Temida Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 Już precyzuję. To jest ta Pani, która dzwoniła i narzekała na odległość. Jednak przemyślała temat, że po psa warto przejechać każdą odległość. Wiem że rozmawiała też z Sylwią i chciała przyjechać już w sobotę, ale ze względu na kastrację będzie w przyszłym tygodniu. Do tego czasu wizyta przed adopcyjna :) Pani powiedziała, że chce dać szansę starszemu psiakowi. Miała psiaczka, Bingo, który odszedł na nowotwór, zdaje sobie sprawę z tego że pies to członek rodziny. Bingo mieszkałby w bloku. Wszystko do weryfikacji. Quote
sylwiaso Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 Tak to wszystko prawda co pisze Temida!rozmawiała ze mną ok 40min na komórkę przesympatyczna Pani chce sama przyjechać po Bingusia!!!Weszła na jego wątek i widziała zdjęcia!!Ja mam nadzieję,że Binguś dostanie wspaniały domek!!!!!!!!!!!!!!Druga sprawa ubrałyśmy z Mamąnabank Bingusia Irenko to jest na niego za duże jest mi przykro,bo tak sie postarałaś ubranko cudne ale dwa numery za duże!co teraz robimy? Quote
Borówka16 Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 [quote name='sylwiaso']Tak to wszystko prawda co pisze Temida!rozmawiała ze mną ok 40min na komórkę przesympatyczna Pani chce sama przyjechać po Bingusia!!!Weszła na jego wątek i widziała zdjęcia!!Ja mam nadzieję,że Binguś dostanie wspaniały domek!!!!!!!!!!!!!!Druga sprawa ubrałyśmy z Mamąnabank Bingusia Irenko to jest na niego za duże jest mi przykro,bo tak sie postarałaś ubranko cudne ale dwa numery za duże!co teraz robimy?[/QUOTE] Ale super :loveu: Domek się dla Bingusia szukuję , extra , cieszę się bardzo :) :multi: Quote
Energy Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 [quote name='Borówka16']Ale super :loveu: Domek się dla Bingusia szukuję , extra , cieszę się bardzo :) :multi:[/QUOTE] Boję się jeszcze cieszyć:oops:ale strasznie mocno trzymam kciuki:lol: Quote
majqa Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 Również zaciskam kciuki. Szkoda tylko, że ubranko na Bingo nie jest dobre. Quote
sylwiaso Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Cioteczki Binguś już u weta.jechał ze mną i z Niunią bardzo się do mnie przytulał potem nie chciał odejść do szpitaliku patrzył za mną a mnie się serce kroiło!!!!!!!!!!!!!!Po 18 dzwonie do weta.i spytam jak się czuje i dam znać p.doktor zrobiła mi na dwa psiaki upust ze szpitala czyli 160zł kastracja i 80 zł a nie 100zł za szpitalik.Izuniu nie martw się o ubranko ja mu założę gruby sweter mojej córci bo to tylko na kilka dni a potem to już hop do domku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!wyjdzie we wtorek czyli tylko 3dni u mnie.Cioteczki bardzo się cieszę bo to będzie czwarta adopcja z mojego hoteliku!!!!!!!!! Quote
kora78 Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 juhuuuuuu ale troche takie krotkie juhu jeszcze sie bardzo nie ciesze, bo wiecie. ale usmiech mam juz na twarzy :) Quote
majqa Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 [COLOR=Red][B]Obecny stan posiadania Bingo:[/B][/COLOR] kora78 - 10zł Skarpeta Kudłaczy - 200zł Pudelkowa Skarbonka - 100zł lucia - 15zł Basia Z. - 100zł jaanna019 - 30zł ........................................... [SIZE=2][COLOR=Red][B]455zł[/B][/COLOR][/SIZE] + 40zł od Coronaaj ........................... [SIZE=2][COLOR=Black]495zł[/COLOR][/SIZE] - 73.50zł (karma) .............................. [SIZE=2][COLOR=Red][B]421.50zł[/B][/COLOR][/SIZE] - 60zł (szczepienia - wścieklizna i wirusówki) .................................................. ........... [SIZE=5][COLOR=Red][B][SIZE=2]361.50zł[/SIZE] [/B][/COLOR][/SIZE] - 20.50zł (odnowienie powyróżnianego allegro przez Selengę) .................................................. ............................ [SIZE=2][COLOR=Red][B]341zł[/B][/COLOR][/SIZE] - 240 kastracja i pobyt w szpitaliku (160zł i 80zł) ................................................................. [SIZE=2][COLOR=Red][B]101zł[/B][/COLOR][/SIZE] - 40zł (przy okazji kastracji zrobienie ząbków) .......................................... [SIZE=2][COLOR=Red][B]61zł[/B][/COLOR][/SIZE] +35zł wpłata z bazarku od Kar0la .................................................................... [SIZE=5][COLOR=Red][B]96zł[/B][/COLOR][/SIZE] [B]Dotychczasowe wydatki:[/B] - hotelik w Radomsku - 15zł opłacony przez lucia - hotelik w Łodzi - 15zł opłacony przez majqa - transport do Łowicza i kilka km odbicie do Radomska, całość około 50zł opłacony przez papatkiole (tym transportem zabrany był Iksik i Bingo) - morfologia + biochemia - 84zł opłacone przez majqa - wyróżnione allegro - 20.50zł - j.wyż. - rozliczenie za wizytę, odrobaczenie, kąpiel, strzyżenie - 47zł - j.wyż. - połowa worka karmy (którego całość była kupiona do spółki dla Bingo i Iksa) - 73.50zł opłacone z zebranych pieniążków - 60zł szczepienia (wścieklizna i wirusówki) - opłacone z zebranych pieniążków - odnowienie powyróżnianego allegro przez Selengę - 20.50zł opłacone z zebranych pieniążków - 240 kastracja i pobyt w szpitaliku (160zł i 80zł) - 40zł (przy okazji kastracji zrobienie ząbków) [B]Serdeczne podziękowania dla pani doktor!!![/B] :loveu: [SIZE=3][COLOR=Red][B]I cóż, proszę o pomoc finansową dla Bingo, który ma w tej chwili tylko 61zł, a do rozliczenia jest hotelik.[/B][/COLOR][/SIZE] Sylwio, rozpatrzyłaś się w ostatecznym koszcie hotelowania? Quote
irenaka Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 [quote name='Temida']Już precyzuję. To jest ta Pani, która dzwoniła i narzekała na odległość. Jednak przemyślała temat, że po psa warto przejechać każdą odległość. Wiem że rozmawiała też z Sylwią i chciała przyjechać już w sobotę, ale ze względu na kastrację będzie w przyszłym tygodniu. Do tego czasu wizyta przed adopcyjna :) Pani powiedziała, że chce dać szansę starszemu psiakowi. Miała psiaczka, Bingo, który odszedł na nowotwór, zdaje sobie sprawę z tego że pies to członek rodziny. Bingo mieszkałby w bloku. Wszystko do weryfikacji.[/QUOTE] [quote name='sylwiaso']Tak to wszystko prawda co pisze Temida!rozmawiała ze mną ok 40min na komórkę przesympatyczna Pani chce sama przyjechać po Bingusia!!!Weszła na jego wątek i widziała zdjęcia!!Ja mam nadzieję,że Binguś dostanie wspaniały domek!!!!!!!!!!!!!!Druga sprawa ubrałyśmy z Mamąnabank Bingusia Irenko to jest na niego za duże jest mi przykro,bo tak sie postarałaś ubranko cudne ale dwa numery za duże!co teraz robimy?[/QUOTE] Czy któraś z Was wpadła na pomysł, aby uprzedzić Panią, że największa zołza dogomaniacka przyjeżdża sprawdzić domek?:evil_lol: Nie wiem jak mam prosić o to, aby ludzie odpowiedzialnie podchodzili do adopcji:-(:-(. Po adopcji mojego Amorka i jego zwrocie, miałam długo uraz, bałam się, że nie jestem w stanie rozmawiać z żadnym domkiem w sprawie adopcji:shake: Jeżeli ta Pani czyta wątek, to proszę o odpowiedzialność. Jak będę później jakikolwiek problemy, to albo służę pomocą ja, albo znajdę kogoś kto będzie bardziej kompetentny. Nie zostawiamy psów po adopcji bez pomocy, trzeba tylko poprosić. W poniedziałek zadzwonię i będę umawiać wizytę;). A co do ubranka, to szczerze przyznaję, że ręce mi opadły:shake:. Nie wpadłam na to, żeby sprawdzać jego wymiary jeszcze raz. Bożenka chyba nie miała centymetra a ja sierota nie sprawdziłam:oops: Quote
sylwiaso Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Na to piękne ubranko jest dużo chetnych!!!proponowałam Irence zakup ubranka dla moich bidulek które zostają z ciocią w zimowe dni,ale Irenka nie chce pieniążków! Irenko ja nic nie wiedziałam,że to Ty bedziesz na tej wizycie przedadopcyjnej i powiedziałam Pani,że w Krakowie mieszka nasza koleżanka dogomaniaczka fajna kobitka!Czyli wszystko się dobrze składa Pani jest przesympatyczną osobą!!!Trzymam kciuki!!! Quote
Temida Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Aj Irenko już tam zołza. Nie gorsza ode mnie :) Quote
sylwiaso Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Cioteczki wszystko po operacji dobrze jutro jade do Bingusia!!! Quote
majqa Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 A konto kastracji... Jestem po rozmowie z Sylwią, doszedł dodatkowy koszt, teraz się Sylwia dowiedziała (moje info potwierdzi, dowód rozliczenia na pewno wstawi). Ów koszt to 40zł, bo przy okazji uśpienia pani doktor zajrzała Bingo głębiej w pychol i zrobiła mu ząbki, które wymagały pomocy. Już to wrzucam w rozliczenie. Quote
sylwiaso Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Dziekuję Izuniu za napisanie info.!!!!!!!!!!!!!!!Binguś dziś wesolutki powolutku chodzi ale już po strachu,był bardzo dzielny!!!!Brawo Binguś! Quote
Energy Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 [quote name='sylwiaso']Dziekuję Izuniu za napisanie info.!!!!!!!!!!!!!!!Binguś dziś wesolutki powolutku chodzi ale już po strachu,był bardzo dzielny!!!!Brawo Binguś![/QUOTE] Zdrowiej Binguś:lol: Quote
Borówka16 Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 [quote name='sylwiaso']Dziekuję Izuniu za napisanie info.!!!!!!!!!!!!!!!Binguś dziś wesolutki powolutku chodzi ale już po strachu,był bardzo dzielny!!!!Brawo Binguś![/QUOTE] Zdrowia Bingolku :) Quote
leni356 Posted October 9, 2010 Author Posted October 9, 2010 Uzupełniony pierwszy post. Dziś wysyłam deklarację. Zdrówka :loveu: Quote
majqa Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 [quote name='sylwiaso'] (...) Binguś dziś wesolutki powolutku chodzi ale już po strachu,był bardzo dzielny!!!!Brawo Binguś![/QUOTE] Z prawdziwą radością tu zaglądam. :-) Niech tylko wreszcie wypali domek dla ślicznoty!!! Quote
Borówka16 Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 [quote name='majqa']Z prawdziwą radością tu zaglądam. :-) Niech tylko wreszcie wypali domek dla ślicznoty!!![/QUOTE] No właśnie ! :) Sylwuś ,a ja zadam takie pytanko :oops: Czy gdyby nie znalazł się żaden DS po tym DT u mojej znajomej to dałabyś radę przyjąć tego biedaczka ode mnie ? :oops: Quote
majqa Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 Na kiedy przewidziana jest wizyta, bo ponoć pani ma przyjechać w sb.? Quote
sylwiaso Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Cioteczki wpisuje na wątku wpłate od Karola za bazarek dla Bingusia i Iksika 70zł do podziału!! Quote
majqa Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Zaraz wrzucam stronę/ strony wcześniej w post rozliczeniowy. Quote
irenaka Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 [quote name='majqa']Na kiedy przewidziana jest wizyta, bo ponoć pani ma przyjechać w sb.?[/QUOTE] Będę dzisiaj dzwonić po pracy do tej Pani. Podam wówczas konkrety na wątku. Quote
Recommended Posts