam już 2 koty z którymi ładnie się bawiła. Sunia nie wróci już do swojego,,opiekuna,,ale jak nie znajdziemy dla niej miejsca będzie musiała wrócić do schroniska:-(:-(:-( Quote
MARCHEWA Posted October 22, 2010 Author Posted October 22, 2010 Alegratka Luny; http://ale.gratka.pl/ogloszenie/8096017_lagodna_luna_mix_amstafa_czy_przetrwa.html Quote
horacy dwa Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Luna zachowuje się w lecznicy bardzo dobrze ,koty troszkę goniła ale na wydane przez panią doktor polecenie reagowała bezbłędnie i przestawała. Jest bardzo posłuszna i karna,nie niszczy nic gdy zostaje sama ,a została sama na noc w lecznicy.W stosunku do ludzi bardzo łagodna i spragniona kontaktu. Quote
gazzy Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 A ja byłam dzisiaj w gabinecie weterynaryjnym w którym jest Luna :) Sunia zaczęła skakać, bawić się, lizać. Rozwaliła mi torbę z zakupami ;) Z gabinetu wyszłam cała w sierści Luny :) Sunia po uszy zakochana w pani doktor :) Przynajmniej tak mi się wydaje. Quote
MARCHEWA Posted October 23, 2010 Author Posted October 23, 2010 Luna jest cudowna,bawi się jak szczeniak,kiedy zostaje sama nie szczeka i nie niszczy.W lecznicy są tez koty,których nie zjadła:evil_lol:choć czasem ma ochotę któregoś pogonić,to myślę,że rozlewu krwi nie będzie:evil_lol: Quote
MARCHEWA Posted October 24, 2010 Author Posted October 24, 2010 Luna ma jeszcze tymczas tylko przez parę dni,potem wróci do przepełnionego schroniska,w którym ostatnio ciągle dochodzi do zagryzień psów.........masakra! Quote
Recommended Posts