oris Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Koteczki zostały znalezione w śmieciach 5 sztuk Ok 3-4 tygodnie (kotki były w foliowym worku, znaleźli je pracownicy, którzy pracują przy recyklingu śmieci, gdyby nie to, to zgniotłaby je maszyna do śmierci) nie mam słów na osobę która wpakowała je do tego worka. Kociaki szukaja oczywiscie DT, DS i potrzebne bedzie wsparcie poniewaz teraz sa w klinice wet. ewentualne wpłaty przynajmniej do czasu przyjazdu Gosi z wakacji prosze kierowac na konto fundacji http://fdz-animalia.pl/ z dopiskiem "kociaki ze śmietnika" Konto bankowe: Fundacja dla Zwierząt Animalia Nordea Bank Polska S.A. Oddział POB Poznań I 53 1440 1286 0000 0000 0453 3704 NIP: 782-234-41-37 REGON: 300219462 KRS: 0000248335 Czarny to samiec, srebrny to samiec, natomiast srebrne z żółtym pyszczkiem to samiec i samica. Quote
oris Posted August 29, 2010 Author Posted August 29, 2010 U weta zostały odrobaczone i obecnie sa na obserwacji, pilnie szukamy dla dzieciaków DT, DS Quote
eski Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Jakie maleństwa. Szkrabiki kochane. Jak ktoś mógł je tak okrutnie potraktowac ? Ludzie serca nie mają.... :( Quote
korek221 Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Boziu jakie malusie kuleczki:loveu::loveu: Mam nadzieje ,ze ten sk...........:angryy::angryy::angryy::angryy: skończy w podobnym miejscu:angryy::angryy::diabloti: Quote
luka1 Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 korek221 napisał(a):Mam nadzieje ,ze ten sk...........:angryy::angryy::angryy::angryy: skończy w podobnym miejscu:angryy::angryy::diabloti: Nie życzcie takim nic złego, to nie skutkuje. Dziś opowiadano mi, że jakiś ...... nie ma nazwy na takiego - wrzucał do boku z wilczurami małe kociaki. Psy je zjadły. Quote
elmira Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 No, to już jest totalny zwyrodnialec. Brak słów. Jeno nóż się w kieszeni otwiera. Quote
supergoga Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 Już wróciłam i melduje się na wątku maluszków. Na razie wieści z kliniki dobre, kociaki wyglądają na zdrowe. Jutro moja Aga pójdzie do kliniki i zrobi nowe fotki. czekamy jeszcze troszkę i będziemy musieli zabrać maluszki z kliniki - nie stac nas na ten pobyt. Może pójdą do hotelu, ale lepszy byłby tymczas, choćby dla 1-2 - to już by było wyjście. Quote
supergoga Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Maluszki powoli uczą się jeść samodzielnie. Na razie dostają mleczko dla maluszków pipetką co 4 h. I powoli inna karme. Jeszcze tydzień bedą w klinice chyba - bo nie mamy innego wyjścia. Żaden hotel ich nie przyjmie i nie dopilnuje. Za tydzień - nie wiem co robić. Szukamy pilnie domków tymczasowych dla maluszków. Pomóżcie - bardzo proszę. Nie stac nas dłużej na klinike, a poza tym maluszki potrzebuja zabaw, kontaktu z ludźmi - w klinice nie ma czasu. Zapewniamy jedzenie, żwirek, koszty weta gdyby był potrzebny no i szukamy domku. Kociaki maja około 3 tygodni, może 3,5 tygodnia. Dzisiaj malce otrzymały imiona - mama chrzestna była Aga (Opal) - tymczasowa opiekunka Piracika (przyniosła mu szczęście, ma super super domek). Przedstawiamy: TARA - piekna koteczka w odcieniu lekkiego steberka z brązowawymi nalotami i białymi skarpetkami Quote
supergoga Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Teddy - ulubieniec Agi. Najciemniejszy maluszek, prawie czarny, z widocznymi jeszcze ciemniejszymi pręgami. Cudny! Quote
supergoga Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Toster - podobny do Tary, ale bez skarpetek. Pręgusek śliczny. Quote
supergoga Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Tukan - najbardziej srebrzysty z rodzeństwa. Bardzo ładny maluszek. Mnie podoba się najbardziej. Zdjęcia nie są najlepsze, ale kociaki są naprawde maleńkie i do tego ogromnie ruchliwe - trudno było je utrzymać w bezruchu. Ciekawe wszystkiego szkraby. Na stronie Fundacji także się prezentują, zachęcając do adopcji wirtualnej, zaoferowania domku tymczasowego lub domów stałych dla malców. Quote
luka1 Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 śliczne maskotki, takie bezbronne, zawsze mnie rozczula ta bezbronność malców. Quote
supergoga Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Proszę - rozreklamujcie bazarek dla maluszków http://www.dogomania.pl/threads/192369-Modne-ciuszki-dla-każdego-także-dla-Panów-dla-kociaków-ze-śmietnika-do-15.09?p=15331267#post15331267 Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 bardzo ładne Koty, oby szybko znalazły dom. Nie napiszę tu co myślę o wyrzucaniu kotów do śmietnika ani o rozmnażaniu ich, bo mnie zbanują. Quote
snuszak Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 maluchy ładne, byłego wlaściciela ukamieniować i tyle innego sposobu nie widzę, jakbym gnoja dorwała..... a imiona super, Toster jest świetny :) Quote
supergoga Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 One są w ogóle świetne i co z tego, jak pomysłu nie ma nawet na tymczasy. Za tyzień - nie mają gdzie iść. Kanał totalny. Quote
oris Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 super Gossu, ze juz jestes, dzieki ze mozna na Ciebie liczyć Quote
supergoga Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Mnie tam to wcale nie cieszy, ale trudno. Jeszcze trochę pozyje i się pomęczę. I żebym JA kotami się zajmowała, to już szczyt całkowity - zreszta sama wiesz Aga jakie miałam zdania ulubione w tym temacie. Oj, maluchy!!!! Quote
snuszak Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 gdybym nie miała na kurs wyjeżdzać może bym coś wymyśliła a tak dupa dupa dupa.... Quote
supergoga Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/192455-Figurki-zabawki-różności-zajrzyj!-na-kociaki-ze-śmietnika-do-15.09.?p=15339414#post15339414 KOlejny bazarek dla maluszków. Quote
luka1 Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 kotusie, podnosimy ogonki i maserujemy do domków Quote
Recommended Posts