elinka Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 [quote name='majqa']W moim odczuciu tych pieniędzy starczy. Już ludzie coś wpłacili (czekam na rozliczenie Sylwii dotychczasowych wpłat), wpłaci dodatkowo Basia Z. Przeciwna z kolei jestem kastracji psa i jednocześnie pozostawienie go w warunkach zewn. (gojenie się bez stałego nadzoru). [B]A propos, czy skontaktowałaś się ze swoim wetem by dopytać o te koszty?[/B][/QUOTE] Do weta idę jutro Quote
majqa Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Super Elinko, będziemy mieć jasność, ile potrzeba. Edit: [B]Elinko[/B], dodatkowa prośba (+ jej wyjaśnienie). Zapytaj swojego pana doktora, jaki jest koszt badań morfologia i biochemia. Czemu? Kastracja, niby banał ale zawsze to zabieg i do tego w narkozie. Wątpię, by pies miał kiedykolwiek zrobione takie badania, bo gdy był u swojego pana był psem młodym. Teraz, ma za sobą kawał czasu tułaczki, jedzenia różnych paskudztw itd. Chciałabym wiedzieć, jaki jest stan jego zdrówka, czy ma dobre wyniki. Bardzo czasu to nam nie przedłuży, bo załóżmy: pierwszego dnia pies trafia do Ciebie, nie dajesz mu papu i następnego dnia na głodno zabierasz na pobranie krwi. Zaradny wet wyniki ma jeszcze tego samego dnia. Przy normalnym tempie są kolejnego. Góra więc w 3 dni krew jest zbadana, a uprzednio, na ów 3ci dzień z rzędu zaklepujesz miejsce na odjajczenie. Odnośnie cieczki. Dopiero spodziewasz się jej u swojej suni więc też mamy zapas czasu, bowiem sunia nie zajdzie w ciążę zaraz w pierwszym dniu. Najrestrykcyjniej do tego podchodząc, czyli licząc od 1 dnia cieczki, której nie sposób nie zauważyć, mamy parę dni, bezpiecznych co najmniej 7. Kto zapłaci za te badania - morfologia + biochemia? Załatwienie pieniążków na to biorę na siebie. Quote
papatkiole Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Wszystko pięnie, ładnie tylko gdzie jest ta pomoc? Dyskutowało tyle osób, ale jak co do czego doszło to wszyscy się ulotnili. Miło by było gdyby wszyscy sie wzięli i coś zrobili, a nie trzy osoby na krzyż cos robią. Quote
majqa Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Elinko, edytowałam wcześniejszy post, zerknij proszę, bo dopisałam tam dodatkową prośbę. Edit: W kwestii rozliczeń. Z rozliczeń nie dotyczących samego hotelowania wisiała nam kwota [B]47zł[/B]. Przypomnę fragment wpisu: [I]"wet (ogląd, odrobaczenie, strzyżenie, kąpiel) - 67zł, z czego 20zł to wkład własny Sylwii zatem do rozliczenia z nią jest 47zł." [/I]Przed momentem, by umniejszyć kwotę należności, przelałam to 47zł na konto Sylwii. Co za tym idzie, na ten moment, obowiązuje nas gołe rozliczenie hotelowania. Quote
elinka Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Majqa, zapytam się weta o wszystko, jednak, o ile to będzie możliwe, chciałabym jak najszybciej chłopaka wykastrować. Papatkiole, zajrzyj tutaj: [url]http://www.dogomania.pl/threads/191868-BEZP%C5%81ATNY-Dom-Tymczasowy-w%C4%85tek-zg%C5%82oszeniowy-Hotele-NIEMILE-widziane?p=15288354&viewfull=1#post15288354[/url] Quote
majqa Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 [quote name='elinka']Majqa, zapytam się weta o wszystko, jednak, o ile to będzie możliwe, chciałabym jak najszybciej chłopaka wykastrować. (...) [/QUOTE] Doskonale Cię rozumiem. Mnie z kolei zależy zarówno na kastracji jak i na poprzedzających ją badaniach, których wyniki są z dnia na dzień, a my śpimy spokojnie, że coś nie zaszwankuje z samym zabiegiem. Quote
elinka Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Nie o badania mi chodziło, ale raczej o te magiczne siedem dni [URL="http://www.webfetti.com/MySpace/Graphics/Smileys/People/Babies/Baby.jhtml"] [IMG]http://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_1_66.gif[/IMG][/URL][URL="http://www.webfetti.com/MySpace/Graphics/Smileys/People/Babies/Baby.jhtml"] [/URL] Quote
majqa Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 OK, musimy to dobrze zgrać. Szkoda, że więcej osób się nie wypowiedziało, jaką decyzję podjąć. Czy już jechać, czy czekać na łączony transport. Elinko, czy Twoja sunia już ma cieczkę? Quote
papatkiole Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 [quote name='elinka']Majqa, zapytam się weta o wszystko, jednak, o ile to będzie możliwe, chciałabym jak najszybciej chłopaka wykastrować. Papatkiole, zajrzyj tutaj: [url]http://www.dogomania.pl/threads/191868-BEZP%C5%81ATNY-Dom-Tymczasowy-w%C4%85tek-zg%C5%82oszeniowy-Hotele-NIEMILE-widziane?p=15288354&viewfull=1#post15288354[/url][/QUOTE] Znam ten watek, zdążyłem sie już nawet w nim wypowiedzieć, choc nie rozumeim po co mi napisałaś żeby tam zajrzał? Quote
elinka Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 dlatego ;) [quote name='papatkiole']Wszystko pięnie, ładnie tylko gdzie jest ta pomoc? Dyskutowało tyle osób, ale jak co do czego doszło to wszyscy się ulotnili. Miło by było gdyby wszyscy sie wzięli i coś zrobili, a nie trzy osoby na krzyż cos robią.[/QUOTE] u Iksika też wejść mało :sad: Quote
majqa Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Sylwia nie da rady zrobić dziś wpisu, padł jej net za to dyspozycję wpisową podała mi przez tel. [B] Na dzień dzisiejszy podane mamy wpłaty na Bingo:[/B] [B]kora78 [/B]- 10zł [B]Skarpeta Kudłaczy [/B]- 200zł [B]Pudelkowa Skarbonka[/B] - 100zł [B]lucia[/B] - 15zł ........................................... [COLOR=Red][B]325zł[/B][/COLOR] Z wpłat, do powyższej kwoty, dojdzie jeszcze wpłata od Basi Z. Jak wspomniałam wcześniej należność za panią wet uregulowałam więc z tym jesteśmy na czysto. Na pewno Sylwia będzie miała jutro zaksięgowanie tej wpłaty. Zerknijcie proszę na powyższe rozliczenie. Czy czyjejś wpłaty tu brakuje??? Sylwia ma się rozpatrzeć i postara się zabrać Bingo na te badania (morfologia + biochemia) ale, że na zimne dmucham i Ciebie Elinko proszę, jak zrobiłam to wcześniej, o zorientowanie się w kosztach (morfologia, biochemia, kastracja). Quote
elinka Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Oczywiście, jutro się zapytam :gent: Quote
kora78 Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 napisze skromnie- wg mnie wysylac na dt ale moze z transportem z ilon_na? pare dni nikogo nie zbawi Quote
majqa Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Mam nadzieję, że Ilon da nam cynk. Inna inszość - parę dni poczekania to niebezpieczeństwo zbliżenia się do czasu cieczki suni Elinki, a tego chciałabym uniknąć. Inna sprawa, że nie wiem, czy i kiedy mógłby jechać Adam. Quote
Energy Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Majqa czy możesz potwierdzić wpłatę z pudlowej skarbonki na wątku pudli w potrzebie? Elinka a wiadomo kiedy ma mieć cieczkę Twoja sunia? Quote
papatkiole Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 [quote name='elinka']dlatego ;) u Iksika też wejść mało :sad:[/QUOTE] Nadal nie rozumiem. Napisałem jak jest naparwdę i nie wiem co ma do tego watek o DT? Do bicia piany bylo mnóstwo osób, do pomocy już nikogo i tego nie zmieni żaden wskazany przez Ciebie wątek. jeżeli się mylę to podaj jakieś fakty i przeproszę za pomyłkę. Quote
majqa Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 [quote name='Energy']Majqa czy możesz potwierdzić wpłatę z pudlowej skarbonki na wątku pudli w potrzebie? (...) [/QUOTE] Zrobione! :-) Quote
papatkiole Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 [quote name='kora78']jesli Adam bierze 42zl za 100km. to za 460km wychodzi.... 210zl. to prawie miesiac hotelu. a u elinki tez trzeba wspomoc, moze ktos poda taka ogolna kwote na dt u elinki? ile na zarlo, ile na szczepienia- choc te trzeba i bez dt, a na hotelu robic, tak czy siak. dt najlepszy, wiadomo! a po cichu przypomne, ze gdzies Adam znizke na dowoz do dt oferowal... ciiiiiii ale moze chociaz z tydzien poczkajmy na odzew z ogloszen? moze sie ds znajdzie akurat? ale jesli sie znajdzie, to potem znow zwlekani, bo czekanie na wizyte, na trans do domku i dni beda w kojcu mijaly...[/QUOTE] sorki, wczesniej przeoczyłem. Oczywiście ze policze inaczej ;) Dla darmowych DT dokładam do paliwa, może niewiele, ale zawsze ;) Pozdrawiam Quote
Energy Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 [quote name='majqa']Zrobione! :-)[/QUOTE] Dziękuję:lol: Quote
majqa Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Czekamy więc na podanie orientacyjnego kosztu przez Adama i ewentualności terminu wyjazdu. :-) Quote
elinka Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 [quote name='papatkiole']Nadal nie rozumiem. Napisałem jak jest naparwdę i nie wiem co ma do tego watek o DT? [B]Do bicia piany bylo mnóstwo osób, do pomocy już nikogo[/B] i tego nie zmieni żaden wskazany przez Ciebie wątek. jeżeli się mylę to podaj jakieś fakty i przeproszę za pomyłkę.[/QUOTE] papatkiole, ale Ty jesteś nerwowy, gorzej niż z kobietą. :diabloti: Mi właśnie o to chodziło, co sam wcześniej i teraz tu zauważyłeś. Nie o Ciebie tu chodzi. Tamten wątek przytoczyłam dla potwierdzenia tych spostrzeżeń. No przecież Ty akurat tu jesteś. Zupełnie nie wiem, o jakie fakty pytasz? [quote name='Energy'] Elinka a wiadomo kiedy ma mieć cieczkę Twoja sunia?[/QUOTE] Loula, o ile dobrze pamiętam, miała cieczkę na krótko przed sterylką Miki, czyli tak pod koniec kwietnia / początek maja. Mika miała sterylkę 13 maja Quote
papatkiole Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 [quote name='elinka']papatkiole, ale Ty jesteś nerwowy, gorzej niż z kobietą. :diabloti: Mi właśnie o to chodziło, co sam wcześniej i teraz tu zauważyłeś. Nie o Ciebie tu chodzi. Tamten wątek przytoczyłam dla potwierdzenia tych spostrzeżeń. No przecież Ty akurat tu jesteś. Zupełnie nie wiem, o jakie fakty pytasz? Loula, o ile dobrze pamiętam, miała cieczkę na krótko przed sterylką Miki, czyli tak pod koniec kwietnia.[/QUOTE] a to sorry wielkie, niezrozumiałem aluzji :( mea culpa :oops: Quote
majqa Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 [quote name='elinka'](...) Loula, o ile dobrze pamiętam, miała cieczkę na krótko przed sterylką Miki, czyli tak pod koniec kwietnia / początek maja. Mika miała sterylkę 13 maja[/QUOTE] No to czas się sprężyć i nie czekać na ostatni gwizdek. Quote
Recommended Posts