asik007 Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 (edited) [quote name='Anja2201']właśnie podliczyłam deklaracje , gdyby osoby deklarujące wpłaciły swoją zaległość byli byśmy 1250 zł na plusie , czyli zapłaciła bym za dwa miesiące hotelowania . Na wątku cisza , dziewczyn z Tomaszowa które tak bardzo chciały misię i kaję ratować nie ma , szum był na początku teraz nikogo nie obchodzi ani co ja zrobię , ani co się z dziewczynami stanie , za przeproszeniem mają je głęboko w doopie . [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/844/ktowpaincie.png/][IMG]http://img844.imageshack.us/img844/9648/ktowpaincie.png[/IMG][/URL] Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL][/QUOTE] Aniu tu jest ostatnia tabelka z 03-06-2011 I chyba trzeba przejrzeć resztę stron wątku bo o każdej wpłacie informowałaś. Albo prościej Ania napisz do każdego kto się deklarował i zrób nowe deklaracje. Edited February 23, 2012 by asik007 Quote
ocelot Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Tak myslę, że trzeba deklaracje na nowo zbierać, ale i napisać trzeba. Może ktoś z deklarujących się obudzi. Quote
sonek666 Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 No to ja bym prosiła na PW dane do wpłaty :) Quote
Tymonka Posted February 23, 2012 Author Posted February 23, 2012 A może wystarczy nam rozliczenie z ostatnich 3 miesięcy ? tak wygląda rozliczenie ostatnich 3 miesięcy : Wpływy na grudzień : magenka1 -10 zł Razem : 273 zł wpływy na styczeń : Patija -25 zł wydatki : opłata za DT od 06.11 do 06.12 -300 zł Razem : 0 zł wpływy na styczeń : MAGENKA1 -10zł CYKLOIDA -30zł Razem : 40zł wpływy na luty : bazarek (ciuszki i buty ) -6,10 zł +18,10 zł +23,30zł +3,50 zł +49 zł +8,30zł +5zł z bazarku Beli51 -50 zł Razem : 203,30 zł Quote
ocelot Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Ania to decydujesz się na nowe deklaracje? to napisz i spytaj czy podtrzymują, będziemy wiedzieć na czym stoimy i ile szukamy. Quote
Tymonka Posted February 23, 2012 Author Posted February 23, 2012 ok , na razie wysłałam pw do deklarujących chęć wpłaty. Quote
aldona_b Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 bardzo przepraszam że tak sie stało ale przez rok czasu nie było mnie na dogo, byłam chora, straciłam pracę, niestety obecnie nie pracuję, mogę wpłacać po 10 zł,bardzo mi przykro Quote
ocelot Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 [quote name='aldona_b']bardzo przepraszam że tak sie stało ale przez rok czasu nie było mnie na dogo, byłam chora, straciłam pracę, niestety obecnie nie pracuję, mogę wpłacać po 10 zł,bardzo mi przykro[/QUOTE] Dziękujemy za każdą złotoweczkę:) Czy jest to deklaracja stała/miesięczna? Quote
aldona_b Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 będę wpłacać co miesiąc, przed chwilą przelałam 15 zł za ten miesiąc, przepraszam za kłopoty jakie sprawiłam Quote
Tymonka Posted February 23, 2012 Author Posted February 23, 2012 (edited) Czyi na razie mamy potwierdzonych deklaracji stałych : sonek666 -10 zł Asik007 -15 zł aldona_b -10 zł minia913 -50 zł magenka1 -10zł malizna78 -5zł Razem :100zł Edited February 27, 2012 by Anja2201 Quote
minia913 Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 to ja dorzucam 50zł. miesięcznie jutro wyślę za 5 miesięcy z góry. Quote
ocelot Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 [quote name='minia913']to ja dorzucam 50zł. miesięcznie jutro wyślę za 5 miesięcy z góry.[/QUOTE] o dziękujemy:) Quote
magenka1 Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 ja nie wiem dziewczyny o co chodzi co się dzieje , moja deklaracja 10 zł nadal aktualna Quote
patija Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 też potwierdzam swoja deklaracje miesięczną 25zł, sorry, że nie zawsze regularnie wpływają, postaram się jakoś na dniach wpłacić za luty. Quote
majku33krakow Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 może trzeba spisać jej czip ,bo jak ją odbiorę np ja ze schroniska jak będę chciał jechać po nią? Quote
Vectra Posted February 24, 2012 Posted February 24, 2012 (edited) ja zadam takie naiwne pytanie , absolutnie nie złośliwe , nic w tym stylu .. ciekawość , moja ciekawość. Anja2201 , jesteś opiekunem prawnym Kaji tak ? prowadzisz hotel/hospicjum dla psów i szukasz hotelu dla swojego psa ? przecież najtaniej będzie , jak pies zamieszka u Ciebie.Przynajmniej doraźnie. Czasem się szuka rozwiązań , a najciemniej pod latarnią. wyedytuje i dopiszę , bym została dobrze zrozumiana. Kaska która jest z deklaracji , była by na karmę , wet i podobne wydatki. Więc nie mówię , by nie zbierać ... Pies by miał dom i to u opiekuna prawnego , dogomaniacy by pomogli utrzymać .. skoro Czarodziejka dała radę utrzymać psa za 300 zł .. to widać można bez problemu , w takiej sytuacji jest to chyba najlepsze rozwiązanie. Problem gdzie i czy dobrze pies trafi , był by rozwiązany. Ale decyzja należy do Anji , musi przemyśleć , czy podoła obowiązkowi. Tylko proszę bez stosów i noży w moim kierunku. Jak się pojawia problem , trzeba go rozwiązywać na różne sposoby. Urazy chowa się do kieszeni ... sympatie i antypatie również. To jest wyjątkowa sytuacja , więc należy temat podjąć bardzo racjonalnie. Bez szkody dla siebie i innych. Tu idzie o psa ... bo ludzie mnie nie interesują zupełnie. Szczególnie że zupełnie Was nie znam. Jestem tylko obserwatorem. Może w związku z tym , z lżejszym podejściem do problemu działu PWP. Bo tu za dużo jest jadu i niezrozumienia ... za mało tolerancji i kompromisów. Każdy ma racje , ważne by te racje jakoś wyważyć po środku .. to jest sztuka kompromisu właśnie. Walki czyj diabeł starszy , a czyj ogon ma dłuższy .... nikomu jeszcze nie pomogły. Nie piszę tego że ja mam racje .. miałam taki pomysł i myśl , więc się odważyłam i napisałam. Edited February 24, 2012 by Vectra Quote
Tymonka Posted February 24, 2012 Author Posted February 24, 2012 Powiem to ostatni raz , mam 6 miejsc i za te 6 miejsc biorę pieniądze , muszę za coś opłacić podatki , zus , księgową , kupić karmę , miski , posłania , opłacić prąd i wodę , a do tego żyć z czegoś , czy to naprawdę takie dziwne ? Powiem tyle , ostatnie wydarzenia nauczyły mnie jednego , masz hotel , nie masz prawa pomagać innym psom , zrozumiałam i wycofuję się , do końca doprowadzę sprawy psów które już zabrałam do hoteli i kończę , przynajmniej nie będę nikogo gorszyć . Naprawdę ucieszyłam się rano z informacji , że dostałam bana , gdyby mnie ciotki nie uświadomiły ,dalej żyła bym w przekonaniu , że dogo to nie dla mnie i chyba była bym z tym szczęśliwsza . Quote
Vectra Posted February 24, 2012 Posted February 24, 2012 Nad interpretujesz wszystko , robisz z siebie cierpiętnice. Jesteś opiekunem prawnym tego psa , stąd mój pomysł. Rozumiem , gdyby Ci zadeklarowano , że będzie zrzuta na tego psa , by mogła u Ciebie mieszkać , to by była lala ? ale musi być to taka kwota , jaką pobierasz , tak ? obcy , prawny - opłata ta sama , tak ? To może tędy droga ? szukaj deklaracji , Twój pies będzie u Ciebie , a inny pies pojedzie w miejsce tego psa. No na chłopski rozum ... mam warsztat , bo mam ... nie mam kasy na naprawę auta ... to nie jadę do serwisu bo mam kaprys , tylko naprawiam w swoim warsztacie , gdzie nie płacę za usługę .. a za same części. To się nazywa oszczędzanie , cięcie kosztów. Quote
Tymonka Posted February 24, 2012 Author Posted February 24, 2012 [quote name='Vectra']Nad interpretujesz wszystko , robisz z siebie cierpiętnice. Jesteś opiekunem prawnym tego psa , stąd mój pomysł. Rozumiem , gdyby Ci zadeklarowano , że będzie zrzuta na tego psa , by mogła u Ciebie mieszkać , to by była lala ? ale musi być to taka kwota , jaką pobierasz , tak ? obcy , prawny - opłata ta sama , tak ? To może tędy droga ? szukaj deklaracji , Twój pies będzie u Ciebie , a inny pies pojedzie w miejsce tego psa. No na chłopski rozum ... mam warsztat , bo mam ... nie mam kasy na naprawę auta ... to nie jadę do serwisu bo mam kaprys , tylko naprawiam w swoim warsztacie , gdzie nie płacę za usługę .. a za same części. To się nazywa oszczędzanie , cięcie kosztów.[/QUOTE] Nie nie wezmę jej do siebie . Ale bardzo dziękuję za sprowadzenie mnie na ziemię .Vektra , a może zamiast dawać mądre rady i pouczać , sama coś zrobisz ? Nigdy Kaji nie pomogłaś , nigdy się nią nie interesowałaś , płaczesz teraz nad brakiem deklaracji , a co zrobiłaś żeby było inaczej ? Oczywiście najłatwiej siedzieć przed komputerem i radzić . Nazwała bym to , ale może lepiej się powstrzymam . Quote
Vectra Posted February 24, 2012 Posted February 24, 2012 [quote name='Anja2201']Nie nie wezmę jej do siebie . Ale bardzo dziękuję za sprowadzenie mnie na ziemię .[/QUOTE] Mnie również. Dziękuje za odpowiedź. Faktycznie , czapka z głowy , że otworzyłaś oczy. To pochwalam. Quote
Tymonka Posted February 24, 2012 Author Posted February 24, 2012 Może już wystarczy przepychanek ? Ja mam ich już serdecznie dość . Rozliczenie : wpływy na luty : ze stycznia 40 zł bazarek (ciuszki i buty ) -6,10 zł +18,10 zł +23,30zł +3,50 zł +49 zł +8,30zł +5zł z bazarku Beli51 -50 zł sonek666 -10zł aldona_b -15 zł basia -70 zł Razem : 298,30 zł Quote
Vectra Posted February 24, 2012 Posted February 24, 2012 [quote name='Anja2201']Może już wystarczy przepychanek ? Ja mam ich już serdecznie dość . [/QUOTE] skoro uważasz , że rozmowa , wymiana zdań , na poziomie ludzi dorosłych , to przepychanki. To faktycznie , nie ma o czym rozmawiać. Taki poziom do niczego nie prowadzi. Ja do Ciebie z białą flagą, Ty od razu ze mną na wojnę. To nie to przedszkole ;) Nie tylko Ty płacisz ZUS , podatki i takie tam :) ja np płacę ZUS w pełnej kwocie od 15 lat ;) teraz to prawie tysiak bez kilku złotych ;) Quote
Tymonka Posted February 24, 2012 Author Posted February 24, 2012 [quote name='Vectra']skoro uważasz , że rozmowa , wymiana zdań , na poziomie ludzi dorosłych , to przepychanki. To faktycznie , nie ma o czym rozmawiać. Taki poziom do niczego nie prowadzi. Ja do Ciebie z białą flagą, Ty od razu ze mną na wojnę. To nie to przedszkole ;) Nie tylko Ty płacisz ZUS , podatki i takie tam :) ja np płacę ZUS w pełnej kwocie od 15 lat ;) teraz to prawie tysiak bez kilku złotych ;)[/QUOTE] Może się uniosłam , przepraszam , ale nie wytrzymuje nerwowo , dzisiaj przed godziną dostałam sms od DT w którym mam dwa psiaki , że albo wpłacę 1600 zł dzisiaj , albo DT przestaje karmić psy , nie wiem skąd taka kwota , ale wiem , że w niedzielę muszę psy zabrać , a cały czas słyszę , że powinnam Kaję zabrać do siebie , tu , na wątku hospicjum , na pw , zaraz dowiem się , że psy z tamtego DT też mam wziąć do siebie i co mam zrobić , zamknąć hotel i otworzyć przytulisko ? Nie mam już siły . Nie wie jak mam tłumaczyć , że nie mogę zabrać psów do siebie . Kiedy otwierałam hotel , obiecałam TZ , że do tych boksów , żaden bezpłatny tymczas nie trafi , że będą tylko psy hotelowe - płatne , to był warunek , że ten hotel stworzy , a zrobił to własnymi rękami w większości . Mam bezpłatny tymczas , ale zajęty , nie zanosi się , żeby się zwolnił .Brakuje mi już sił do działania . Quote
ania shirley Posted February 24, 2012 Posted February 24, 2012 Anju2201, hotel to Twoja praca. Nikt z nas nie rezygnuje z pracy pomagając psom na dogo i poza nim. Ciebie też to dotyczy. Ukłony za bezpłatny tymczas. ( A hotelik- na poziomie) Quote
Recommended Posts